Şimdi Ara

Bora stop etme gaz yememe aniden ibre düşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba aracımın stop etme gaz yememe problemleri var yolda giderken biranda gaz yemiyor ve devir düşüp stop ediyor
    rolantide durmuyor ve stop ediyor epc ışığı yanıyor kaç tane usta baktı hepsi farklı bişey söyledi egr valfi dediler soketi sökünce sorun çözülmüyor boğaz kelebeğine bakıldı temizlendi çözülmedi lpg beyninden dediler lpg beynini iptal ettirdim şuan yine sorun çözülmedi elektriksel bir problem sensor arızası 3-4tane veriyor ve egsoz emisyon arızası veriyor aracın beyninden denildi beyinci baktı yazılım atalım dedi denedi sonra yazılımda kurtazmaz dedi yardımcı olup yol gösterecek arkadaşlar varmı kaç aydır aracımı kullanamıyorum stop ede ede ilerliyorum ilerlesemde yolda kalıyorum ustalarda yardımcı olmuyor kimse çözemiyor teşekkürler
    araç 2004 1.6 bora 16valftir

2-
    lpg beyninin sıcak su ısıtma sirkülasyonu çalışmıyordur, lpg alamadığından yapabilir
    3-
    ateşleme bobininden yapar
    4-
    aracınız distribütörlü mü bilemiyorum ama distribütörlü ise, distribütör kaynaklı problemlerden de yapar. Ben aracınızın distribütörlü olduğunu sanmıyorum (krank sensörü olan araçta distribütör bulunmaz,
    2004 bora lar büyük ihtimalle krank sensörlü ve ECU ateşlemelidir ancak distribütörlü olabilir diye düşünerek yazdım.)
    5-
    Kablolamadan yapar; motor kontrol ünitesi voltaj beslemeleri ve şasi bağlantılarına bakmanız hepsini tekrar sök, temizle oksit giderici sık ve tak yapmanız gerekir.

ayrıca arıza mesajlarındaki evap kaçağı hataları benzin depo kapağını kaçırmasından ya da kömür canister kaçağından, bağlantılardaki kaçaklardan ya da evap yakıt buharı salma solenoidinin kaçırmasından yapar. Bu konunun aracın stop etmesine sebebiyet verecek bir sorun olmadığını, sadece %1-2 gibi önemsiz bir miktar fazla yakıt tüketmesine yol açacağını söyleyebiliriz.
    gaz yemiyor dediğinize göre
    rölanti ayarlayıcısı sağlam gibi gözüküyor; pedal sensörü, hava akışmetre vb bunlar motorun stop etmesine yol açacak sıkıntı çıkarmazlar. Siz gene de, varsa hava akışmetre soketini çıkarın deneme yapın, yazılımda sorun varsa hava akışmetre dertlerinde böyle büyük sıkıntı çıkabiliyor.
    derdiniz
    yukarıdaki 5 maddeden biri ikisinden çıkacaktır.
    bu stop etme sorununun araç sıcakken de yaptığını varsaydım,
    sadece soğukken bu problemleri yapıyor ise yazmalıydınız.
    yerinizde olsam LPG kullanmadan sadece benzinde gezerken bakarım;
    yapıyorsa krank sensörü, ECU voltaj besleme ve şasi hatları ile bobin e odaklanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyigun -- 6 Şubat 2020; 12:39:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.