Şimdi Ara

Hall verici sensör arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
16.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar aracım sabahları calısmada problem yapıyordu calıssada sarsıntı tıtreme oluyordu.Bugun Bosch car servise goturdum, hemen bılgısayara bagladılar ve bilgisayar Hall verici sensor arızalı yada yok diye bir mesaj verdi.Usta bana fiyat vermedi tamda acıklama yapmadı motorun acılması gerektigini vs.. soyledi bende yaptırmadım cıktım...Ben bunu ilk kez duyuyorum bu Hall verici sensor neyın nesıdır internette arama yaptım dogrudüzgün bilgiye de ulasamadım...Bilen arkadaslar varsa yorumlarınızı beklıyorum.

vw Polo 1.3 95 model

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B9E79BA17 -- 12 Eylül 2009; 12:53:13 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hall Sensörü Arızası: Belirtileri ve Çözümleri

Hall Sensörü Arızası Nedir?

Hall sensörleri, motor hızını ve krank milinin konumunu belirleyen elektronik cihazlardır. Arızalı bir Hall sensörü, aracınızın düzgün çalışmasını engelleyebilir.

Hall Sensörü Arızasının Belirtileri

• Motor arıza ışığının yanması
    • Motorun teklemesi veya durması
    • Gaz kelebeğine tepkide gecikme
    • Aracın rölantide düzensiz çalışması
    • OBD-II taramasıyla {00515} arıza kodu kaydedilmesi

Polo Classic ve Golf 4'te Hall Sensörü Arızası

Volkswagen Polo Classic ve Golf 4 modelleri, Hall sensörü arızasına karşı özellikle hassastır. Bu araçlarda {00515} arıza kodu genellikle Hall sensörü arızasını gösterir.

Arızalı Hall Sensörünü Değiştirme

Arızalı bir Hall sensörünü değiştirmek, genellikle kalifiye bir teknisyen tarafından yapılması gereken bir iştir. Sensör genellikle motorun üst kısmında bulunur ve genellikle erişim için bazı bileşenlerin çıkarılması gerekir.

Yeni Hall sensörü takıldıktan sonra, arıza kodunun temizlenmesi ve aracın düzgün çalışıp çalışmadığının kontrol edilmesi önemlidir.

Hall Sensörü Arızasını Önleme

Hall sensörü arızalarını önlemek için yapabileceğin birkaç şey var:

• Aracının düzenli olarak bakımını yaptır.
    • Elektrik sistemini aşırı voltajdan veya kısa devreden koru.
    • Hall sensörünün çevresindeki kabloları ve bağlantıları düzenli olarak kontrol et.

Hall sensörü arızası, araç performansı üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Belirtileri fark edersen, aracını en kısa sürede bir tamirciye göstermeni öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ADI ENJEKSİYON TERMİK ZAMAN ŞALTERİ OLABİLİR ADI YANLIŞ DEMİŞ OLABİLİR USTA ARAÇ NE MARKAYDI ARKADAŞIM
  • Hall sensörü dediği CKP (Krank Pozisyon Sensörüdür) ve Ateşleme sistemini ilgilendirir o olmadan araba çalışmaz arızalanırsa da araba saçma çalışır tekler verimsiz olur çekmez v.s.Rölanti dalgalanır bunun gibi pek çok arızaya sebep olur.

O boşh kar servisteki ustaya itibar etmeyin bu sensörün arızası için motor açılması gibi bir durum olmaz sensör KRANK kasnağı veya VOLAN üzerinde bir yerdedir.

UYARI: BOŞH kar servisteki usta sizi yemek istemiş sakın kanmayın ve bir daha gitmeyin..
  • hall sensör için motormu açılacak ? yuh be onu diyene bi daha gitmeyin milleti soyuyorlar utanmadan yalan söylüyorlar , hall sensörü yağ filtresinin altında basit bi sensör fiyatı 60 ytl facet marka made in italy eğer birazcık el becerin varsa kendin bile değiştirebilirsin ben 2 kere değiştirdim , eğer yoksa bi ustaya git 10 max 20 ytl ver değiştirt , ustayada de ki " üstad yağ filtresinin altında hall sensörü var şunu bi değiştiriver de ki bu işlerden anlamıyor zannetmesin "
  • sorun grank sensöründeyse araç bi erken bi geç çalışır rampada çekmez çeker rolantide dalgalanma ama şunuda unutmamak lazım grank sensörünün soketi gevşeksede bunlar olabiliyor başımza geldi soketleri kontrol etmektede fayda var gevşek yada oksitlenmiş olabilir %30
  • Krank pozisyon sensörü arızası.
  • abi aynı araç sahibiyim bu sorunu nasıl çözdünüz şuan aynı sorunu yaşamaktayım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benimde bu hafta başıma geldi bilgisayarla arıza tespit yapıldı eksantrik pozisyon sensörü çıktı tahmin ettiğim gibi orijinal sensör 1100 tl civarı değiştircez artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.