Şimdi Ara

corolla D-4D MMT 232 km/h hıza ulaşabilir mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
105
Cevap
0
Favori
7.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • chip vs. modifiye edilmişse yokuş aşşağı o hızı görmesi mümkündür.Normal haliyle pek mümkün gelmiyor bana marstan yol alsa bile çok zor işi.
  • Corolla veya Era o hızı görecek mi bilmem ama Zeki Müren bizi görecek mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şair-i Maderzat

Arkadaşta 2008 accent era var 1.5 dizel o da 220 gördüğünü iddia ediyor. Doğru mudur sizce?

Hocam bu memlekette herşey olur hacı murat 200 yapar, hyundai accent 220 yapar, coralla 230 yapar hem de dizeli... Zaten bizim ülkede ferrari, maseratti, lamborghini v.s. gerek yok ki... En düz arabamız bile 200-250 yapıyo zaten...

• Sonra Carens vardı, onda 230 km hızı görmüştük. Hafif eğimli yolda tabi, düzde en fazla 220 olmuştu. Sanırım onda sınırlayıcı 220 km gibi bir hızdı(230 km hızı tam 230 almıyorum, 10 km yanılma payı vardır sanırım?). Çünkü araç 3. viteste 190 km hız yapıp 4. vitese geçtikten sonra 220 gibi 4 bin devire anca ulaşıyordu.

Atma Recep din kardeşiyiz
  • 3. viteste 190 km yapan araç dizelmi? Kia ceed olsa tamam anladıkta 4. viteste
  • 1.4 D4D motorla ara hızlanmalarda 599'a kafa tutan acu_man ya da gizli beygirlere sahip olan anandtech gibi insanların elinde Toyota D4D'ler dünyayı bile fethedebilecek güce sahip.

1.000 GS'li 10.000 FB'liyi yok ederse D4D motor 280 km sınırına yaklaşır.
  • bence yapabilir, çünkü bu aracın fiyatına baktığımızda 53.500 TL olduğunu görüyoruz (çelik jant bile yok aslında), bu kadar para muhakkak birtakım şeylerin hikmeti uğruna veriliyor olabilir :), o yüzden açıklanamayan bir sebeple (tek açıklanacak yeri fiyatının yüksek oluşu) bu hıza ulaşabiliyordur diye düşünüyorum :),
  • Bizde 2008 benzinli var. Babam düz yolda 220'yi görmüş. Gaza bassam daha gider diyordu geçenlerde
  • 2.0 d4d nin düzde yaptığı hız.Bence 1.4 o hızlara çıkamaz

• quote:

Orijinalden alıntı: ulasseven

Sonra Carens vardı, onda 230 km hızı görmüştük. Hafif eğimli yolda tabi, düzde en fazla 220 olmuştu. Sanırım onda sınırlayıcı 220 km gibi bir hızdı(230 km hızı tam 230 almıyorum, 10 km yanılma payı vardır sanırım?). Çünkü araç 3. viteste 190 km hız yapıp 4. vitese geçtikten sonra 220 gibi 4 bin devire anca ulaşıyordu.

Atma Recep din kardeşiyiz

Adım recep değil

Hocam aracı kullanmanızı isterdim. Bir ara forumda da tartıştık bunu, bu araç bu hızları görüyor.

Kendi çekimim 0-100;

http://www.youtube.com/watch?v=bqZDc_16a2A

Bu da başka kişilerin çektiği video;

http://www.youtube.com/watch?v=5bXTqqIJ1QQ

http://www.youtube.com/watch?v=OdAoh6cuU7Y

Şuan ki aracıma istediğinizi söyleyin. Ben inanıyorum ki 185 km hızı geçemez, denemeden söylüyorum bunu. Ama carens başkaydı, ben o aracın bir kia olmadığını düşünüyordum kullanırken, sen hesap et

• Yahu yemin ederim bizim millet kadar bos islerle ugrasan yok. Ben dizel cmax le ankara-adana arasında egımli otoyolda baya bi abanmıstım. Kadranda 222 yi gordum ama arac nasıl kasıldı anlatamam.Artık motordan korkutucu sesler geliyodu. Bu insanlık ayıbında bile gps de 215 yazıyodu.:-D
  • quote:

Orijinalden alıntı: smh3408

Bizde 2008 benzinli var. Babam düz yolda 220'yi görmüş. Gaza bassam daha gider diyordu geçenlerde

gaza basmadan 220 görmüş.bassa gaza 280'i zorlardı sanırım
  • 1.4 100 hp clıomla cektıgım bı vıdeo vardı bulamadım onu koyacaktım buraya sımdı bu arac clıodan agır hpsı dusuk ve buda 1.4 sımdı ben o clıoyla yaptıgım son hızı 200 olarak dusunursek kı bunu hafıf egımlı ve duzluk bır yolda yapmıstım.sımdı herkes tork dıcek vıtes oranları falan dıcek benzınlı bır arac devır cevıren bır arac kı 4. vıteste 6 bın devırın ustunde devır cevırıodu 5. vıtestede 5000 devıre yaklastıgında 200 ıdı daha 1500 devır oldugunu dusunursek 230-235 gorebılır belkı ama cıdden mumkun dııl ben ozaman o aracta tektım agırlık yoktu ve yokus assa abandım uzun yolda marstan atarsak anca o sekılde olabılır denıldıgı gıbı cok ama cok zor gucu yetmez 90 hp lık arac 140-150 den sonra ruzgara bıle gucu yetmez
  • O zaman detaylı bir hesaplama yapalım arkadaşlar.Hesap detaylarını tek tek yazmıyorum.

1.4 d4d MM 5 ileri şanzımanlı Corolla araç 5.vites 4000 devirde 205 55 R16 Lastiklerle : 168 km/s hıza ulaştırır.

Ayrıca bu araç 4000 devirde sadece ve sadece 162 nm tork üretebiliyor.
    Öncelikle bu araç 230 km/s hız yapabilmesi için 5476 devir çevirmesi lazım.Böyle birşey mümkün olmadığı için hemen 200 km/s hıza çıkıp çıkamayacağını hesaplayalım.

200 km/s hız yapabilmesi için 4750 devir çevirmesi gerekir. 1.4 d4d motor 4750 devirde 98 nm tork üretirki bırakın bu torkla aracın o hızda yürümesini var olan hızını bile düz yolda koruyamaz.Yani anlayacağınız düz yolda bu aracın 200 bile yapması imkansız iken hangi akıllı çıkıpta 230 km/s hız yaptığını iddia edebiliyor çok merak ediyorum. tamam 100 nm torkla bir aracı 10.000 devir çevirterek yürütebilirsiniz fakat 90 hp ise max gücü hiçbirşey yapamazsınız. Lütfen destekli sallayalım

Edit : Hesaplama Hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MitsubishiLancer -- 15 Mart 2011; 20:40:16 >

• Şanzuman dişli oranları nedir toyotanın acaba?Arkadaşımızın biri çok güzel bir hesaplama programı yapmıştı dişli- vites oranlarıyla son hızı bulabiliyordu.Bu programla dahada açığa kavuşabilir.
  • 1.4 d4d motorlu 2009 model mmt şanzımanlı aracı manuel moda alarak ve redline kökleyerek stok haliyle 200leri görüyorum . pazar günleri sabah yol açıkken, beykozdan beşiktaşa giderken tam noktasına kadar söyleyeyim 2. köprü çıkışındaki MKM'nin önü civarlarında 200ü görmüş oluyorum . yolu bilen bilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoSt3am -- 15 Mart 2011; 21:33:56 >
  • bu sanırsam bı öncekı kasa d4dler fakat motor aynı motor

http://www.youtube.com/watch?v=eSkinfAd_m4

buda 1.6 motorun top speed (124 hp lık olanlar sanırsam)
    http://www.youtube.com/watch?v=kA86gXtNYfo&feature=related
  • Tabi o sırada gerçek hızınızın 190 km/s civarı olduğunu da belirtmek gerekir. Ayrıca düz yolda kadranda gördüğünüz hız sanırım 190 ı geçmiyordur hatta geçemez
  • zannetmiyorum hatta 200 bile çok zorlarsan anca
  • Bu dizel ;

corolla D-4D MMT 232 km/h hıza ulaşabilir mi?

Yeter ki eğimi bulsun.Benzinli için eğim olmasa da yapar da o hızları,dizel imkansız,düzde yapacağı 200 ve hafif küsuratıdır.Gereksiz şeyler arkadaşlar.160'tan sonra Allah'a emanetsiniz güvenlik filan herşey boş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali Dogukan -- 15 Mart 2011; 22:12:41 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.