Şimdi Ara

'Corsa' Bakım ve servis (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.655
Cevap
9
Favori
151.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: megathrone

quote:

Orijinalden alıntı: weysex

Beyler aracım 60.000 bine yaklaşıyo ne gibi parçaların değişmesini tavsiye edersiniz aklımdakileri yazıcam değişmesi gerekenleri hatırlatırsanız sevinirim

1- Yağ Filtresi (GM)
    2- Motor Yağı (0/40 Mobil)
    3- Polen Filtresi (GM)
    4- Hava Filtresi (GM yada Kutu içi K&N)
    5- Arka Balatalar (TWR)
    6- Ön Balata (TWR) 10.000km önce değişmişti ama diskleri değiştirince sanırım balatayı değiştirmek gerekicek

Disklerimide Değiştirmek istiyorum ıslık çalıyo ama 3 marka arasında kaldım

1- Valeo 100.tl
    2- Brembo 130.tl
    3- TWR 160.tl Bu iş Görür Sanırım
    4- GM 230.tl

Ayrıca 60.000km'de kayış gibi parçaların değişmesi gibi bişeyler okumuştum
    Bide hala işin içinden çıkamadığım Otomatik Şanzıman yağını napıcaz bilmiyorum

Bujiler, V kayışı, fren hidroliği var ek olarak. Arka balatalar kampana olduğundan dolayı uzun süre gitmesi lazım kontrol edilir değişmesi gerekiyorsa değiştirilir.

Bu arada otomatik vites yağı değişim yılı veya kilometresi hakkında bir bilgiye ulaşamadım. Hatta servise sorsan değişip değişmeyeceği bile meçhul. Şu km veya yılda değişecek şu yağ şu kadar miktarda konulacak diyen bir yetkili servise rastlamadım. Yıldan dolayı yaptırdığım 60.000 km bakımında değişmedi benim şanzıman yağım.

Bu otomatik şanzıman yağı değişimini bilse bilse bir tek Serdar abi bilir. O da buralara uğrarsa cevap yazar heralde müsait bir zamanında

Alıntıları Göster
    quote:

Ben Bujileri GM marka 51.000'deki bakımda değiştirmiştim

bu ve kayışı tek başınamı değişiyo yoksa yanında ıvır zıvırı varmı

parçaları kendim alıyorumda :)

• quote:

Orijinalden alıntı: megathrone

quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

quote:

Orijinalden alıntı: umutksk

arkadaşlar benim araç çok yakıyor gibi geliyor. 150 bin km'de tahminlerimce uzun bir zamandır bujiler değişmemiş. hatta bi kaç ay önce bir buji dolayısıyla hata vermişti de gidip arkasta değiştirmiştim. bi tanesi arızalandıysa diğerleri de eskidir demek sanırım. sizce bu çok yakmanın sebebi bujiler olabilir mi? buji değilse normalden fazla yakma sebepleri ne olabilir? (kullanımdan dolayı değil, araç aksamından kaynaklı)

dizelde buji yok. daha doğrusu ısıtma bujisi var. bunun da tüketimle hiçbir alakası yoktur. eğer enjektörlerinden şüphe ediyorsan tane fiyatını duyunca varsın çok yaksın dersin=)

@umutksk belki sorununu carbon clean çözebilir ama kurumları temizlerken iyi kurumları da temizleyip daha çok yakmasına neden olabilir.
    İyi kurum dediğimiz şey zamanla piston içinde oluşan çizik vs gibi boşlukları dolduran kurumlar. Yani carbon clean yöntemiyle temizlendiğinde onlar da giderse daha da fazla yakabilir araç. Yakıt deposuna katılan temizleyici maddeler de iş görebilir ama uyduruk markalardan uzak durmak lazım. Temizlemek yerine daha kötü sonuçlar doğurabilir.

arkas akatlarda ben ısrarla karbon clean yaptırmak istemiş onlarsa dizel araçlarda ejektörlere zarar verebildiği gereçkesiyle yapmaktan kaçoınmıştı. ben karbon cleana karşıyım

• Yarın başıma gelen ufak talihsizlik sonucu yamulan tampon ve kırılan sis farı için arabayı Arkas'a bırakıyorum.
    Gelen varsa beklerim
  • Geçenlerde Emir ile konuşuyorduk, "tatile gitmeden önce 105 bin'e gelirsem bakımı yaptırır öyle giderim" diyordum.
    Araç o zaman 102500'de falandı sanırım. Emir de "yok abi bu kadar kısa sürede 2500 km yapmazsın herhalde" demişti.
    Şimdi tatile sadece 10 gün kaldı ve araba 104600'de
    Haftaya bir Çengelköy ziyareti ayarlamam gerekiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

Geçenlerde Emir ile konuşuyorduk, "tatile gitmeden önce 105 bin'e gelirsem bakımı yaptırır öyle giderim" diyordum.
    Araç o zaman 102500'de falandı sanırım. Emir de "yok abi bu kadar kısa sürede 2500 km yapmazsın herhalde" demişti.
    Şimdi tatile sadece 10 gün kaldı ve araba 104600'de
    Haftaya bir Çengelköy ziyareti ayarlamam gerekiyor...

maşallah abi ne diyeyim. kmleri hızla eritiyorsun. sana yetişmem pek mümkün olmicak km olarak. belki kışın aradaki farkı kaparım dağ dağ gezerken=)
  • Merhaba,

Astra Gsi' satıp yeni Corsa D enjoy cdti 75bg araç satın aldım, 3000km'de dün aracıma binerken göstergede lastik basınç lambası zayıf şekilde yandı.(aracımda esp ve bu donanımla satın almadım), daha sonra kontağı kapattığımda park sensörü ışığı yandı.(aracımda fabrikasyon park sensörü bulunmamakta, ışığı normal parlaklıkta yandı), kapıyı açtığımda söndü, konu hakkında bilgisi olan var mı.?
  • Bugün Arkas Çengelköy'de aracın 105 bin bakımını yaptırdım, 5 yaştan dolayı %25 indirimi ile 350 TL tuttu.
    Hediye olarak da Würth yazlık bakım paketi verdiler
  • quote:

Bugün Arkas Çengelköy'de aracın 105 bin bakımını yaptırdım, 5 yaştan dolayı %25 indirimi ile 350 TL tuttu.

Boyaya inip benim arabaya bir baksaydın keşke

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Foursquare'de Arkas'a gittiğini görmüştüm ama aracı bıraktığını bilmiyordum Çağrı, forumda paylaşmış mıydın ?
  • Tamponu vurduğumu anlatmıştım abi,geçen pazartesi bıraktım. Salı ya da çarşamba alacağım

• quote:

Bugün Arkas Çengelköy'de aracın 105 bin bakımını yaptırdım, 5 yaştan dolayı %25 indirimi ile 350 TL tuttu.

siz san Arkas' tan memnunsunuz. yaşa göre indirim mi yapıyorlar? benimki 2003 corsa benzinli. ne kadar alırlardı acaba?

bugün ben de küçükyalı özel serviste 60.000 bakımını yaptırdım (yaşar usta)

polen + yağ + hava + yakıt filtreleri
    GM 4 lt yağ
    genel kontrol (rot-balans, balatalar,..vs)

150TL verdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: TWiST_oF_FaCe
    siz san Arkas' tan memnunsunuz. yaşa göre indirim mi yapıyorlar? benimki 2003 corsa benzinli. ne kadar alırlardı acaba?

Ben 2007'de aracı aldığımdan beri başka bir servise götürmedim, artık ustalarından yöneticilerine kadar pek çok çalışan ile samimiyetim var.
    Ayrıca bakımlar dışında yedek parça-aksesuar alımları ve montaj vs işlerini de orada yaptırıyorum, dolayısı ile para kazandıran da bir müşteriyim.
    Bunların üzerinde bir de konu hakkındaki bilgi birikimim ve araştırmacı kişiliğim de eklenince, yanlış yapılmaması gereken bir müşteri oluyorum haliyle

Yaşa göre indirim mevzusuna gelince, 5 yaşını doldurmuş araçlar için verdikleri indirim %25.
    Bu da zaten en yüksek oran, yani 5 yaşından sonra artmıyor.
    Artık Corsa C'lerin tamamı zaten 5 yaşın üzerinde olduğu için, verecekleri fiyatlar kafadan bu indirimi içerir mi, yoksa yine liste fiyatını söyleyip oradan %25 geri mi gelirler bilemiyorum, sormak lazım.

• Yaşar Usta da iyidir ama periodik bakım kampanası olduğu zaman yetkili servis de 150 lira civarına bakım yapıyor. Kampanya yoksa da 350 lira civarı.

• Yetkili serviste kampanya (Arkas) Ön diskler 170 TL + işçilik
  • arkadaşlar iyi günler. şimdi bişey soracağım bende 2012 model 1,3 enjoy corsa var. araç 9000 km de. 2-3 gün sonra yaklaşık 1500 kmlik uzun yola çıkma planımız var. şimdi ben yola çıkmadan yağ koydurmam gerekiyormu çünkü duyduğuma göre 10000 kmde bi yağ değişmesi lazımmış heralde. yoksa 15000 km bakımındamı değiştireyim. aynı olayı hava filtresi içinde soruyorum. yardımcı olursanız teşekkür ederim.
  • Bakim araligi bir yil veya 15bin kmdir

• quote:

Orijinalden alıntı: carillon613

arkadaşlar iyi günler. şimdi bişey soracağım bende 2012 model 1,3 enjoy corsa var. araç 9000 km de. 2-3 gün sonra yaklaşık 1500 kmlik uzun yola çıkma planımız var. şimdi ben yola çıkmadan yağ koydurmam gerekiyormu çünkü duyduğuma göre 10000 kmde bi yağ değişmesi lazımmış heralde. yoksa 15000 km bakımındamı değiştireyim. aynı olayı hava filtresi içinde soruyorum. yardımcı olursanız teşekkür ederim.

Hocam yola çıkmadan yağına suyuna bir bak.. Arkadaşımda yeni aldı 7500 km oldu dün İzmirden Adanaya gitmek için yola çıktı. Çıkmadan yağına suyuna bi bakalım dedik ve yağ çubuğu yarının altında idi.. Yarım litre kadar idareten ekletti sonra servise gitti. O yüzden istersen önce kontrol et eksik değilse yola devam ama eğer eksikse servise bir uğra derim..

Kazasız yolculuklar..

• Epeydir aracımı satıp yerine yüksek model bir Corsa almak istediğimi söylemiştim. En sonunda vazgeçtim ve aracı komple bir elden geçireyim dedim.

- opelgm.com sitesinden Periyodik bakım seti (Castrol 5-40 yağ ve GM marka ürünler içeren), Tiriger Zincir seti ve Bor Power siparişi verdim.
    - 1 Eylülde ArtCar'a direksiyonu gönderip deri kaplattırıyorum
    - Direksiyon sökülmüşken aracı Arkas'a bırakıp triger zincir seti, ön diskler ve balataları değiştirip hız sabitleme taktırıyorum.
    - Kısmetse tüm bu işlerden sonra çok iyi bir boya ustasına aracı bırakıp ön tampon ve spoiler ile yanlardaki çizikleren dolayı bel altı komple boyattırıyorum.
    - Arkas'tan halı pas pas alacağım (Corsa yazılı)

Bütün bunların üzerine tek bir sorunum kalıyor.. Çok kötü bir huyum var aracı kullanırken sağ elim mutlaka vites topuzu üzerinde duruyor. Terleme sonrası buda topuzun üzerindeki nikelajı bozmaya başladı. Bunun için nasıl bir çözüm bulabilirim? Sadece nikelajlı kısım değişmiyor diye biliyorum?

• salı gunu ilk bakım ıcın randevu aldım.Km 10 000 oldu ama senemizi doldurduk.Dikkat etmem gereken birşey var mı yada önerdiğiniz birşey ? yağ değişimi ve filtre değişimleri olucak galiba ama yağ konusundan çok anlamıyorum
  • Vites topuzunun nikelajlı kısmı ayrıca satılıyormuş.. % 25 indirimli 78 TL bilginize..
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.