Emir baskı balata testinin nasıl yapıldığını biliyor musun ? Yeni değiştirdin diye sana sordum :) Şu 5.vitese takıp birşeyler yapma muhabbetinden bahsediyorum
Merhaba efendiler,
Aracım 140 bin kilometrede.
İstanbul/Avrupa yakasında UCUZ&KALİTELİ bir servis var mı? Ön takımlardan falan ses gelmeye başladı da.. Hatta referans olabileceğiniz kazıklamayacak bir servis lazım bana.
quote:
Orijinalden alıntı: sapultra
Emir baskı balata testinin nasıl yapıldığını biliyor musun ? Yeni değiştirdin diye sana sordum :) Şu 5.vitese takıp birşeyler yapma muhabbetinden bahsediyorum
5. viteste elfreni çekili kaldırmaya çalışma gibi bir test var stop ettiği yeri kestirip kaçırıp kaçırmıyor deniyorda çok gördüm bu arabada bişi yok denip de yolda kalındığını. zaten o test başlı başına debriyaj yiyen bişi. gidişine bakmak lazım tekrarlı dip gaz hızlanmalar yap atıyorum 2000devirden redlinea yürü hemen yavaşla tekrar yürü 3-4 sefer sonra kaçırmadıysa sorun yok demektir
2.'yi denedim ama tekrar tekrar denememiştim. 5.vites testini dün iki kere yaptım ama el freni çekili değildi,tesadüfen gokart'tan çıkarken yaptım yürüyünce şaşırdım :) Ama gidiş ve yakıtta sorun yok gibi görünüyor.
quote:
Orijinalden alıntı: kadirdaylight
Arkadaşlar ben bu Karşıyaka Arkas'ı çok seviyorum :) ilgi alaka ve işçilik çok iyi. Bugün klima bakımı yaptırdım acayip bir koku vardı artık tertemiz oldu. Kampanya varmış 69TL'ye polen filtresi + dezenfeksyon+basınç ve gaz kontrol + soğutma kapasite ölçümü + işçilik iyi bir fiyat. Ayrıca fandan ses geliyordu onuda ben söylemeden fan motorunu açıp baktılar içinden yaprak çıktı oda temizlenmiş oldu..
Hocam polen fitresi değişiyor mu 69 liralık bakımda ? Az önce Çiftkurtlar'ı aradım polen fitresi dahil değil dediler.Ayrıca klima gazı değişimi de dahil mi ?
hangi çiftkurtlar var mı tavsiye eden maslaktakini? turbo hortumumu garantiye sokturcam da servis arıyorum
quote:
Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK
hangi çiftkurtlar var mı tavsiye eden maslaktakini? turbo hortumumu garantiye sokturcam da servis arıyorum
Çiftkurtlar Maslak'taki.Ben bir daha gitmeme kararı almıştım zaten de çarşamba sanayide işim var diye sırf klima bakımı için gidecektim. Gideceksen de dikkat et her türlü çirkefliği yapabilirler.
Klima bakımı konusunda herkes farklı şey söylüyor. Arkas'ı aradım klima bakımı dediği şey sadece kanalların temizlenmesi.69 TL. Klima gazı çektirilip basılması yaklaşık 140 TL . Polen filtresi işçilikle birlikte hemen hemen 70 TL.
Ben bu işten hiçbirşey anlamadım.İki sprey sıkıp klimanız iyi soğutmuyor demek için kampanya yapmışlar :)
ya gerçeğe gidecez o zaman ya da geniş zaman yaratıp arkasa önce şu arıza kodunu bir daha alalım sorunun yeri belli ancak görmek isterler muhtemelen arıza kodunu gözleriyle
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: kadirdaylight
Arkadaşlar ben bu Karşıyaka Arkas'ı çok seviyorum :) ilgi alaka ve işçilik çok iyi. Bugün klima bakımı yaptırdım acayip bir koku vardı artık tertemiz oldu. Kampanya varmış 69TL'ye polen filtresi + dezenfeksyon+basınç ve gaz kontrol + soğutma kapasite ölçümü + işçilik iyi bir fiyat. Ayrıca fandan ses geliyordu onuda ben söylemeden fan motorunu açıp baktılar içinden yaprak çıktı oda temizlenmiş oldu..
Hocam polen fitresi değişiyor mu 69 liralık bakımda ? Az önce Çiftkurtlar'ı aradım polen fitresi dahil değil dediler.Ayrıca klima gazı değişimi de dahil mi ?
Üstad ben Arkas'a yaptırdım Polen Filtresi değişti (bana sormadılar) Soğutma testi yapıldı 0 derece çıktı. Gaz ölçümü yapılacakmı eksikse basılacakmı dedim, arkadaşlar bakacak dediler ben dayanamadım indim aşağı bir cihaza bağlandı basınç ölçüldü, kaçak kontrolü yapıldı hepsi temiz çıktı. Fan motorundan ses geliyor dediler, açıp baktılar içi yaprak dolmuş ve tozlanmış temizlediler bembeyaz oldu. Son olarak tüm hava kanallarına dezenfekte edici sprey sıktırlar aracı kapalı konumda 10dk klima ile çalıştırdılar. Bu sırada motor bölümüne antistatik bir sprey sıkıp tozunu aldılar vs.. Bütün hepsi 69 TL
Valla Arkas da Çiftkurtlar da polen filtresi değişmiyor dedi hocam. Hatta çıkardıkları fiyata göre sırf polen filtresi değişimi 60-70 lira tutuyor en az :)
polen filtresi corsa d için 35tl birde aktif karbon olanı var 70 tl civarında bir fiyatı var. bir daha ki değişimde onu taktırcam bakalım farkı neymiş
polen filtresi corsa d için 35tl birde aktif karbon olanı var 70 tl civarında bir fiyatı var. bir daha ki değişimde onu taktırcam bakalım farkı neymiş
quote:
Valla Arkas da Çiftkurtlar da polen filtresi değişmiyor dedi hocam. Hatta çıkardıkları fiyata göre sırf polen filtresi değişimi 60-70 lira tutuyor en az :)
Bende gittiğimde sordum fiyat uygun diye.. Onlarda sadece polen filtresi 35 TL dedi. Uygun bir kampanya dediler hatta, çok ilginç ben bir arayıp sorayım olmazsa.. Filtreyi takarken görmesem acaba mı dicem ama eskisini verdi hatta bende at gitsin ne yapayım dedim..
quote:
Şimdi konuştum Karşıyaka Arkas ile kampanya gereği polen filtreside değişiyormuş üstelik karbonlu olanından takılıyormuş ki benimkide karbonlu olandanmış istersen Arkas'ı arayıp Karşıyaka Arkas böyle yapıyormuş de
sadece karbon filtre 70tl
Valla uğraşamayacağım laf anlatmak için yarın sanayideki ustamıza gideceğiz zaten uzun yola çıkacağım için bir baktıracağım belki orada değiştiririm
Kısa bir yaz bakımı amacıyla gittiğim sanayiye yine 400 lira bayılarak çıktım Bakımdan çıkalı 9000 km olmuştu,yazın duruma göre 3-4000 km yol yapma ihtimalim var.Kafa rahat olsun diye girmişken bakımı da yapalım dedik.Ön disk-balataları gözden geçirmek aklımda vardı,iyi ki de geçirmişiz zira çıkan disk-balatalar uzun yolda soru işareti oluşturacak kadar kötüydü.Gelelim günaha : Ön disk-balatalar Yağ-yağ filtresi Benzin filtresi Hava ve Polen Filtreleri Yağ hariç tamamı orjinal GM logolu parça,Opser'den numaralarına bakarak ve çıkanlarla karşılaştırarak kendim aldım.Yağ GM yerine farklı bir marka kullanmak istedim bu sefer,Castrol Magnatec aldım 4+1 litre (yağ haznesi 4.25 LT alıyor) Yağa 80 TL verdim,Geri kalan tüm parçalar 220 TL . Ayrıntılarını tam hatırlamıyorum,sadece disklerin çifti 80,balataların çifti 55 TL onu hatırlıyorum.Ustam 60 lira işçilik versen yeter dedi,disk balata sök tak biraz uğraştırdığı için ben biraz daha fazla verdim
Her seferinde bu defa bakıma erken girmeyeceğim desem de dayanamıyorum 10 bini bile beklemeden bakıma girmiş oluyorum Bu sefer 15 bin'den önce bakım yok
Bir de polen fitresinin değişimi zor diyip sadece işçiliğine 40 lira isteyen servise sevgilerimi yolluyorum. Corsa C'lerde o kadar kolay bir yerde ki,hava filtresi değiştirmekten daha kolay.
Dizelin 75 bin bakımında tam olarak neler değişiyor? Planlar değişti araç yaz boyu epey km yapacak, yatmayacak yani. Bugün gidip bakım yaptırayım diyorum
sepultra ya katılıyorum.
kaputu açıyorsunuz, cam ile birleşen bölümde en ortada kauçuk kısmı kaldırıyorsunuz ve polen filtresi kabak gibi önünüzde :) hadi kazasız belasız sepultra.
bu arada sana bişey sorucam gerçi aynı motor değil ama bugün ışıklarda 1.7 dti motor bir corsa ile yan yana durduk. ve rölantide ne kadar çok ses çıkarıyor o araba ya! kulaklarıma inanamadım, sanki kamyon. acaba senin 1.8 gsi motorda öyle sesli mi çalışıyor??