Şimdi Ara

'Corsa' Bakım ve servis (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.655
Cevap
9
Favori
151.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada ayrı bir rahatsız edici ses kaynağı da arka süspansiyon.
    Eskiden sadece arka taraf yüklü halde tümseklerden geçerken gelen gıcırtı sesi şu an en ufak sarsıntıda feci şekilde duyuluyor.
    Önce şu kapıları çözüp sonra bu soruna odaklanacağım, aksi takdirde bütün çıtırtılar gıcırtılar birbirine karışıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Emir baskı balata testinin nasıl yapıldığını biliyor musun ? Yeni değiştirdin diye sana sordum :)
    Şu 5.vitese takıp birşeyler yapma muhabbetinden bahsediyorum

Abi şimdi gördüm, en temizi arabanın hızlanabileceği bir rampada uygun bir viteste redlinea kadar 2-3 kere zorlamak.
    Bariz bir kaçırma yoksa sorunda yoktur.
    Alt devirlerde zaten kaçırmaz benzinliler birde benimki üst devirlerde çoşuyor diyorsun, üst devirlerini zorla yeter.
    Benimki debriyaj bitikken sanki patinaj çekiyormuş gibi oluyordu.
    Devir artıyor ama araç gitmiyor yani.
  • Geç gelen cevabın için teşekkürler Orkun
    Sen ne yaptın Yaşar Usta'da hayırdır ?
  • Arkadaslar ozel servise gittim. 60000 bakimi icin. Mazot filtresi dahil degistirdiler ve gozumun onunde orjinal parcalar kullandilar. Aldiklari para toplam 250 tl oldu. Servis 780 lira demisti. Mobil full sentetik yag kullandilar vs. Ama bir sorunum var. Arabayi calistirirken insp yaziyor. Bu bana sorun cikarir mi. Napmaliyim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sinerfru

Arkadaslar ozel servise gittim. 60000 bakimi icin. Mazot filtresi dahil degistirdiler ve gozumun onunde orjinal parcalar kullandilar. Aldiklari para toplam 250 tl oldu. Servis 780 lira demisti. Mobil full sentetik yag kullandilar vs. Ama bir sorunum var. Arabayi calistirirken insp yaziyor. Bu bana sorun cikarir mi. Napmaliyim.

insp kaç yazıyor? eğer 2 yazıyorsa ampülleri kontrol ediniz içlerinden birisi yanmıyor demektir.
  • Ben bilgisayarla bakimi islemediklerini dusunuyorum. Numara yok diye hatirladim ama kontrol edicem.

• Servis hatırlatmasını silmemişlerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sinerfru
    Ben bilgisayarla bakimi islemediklerini dusunuyorum. Numara yok diye hatirladim ama kontrol edicem.

"İşlemek" değil de "sıfırlamak" terimi daha doğru olur.
    Sıfırlama işlemi için ille de Tech2 cihazına gerek yok, aşağıdaki işlemleri yaparak kendiniz de halledebilirsiniz.

- Kontağın kapalı olduğundan emin olun.

- Kilometre sıfırlama düğmesine basın (sol elinizle basın ve basılı tutun, sağ elinize ayrıca ihtiyacınız olacak )
    3 saniye sonra göstergede bakıma kalan kilometreyi gösterecek. (Muhtemelen InSp 0)

- Fren pedalına basın (basılı tutun)

- Kontağı açın
    Göstergede InSP---- yazısı çıkacak ve 10 saniye boyunca yanıp sönecek, ardından InSp XXXX km yazısı çıkacak.

- Düğmeyi bırakın.

- Fren pedalını bırakın.

- Kontağı kapatın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar99 -- 24 Haziran 2012; 11:37:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

quote:

Orijinalden alıntı: mrt0392

Arkadaşlar bizim aracımızın(1.3 cdti 75lik) yağı 11binde değiştirilmiş ama sanırım 1 yıl dolduğu için değiştirmişler.Yağ 15 binde bir değiştiriliyor değil mi ?Şu an 21 binde de muallakta kaldık

1 yil / 15k km hangisi once dolarsa

Arkadaşlar 2011 model 1,3 cdti aracım 14500 km'de servis bakım için 480 tl diyor. Bende parçaları kendim tedarik edip değiştirmek istiyorum eminim ki çok daha ucuza gelecektir. Değişim için gerekli ekipman ve imkan da var. Sizce ne yapayım, servise bu parayı gözden çıkarayım mı kendim mi değiştiriyim ? Yardım için teşekkürler...

• Cevap veren arkadaslara cok tesekkur ederim

• Günaydın herkese,

Aracım 142 binde. Sizlerden özel servis tavsiyesi istiyorum. Daha önce yukarda yazdım ama kimse cevap atmadı maalesef.

İstanbul / Avrupa yakasında kazık yemeyeceğim ve kaliteli işçiliği olan servis tavsiyesi istiyorum. Muhtemelen yarın sabah bırakacağım arabamı ertesi sabahta teslim alacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: TüplüveÖfkeli

Günaydın herkese,

Aracım 142 binde. Sizlerden özel servis tavsiyesi istiyorum. Daha önce yukarda yazdım ama kimse cevap atmadı maalesef.

İstanbul / Avrupa yakasında kazık yemeyeceğim ve kaliteli işçiliği olan servis tavsiyesi istiyorum. Muhtemelen yarın sabah bırakacağım arabamı ertesi sabahta teslim alacağım.

maslak oto sanayide opc özel servisi var. ömer ustaya emirin selamı var diyin yeter aracınza yeterli ilgiyi göstereceklerdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiFoSi_BJK -- 25 Haziran 2012; 9:38:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

quote:

Orijinalden alıntı: TüplüveÖfkeli

Günaydın herkese,

maslak oto sanayide opc özel servisi var. ömer ustaya emirin selamı var diyin yeter aracınza yeterli ilgiyi göstereceklerdir

Hocam benim aracım opel corsa OPC değil ama. 1.3 cdti corsavan. Yine de bakıyorlar mı?

• Opc servisin adı sadece opc lere bakıyor olsalar batarlar zaren :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bakarlar zaten orada bir kez opc gördüm=)
    ben bakımlarımı son zamanda orda yaptırıyorum. arkas kapandı kapanalı bütün işlemler orda yapılıyor.
    babamın ve annemin opelleri bayadır orda bakılıyor. düzgün dürüst iş yapmaya çalışıyorlar.
  • Kazık yemem umarım hocam. Çünkü aracı bırakacağım ertesi sabah alacağım. Ne yapılacaklarını bile bilmiyorum. 120 binden beri bakıma girmedi çünkü araç. Triger mi değişecek bilmiyorum. Birde aracın motor kısmından öyle bir uğultu geliyor ki, sanki orada bir şeyler birbirine sürtüyormuş gibi, onu da göstereceğim, yani bana şu parça değişecek deseler tamam derim anlamıyorum çünkü.

İstanbul bahçelievler civarında oturan var mı ya? Benim araçla bir tur atalım da neden böyle bana bir söyleseniz. Ön bilgi her zaman iyidir.
    Aracı ne zaman servise götürsem kazıklandım çünkü

• quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Geç gelen cevabın için teşekkürler Orkun
    Sen ne yaptın Yaşar Usta'da hayırdır ?

Yine geç gelen bir cevapla karşındayım abi

Yaşar ustada yağ, yağ filtresi ve polen filtresinden oluşan bir mini bakım yaptırdım araca
  • Daha önce opelgm.com sitesinden alışveriş yapan oldu mu? Parçalar gerçekten orjinal mi? Tiriger Zincirinde indirim varmış, servis 160 binde değiştirelim iyi olur demişti acaba şimdiden alsam mı?

http://www.opelgm.com/Opel-Corsa-D-Z13DTH-Z13DTJ-Zincir-Seti,PR-763.html
  • Arkas'tan fiyat aldım..
    Zincir seti 222 TL (Kampanya varmış %25 indirim yokmuş)
    Ön Kapak Contası 42 TL
    Yağ filtresi 22 TL
    Motor Yağı 92 TL
    İşçilik 259 TL

Yani bi triger değişimi 637 TL + KDV
  • Fiyat nasıl arkadaşlar ? Ön takımdan ses geliyor şikayetiyle gittim, bir sürü masraf çıktı başıma.

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.