Şimdi Ara

Cooler Master mı FSP mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle hepinize merhabalar ve iyi forumlar dilerim.
    Sitemime Rx 580 ekran kartı aldım ve yeni sistemim şuna dönüştü:
    i5-3570, nitro+ rx580 4gb, 8 gb 1600 rpm ram
    şimdiyse bir tek PSU ayarlamak kaldı.
    Elimde iki seçenek var
    1-) Cooler master MWE550 80+
    www.hepsiburada.com
    Cooler Master MWE 550W 80+ Aktif PFC 120mm Fanlı PSU Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/cooler-master-mwe-550w-80-aktif-pfc-120mm-fanli-psu-mpe-5501-acabw-eu-p-HBV00000O19I0

2-) FSP hyper k 600w
    www.hepsiburada.com
    FSP Hyper K 600W Aktif Pfc 80+ PSU PPA6003716 Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/fsp-hyper-k-600w-aktif-pfc-80-psu-ppa6003716-p-HBV00000PE2RW

iki power da sistemimi kaldırııyor sanırım fakat ikisinin de fiyatı aynı olmasına rağmen arada kaldım.
    FSP daha yüksek watt değeri sunarken cooler master da 9 yıldır kullandığım ve bugüne kadar bir kez bile
    beni memnuniyetsiz bırakmamış gerek performans gerek sessizliğiyle. Ayrıca FSP hakkında müşteri memnuniyetine
    artık o kadar önem vermedikletini okudum ayrıca bozulmalar da yaşatıyormuş (biliyorum bilgisayar bu belli olmuyor
    fakat yine de şikayet eden müşteriler okudum) Velhasılikelam, siz donanım haber forum yazarlarının fikirlerine
    uzun zamandır önem veriyorum ve okuyorum, bu konuda da ben sizde danışmak istedim. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim

• İki PSU da kendi markalarının alt seviye ürünleri. O fiyatlara yakın bir fiyata şunu almanızı öneririm:
    urun.n11.com
    Rampage Etx-750-1 750w 80plus 2xpcı Power Supply - n11.com
    https://urun.n11.com/guc-kaynagi/rampage-etx-750-1-750w-80plus-2xpci-power-supply-P224615051

• Cooler Master ve FSP markalarının en kötü psuları Rampage markasının en iyi psularından daha iyidir diye biliyorum. Yanlışsam düzeltin lütfen.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ehhalil

İki PSU da kendi markalarının alt seviye ürünleri. O fiyatlara yakın bir fiyata şunu almanızı öneririm:
    https://urun.n11.com/guc-kaynagi/rampage-etx-750-1-750w-80plus-2xpci-power-supply-P224615051
    Hocam uzun vadeli bir ürün almak istiyorum da o yüzden kendini kanıtlamış markalara yöneldim. Siz rampage psu kullandınız mı, nasıl bir psu, uzun ömürlü mü, sorun çıkarıyor mu? Ayrıca 550w benim işimi görmez mi sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: münşi

Cooler Master ve FSP markalarının en kötü psuları Rampage markasının en iyi psularından daha iyidir diye biliyorum. Yanlışsam düzeltin lütfen.
    Hocam peki ürünlere baktınız mı sizce hangisi işimi daha iyi görür ve daha uzun ömürlü olur bir fikriniz var mı?
  • DnzSr D kullanıcısına yanıt
    İşin içinde şans faktörü her zaman vardır ama önerdiğim PSU'nun daha uzun ömürlü olması muhtemeldir. Şahsen kullandığım bir PSU değil ama sizin linklerini attığınız PSU'lardan daha iyi olduğu kesin.
    550w da işinizi görür. 550w işinizi görmeyeceğinden ötürü 750w önermiş değilim. Yakın fiyata daha kaliteli PSU alma şansınız olduğu için önerdim. Fazla watt da cabası...
    Marka olayına takılmamanızı öneririm. Her markanın farklı kalitelerde ürünleri vardır. Sizin linkini attığınız ürünler CoolerMaster ve FSP'nin düşük kalite ürünleri. Önerdiğim Rampage modeli ise sanırım Rampage'in en iyi modelidir ve sizin linkini attıklarınızdan daha iyidir. Almışken daha iyisini alayım derseniz ve biraz daha paraya kıyabilirseniz FSP Hydro G alabilirsiniz örneğin.
  • Fsp daha köklü bir marka
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şu modeli en ucuz yerden al.gelince kutuda single rail 12 olduğunu kontrol etmeden açma.kutuda yazar..
    inventus
    FSP Hyper K 500 500W 80+ EU kutusuz Güç kaynağı - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=9062

Cooler Master mı FSP mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 7 Nisan 2020; 4:19:4 >

• ehhalil kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ama internette everest hakkında gerçekten kötü yorumlar bir hayli fazla. Bütçem kısıtlı, bu yüzden olabildiğince risk faktörlerini ortadan kaldırmaya çalışıyorum. Fsp ve Cooler Master türkiyede iyi üne sahip markalar. En azından kendim 9 yıldır cooler master marka psu'yu en ufak bir Coil Whine bile yaşamadan kullanıyorum. Bu yüzden Mümkünse cevaplar en azından kendini kanıtlamış markalar üzerine dönerse çok sevinirim. Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DnzSr -- 7 Nisan 2020; 2:19:28 >
  • Cevabınız için teşekkür ederim fakat ekran kartımdan ötürü 8+6lık bir pci-e pinine ihtiyacım var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DnzSr

Cevabınız için teşekkür ederim fakat ekran kartımdan ötürü 8+6lık bir pci-e pinine ihtiyacım var.
    pc başına gözü düzgün gören birini çağırırmısın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sething

pc başına gözü düzgün gören birini çağırırmısın..

Alıntıları Göster
    Yalnızca sizin attığınız fotoğraftan baktığım için Asıl sitedeki gibi bağlantıların altlarında yazan X adet ibarelerini göremedim. Gidip sitesinden bakınca gördüm. Teşekkür ederim öneriniz için, FSP güvenilir mi sizce, kullandınız mı, garantisi nasıl?Cooler Master mı FSP mi

• Uzun ömürlü bir psu istiyorsan seasonic focus plus gold serisi bir psu alıp geçiyorsun. İmzamdaki model ise seasonic prime snow silent. Focus pluslarda 120mm fan vardır primelarda ise 135mm. Primelar kalite olarak focuslardan daha iyi olmakla beraber garanti süreleride daha uzundur. Benim güç kaynağım mesela 12 yıl global garantili türkiyede olmadığı için parasını basıp amazondan aldım beyaz beyaz buram buram kaliteli alet

Türkiyede focus plus 80+ gold serisi satılıyor. Parayı kıyıp al 10 sene arkana bakmassın psudan yana

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Everest alma! Bende kasası var mekanik hisli klavyesi var klavye 3 kere değişti, kasanın butonlarını iptal ettim kendim modifiyeledim kasayı tuşlar falan felaketti!

High Power, Seasonic, Evga, Corsair bunlar iyidir.

Mümkünse full modüler ve single rail psu al.

Yukarıdaki arkadaş gibi ben de amazondan evga gq aldım baba gibi psu!

olay sadece voltajı değil, psu'larda sinyallerde ripple olabiliyor bazı psu'lar aslında göründüğü gibi değil.

psu reviewlere gir bak, osiloskop ile bakıyorlar bazılarının sinyal dalgaları çok kötü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 7 Nisan 2020; 6:1:49 >
  • Memleketteki sistemde Fsp Bluestorm Pro-500 modelini yaklaşık 9 yıl önce almıştım, halen taş gibi çalışıyor ne bir sesi çıkıyor ne bir sisteme yetmemezliği oldu.
    Malum 9 sene önce kaliteli bir güç kaynağı 100-120TL civarındaydı şimdi en üfürüğü 270-280TL gördüğün gibi.
    Yukarda atılan linktekiyle aynı zannedip FSP'nin amazonda bulunan bir 500W güç kaynağını aldım.
    Sanırım tek farkı single rail olayı, bendeki 12V çift hat üstünden veriyor.
    Yani yukardakilerden daha dandirik, coil whine vs bir sorunla şimdilik karşılaşmadım.
    Eğer ürünü almamış olursanız büyük ihtimalle bir de ekran kartıyla deneyip bu mesajı editlerim.
  • DnzSr D kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de güç kaynaklarının testini hakkıyla yapan ne bir kullanıcı ne de site (DH,teknoseyir,Teknopat vs) var. Zaten testleri izleyin kutunun üstünde yazan 25 saniyede okunacak şeyleri 15 dakika anlatırlar. Bu forum dahil bütün forumlardaki kullanıcılarsa tamamen ''o kötü-iyi herkes bilir'' yaftasıyla,algısıyla yorumlar yapar. Sorarsın ''kardeşim tamam kötü de niye kötü? Onu ne olursun bir açıkla!'' cevap yine ''o kötü bu iyi herkes bilir''. Eğer oturur okurum üşenmem derseniz ;http://www.jonnyguru.com/
    Tom's Hardware
    Tom's Hardware Reviews - Products, Tested & Benchmarked
    https://www.tomshardware.com/reviews/page/2

Bu sitelere veya benzerlerine bakabilirsiniz. Size kişisel olarak verebileceğim tavsiye ise 450w güç kaynaklarını almamanız yönünde olacaktır. 450W sistemi beslese bile güç kaynakları (yük altındayken) en yüksek verimini %50 civarında verir.Yani boşta ve tam yükte verim düşer. 450w yerine 600w aldığınızda 450w olan sığasının %80 civarındayken diğeri atıyorum %55 ise 600w enerji verimliliği açısından daha ekonomik olur. Güç kaynağı üretmek uzay teknolojisi falan değildir. Kaliteli güç kaynağı üretme niyeti olan her marka bunu yapabilir. James Donkey bile çıkıp ''ben kaliteli psu yaptım fiyatı bu'' diyebilir. Sonuç olarak her şeyde olduğu gibi algıyla değil bilgiyle iş yapmak en iyisidir.

• Bütçenize göre seçtiğiniz ürünler yerine Corsair öneririm.
    www.hepsiburada.com
    Corsair Builder Series VS550 550W PSU CP-9020171-EU Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/corsair-builder-series-vs550-550w-psu-cp-9020171-eu-p-HBV00000BZJOX?magaza=Hepsiburada
  • quote:

Orijinalden alıntı: münşi

Cooler Master ve FSP markalarının en kötü psuları Rampage markasının en iyi psularından daha iyidir diye biliyorum. Yanlışsam düzeltin lütfen.
    Yanlışsınız ugurr999 adlı arkadaşımızın da ifade ettiği gibi "algı" kurbanı olmuşsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DnzSr

Teşekkür ederim ama internette everest hakkında gerçekten kötü yorumlar bir hayli fazla. Bütçem kısıtlı, bu yüzden olabildiğince risk faktörlerini ortadan kaldırmaya çalışıyorum. Fsp ve Cooler Master türkiyede iyi üne sahip markalar. En azından kendim 9 yıldır cooler master marka psu'yu en ufak bir Coil Whine bile yaşamadan kullanıyorum. Bu yüzden Mümkünse cevaplar en azından kendini kanıtlamış markalar üzerine dönerse çok sevinirim. Teşekkürler
    Marka ününe bakarak karar verecekseniz burada bilgi alışverişi yapmamızın bir anlamı kalmıyor. Sizde en iyi algıyı oluşturan meşhur markalardan birinin en ucuz ürününü alarak kendinizi rahat hissedebilirsiniz öyleyse

O meşhur markalarda 300₺'ye de PSU var, 1000₺'ye de PSU var. "Neden acaba?" diye düşündünüz mü? 300₺'ye PSU alıp, "risk faktörlerini ortadan kaldırdım, uzun ömürlü bir PSU aldım" diyebilecek misiniz? O halde 1000₺'lik PSU alanlar enayi mi?

Everest markasına gelirsek... Eskiden tamamen ucuzluk ve haliyle dandik PSU'ları vardı. Son yıllarda kaliteyi artırmaya çalışıyorlar. Eski Everest algısından ötürü daha iyi olan PSU'ları RAMPAGE alt markası ile pazarlıyorlar. Bunlar da üst seviye kaliteye sahip değil elbette (Örneğin FSP Hydro G, Seasonic Focus, Corsair RM gibi serilerin kalitesinde değil) ama size önerdiğim ETX modeli, Hyper K'dan ve MWE'den daha iyi.

• Mr. Decent kullanıcısına yanıt
    +12V kanalının çoklu olması kötü bir durum değildir (kanal kapasiteleri kötü ayarlanmadı ise)

Muhtemelen AHBC serisi bir PSU aldığınızı düşünüyorum. AHBC serisi Hyper K serisinden kötü değildir. İkisi de alt seviye ürün. AHBC'nin test sonuçları birazcık daha iyi çıkmış. Hyper K'nın iyi tarafı siyah kablolarla geliyor olması
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.