Şimdi Ara

'Corsa' Bakım ve servis (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.655
Cevap
9
Favori
151.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mob411

salı gunu ilk bakım ıcın randevu aldım.Km 10 000 oldu ama senemizi doldurduk.Dikkat etmem gereken birşey var mı yada önerdiğiniz birşey ? yağ değişimi ve filtre değişimleri olucak galiba ama yağ konusundan çok anlamıyorum

Yağ olayını siz söylemeden soracaklarını sanmam. Ve yağ olarak yüksek ihtimalle 5W-30 GM Dexos 2 koyacaklar(GM kendi orjinal yağı). Ben bir önceki bakımda bunu kullandım, bir şikayetimde olmadı. Önümüzdeki bakım için 5W-40 Castrol + Bor Power aldım bakalım fark olacak mı?
  • ben haala mobil1 esp 0-40 beklemedeyim zamanımda var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün sabah maslak oto sanayide opc opel servisinde ön fren balatalarımı değiştirdim. orijinal parça kullanarak 185 tlye mal oldu.
    bu arada twr balata alanlar ne kadar ömrü olduğunu da yazarsa sevinirim. orijinal yedek parça bosch marka twr yi orijinal diye satıyolarsa bilginiz olsun
  • Sadece balatalar mı 185,disklerle birlikte mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Sadece balatalar mı 185,disklerle birlikte mi ?

sadece balatalar işçilik dahil. 174 tl zaten malzeme %18 kdv koyduk kavga dövüş indik sonra=)
  • Servis 400 liraya değiştriyordu abi pahalı değil mi ?

• quote:

Servis 400 liraya değiştriyordu abi pahalı değil mi ?

servis neyi 400e değiştiriyordu ?
  • Ben Arkas'da daha yeni değitirdim. Diskler 225 TL, Balatalar 150 TL İşçilik 82 TL (Kampanyalı fiyatlar)
  • Disk artı balata 399 liraydı en son

• quote:

Disk artı balata 399 liraydı en son

en son disk balata değişiminden sonra özlem hanım kampanyalı ürünleri tavsiye etmiyorum gibi laflar etmişti. bir de yakında güvenilir servis kalmadı. burda en azından başından sonuna kadar arabanın dibindeyim. bakınca da hemen hemen aynı fiyatlara gelmiş gibi duruyor. çengelköye gitsem ne vaktim var ne de gittiğimde harcıyacağım yakıtı köprüyü koyunca daha hesaplı oluyor.
    20 dakika sürmedi işlem tamamen gözümün önünde yapılması
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadirdaylight

quote:

salı gunu ilk bakım ıcın randevu aldım.Km 10 000 oldu ama senemizi doldurduk.Dikkat etmem gereken birşey var mı yada önerdiğiniz birşey ? yağ değişimi ve filtre değişimleri olucak galiba ama yağ konusundan çok anlamıyorum

Yağ olayını siz söylemeden soracaklarını sanmam. Ve yağ olarak yüksek ihtimalle 5W-30 GM Dexos 2 koyacaklar(GM kendi orjinal yağı). Ben bir önceki bakımda bunu kullandım, bir şikayetimde olmadı. Önümüzdeki bakım için 5W-40 Castrol + Bor Power aldım bakalım fark olacak mı?

bugun gittim bakıma ,hallettiler . En son aracı alırken sordum 5w-30 olandan koymuslar dediğiniz gibi

• bende denizli sigmatürk te ilk bakimi yaptirdim, 290tl yağ olarak 5-30 dexos2 konuldu, servis kalitesi hosuma gitti cam bölmeler felan hersey seffaf, tavsiye ederim.
  • quote:

Epeydir aracımı satıp yerine yüksek model bir Corsa almak istediğimi söylemiştim. En sonunda vazgeçtim ve aracı komple bir elden geçireyim dedim.

- opelgm.com sitesinden Periyodik bakım seti (Castrol 5-40 yağ ve GM marka ürünler içeren), Tiriger Zincir seti ve Bor Power siparişi verdim.
    - 1 Eylülde ArtCar'a direksiyonu gönderip deri kaplattırıyorum
    - Direksiyon sökülmüşken aracı Arkas'a bırakıp triger zincir seti, ön diskler ve balataları değiştirip hız sabitleme taktırıyorum.
    - Kısmetse tüm bu işlerden sonra çok iyi bir boya ustasına aracı bırakıp ön tampon ve spoiler ile yanlardaki çizikleren dolayı bel altı komple boyattırıyorum.
    - Arkas'tan halı pas pas alacağım (Corsa yazılı)

Bütün bunların üzerine tek bir sorunum kalıyor.. Çok kötü bir huyum var aracı kullanırken sağ elim mutlaka vites topuzu üzerinde duruyor. Terleme sonrası buda topuzun üzerindeki nikelajı bozmaya başladı. Bunun için nasıl bir çözüm bulabilirim? Sadece nikelajlı kısım değişmiyor diye biliyorum?

direksiyonu ben de kaplatmayı düşünüyorum, 2007 enjoy bizimki de plastik yani direksiyon sizinki de öyle sanırım.. kaplattıktan sonra resimlerini koyarsanız bize de yol göstermiş olursunuz :) . bir de bence bel altı boyatmayın arabayı :)

• Uygulama sonrasi resimleri ekleyecegim.. Boyatma isi icin neden oyle dediniz? tamponda alt kisimlarda tas izi cok ayrica kapi uclarindada carpmaya bagli ufak cizikler canimi skyor

Malum arac siyah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdminAS -- 30 Ağustos 2012; 22:05:54 >
  • quote:

quote:

quote:

bugun gittim bakıma ,hallettiler . En son aracı alırken sordum 5w-30 olandan koymuslar dediğiniz gibi

Hayirli olsun ilk servisiniz Ne kadar odediniz?

• quote:

quote:

quote:

quote:

teşekkürler , 425 tl ödedim , 6 taksit yaptılar opak a gitmeye niyetliydim aslında ama reis le fiyatı aynı olunca reis e gittim.Sadece bakım değil şikayetlerimi de söyledim.Saat 10 gibi gittim kalabalıktı , şikayet söyle filan derken 11 e doğru aldılar aracımı , 5:30 a doğru çıkar dediler , 4:30 da aldım aracımı.En son da yıkayıp temizleyip teslim ettiler .

şikayet olarak ; ön konsoldaki soğuk hava da çızırtı sesi için ön konsol izalasyon yapmışlar , insp 4 uyarısı için yanlış hatırlamıyorsam mazot filtresindeki suyu temizlemişler tehlikeli atık olarak yansıtmışlar.Ayrıca torpido gözüne koyduğum cd ve kağıt nemlenmiş rengi atmıştı (yakında ss paylaşcam bu konuyla ilgili genel kısımda ) onu da gösterdim ama onu bi daha izlememiz gerektiğini söylediler acaba izalasyonu da onun için mi sıktılar diye düşünüyorum ama çızırtı sesi oldugu ıcın sıktıklarını soylediler.Rötüş için ellerinde boya kalmamıştı nasılsa plastik aksam diye paslanma yapmaz dediler bu ikisi için ileride bir daha uğruyacağım gibi gözüküyor.Döşemelerden ses geliyordu demiştim onunda vidalarını sıkmışlar , kapı ayarı simetrik durmuyordu onuda ayarlamışlardı.

bunların dısında motor koruyucu ve balata temızleyıcı sıkmıslar . Filtreleri ve spreyleride poşetle teslim ettiler.

buda SS

'Corsa' Bakım ve servis

• Oooo maşallah baya bi bakım olmuş Kazasız belasız iyi günlerde binin inş.
  • saolun sizede

bu arada torpido için bahsettiğim olay bu SS:

'Corsa' Bakım ve servis
     'Corsa' Bakım ve servis
     'Corsa' Bakım ve servis
     'Corsa' Bakım ve servis

not: torpidoya su , kolonyo vb. hiç birşey koymadım.Kendiliinden böyle oldu .Şimdi takip için yeni tutanak ve cd koydum .Aynı konuyu genel kısma da yazacağım

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

teşekkürler , 425 tl ödedim , 6 taksit yaptılar opak a gitmeye niyetliydim aslında ama reis le fiyatı aynı olunca reis e gittim.Sadece bakım değil şikayetlerimi de söyledim.Saat 10 gibi gittim kalabalıktı , şikayet söyle filan derken 11 e doğru aldılar aracımı , 5:30 a doğru çıkar dediler , 4:30 da aldım aracımı.En son da yıkayıp temizleyip teslim ettiler .

şikayet olarak ; ön konsoldaki soğuk hava da çızırtı sesi için ön konsol izalasyon yapmışlar , insp 4 uyarısı için yanlış hatırlamıyorsam mazot filtresindeki suyu temizlemişler tehlikeli atık olarak yansıtmışlar.Ayrıca torpido gözüne koyduğum cd ve kağıt nemlenmiş rengi atmıştı (yakında ss paylaşcam bu konuyla ilgili genel kısımda ) onu da gösterdim ama onu bi daha izlememiz gerektiğini söylediler acaba izalasyonu da onun için mi sıktılar diye düşünüyorum ama çızırtı sesi oldugu ıcın sıktıklarını soylediler.Rötüş için ellerinde boya kalmamıştı nasılsa plastik aksam diye paslanma yapmaz dediler bu ikisi için ileride bir daha uğruyacağım gibi gözüküyor.Döşemelerden ses geliyordu demiştim onunda vidalarını sıkmışlar , kapı ayarı simetrik durmuyordu onuda ayarlamışlardı.

bunların dısında motor koruyucu ve balata temızleyıcı sıkmıslar . Filtreleri ve spreyleride poşetle teslim ettiler.

buda SS

'Corsa' Bakım ve servis

tehlikeli atık yazdıkları araçtan çıkan yağdır azot filtresindeki suyla alakası yok. servis danışmanı bu şekilde cevap verdiyse bir daha o servisin önünden geçmem

• @TiFoSi hocam belkide ben yanlış hatırlıyorumdur bilemiyorum.Servis kalabalıktı baya ,telefona bakmaktan bana tam anlatamadılar .Serviside savunmuyorum tabi yanlış anlaşılmasın ayrıca ön konsoldaki çızırtı sesi için daha önce de gittim .Şimdide izalasyon yaptık dediler ama soğuk havalar gelince belli olucak bakalım çözebildiklerini sanmıyorum.Torpido daki olay içinde bir önceki sayfaya ve genel sayfaya yazdım
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.