Şimdi Ara

'Corsa' Genel (2049. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42.181
Cevap
81
Favori
2.532.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20472048204920502051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mob411 kullanıcısına yanıt
    N11'den almıştım . Sileceklerin aparatlarında bir çıkıntı var o yüzden takılamıyor , yerine oturmuyor ters olunca.
  • sanırım clio 3 te 1.5 dizel motor var performansını bilmiyorum kullanmadım ama corsa'ya göre performansı daha iyi olabilir. O aracı kullananlar tam yorum yaparlar.

    corsa D 2011 2012 modelleri zamanında sıfır olarak 35-42 arası fiyatlara satıldılar. Ancak arabalar çok uçtuğu için şuan istenilen fiyatlar normal bence.

    corsa alacaksanız eğer euro 5 motor alın. Enjoy yada color edit olabilir. Essentia şahsen çok boş. 1.3 motor her ne kadar turbo olsa da Klima açınca veya motor soğukken yokuşlarda sorun yaratabiliyor. Parçaları pahalı. Alacağınız aracın debriyajı da önemli bu yüzden. Yol tutuşu iyi.
  • mob411 kullanıcısına yanıt
    Cevap içinsize çok teşekkürler. Clio nun donanımlı modeline bakıyorum onun dışında ufak olsa 4 kişilik ailemle sığar mıyım bilmem ama corsa bakıyorum. inşallah hayırlısı olur ve temiz bir araba bulurum.

    euro 5 motor kaç modelden sonraydı? 2012 sanırım değil mi?
  • evet 2012 ve sonrasında geldi ancak yinede euro 5 olup olmadığını kontrol ettirin.
  • Hocam biz 5 kişiyiz, uzun yolculuklara çıkmayız derseniz yeterli. bendeki 2011 euro 4 dtj motorlu.

    bu motorun 2012 ve üstü corsalara göre avantajı bir hayli fazla.

    1- parçası uygun çünkü dtj demek fiat multijet motoru demek. Doblu,linea,albea,punto parçalarıyla aynı. Yan parçaları bile oluyor ama işte opel boscha yaptırıyor fiat opar'a. opar taksam yağ hariç 85 ama ben bosch alıyorum 150 yi buluyor.

    2- dpf yok. euro 5 motorlarda dizel partikül filtresi var ve bu parça tıkanmasıyla ünlü. Araç zaman zaman temizliyor ancak bir gün gelip başınıza bela olabilir. 2500tl sırf parça ücreti.

    3- euro 4 dtj motorda volan sabit ve debriyaj setiyle birlikte geçen sordum 1250 ye baskı balata volan molan hepsini temizce alabiliyorsunuz.
    euro 5 lerin kimileri hareketli volanlı ve dediğim parçalar dahil 2500 gibi ücreti söz konusu. ayrıca değiştirdikten sonra eski randımanı alamama sebeiyle opel formunda okudum adam 3 kez servise gidip gelmiş. haa ama tabii ki konfor olarak vites geçişini daha az hissettiriyor.


    Birde şunu ekliyim 2012 - 2014 model corsaların özellikle essentia 1.3cdti olanlarının %90'ı evet abartmıyorum %90'ı kiralık araç çıkması. aracın rengi beyaz ve sütlü kahveyse sahiplik bilgilerini araştırın. firma adınaysa kesinlikle uzak durun. kiralık arabalar aşırı hor kullanılıyor. sadece corsa için değil, dışarıdaki beyaz renkli arabaların %70 i kiralık zaten ne arasanız var volvolar, mercedesler, astra j ler, meganelar, nissan quasqailer,opel mokkalar. beyaz araba alamadan önce iyice araştırın. bunlar tarafımca tecrübe edilmiş bilgilerdir.

    size yukardaki yazdıklarımla ilgili ufak bir ayrıntı da vereyim corsa için, kiralık araçlar içinde 2011 ve altı yok (essentia dahil) + üstünde ise enjoy paket yok denecek kadar az ama essetia belirttiğim gibi %90'ı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 9 Şubat 2018; 20:31:44 >




  • cevabınız için çok teşekkür ederim. corsa motorları hakkında bilgi sahibi sizsiniz ama ticari çıkması olabilecek araçlar için dediklerinize katılıyorum. arkadaşımın clio arabasını almaya karar verdim araştırdığım zaman bir baktım kiralık şirket aracı çıktı. eşim sigortacı olduğu için ilgilendiğim tüm araçların geçmişlerini, kaç el değiştirdiklerini inceliyorum. şartlar malum temiz arabada güvenilir satıcıda bulmak zorlaşıyor.
  • aynen öyle, çoğu kişi belki bilmez ama leasplan adında Türkiye nin en büyük araç filosuna sahip bir firma var.adamlar araç kiralama firmalarına bile araç kiralıyor o derece gani gani

    o yüzden dikkatli olmak lazım.
  • 2011 1.4 otomatik corsa d aracım, şu 111.yıl edition olanlardan. Babamın arabası astra idi, onda kolçak vardı ama bunda yok, sağ kolum inanılmaz derecede boşlukta hissediyor kendini. İnternette bir süredir bakınıyorum ama kolçak fiyatları almış başını gitmiş, en dandiği bile. Sizin kullandığınız ve önerebileceğiniz bir kolçak var mıdır acaba?

    Bir de izmir'de servis olarak tavsiye edebileceğiniz, şuraya götür diyebileceğiniz bir usta var mıdır?

    Cevap alabilirsem çok sevinirim.
  • jrbatu kullanıcısına yanıt
    Ben bu forumda bir arkadaşın önerisi ile aldım bunu memnunum , 2-3 sayfa öncesinde resimleride var.

    https://urun.n11.com/kolcak/opel-corsa-d-e-kol-dayama-kolcak-montajsiz-vidasiz-P132973300?
  • hocam benimde araç euro 4 2011 ancak yağ terleme sorunu var. Öndeki borularda terlemeler mevcut. Bazı parçalardan dolayı iyi evet ancak euro 5 daha yeni teknoloji olduğu için önerdim

    euro4 lerde de volant hareketli sabit değil. Sabit olanlar orjinal değil. Ucuz olduğu için ustalar o şekilde takıp kullandırtıyorlar ömrü de o kadar iyi değil o şekilde yapılan debriyajın. Hareketli volant vardı bende ve maalesef dışarıda bile debriyaj seti+ volant olarak 2000 parça 250 tl işçilik olarak çıktım. Yetkili de 2 katı fiyatı.

    debriyaj bilyası fte takılmıştı benim , kesin ondan kaynaklı derbiyaj sertliği. Luk çıkar gm markalıya gerek yok deselerde Gm kullanmakta yani orjinal parça kullanmakta fayda var.

    Volant değişmeden değiştirenler facebook sayfasında mevcut uyum sağlamıyor illaki volantlı değişim diyorlar. Dediğim gibi bu yüzden alacağınız aracın debriyajı önemli. Bitik ise masrafları düşürtün.

    dpf yok evet o bakımdan avantajlı euro 4. Seçim sizin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 10 Şubat 2018; 15:37:26 >




  • beyler bu arada bauhouse da valeo sileceklerle ilgili görevli söylerken duydum. 1.5 sene ses yapmaya karşı garanti ve iade garantisi veriyorlarmış. Bosch larda iadesi yok ses yaparsa dedi. Bir dahakine valeo alacağım Silecek almak isteyen arkadaşlarda oradan alabilirler bosch a yakın fiyatları zaten
  • İlgilendiğiniz için çok sağolun. Bir tanıdığım vasıtasıyla bugün 2009 model ecoflex modelini buldum ama daha gidip görmedim. Hoşuma gider anlaşırsam muhtemelen alabilirim.
  • hayırlısı olsun o zaman euro 4 te 5 te üzmez kendilerine göre artı eksileri var model düşük olsa da önemli olan aracın temizliği
  • mob411 kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum gosterdigim usta oyle dedi demek ki usta degilmis



    Sizinki sabit volantli fabrika cikisi dedi..saseden bakti makyajli kasanin ilk versiyonu benim arac

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim araçta makyajlı ancak ilk araçlardan mı onu hatırlamıyorum ülkeye nisan girişli, ağustosta almıştım 2011. Belki dedikleri gibidir şase den baktılarsa ama benim şase den bakmadılar.

    Parçacı, parçalar sökülecek onlara bakarak vereceğim dedi bana. 2 tip debriyaj çıkıyor 2 si arasında 2mm oynuyor o bile önemli dedi. Çıkan volant hareketli idi.

    usta sabit takalım öyle evirelim böyle çevirelim dedi de yok dedim orjinali ne ise onu takalım ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 10 Şubat 2018; 20:43:47 >
  • mob411 kullanıcısına yanıt
    Bende oyle dusunuyorum 😊



    Sabit volant ciktiginda cok sevdim masrafi az omru uzun diye. Hareketlilerde yaylarin isinmasindan oturu bir duzensizlik olmasi soz konusuymus. Neyse volant mevzusunu gecelim de yag nasil terliyormus o sasirtti beni

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şanzıman sökülünce süprizle karşılaşmayın araba aynı araba, şanzıman aynı şanzıman sizde sabit var ise bizde niye hareketli ki ? sizdeki sabit ise bizde sabit taksak olmaz mıydı ki karıştı kafam neyse

    benim bu ecotech kapağının önündeki borular da hep yağ oluyor. Temizlediler kelepçeleri sıktılar vs ama en sonunda normal deyip geçtiler. Aynı kelepçelerden bi kaç yerde daha var oralarda da var. intercooler borusu olarak geçiyor sanırım. Foto çekip mesajı editlerim sizde yok mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 11 Şubat 2018; 0:24:11 >




  • mob411 kullanıcısına yanıt
    Valla supriz yapar mi yapmaz mi bunu gelecek gosterecek ama adam o kadar net konustu ki bilemedim



    Ecotek kapaginin oralarda,hortumlarda yag su vs izi yok ama arabayi liftle kaldirinca motorun intercooler a baglandigi hortumda benim hatam neticesinde biraz yag damlatmisti ama kesti su an. Kasisi biraz gec farkettim alttan ufak tiklattim radyator alt traversi hortumun hafif sizdirmasina sebebiyet vermisti ama cok sukur radyator, fanı vs alttan kastırıp dağıtmamıştı karter kapagi var o olmasa belki su an hurdaliktaydi...



    Yagi ise nasil doldurtuyorsun bilmiyorum ama ben fix 3.2 koyduruyorum. "Yag filtresi degisti bu 4lt - 5lt alir" diye usta gecinenlere firsat vermiyorum. Eger son ki dolum 3.2 nin ustundeyse basinc sebebiyle contalar zarar gormus ve fazla yagi oralardan sizdiriyor, fışkırtıyor olabilir. 3.2 koydularsa eger bir goster derim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 11 Şubat 2018; 7:19:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: khytr89

    Valla supriz yapar mi yapmaz mi bunu gelecek gosterecek ama adam o kadar net konustu ki bilemedim



    Ecotek kapaginin oralarda,hortumlarda yag su vs izi yok ama arabayi liftle kaldirinca motorun intercooler a baglandigi hortumda benim hatam neticesinde biraz yag damlatmisti ama kesti su an. Kasisi biraz gec farkettim alttan ufak tiklattim radyator alt traversi hortumun hafif sizdirmasina sebebiyet vermisti ama cok sukur radyator, fanı vs alttan kastırıp dağıtmamıştı karter kapagi var o olmasa belki su an hurdaliktaydi...



    Yagi ise nasil doldurtuyorsun bilmiyorum ama ben fix 3.2 koyduruyorum. "Yag filtresi degisti bu 4lt - 5lt alir" diye usta gecinenlere firsat vermiyorum. Eger son ki dolum 3.2 nin ustundeyse basinc sebebiyle contalar zarar gormus ve fazla yagi oralardan sizdiriyor, fışkırtıyor olabilir. 3.2 koydularsa eger bir goster derim

    Intercooler borularının içerisinde yağ varmı hiç kontrol ettin mi ? Eğer var ise turbo yağ kaçırıyor olabilir.




  • Fukasaku kullanıcısına yanıt
    hocam yetkili servise götürdüm alt traversi ve hortumu 1000tl ye değiştiririz dediler dedim yürüyün gidin.sonra sanayiye gittim usta lifte kaldırdı baktı yağ kurumuş damıtmıyordu, yağ çubuğu ve orijinal gm tech2 vardı elinde onla yağ kontrollerini yaptı yağ olduğu gibi ideal seviyesinde duruyor. valla kafam karıştı oysa direk 3.2 koydurdum, o gelen yağ nereden geldi anlamadım. tüm sıvı kontrollerini de yaptırdım yok hiçbir şey yok. sonra corsada kronik arada ortalama 10 cl sızdırabiliyor dediler. yağı çok doldurtma 3.2 ye devam et dediler. bir kaç önceki bakımda 4lt koymuştu şerefs*z usta bozuntusu, gerçi ben araç kiralama sektöründeyim corsa 2014 cdti ye de servisi 4 litre koyuyor araçların kitapçıklarında 3.2 yazmasına rağmen.

    fazla yağ basınç yapıyor ve contalardan ya da sızdırabileceği yerden sızdırmaya başlıyor. belki de kronik sorun bile değil yetkili servisler,özel servisler fabrika verisinden fazla yağ basıyor. artık amaçları contaları patlatıp motoru elimize alıp yine onlara gidip, söğüşlemek mi istiyorlar bilmiyorum.




  • 
Sayfa: önceki 20472048204920502051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.