Şimdi Ara

[b]Cordoba Arıza Lambası ve Rölanti Sorunu[/b]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
4.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar; 2004 seat cordoba sahibiyim. LPG li olan arabamın motor arıza lambası zaman zaman yanıyor ve kendiliğinden sönüyor. Ayrıca ışıklarda durduğum zaman rölantı aşağı ve yukarı doğru istikrarsız bir şekilde hareket ediyor ve stop etme aşamasına kadar geliyor. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

• arkadaşlar mrb
    bendede aynı sorun var arabın motor ışığı sürekli yanıyo
    3 tane yetkili servise götürdüm tüpten yanıyo diyolar. siliyolar gene yanıyo

abanın bişeyi yok arıza göstermiyo diyolar ama ışık hep yanı
    düşük hızlarda da hepbi sallantı var

bu ışık olayı tüp olduğu için mi aaba sadece
  • katalitik konvertör civarında bulunan lambda sensörünün ,lpgden dolayı farklılaşan eksoz emisyonlarını bir hataymış gibi algılamasından dolayı motor arıza ışığınız yanıyor..lambda sensörünün önüne takılan yanıltıcı aparat sorunun çözümü;sonuçta bu aparat sayesinde lambdaya daha az eksoz gazı gidiyor ve arıza ışığı yanmıyor..ışığı bu yolla söndürtmenizde fayda var; yakıt tüketminizde iyileşme olur,motorun çalışma karakteristiğindeki dengesizlik biter(motorda başka problem yoksa)
  • cevap için çok teşşekkür ederim peki bu aldatıcı her ne ise servismi yapıyo yoksa alınıp takılan bişeymi

ustalar hiç böle bişey demedi. haftaya arabayı bakıma götürcem
    nası yaparım acab valla yardımcı olacak olursa çok sevinirim
  • sanayide eksoz ustaları bilir,servis bilse de lpg ile ilgili olduğu için yanaşmaz.. bu parçanın montajı sensörün vidalandığı yer ile sensör arasına yapılıyor,sensör eksoz sisteminden birkaç cm uzağa alınmış oluyor..
  • Aynı konuda benimde problemim var.(2003 cordoba LPG'li)
    Sorunun çözüme ulaşıp,ulaşmadığından bilgi verimisiniz.
  • rallier_61 kullanıcısına yanıt
    S.a 2006 model seat cordobam var 1 senedir kullanıyorum dün tahminim motor arızalandı yeni motor fiyatlarinida bilmiyorum fiyat hakkında bi bilginiz varmı şimdiden teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.