Şimdi Ara

Corsa F Kullananlar Kulübü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: nirvanaaaa Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil1 Android
5 sn
1.670
Cevap
124
Favori
168.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cduman C kullanıcısına yanıt

    Cevap için teşekkürler. 2. El Edition bakarken 2021 model 0 km fırsat aracı yakaladık. Gece mavisi 1.2T EAT8 Elegance ile aranızda olacağız. Cuma ya da pazartesi teslim ederiz dediler. Heyecanla bekliyoruz :)

  • ec.dmn kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun hocam, iyi yapmışsınız

  • Merhabalar, aracı vites kutusu arızası veren var mı?
  • ferhattoker33 F kullanıcısına yanıt
    Ultimate donanımı olan 4-5 kişide denk geldim. Yazılımsal birşey sanırım mekanik bir sıkıntı yok
  • Bizimki 2021 elegance, bence de mekanik sorun yok, yazılımla biran önce halletmeleri lazım.
  • Şanzıman arızası akünün zayıflığından kaynaklı. Pandemi dönemi olduğundan doğru düzgün kullanmıyorsunuz arabayı, akü çökünce o tarz bir uyarı veriyor. Düzenli kullanım yapıp aküyü tam randımana getirin kaybolacaktır. Kaybolmazsa akü bağlantı kablolarında bir temassızlık olabilir

  • 2021 model Opel Corsa Ultimate için kapora verdim sıfır faiz kullanarak alacağım inşallah sıkıntı olmaz.
  • Merhaba, araç rölantideyken direksiyonu sağa sola çevirince sanki ayaklarımın ayaklarımın altında bi titreşim, hareketlilik hissediyorum. Bu durum sizde de mevcut mudur? Bir de sürüş esnasında gaza bastığımda cam açıkken turbonun sesini net bir şekilde duyabiliyorum, bu ses araç hareketsizken 3 4bin devirlerde de duyuluyor. Sizden rica etsem arabanızın 3 4bin devirlerdeki sesini buraya ekleyebilir misiniz? Duruma göre servise gitmem gerekecek çünkü. Selamlarımla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nike

    2021 model Opel Corsa Ultimate için kapora verdim sıfır faiz kullanarak alacağım inşallah sıkıntı olmaz.

    Hayırlı olsun güle güle kullanın. Kaça anlaştınız acaba?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nike

    2021 model Opel Corsa Ultimate için kapora verdim sıfır faiz kullanarak alacağım inşallah sıkıntı olmaz.

    Fiyat?

  • Tekonoloji paketi yok çift renk siyah tavan, panoramik cam tavan, karmen kırmızı 75 bin sıfır faiz meslek indirimi yok, 230 bin TL.
  • Merhaba, corsada donanım değişiklikleri olmuş örneğin elegance a geri görüş kamerası gelmiş , tp ile gelen anahtarsız giriş ve çalıştırma ultimate de standart olmuş , utimate de olan kör nokta uyarı sistemi tamamen kalkmış bu değişiklikler 2021 model araçlar için mi yoksa daha önce mi oldu acaba?


    10 inc ekran opsiyonu kalkmıs sanırım

    led stop ultimatede standart olmuş (tp ile geliyodu) bunların dışındada var daha




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi free_whitewolf -- 16 Mart 2021; 1:32:45 >
  • Taner2140 T kullanıcısına yanıt

    Paspas fazla ileri gitmiş olabilir biraz geri çekmeyi deneyin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D. Fiery -- 16 Mart 2021; 21:19:51 >
  • Aracı geçtiğimiz Şubat ortasında aldım. 2021 Ultimate. Canımı sıkan ve beğendiğim yanları paylaşmak isterim.

    Öncelikle aracın performansından gayet memnunum, fakat hiç de öyle söylendiği kadar az yakmıyor. Şehir içi trafikte, kısa mesafeli kullanımlarda 8lt ortalamasına yaklaşıyor.
    Çok uzun bir mesafe kullanma fırsatım olmadı henüz, ama gördüğüm kadarıyla ekonomik kullanımlarda uzun yolda 5lt veya biraz altı görülebilir.

    Start/stop sistemi can sıkabiliyor, dursam mı, çalışsam mı kararsızlığını çok yaşayabiliyorsunuz. Yoğun dur, kalklarda kapatıyorum.
    Yokuş kalkış desteği bu kararsızlık yaşanan start/stop anlarında, ayağınızı frenden çektikten sonra geri kaçırabiliyor.
    Böylesi anlarda aracın geri kaçıracağını hissediyorum artık. :)
    Frenden ayağımı azcık çekip, sonra tekrar hızlıca basarak motorun çalışmasını ve ayağımı frenden tamamen çektiğimde kaydırmamasını sağlıyorum. Çok acayip. Bi alışkanlık haline geldi. :)

    Silecek olayı enteresan. Silecekleri kaldıramıyorsunuz. Kaput'a çarpıyor. Nasıl bir tasarım anlamadım. Biraz zorlasanız. Baya hasar verir boyaya.
    Ters bir yere bıraksanız, bilmeyen biri sileceği kaldırarak sizi uyarmak istese, bilmeden boya ve silecek kollarına baya hasar verebilir.
    Ayrıca yağmur sensörü biraz zayıf, özellikle çiseleme şeklinde yağan yağmurlarda camın baya ıslanması gerekiyor devreye girebilmesi için.

    Emniyet kemerlerinin yükseklik ayarının olmaması çok garip geldi. Almadan öncede dikkat etmiştim bu detaya, biliyordum. Aman ne olacak demiştim.
    Ama rahatsız edici bir unsurmuş. Biraz öne doğru eğilsem, çok yukarda kaldığı için boğazımı kesiyor.

    Arka koltuklarda tavan aydınlatması olmaması bir eksiklik. Karartılmış camlarla akşam ve gece saatlerinde bildiğin zifiri karanlık oluyor. Özellikle gece arka koltuğa inen/binen yolcular için zorluk doğurabiliyor.

    Şerit takip asistanı kesinlikle güvenilecek bir özellik değil. Bazen, yol dümdüz, tüm şerit çizgileri olmasına rağmen şeriti tanımıyor.
    Açık olduğunda da çok alakasız yerlerde direksiyona direnç uyguluyor. Şehir içinde kapatıyorum. Ama uzun yolda daha iyi çalışabilir diye umuyorum.
    Aynı şekilde trafik tabelası tanıma sistemide ortalama bir tanıma becerisine sahip. Olsada olur, olmasa da zaten.

    Düz yolda sürüş konforu ve sakin kullanımdaki sessizliğini beğendim, fakat ultimate donanımda gelen ince yanaklı lastiklerden mi olsa gerek bilemiyorum, yoldaki tümsek çukur vs. baya hissediyorsunuz.

    Stepne çıkmıyor malum. Artık hiçbir model de olmayacakmış gibi bişi söylemişti satıcı. Yalan/doğru bilemiyorum.
    Daha önce defalarca lastik yarmış biri olarak. Stepne alayım dedim. küçük boy sir stepne yuvası var aracın. Fakat piyasada uyumlu küçük boy stepne bulmak baya sorunlu bir işmiş. Bunu da deneyimlemiş oldum. Zaten bayiler sağolsunlar hiç bir aksesuar satmıyorlar.

    Opel'in resmi sitesinde, sözüm ona aksesuar sattığı bir bölümü var. Oh buradan orijinal aksesuarları alırım diye seviniyorsunuz. Fakat Ürünü seçip sadece sepete ekleyebiliyorsunuz. O kadar. :)

    Merak edenler için buraya bilgi olarak bırakayım. Aracın jantlarının bijon aralığı 4x108 ve alacağınız küçük boy stepnenin jant ve lastik ölçüleri de 125/80 R15 olmalı.
    Zaten uyumlu orijinal kriko seti bulmak gibi bişiyi hiç düşünmeyin bile. Ben letgo'da baya bir yardırdım. 301 çıkması 0km bir stepne ve 3008'den çıkma 0km orijinal kriko setini bulmak bir ayımı aldı. Opel artık PSA olduğu için Peugeot'larda kullanılanlar uyumlu. Aklınızda bulunsun.

    Gösterge paneli, diğer bir tabirle hayalet ekran tam bir fiyasko. Ne akla hizmet böyle kullanışsız ve okunması zor bir ekran yapmışlar anlamadım. 208'e rakip olmasın diye sanırım.

    Anahtarsız giriş bazen kapıları açmıyor. Ya anahtarı cebinizden çıkarıp düğmeye basacaksınız, ya da aracın yanından uzaklaşıp, tekrar yaklaşarak açılmasını sağlayacaksınız.
    Aynı şekilde eğer bagajı açıp kapadıysanız ve araçtan uzaklaştıysanız bir şekilde kapıları kilitlemeyebiliyor. Bagaj kapağını açıp tekrar kapatınca sorun düzeliyor. Benim aracımdaki bir problem mi, genel mi bilemedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D. Fiery

    Paspas fazla ileri gitmiş olabilir biraz geri çekmeyi deneyin.

    Çok teşekkür ederim hocam, sanırım dediğiniz gibi olmuş.

  • synthetic S kullanıcısına yanıt

    Araba henüz rodaj tamamlamadığı için yakıt yüksek.


    Kaputu korumak adına kaput koruma filmi yapmanızda fayda var mümkünse ppf malzemeden. Silecekleri servis moduna almak için kontak kapattıktan sonra 1 dakika içinde silecek kolunu aşağı çekebilirsiniz. Yağmur sensörünün hassasiyetini silecek kolundaki çizgiler yardımı ile ayarlayabilirsiniz.


    Konforsuzluk için lastik basınçlarını mutlaka kontrol edin bayiden 45 psi da verdiler bana ön 32 arka 30 olmalı.

  • Arkadaşlar herkese merhaba. Uzun zamandır foruma girmediğim için ayrı bir mesaj yazmayı beceremedim ve mecburen cevap kısmına yazıyorum. Benim bir sorum olacak.

    2 hafta önce ankaradan yetkili opel bayiinden sıfır aldığım 2021 model 1.2 turbo benzinli 130 bg ultimate paket corsa aracımda korna arızası mevcut. Korna tok ve net bir ses vermek yerine cılız çatallı kötü bir ses veriyor. Araç servise götürüldü sorun tespit edildi, tamir edildi denilerek geri verildi, ancak daha servisten ayrılmadan kornaya bastım sorun düzelmemiş, tabi hemen geri dönüldü, servis yetkilisine durum iletildi. Çok uzatmayım yapılan konuşmaları yazarak, benim durumdan anladığım (tabi yanılma payım var) bu korna sesindeki problemin düzeltilemeyeceği yönünde. Şimdi esas konu şu, ben sıfır araç alıyorum kusursuz olması için para veriyorum, eğer araçta kusur varsa ve kusur giderilemiyorsa, izlenecek adımlar nedir? Bilen varmı, yada direkt konuya hakim bir avukat ilemi görüşeyim. Eğer arıza giderilemez ise ben para iadesinden çok aracın yeni bir araç ile değiştirilmesini talep etmeyi düşünüyorum. Aracın değiştirilmesini talep etme sebebim ise bu kusur dışında aracın genel olarak hoşuma gitmesi. Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ederim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: wedat06

    Arkadaşlar herkese merhaba. Uzun zamandır foruma girmediğim için ayrı bir mesaj yazmayı beceremedim ve mecburen cevap kısmına yazıyorum. Benim bir sorum olacak.

    2 hafta önce ankaradan yetkili opel bayiinden sıfır aldığım 2021 model 1.2 turbo benzinli 130 bg ultimate paket corsa aracımda korna arızası mevcut. Korna tok ve net bir ses vermek yerine cılız çatallı kötü bir ses veriyor. Araç servise götürüldü sorun tespit edildi, tamir edildi denilerek geri verildi, ancak daha servisten ayrılmadan kornaya bastım sorun düzelmemiş, tabi hemen geri dönüldü, servis yetkilisine durum iletildi. Çok uzatmayım yapılan konuşmaları yazarak, benim durumdan anladığım (tabi yanılma payım var) bu korna sesindeki problemin düzeltilemeyeceği yönünde. Şimdi esas konu şu, ben sıfır araç alıyorum kusursuz olması için para veriyorum, eğer araçta kusur varsa ve kusur giderilemiyorsa, izlenecek adımlar nedir? Bilen varmı, yada direkt konuya hakim bir avukat ilemi görüşeyim. Eğer arıza giderilemez ise ben para iadesinden çok aracın yeni bir araç ile değiştirilmesini talep etmeyi düşünüyorum. Aracın değiştirilmesini talep etme sebebim ise bu kusur dışında aracın genel olarak hoşuma gitmesi. Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ederim.

    Benim de korna arada öyle su kaçmış gibi çıkarıyor sesi. Servis bana kronik demişti, sorunun videosunu çekin yenisini isteyip değiştirelim demişlerdi uğraşmadım henüz.

  • D. Fiery kullanıcısına yanıt

    Korna kendi kafasına göre takılıyor, bazen düzgün çalışıyor bazende yukarıda bahsettiğim gibi bozuk çalışıyor. Yarın yeniden servise götüreceğim, umarım hallolur. Bu sorun sizde de varmış, sizi rahatsız etmiyor mu? Yada arabayı satmak istediğinizde karşınıza problem olarak çıkmaz mı? Servis bana da bu bir kronik sorun dedi, peki dedim bu kusur giderilmeyecekmi diye sordum aldığım cevap baya bi şüpheliydi, sanki tamir edemiyoruz anlamına gelen bir cevap. Umarım hemen tamir edilir de bende boş yere zaman harcamamış olurum.

    Yarın servisten çıkınca yazarım gelişmeleri.

  • wedat06 W kullanıcısına yanıt

    Ben de bakıma götürdüğümde değiştirmelerini isteyeceğim.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.