Şimdi Ara

CoolerMaster Alırken Dikkat Edin , Bilgilendirme. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
3
Favori
18.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
368 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Soğutucu alıcaktım bu konu iyi denk geldi almıyorum.  

• quote:

Orijinalden alıntı: FRED BAKER

şen 10kdays mi oldun ?

Alıntıları Göster

Arkadaşın konusu ile benim ID ne alakası var dostum .? 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 10kdays -- 1 Nisan 2021; 15:23:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: isostar

Bu cevabı kişisel olarak mı veriyorsunuz yoksa şirketin mi cevabı? Kurumsal cevap ise büyük rezillik, kişisel ise görevinizin başında kalmanız mucize olur. Coolermaster globale bu konuyu ekran görüntüleri götürmek lazım.

Türkiye çoğu firma için tüketici haklarının kolaylıkla ihlal edildiği ülke o hakkınızı kullanmışsınız.Hak hukuk yok burda doğrudur. Şu olayı ya da cevabı İngiltere veya Amerika'da verebilir miydiniz? bence mümkün değil. Şok edici derecede saçma bir cevap ve bahaneler. Yeni bir Açıklama gelene kadar Coolermaster cevabı olarak görünecek ve zan altında kalacaksınız. Benim markaya olan bakış açım 360 derece değişmiştir.

Ne alırsa onu öven tayfanın 21 beğenisi ile yolunuz çok açık değil. Ona hiç güvenmeyin. Açıklamanızı ve yapılanları gözden geçiriniz. Size tavsiyem budur.

21 CM sevici kim harbiden merak ettim. :)

• Ben Dark Marka aldım dostum o nasıldır sence?

• Herkes önceki tecrübelerini paylaşmış iyisiyle kötüsüyle. Ben de ekleme yapayım. Logitech mouse'un alıcısında problem yaşamıştım ve garanti süresi bitmişti. Alıcı sürekli kopmalar yaşatıyordu. Bu sorun zaten yabancı forumlarda da gündemde olmuş ve alıcının tasarımından kaynaklı bir hataydı. Revize olan alıcılarda sorun yoktu. Yeni alıcıyla sorun çözülecek fakat ayrı olarak satışı yok hiç bir yerde isteseniz de alamıyorsunuz. Bir umut Logi'ye durumu açıkça anlatan mail attım. Seri no. istediler. Akabinde DHL ile yurtdışından (sanırım Hollanda'ydı) 1 kuruş para ödemeden maliyeti çok küçük olan alıcıyı yolladılar. 2 gün sonra elime geçti ve bu kargo hızı Türkiye içinde bile bu kadar değil. 7 sene önce satın aldığım logitech g230 kulaklığımı hala sapasağlam kullanıyorum. Markanın kalitesi vs. her şeyini geçtim müşteri memnuniyeti noktasında çoğu firmaya rol-model olur Logi.

Benzeri bir durumu Arctic için de söyleyebilirim. Aldığım sıvı soğutucunun içinde hatalı/eksik parçalar çıktı. Logi kadar hızlı olmasa da çözüm sunma gayretindeler. Bir de CM gibi adı olup kendisi olmayan markalar var. Mesela Steelseries'de kötü bir tecrübe yaşadım ve bir daha bulaşılmayacak markalar listesinde benim için. Arctis9 kulaklığımda latency sorunu var. 3 aydır support ile mesajlaşıyorum(sağolsunlar mesaja 2 haftada ancak dönüş yapıyorlar onda da çözüm yok). Bana sundukları tek çözüm driveri sil kur vs. En sonunda işin içinden çıkamadılar ve kutunun üstünde kocaman yazan "Lag-free" diye sattıkları kulaklıkta latency problemi olduğunu itiraf etmek zorunda kaldılar. Yazık oldu benim açımdan CM'ye. Kara listeye eklendi SS'le birlikte. Ürünü satmakla bitmiyor malesef iş. Önemli olan arkasında durabilmek.

Edit: Yukarıda Arctic'in hakkını yedim sanırım. Son mesajlaşmamdan 2 saat sonra geri dönüş yaptılar ve eksik/hatalı parçaları kargolayacaklarını ilettiler. Göndermelerine gerek olmamasına rağmen yeni versiyonda kullandıkları kolay kurulum kitini de yolluyorlarmış. Bir de paskalya bayramından dolayı kargolamada gecikme yaşanacağını iletip özür dilemişler. Canımsın Arctic <3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zBrave -- 1 Nisan 2021; 16:50:32 >

• Abooov yetkilinin cevaba bak

• Herzaman burdaki kullanıcı yorumlarını dikkate alırım ve çevremdekilere yardımcı olurken markada seçerim açıkçası. Demekki Coolmaster alırken ufak tefek parada önemsiz şeyler termal macun vb şeyler alıp geçecekmişiz. Bilgilendirme için teşekkürler. Bu zırzop firmalar 1 kişiyi dolandırdı kendilerini kâra geçtik sanıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zBrave kullanıcısına yanıt

Arcticin desteginden ben de cok memnun kaldim. Arkadasin F14 fanlarda biraz ses vardi yurtdisina yazdim ve ucretsiz iki adet P14 yolladilar. Steelseriesle sorun yasamaniza sasirdim, bende Kana v2 mouse vardi tekerleginde sorun cikmisti. Yurtdisina yazdim ve kod vererek ucretsiz olarak geri alip, yerine daha yeni olan Rival 100 modelini gondermislerdi yine ucretsiz sekilde, sizin icin talihsizlik olmus. Buna ek olarak NZXT'den de oldukca memnun kaldim. İkinci el sari siteden '... birinden' aldigim moduler psu kablosu eksik cikti. durumu belirtince bana ucretsiz olarak tam kablo seti yolladilar sagolsunlar.

Konuya gelecek olursak koskoca CM'de vay elimizde fan yok diyerek atlatmasi asiri sacma olmus. Elinizde 2 adet 140mm ya da 3 adet 120mm fan da mi yok? İlla 20cm fan olmasina gerek yok sonucta, iki uc fan gondererek de CM batmaz, sorun kanitlandigi surece en fazla 1 ay icinde sorunu cozmeleri gerekiyordu. Sonucta Muten hocam iki fan alip takamayacak birisi degil, istese hic yazmadan iki fan takip isin icinden cikardi ancak CM musteri hizmetleri sinifta kalmis gozukuyor.

• end0plazmikretikulum kullanıcısına yanıt

Elimde fan da var fazladan malzeme de var , coolermasterin 4 ayda gonderemedigi fana da ihtiyacım yok zaten hocam, kullandığım sistemden az çok bellidir zaten , , bu kullanıcıyı önemsemez kaaleye almaz tavırları beni çok rahatsız etti ve üzerine düştüm bakalım ne olacak diye, sonuç böyle oldu. Yetkili de gelip üzerine mum dikti :) Yani bu davranış şekilleri ve cozumsuzlukleri sebebiyle, bir konuyla binlerce müşteri kaybettiler, haberleri yok.

Hollanda merkezlerine de gerekli geri bildirimi sağlayacağım.

• end0plazmikretikulum kullanıcısına yanıt

Affınıza sığınarak yazıyorum belki bilmiyorsunuzdur diye. F ile P serisi fanların amaçları farklı. Birisi önü arkası açık yerler için akış(Flow) temelli, diğeri basınç(Pressure) temelli ve önü arkası engelli olan yerler için. F serisinden P'ye geçişte kasanızın durumuna göre +/- sıcaklık farkı yaşamanız muhtemel.

Steelseries konusuna gelirsek. Aslında bu SS'in DTS surround desteğiyle alakalı bir sorun. Eğer SS yazılımını kurup kullanırsanız kulaklıklar gecikmeyle birlikte ses veriyor fps oyunlarında daha çok hissedilen bariz bir gecikme var. SS Türkiye'ye birkaç kere tweet altında yazdım takmadılar. Dm olarak yazdım yine dönüş yok. Sonra globale ticket açmak zorunda kaldım. Global de uzun mesajlaşmalar sonucu DTS'in aslında ses dönüşümü yaptığını ve bu işlem için mutlaka gecikme olacağını, normal bir durum olduğunu söylediler. SS yazılımını kaldırdım ve DTS'i harici olarak bilgisayara kurdum. Gayet akıcı şekilde sıfır gecikme ile ses aldım. Diğer surround yazılımlarıyla da testler yaptığımda aynı şekilde akıcıydı. Bu sorun SS'in rezalet yazılımı yüzünden oluyor. Üstelik DTS'i SS yazılımı üzerinden kapatınca sorun bitmiyor. Sanal surround etkisi kapanıyor ama gecikme hala var. Çözüm yazılımı sistemden komple kaldırmak. Kendi yazılımı cihazı daha kötü hale getiriyor. Hala adamlara yazılımlarının bozuk olduğunu anlatmaya çalışıyorum ama çözüme ulaşamadım. Türkiye'de yeterli sayıda inceleme var arctis serisiyle alakalı ama hiç bir editör bu konuyu bilmiyor ya da bilmemek istiyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Javelin.

Aynı sorunu Zowie ile yaşadım. EC1-A model mouse'umun kablosunda sıkıntı oluştu. Direkt olarak Zowie'ye mail atarak yenisini yollamalarını rica ettim. Tabii ki ücreti neyse vermek kaydıyla çünkü garantisi bitmişti. Ellerinde hiçbir zaman yedek parça olmadığını, üretmediklerini söylediler, şok oldum. Ürünü çöpe mi atayım dediğimde ise yapabilecekleri bir şey olmadığını ilettiler. Yani ya yeni model alın ya da elinizdekini çöpe atın demek istediler dolaylı olarak. Bu tarz markalardan uzak durmak gerektiği kanaatindeyim.

zowie benq glorious ve buna benzer birçok marka e spor sponsorlukları ile şişirilmiş markalar. Zowienin dehşet para istediği mouselarının birçoğunda hala 3360 sensör kullanıyor örneğin. Kafayı yemiş bunlar

• Coolermaster_Türkiye kullanıcısına yanıt

Yedek parça bulundurmak sizin göreviniz ve sorumluluğunuz kanunen. Ha yok ben bulundurmuyorum diyorsanız fan uğruna kasayı komple değiştirirsiniz. Siz maile cevap verdim vermedimden muhabbete giriyorsanız oturdugunuz koltugun hakkını vermiyorsunuz. Bilginiz olsun.

• EMRE_RUSLAN kullanıcısına yanıt

Katılıyorum. Alacak varsa asla tavsiye etmiyorum müşterisine önem veren markaları tercih edin.

• Alta bir ürün linki bırakıyorum, yoruma bakın, yorum bana aittir. Bir firma nasıl hizmet veriyor? Vermeli? Bence direkt örneğidir.  CM gibi yılların markasına ülke temsilciliği yapanların aldığı tavırlara bakıp ben utanıyorum resmen.

https://www.gelbura.com/urun/id-cooling-is-50x-low-profile-55mm-4pin-pwm-islemci-sogutucu

• Mail atlamak yazmış birisi itopya da aynısı, faturami kaybettim adamlar 2 seferdir mail atıyor faturami e arşiv olarak falan tekrar yollar mısınız diye tık yok anca reklam satış sonrası hizmet bitmiş bu topraklarda, benim 20cm coolermaster fanin birinden de yüksek devirde ses geliyor şimdiden yedek fani hazırlamak Lazim

• Chamonix kullanıcısına yanıt

Reklam yapıyor gibi olcaz ama cidden segment bilgisayar iyi elinden geleni yapıyor adamlar, xigmatek rampage falan onlarin elinde galiba.

• Bir insan kasaya niye para verir ki?

25 yıldır elim kasanın içinde. En son 8 yıl önce 9 yaşında bir kasa aldım arkadaşımdan. Para verip almadım. Cooler Master stacker. Memnunum. İçinde çift kale maç yapsam hayır demez. Seneye reşit olacak abisi...

"Hivi ikişi çık gilişti..." "İsinmi priblimi ilir" falan da o kadar sıkış ki... Bende geçtim RGB'yi, sıcaklığa göre hız ayarını otomatik yapan dört pinli fan bile yok. Tüm fanlarım iki pinli. Tanesi 20tl. Konya sokaktan aldım. Beyaz renkli olandan. fan kontrol potlarına bağlılar. Yüke bindirdiğimde elimle hızı arttırıyorum.

Bir kilonun üzerinde bir ağırlığa sahip bir işlemci soğutucum var. Kabaca 10 yaşında. Thor's hammer diye geçiyor. Temel amacı fansız PC kurmak. Hi-fi pc'de kullanıyordum. Sonra hi-fi PC yerine raspberry'e geçince boşa çıktı. Önüne arkasına gene aynı beyaz fanlardan iki tane taktım. Gene iki pinli fan. Rpm hızını bile okumuyorum. Bana ne? Amacı ne? İşlemci soğuk mu? Soğuk. Bitti.

Sadece anakart, işlemci, ram, ssd ve gerekirse ekran kartına para veririm. Hiç PSU bozmadım bugüne kadar. 8-9 yılda bir PSU alırım. Eskisi de büroya gider. Kasa almıyorum. Sürekli bir şeyler söküp takmıyor olsam kasanın içindekilerini masanın duvara yakın kısmında alt yüzeye dağıtıp gizli PC yapacağım. Kasa ne yani?

Cooler Master su soğutma sistemi üretmezken, bilgisayarını buzdolaplı su soğutma ile soğutan bir adamdan cooler master'a ekmek çıkmaz. tabii ki iyi marka da, yani, niye sıfır alayım? Kasa lan... Üçüncü kattan düşse yamulur. Yamuk yamuk kullanırsın. Öyle bir şey kasa. Niye para ettiğini pek anlamıyorum.

Gelecekte de kasa ihtiyacım olursa endüstriyel takılırım. Sigma profil ve pleksi ile yapılabilecek şeyleri bana cooler Master veremez annem... CO2 Lazer CNC de var bende... pleksiye istediğimi yaparım. Cooler Master kim yani? Dünkü çocuk. Peh...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 1 Nisan 2021; 19:29:8 >

• Cooler Master ne hallere gelmiş... Haf X kullanıyorum uzun zamandır benim kasamin fanlarinda ses yok. Yeni kasa alanların yorumlarına baktım herkes fanlarindan şikayetçi. Arkadaşım doğru yaptığınız şeyi bozabilmeyi nasıl becerdiniz? Bazı firmaları anlamak cidden imkansız

• Piyasadaki gördüğüm bir çok cm ürünlerinde bir sorun var bu konudan sonra da cm'i çok ucuz bulmadıkça kesinlikle almayı düşünmüyorum.

Özellikle soğutma konusunda sorunları var gördüğüm kadarıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leade -- 1 Nisan 2021; 19:39:54 >
  • Cooler Master ürünleri sanıldığı kadar kaliteli değil ki zaten :) Ürünleri çok satan firma olabilir ama bu çok kaliteli olduğu anlamına gelmez.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.