Şimdi Ara

corsa araba teybimde SAFE yazıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
92.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamlar. opel corsa 2000 model arabam var. orjinal teybi bulunmaktadır. akü bitti sonra cıkarıldı kablolar takıldı ve teypte "SAFE" yazısı çıkmakta. Arabanın teyp codesini biliyorum fakat girmek icin ne yaptıysam başaramadım. kitapcık yok bakamıyorum. code ları nasıl girecegim hakkında bana bilgi verebilir misiniz? tşk saygılar...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Opel Corsa Teybinde "SAFE" Yazıyor: Nasıl Çözülür?

Opel Corsa aracınızın teybinde "SAFE" yazdığını görüyorsanız, bu, teybin kilitlendiği ve bir güvenlik kodunun girilmesi gerektiği anlamına gelir. Bu genellikle, teyp pil bağlantısının kesilmesi veya akünün değiştirilmesi gibi durumlarda meydana gelir.

"SAFE" mesajını kaldırmak için Opel Corsa teyp koduna ihtiyacınız olacaktır. Bu kod, aracınızla birlikte gelen kullanıcı kılavuzunda veya Opel bayisinden temin edilebilir. Kodu bilmiyorsanız, Opel Corsa teyp kodu bulma servislerini de kullanabilirsiniz.

Kodu öğrendikten sonra, aşağıdaki adımları izleyerek teybinizi kilidini açabilirsiniz:

• Teybi açın.
    • "SAFE" mesajı görüntülendiğinde, 10 tuşuna basın.
    • Kodu tuş takımını kullanarak girin.
    • Son olarak, 6 tuşuna basarak kodu onaylayın.

Teyp kilidi açılmalı ve normal şekilde kullanılabilmelidir.

Önemli Notlar:

• Yanlış kodun çok kez girilmesi, teybin tamamen kilitlenmesine neden olabilir. Bu durumda, teyp bir Opel bayisine götürülerek sıfırlanması gerekir.
    • Bazı Opel Corsa modellerinde, "SAFE" mesajı yerine "Display Safe" veya "Radio Safe Mode" mesajları görüntülenebilir. Bu mesajlar da aynı güvenlik kodu sorununu gösterir.
    • Opel Corsa teyp kodunuzu kaydettiğinizden emin olun. Aksi takdirde, teyp pili biterse veya bağlantısı kesilirse kodu tekrar girmeniz gerekebilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Teybin kendini korumaya almış ama neden almış bilemiyorum. Akü kutup başını çıkartıp tekrar takmayı dene. Yada en iyisi bi teypçiye götür...
  • akü kutuplarını cıkartmayı deneyim oki. olmadı opel servisine götürcez...
  • Car300-Car400-Cdr500 Modelleri Tape Code Girme!
    Aşamalı Bir Şekilde "Tape Code" Girme:

1. Kontağınızı açın...
    2. Teybiniz kapalıyken AS tuşuna basılı tutun ve basılı tutarken Teybinizi açın...

3. Ekranda 4 Haneli Şifre girmeniz için bir satır belirecektir..10..... İlk haneyi doldurmak için 1. tuşuna istediğiniz sayı gelene kadar basın.

4. ikinci hane için 2 tuşuna istediğiniz sayı gelene kadar basınız.

5. üçüncü hane için, 3 tuşuna istediğiniz sayı gelene kadar basınız.

6. dördüncü hane için 4 tuşuna istediğiniz rakam gelene kadar basınız.

7. "TapeCode"u girdikten sonra, yani ekranda kodunuzun yazdığını gördükten sonra AS tuşuna sinyal sesi gelene kadar basılı tutun

İşlem Tamamdır.
  • Akü kutup başını sökmenle alakalı değil çünkü zaten büyük ihtimalle problemin kaynağı kutup başını sökme v.b. elektriği bir an için olsun kesebilicek herhangi birşeydir.. Locked13 arkadaşımız zaten annatmış.. Dediği gibi teybin hırsızlığa karşı güvenlik moduna geçmiş.. Verdiği sistemle şifreyi girmen yeterli olacaktır.. Araçla birlikte verilen kullanım kılavuzuna fln. iliştirilmiş ufak bir kağıt gibi birşeyler olması lazım.. RadioCode fln yazar büyük ihtimal, o şifreyi yukarıdaki yöntemle girersen bir problem kalmaz.. Kolay gelsin..
  • Benim aracımda da Car300 teyp var ne yaptıysam "SAFE" yazısından çıkmıyor.
    CODE yazısı gelmiyor.
  • bir megane dada aynı durum vardı

olay şu da olabilir

hırsız bir şifreyle teybi açmasın diye üstündeki tuşlardan hiç bir şekilde veri girilmiyor ancak direksiyon kumandasındaki tuşlarla yşifre yüklenebiliyor sizin sorunda bu olabilir

üstündeki radyo aramaya basılı tutunca veri girişini açıyodu arac benim olmadığından ayrıntılı bilmiyorum ama yinede yapamazsan megane sahibine nasıl yaptığını sorabilirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence opel servisine git hatta mümkünse satın alınan bayiye git onlarda code bulunmaktadır arabanın seri numarasından çıkar onlar girsin pek fazla ücret alıcaklarını sanmıyorum.
  • Elimde kod var.
    Teyp açıldığında ekranda SAFE yazıyor.Normalde yukarda @locked13 arkadaşın anlattığı işlemleri yapıldıktan sonra CODE kısmının gelmesi lazım. Fakat ne yaptıysam o ekran gelmiyor.Ondan sonra yapılacakları zaten biliyorum.
    Teyp, kalorifer radyatörü değişmesi için sökülmüştü 1 gün dışarda durdu.Ayrıca kontak açık şekilde 3-4 saat beklettim.
    Hiçbir şekilde kod girilmedi, yani yanlış kod yüzünden falan bloke olmadı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: canbrk

Elimde kod var.
    Teyp açıldığında ekranda SAFE yazıyor.Normalde yukarda @locked13 arkadaşın anlattığı işlemleri yapıldıktan sonra CODE kısmının gelmesi lazım. Fakat ne yaptıysam o ekran gelmiyor.Ondan sonra yapılacakları zaten biliyorum.
    Teyp, kalorifer radyatörü değişmesi için sökülmüştü 1 gün dışarda durdu.Ayrıca kontak açık şekilde 3-4 saat beklettim.

merhaba
    sizin teyıbe kontak elektrığı gelmıyor ondan safeden çıkmıyor arabanızın kontak termığı arızalı araç servisine götürüp baktırtın

iyi akşamlar

• locked 13 arkadaş doğru söylüyor ya servise gidip kontak elektriğinin teybe neden gelmediğine baktırın yada iyi bir teypçıye gidin atolyede sızın teybin kodunu gırp pass yaptırın cihaz bırdaha code istemez akuyu sokseniz dahi istemez
  • quote:

Orjinalden alıntı: locked13

quote:

Elimde kod var.

merhaba
    sizin teyıbe kontak elektrığı gelmıyor ondan safeden çıkmıyor arabanızın kontak termığı arızalı araç servisine götürüp baktırtın

iyi akşamlar

Aracı teybini dışarı aldık. Dışarda 12 volt besleme yaptık.8-9 saat beklettik fakat yine aynı.
    Ayrıca teyp sökülmeden önce normal çalışıyordu.
    Kontağı açtığımda teyp açılıyor tüm ışıkları yanıyor.Ama başka bir beslemeden bahsediyorsanız onu bilmiyorum.

• quote:

quote:

quote:

Elimde kod var.

merhaba

iyi akşamlar

Aracı teybini dışarı aldık. Dışarda 12 volt besleme yaptık.8-9 saat beklettik fakat yine aynı.
    Ayrıca teyp sökülmeden önce normal çalışıyordu.
    Kontağı açtığımda teyp açılıyor tüm ışıkları yanıyor.Ama başka bir beslemeden bahsediyorsanız onu bilmiyorum.

merhaba
    o teyibe 2 voltaj gelmesı lazım 1 artı 12 volt 2. kontakdan gelen 12 volt 2 side gelmesı lazımkı safeden çıksın eğer 2 voltajda gelıyorsa ozaman cıhazda arıza vardemekdır
    blaupunkt yetkılı servıse getırın baktırın arızasına

iyi günler

• quote:

merhaba
    o teyibe 2 voltaj gelmesı lazım 1 artı 12 volt 2. kontakdan gelen 12 volt 2 side gelmesı lazımkı safeden çıksın eğer 2 voltajda gelıyorsa ozaman cıhazda arıza vardemekdır
    blaupunkt yetkılı servıse getırın baktırın arızasına

iyi günler

Yardımlarınız için teşekkür ederim.
    Teyp şemasından Kontak 12 ucu hangisi söyleyebilirmisiniz?

corsa araba teybimde SAFE yazıyor...

• quote:

quote:

Elimde kod var.

merhaba

iyi akşamlar

Yardımlarınız için tekrar teşekkürler.
    Teyp normal 12 V geliyor fakat dediğiniz gibi Kontaktan gelmesi gereken 12 V gelmiyor.
    Bizde hemen teybin altıdakı çakmaktan 12 V aldık.
    Teyp normale geldi ve kodu girebildik.

• quote:

quote:

quote:

Elimde kod var.

merhaba

iyi akşamlar

Yardımlarınız için tekrar teşekkürler.
    Teyp normal 12 V geliyor fakat dediğiniz gibi Kontaktan gelmesi gereken 12 V gelmiyor.
    Bizde hemen teybin altıdakı çakmaktan 12 V aldık.
    Teyp normale geldi ve kodu girebildik.

geçmiş olsun

• Slm. Benim aracım opel astra ve üzerinde kaset çalar vardı.Onu çıkarıp cd çalar taktım.Şifresini biliyordum ama sanırım kayıp oldu.Orjinal kaset çalarını taktım şimdi ve şifreyi giriyorum kabul etmiyor.Şifresi orjinal kendi şifresi ama girince onaylamıyor. Diğer cd çalar içinde aklımda kalan bir şifre vardı ve onu giriyordum kabul etmiyordu. Şifreyi onaylatmayan başka bir şey olabilirmi?Yardımcı olabilirseniz sevinirim teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: locked13

Car300-Car400-Cdr500 Modelleri Tape Code Girme!
    Aşamalı Bir Şekilde "Tape Code" Girme:

1. Kontağınızı açın...
    2. Teybiniz kapalıyken AS tuşuna basılı tutun ve basılı tutarken Teybinizi açın...

3. Ekranda 4 Haneli Şifre girmeniz için bir satır belirecektir..10..... İlk haneyi doldurmak için 1. tuşuna istediğiniz sayı gelene kadar basın.

4. ikinci hane için 2 tuşuna istediğiniz sayı gelene kadar basınız.

5. üçüncü hane için, 3 tuşuna istediğiniz sayı gelene kadar basınız.

6. dördüncü hane için 4 tuşuna istediğiniz rakam gelene kadar basınız.

7. "TapeCode"u girdikten sonra, yani ekranda kodunuzun yazdığını gördükten sonra AS tuşuna sinyal sesi gelene kadar basılı tutun

İşlem Tamamdır.

Olmuyor, ekrandaki SAFE de hiç kıpırdama yok..!! aracım 98 opel corsa worldcup

• istanbulda opel CD SAFE kodunu tek kalemde,it'in it'e itin'de kuyruguna yonlendirmeden, ucreti neyse karsiliginda bu sifreyi cozebilen opel'in yetkili,yetkisiz veya ozel servis adresi bilen varmi ?
  • vay bea yazdıgım günü hatirliom. neler cekmiştim. tape kodu ruhsatın icinde kücük bir kagıda yazılmıştı. @locked13 arkadaşın dediği gibi çözmüştüm ama internete araştırıp yapmıştım. hey gidi günler hey...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.