Şimdi Ara

corsa 2013 1.2 alayım mı karar veremedim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • tek derdim yakıt, hala kimin ne dediği belli değil? kaç yakıyor anlasam ona göre karar vericem. ankarada ne kadar tüketim olur merkezde günde 30 km?

• Herkesin tüketimi farklıdır. Burada çeşitli faktörler devreye girer. Örnekler vereyim:
    Ben vitesi 2000-2500 d/d aralığında değiştiririm, başka bir kullanıcı 2500-3000 d/d.
    Ben 50 km hıza 15 saniyede çıkarım, başka bir kullanıcı 11 saniyede.
    Şehir içi yol ? 10 km yolu 20 dk da da gidersininz 35 dk da da. ikisi de şehiriçi ?
    Kimi ani hızlanmaları sever kimi sakin kullanır.
    Aldığınız yakıt, lastik hava basınçları, klima açmanız yakıt tüketimini etkiler.
    Yokuş yukarı - yokuş aşağı - düz yol şehir içi 5 km yol. 10 dk diyelim. Her üçünün de yakıt tüketimi farklıdır ama şehir içi gözükür.
    Bunlar sadece bazı karşılaştırmalar. O yüzden sabir bir değer aramayın. Herkes kendi tüketim değerlerini yaratır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: projist

tek derdim yakıt, hala kimin ne dediği belli değil? kaç yakıyor anlasam ona göre karar vericem. ankarada ne kadar tüketim olur merkezde günde 30 km?

dostum ben alalı 22 gün oldu. çok memnunum sanada tavsiye ederim. araçta şuan takılı olan motor AX12XER modeli. yakıtı çok ölçemedim ama eğer sıkıntı olursa gaza çok uyumlu, avrupada direk fabrika çıkışı lpg li satılıyor bu araç. Bence aklına koyduysan hiç düşünme çok keyifli bir araç,iç hacmi çok geniş,kullanımı rahat...
    Yakıtı için şu an birşey diyemiycem daha ölçme şansım olmadı ama çok yakmayacağına eminim :-)
  • quote:

Orijinalden alıntı: genius350

Herkesin tüketimi farklıdır. Burada çeşitli faktörler devreye girer. Örnekler vereyim:
    Ben vitesi 2000-2500 d/d aralığında değiştiririm, başka bir kullanıcı 2500-3000 d/d.
    Ben 50 km hıza 15 saniyede çıkarım, başka bir kullanıcı 11 saniyede.
    Şehir içi yol ? 10 km yolu 20 dk da da gidersininz 35 dk da da. ikisi de şehiriçi ?
    Kimi ani hızlanmaları sever kimi sakin kullanır.
    Aldığınız yakıt, lastik hava basınçları, klima açmanız yakıt tüketimini etkiler.
    Yokuş yukarı - yokuş aşağı - düz yol şehir içi 5 km yol. 10 dk diyelim. Her üçünün de yakıt tüketimi farklıdır ama şehir içi gözükür.
    Bunlar sadece bazı karşılaştırmalar. O yüzden sabir bir değer aramayın. Herkes kendi tüketim değerlerini yaratır.

harika bir anlatma olmuş

• mrb projist,
    arkadaşın dediği gibi gönül rahatlığı ile alabilirsin aracı.Bende 2009 enjoy var ilk sahibiyim.Şuan 106binde 15binde taktırdım LANDİ'yi.Benzinde ne kadar yaktığını unuttum.LPG verileri şöyle.Deposu genelde 35LT gaz alıyor.Şuan 530 km gidiyorum.Bu değerielde ederken 2 şey söylemek isterim araba yı hiç zorlamam 2000-2500 devirde vites değiştiririm. 2.si aracın orjinal lastiği 185/65/15 ben ise 185/55/15 kullanıyorum.Bu lastiği taktıktan sonra 530km verilerine ulaştım. ondan önceleri 430 civarında giderdim bir depo LPG ile.
    Geçenlerde arkadaşım Safranboluya gitti 2 kişi giderken 160 bastığını gelirken 100km hız ile geldiğini söyledi(bu arada Safranbolu yolunda rampa çoktur). 480km de 80tl lik gaz almış.Arabayı getirdiğinde araba inanılmaz az yakıyor dedi ve şuan 1.2 corsa almayı planlıyor. :)
    Bu arada ben aracı düşük devirlerde kullandığım için rampalarda zorlandığını söylerdim arkadaşlara.Aracı kullanan arkadaşım devrini buldurduğun zaman hiçte rampada kesilmiyor dedi.Bu arada düz yolda 15dci fluencin peşini hiç bırakmadığını söyledi bizim1.2 corsanın.
    Corsa 1.2 almak isteyen arkadaşlara faydalı olmuştur yazdıklarım inş.Sormak istediğiniz soruları cvplarım.

• Seni tebrik ederim arkadaş, kafana göre lastik değiştirmişsin. Bir de tasarruf yaptığını zannedip başkalarına da tavsiye ediyorsun. Sana örnekle anlatayım:
    100 km hız ile giderken:

kilometre başına dönme: 65/15 511 kez , 55/15 544 kez
    okunan hız : 65/15 100 km/h, 55/15 106 km/h
    Aradaki fark: - % 6

Senin tüm değerlerin yanlış. Ayrıca araç yere daha yakın olur.

185/65/15 lastiğin muadili: 215/55/15 olmalıydı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.