Şimdi Ara

Çorap Fabrikası; Toplu olarak ucuza çorap alma imkanı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
21
Favori
36.122
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş

Bende ilkokulda başladım ticarete. baba esnaf 7 yaşında yanında çalışmaya başlamıştım herkes okul sonrası sokakta oynarken bende ekmek satardim okul önlügünü asıp fırıncı önlüğü giymekte işin traji komik tarafiydi.

ilkokuldayim büyük abim ortaokulda vitray boyama ödevi almış camin üzerine birşeyler çiziyor baktım bende deniz kabuğuna güzel olur diye düşündüm aldım üzerine birşeyler yaptım boyadim sınıfta gösterdiğim arkadaşlar çok beğendi bende ne istiyorlarsa kabuğuna üzerine ciziyordum. yapıp yapıp sattım o zamanlar daha yaş 9-10 bu yaşa kadar çok yaptım böyle şeyler ve diğer arkadaşlara katılıyorum para kazanmanın utanılacak bir yanı yok olmazda.

Şimdi düşünüyorum da o yaşta nereden aklıma geldi diye soruyorum kendime korkuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu da bonus olsun

https://youtu.be/Pky5OZ7_9ro

Umarım linki doğru almisimdir.

• forumix kullanıcısına yanıt
    Ne muhendisisiniz hocam ?

• Kar ve karlılık malı nerden alıp nerede sattığınıza göre değişiyor. Hatırlayanlar vardır mutlaka Migros'ta sağlam indirim vardı lipton poşet çaylarda yanında da 12li 500ml lipton ice tea vardı gdi olarak. Yaklaşık 250 tane almıştım. Ice tealere de 6 lira veriyordum her 50 lira üstünde. Poşet çayları 5 e ice tealeri ise 2 liraya veriyordum. Her poşet çay sattığımda 1.5 poşet çay, her ice tea sattığımda 4 ice tea kar yanıma kalıyordu.
    Demem o ki ne satarsanız satın bu tarz işlerde çeşitli satın. Birinden 1 birinden 3 kazanın. Şu an ise doğuş poşet çayların ikili fırsat paketlerini kimi zaman 3 kimi zaman 4 liraya alıp oturup tek tek ayırıp her tekini 5.5 liraya satıyorum. Ne çok çaya takmışım ya bi hikaye anlatamadim.
    Velhasıl kelam ticaret hem zahmetli hem rahmetli hem de zevkli iş. Çorap yanında atkı bere içlik don satmayacaksan çok dar alanda kalmış olursun hocam. Herkese bol kazançlar.

• psycho1905 kullanıcısına yanıt
    Matematik
  • bir tanede benden, çoğunuzdan farklı olarak başarısız bir hikaye gelsin o zaman.

lise 1 ve 2'de korsan cd, film satıyordum ve kiralıyordum uygun fiyatlara. sonra internet epey yaygınlaşınca tutmadı o iş. lise sonda, tabi kafamız çok çalışmadığı için, babamın da durumu fena olmadığı için %50 indirimli özel üniversite kazanmayı planlıyordum. sınava 2 ay kala babam işten çıkarıldı. kredi çekmiştik işten çıkmadan önce ve bir anda kredi kartıyla ekmek alacak duruma düştük. lise sonda günlük aldığım harçlık 1,75 tl yol paramdı sadece. allah'tan evde annem sandviç yapabiliyordu. hiç gelirimiz yoktu ve üstüne ayda 1000 tl kredi borcumuz vardı.

sonrasında tabiki üniversiteye gidemedim. meslek lisesi/web tasarım mezunu oldum. ancak web tasarım işini sevdiğim için epey konuyla ilgileniyordum. 2011 kasım ayında bu çalışmaların sonucu olarak küçük bir web tasarım şirketinde iş buldum. 500 TL + yemek ile çalışıyordum. yol parası da bana aitti ve 50 tl yolu çıkarınca 450 tl bana kalıyordu tam gün iş için. o zamanlar asgari ücret 650-700 tl'ydi. haliyle bu para o durumdaki bize az geliyordu. üstüne tüm arkadaşlarım üniversiteye gidip her gece dışarıdan fotoğraflar paylaşınca bu epey koyuyordu bana. neticede 2 ay sonra çıktım işten, hem sigortamın olmaması, hem maaşın az olması sebebiyle. elime 1000 tl geçmişti, 500 lirasıyla 2 dönem açıköğretim üniversitesi harcı ödeyip, kalanının bir kısmını babama verip 150 tl ayırmıştım.

2012 ocak ayında evden bir süre freelancer web tasarımcı olarak çalışmaya başladım. ancak 5 yıllık bilgisayarla web sitesi tasarlamak çok zor oluyordu. baktım freelancer olarak ayda 450-500 lira kazanabiliyorum. hemen ucuz yollu bir laptop arayışına girdim. 1250 liraya taksitle msi bir laptop aldım. 5 yıllık pc ile 500 kazanıyorsam, bununla daha çok kazanırım diye hayal ederken işler bıçak gibi kesilmişti. 2 taksidini ödeyebilmiştim sadece bilgisayarın. gerisini babam ödemek zorunda kaldı o kadar borç arasında.

2012 kasımda başka bir web tasarım firmasında işe girip patronun arkadaşının yeğeninin işe ihtiyacı varmış sebebiyle 1 ay sonra çıkarıldıktan sonra kafa olarak yıpranıp bir süre iş aramadım. ara ara freelancer işler yapıyordum ancak son sefer dolandırıldıktan sonra web tasarım defterini tamamen kapattım.

2013 kasımda saçma sapan bir hastalığım çıktı. ameliyat olayım iş bulurum diye diye düzgün olmayan doktorlara gittikten sonra en erken 2014 kasımda ameliyat olabildim. düzelmedim 2015 martta bir daha oldum. o zamandan beri de yatıyorum. 2014 kasımda ameliyat olmadan önce 2 aydır bir site için veri girişi yapıyordum. o işe ara vermek zorunda kaldım alllah'tan sorun yaratmadılar ve en erken 2015 eylül'de geri dönebildim işe. hala rahatsızım, yatarak veri girişi yapmak zorlasa da yapabiliyorum. annem ve babam çalışıyor şimdi, şükür kredi borcumuz da bitti. durumumuz fena sayılmaz, hatta iyi bana göre. ama ben liseden sonra geçen 4 senede malesef hiçbir şey yapamadım. ne gezdim, ne dolaştım, ne para kazandım ne de bir şey öğrendim. iyileşince de ne yapacağımı, nereden ne yapmaya başlayacağımı bilmiyorum açıkçası.

• Eyvallah kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun acil şifalar.. yaşınız genç gibi önünüzde çok fırsat olacaktır...
  • Fırsat devam ediyor, sıcak fırsatlara geri taşınmalı

• 360 çifti 510 tl olmuş, 1,5 tl eder.
    12'li bambu da 27,95. Bim fiyatının bile yarısı.
    Satmak için de giymek için de güzel fiyatlar.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.