Şimdi Ara

Cooler Master Elite 110 incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
3.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • http://www.coolermaster.com/case/mini-itx-elite-series/elite110/

    teknik ozellikler


    mini itx
    260 x 208 x 280 mm boyutlarinda
    2.65 kg agirliginda
    celik alasim. on panel plastik.
    maksimum 21 cm boyutlarindaki ekran kartlarina kadar destekliyor.
    76mm boyutlarina kadar islemci sogutucusu destegi.
    standart atx psu destekliyor. 180mm~142mm
    hdd destegi:
    3 adet 3.5 inch veya 2 adet 3.5 hdd + 2 adet sdd ya da 1 adet 3.5 hdd + 3 adet ssd yahut 4 adet ssd
    yan panelde 2x usb 3.0 (ayni anda takmazsaniz usb 2.0 portunu da destekliyor) kulaklik ve mikrofon giris cikislari, reset butonu, hard disk isigi.
    on tarafta 120mm fan ve 120mm+140mm fan destegi. yan tarafta opsiyonel olarak 2x 80mm fan destegi.




    uzun zamandir mini itx sisteme gecmeyi dusunuyordum ancak gerek ses kartindan vazgecemiyor olusum gerekse anakartim bozuldugunda lga 1155 soket anakart bulmanin imkansizlastigini fark etmis olmam nedeniyle sadece dusunmekle yetiniyordum derken birden elite 110`u ve lga 1155 mini itx anakart gordum ve bu firsati kacirmak istemedim.
    elite 110`un motive edici yani corsair 250d ve diger cm elite serilerine gore oldukca ufak boyutlariydi.

     Cooler Master Elite 110 incelemesi  Cooler Master Elite 110 incelemesi Cooler Master Elite 110 incelemesi Cooler Master Elite 110 incelemesi



     Cooler Master Elite 110 incelemesi Cooler Master Elite 110 incelemesi Cooler Master Elite 110 incelemesi Cooler Master Elite 110 incelemesi Cooler Master Elite 110 incelemesi Cooler Master Elite 110 incelemesi


     Cooler Master Elite 110 incelemesi Cooler Master Elite 110 incelemesi Cooler Master Elite 110 incelemesi




    montaj


    kasa anakarttan once gelince aklimdaki ``acaba 17cmx22.6 boyutlarindaki micro atx anakartim bunun icine sigar mi`` sorusuna yanit ararken montaji da bitirmis oldum. mini itx anakarttan hala haber yok
     Cooler Master Elite 110 incelemesi Cooler Master Elite 110 incelemesi


    her ne kadar sigmis gibi gorunse de 2mm kadar fazla geldi anakart. vidalari sokup zorlayarak bir sekilde oturtmayi basardim. kasanin yanindaki metal kismin esnekligi sanirim yardimi olan seydi.
     Cooler Master Elite 110 incelemesi
    ekran karti ilk denemede biraz korkuttu.
     Cooler Master Elite 110 incelemesi


    gecmeyi engelleyen sey braketin ucu ve dvi cikislariydi. eger sadece anakart takiliysa hafif capraz sokarak takmak mumkun. fan veya diger parcalar takiliysa braketi sokup yuvaya oturttuktan sonra ekran kartini takmak mumkun oluyor. tabi bu tam braketi dahil :) tam 21 cm boyutunda olan ekran kartlari icin gecerli.
    arastirdigim kadariyla bu kasaya takilabilecek en iyi ekran karti 760`in itx versiyonlari. ideal olansa bence 750ti. benim kartim ise hd 7850.
     Cooler Master Elite 110 incelemesi Cooler Master Elite 110 incelemesi



    bu kasaya micro atx anakart tikistirmamin asil sebebi ses karti takmak istememdi. once yer kalirsa pci express uzatma kablosuyla takarim diye dusunmstum ama ona bile gerek kalmadan ses kartini takabildim.
     Cooler Master Elite 110 incelemesi Cooler Master Elite 110 incelemesi Cooler Master Elite 110 incelemesi


    arkada baska bir genisleme yuvasi olmadigi icin haliyle karti kasaya vidalayip arkadan cikis alamiyoruz. sabitleme sorununu ekran karti ile arasina cift tarafli yapiskan bant koyarak cozdum. hem bu sayede aralarinda ekran kartinin nefes alabilecegi mesafe de olusmus oldu. kasaya sigmasi icin ses kartinin da arka braketini cikarmak zorunda kaldim. tek ihtiyacim olan analog stereo cikisiydi ki kartin uzerindeki pinler sayeinde on panel kulaklik girisinden ses alabiliyorum. halbuki kasayi delip bicmek icin kendimi iyi hazirlamistim gerek kalmadi :) tabi bu sekilde pek saglikli degil ama o lan party senin bu lan party benim sekilnde gezmedigim icin kartin bir sorun olusturacagini sanmiyorum.



    geriye islemci sogutucusunu, hard diskleri ve guc kaynagini takmak kalmisti. arkama donup gordugum su manzara birden hevesimi kacirmaya yetti:
     Cooler Master Elite 110 incelemesi

    evet sonucta sigdi ama yeni alinacaksa moduler yapida almakta fayda var. guc kaynagindan once sogutucuyu takmaya calistim ancak beni ciddi anlamda zorladigi icin fotograf cekmedim. montajiyle ilgili durumlari sicakliklardan bahsederken yazmayi dusunuyorum.



    bitmis hali


     Cooler Master Elite 110 incelemesi Cooler Master Elite 110 incelemesi Cooler Master Elite 110 incelemesi Cooler Master Elite 110 incelemesi


    nihayet

     Cooler Master Elite 110 incelemesi





    sicakliklar


    kucuk kasa oyunla birlesince ortaya stock fanla pek ic acisi sonuclar cikmayacagi icin bu kasaya sigabilecek tek sivi sogutma urunu olan seidon v plus`i kullandim. montajini yaparken oldukca zorlandim cunku kasanin icinde hem radyator hem de fan icin yeterince alan yoktu. fani disari radyatoru iceri takinca yaninda gelen vida yeterince uzun olmadigi icin radyator bir turlu sabitlenmiyordu. alt vidalari bastirmak suretiyle taktim. ust kisimlardan da plastik kelepceyle bagladim. ustelik bu montaj hava akimi icin yeterince iyi olmadi. o yuzden istedigim yuksek performans degil sadece normal sicakliklardi. bu konuda sikinti olmadi neyse ki. ayrica belirtmem lazim ki yoruldugum icin islemciye macunu guzelce surmedim. kutudan cikani pirinc buyuklugunde sikip bastirarak monte ettim. karsilastigim sicakliklar iyi bir macun ve duzgun montajla 120v plus`in cok basarili olacagi izlenimini edindirse de bu konudan 120v plus ile ilgili cikarim yapmamak en iyisi olur cunku bu montajla hakkini yemis oldum :)
    sivi borulari psu yuzunden bayagi gerildi. bir gun fosur fosur su akitirsa sasirmam.
    ekran kartinin macunu da oldukca kotuydu. yetmezmis gibi braketi cikarirken sogutucusunu sokmem gerekiyordu ama sokemedim cunku sogutucunun ayagi pcb`ye sikismis ve cikmamakta kararliydi. fazla zorlamak istemedim. tabi bunu yapinca kotu olan macun iyice berbat bir hal aldi.




     Cooler Master Elite 110 incelemesi

    bostayken islemci biraz yuksek.

    sonrasinda yaklasik yarim saat kadar watch_dogs eziyeti. yukteyken 60 dereceyi cok gecmemesi iyi gibi


    pompa devir hizi ayarlama yetenegi olmayan kasa fani pinlerine bagli ve maksimumda calisiyordu. fan islemci fani pinlerine bagli ve anakartin destekledigi en dusuk devirde calisiyor. hem bostayken hem de oyundayken arttirmadim. ekran karti ise overclock`lu.
    yazin antalya gibi sicak bir yerde kucucuk kasanin icinde 2500k ve hd7850 ile bu sicakliklar beni tatmin etti. ayrica moduler guc kaynagi ve daha iyi montajla, yuksek devirle daha da iyi olabilir.
    su da bir gercek ki bir parca yuksek isi yayiyorsa sogutmak cok mumkun degi. pentium 4 kullananlar bilir. ekran karti oldukca makul sicakliklarda calisiyor. islemci de fazla isinmiyor. bu konuda sans faktoru onemli.

    yukari 2 tane 3.5 inch hdd yan tarafa 1 tane ssd taktim. hard diskler fazla isiniyor gibi geldi. hackintosh kullanmam gerektigi icin bu kadar cok disk bagladim. bir tanesini daha sonra 2.5 inch diskle degistirmeyi dusunuyorum sicaklik yuzunden.

    ses konusunda yorum yapmak biraz abes olur cunku kasada zaten ondeki 120mm harici fan yok. onun nasil bir sesi var bilmiyorum ama 120mm tek fan ne kadar sesli calisirsa o kadar ses cikartir herhalde. tek rahatsiz oldugum konu ekran karti fanlarinin dusuk devirde dahi calissa masayi titretmesi.




    olumsuz ozelliklerle bitirmek istiyorum.

    ayaklar plastik. her turlu yuzeyde kayiyor.
    cm logolu butonun isigi gece uzaydan gorulebiliyormus.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 2 Ağustos 2014; 20:02:57 >







  • Kasanız hayırlı olsun, iyi günlerde kullanınız.

    İnceleme hakkında naçizane birkaç yorumumu belirtmek isterim ki; güzel fotoğraf çekimlerinin yanında incelemenizi sayfa düzeni açısından düzenleyebilirseniz daha iyi olur.Akabinde Türkçe' mize önem vermek her zaman iyidir diye düşünüyorum (yazılarımızda Türkçe karakterler kullanmak gibi).Bunlar halledildiği takdirde konunuz gayet güzel bir hal alacaktır.

    Genel manada incelemeniz '' düzen '' dışında güzel olmuş.Yorumlarınız samimi ve içten, fotoğraf çekimleriniz de dediğim gibi başarılı.Mini itx kasalarda yavaş yavaş günümüzün popüler kasaları arasına giriyorlar.
    __________

    Dip NOT: Konu başlığında '' inceleme '' kelimesi geçince bunlara değinmek istedim, bir yanlış anlaşılmaya mahal vermek istemem. İşin içine inceleme kelimesi girdiği takdirde böyle şeylere biraz daha dikkat etmek gerekiyor.Sizin konunuz üzerinden böyle uygulamaları kendine adet edinmiş birkaç arkadaşa da atıfta bulunmuş olalım.




  • merhaba.
    monitorumde sorun olustugu icin cok dusuk cozunurlukte yazmaya calistim. mukemmel olmadi bu yuzden. zaten oyle bir amacim da yok. bu kasayi merak edenler yasadigim tecrube dolayisiyla bilgi edinsin yeter. klavyem de goruldugu gibi x6 ve turkce karakterler icermiyor. haliyle boyle yazmak zorunda kaldim. yine de rahatsizlik duyuyorsaniz inceleme yazisini silebilirim veya gormezden gelerek okuyabilirsiniz. tesekkurler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: positroN

    merhaba.
    monitorumde sorun olustugu icin cok dusuk cozunurlukte yazmaya calistim. mukemmel olmadi bu yuzden. zaten oyle bir amacim da yok. bu kasayi merak edenler yasadigim tecrube dolayisiyla bilgi edinsin yeter. klavyem de goruldugu gibi x6 ve turkce karakterler icermiyor. haliyle boyle yazmak zorunda kaldim. yine de rahatsizlik duyuyorsaniz inceleme yazisini silebilirim veya gormezden gelerek okuyabilirsiniz. tesekkurler.

    Böyle bir şeye tabii ki gerek yok ve zaten benim böyle bir amacım, hakkımda yok (inceleme silmek).Olayı buraya getirmenin hiçbir manası yoktu bence, ben zaten sadece eleştirilerimi belirttim ve farkındaysanız tek yorum yazanda benim.Bunu şu açıdan söylüyorum; emeğinize kıymet verdiğim için yorum yazmak zorunda hissediyorum kendimi, yani buradaki yazıyı, emeği görüntüleyip geçen diğer arkadaşlar gibi buradan yorum yazmadan ayrılmıyorum.

    İncelemenin başında dediğiniz olumsuzlukları bir not şeklinde belirtseydiniz ben bunları tabii ki görmezden gelirdim (Türkçe karakter, düzen vs.).

    Bizimle ürün hakkındaki kullanıcı yorumlarınızı paylaştığınız için tekrar teşekkür ediyorum, ürününüzü iyi günlerde kullanınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 2 Ağustos 2014; 17:19:18 >




  • yorum, oneri ve iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim.
    yardimci olmaya calistiginizin farkindayim ve bundan rahatsizlik duymuyorum aksine memnun oldum. bazi aksilikler yuzunden cok duzgun yazamadim ve giderene kadar duzeltmem de mumkun degildi. bunu ifade etmek istemistim. simdi monitoru tamir edince sayfa duzenini gordum ve elimden geldigince iyi hale getirdim. turkce karakterler konusunda klavye yuzunden duzeltme yapamiyorum ne yazik ki.
  • Güle güle kullanın kasanızı masanızın üstünde müthiş gözüküyor bu arada
  • Hayırlı olsun.

    Bu tip kasalara ilgiliyim. Şu an incelemeyi okuyamayacağım; ama gelecekte işime yarar diye şimdilik mesajım bulunsun.
  • @Feanor Tasartir @tayfn1907
    tesekkur ederim.




    cm logosunda guc isigi cok parlak oldugundan, mavi ledi pek sevmedigimden ve siyahla kirmizinin daha uyumlu oldugunu dusundugum icin guc ledini kirmiziya cevirmek istedim. once nette anakart kac volt/amper veriyor diye baksam da pek bir sey bulamadigim icin deneme yanilma yontemiyle kendime kirmizi led uydurmaya calistim. bunun icin bozuk bisiklet stop lambasindaki ledleri kullandim. igrenc lehimleme yetenegimle lehimledim ve eski bir pc`de denedim. patlamayinca takmaya karar verdim

     Cooler Master Elite 110 incelemesi

    hazir acmisken kasanin kendi fanini da denedim ve fazla ses cikarmadigi icin onu da kullanmaya karar verdim. seidon 120v`nin icinden cikan vidalar ne fani ne radyatoru tutmayi basaramadigi icin radyatoru tutturmak icin silikon tabancasi ve plastik kelepce kullandim. on tarafa fani takmak icinse cift tarafli yapiskan bant. sicakliklarda ciddi dususler oldu ve moduler olmayan psu`ya ve 3 tane hard diske ragmen cift fanli radyator sigabilmesi guzel bir sey. on taraftaki fani 14 cm kirmizi ledli bir fanla degistirirsem hem guc butonuyla uyum olusacak hem de banttan vidaya terfi edebilirim :)




  • positroN P kullanıcısına yanıt
    Güzel olmuş bu şekilde tebrikler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: positroN

    yorum, oneri ve iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim.
    yardimci olmaya calistiginizin farkindayim ve bundan rahatsizlik duymuyorum aksine memnun oldum. bazi aksilikler yuzunden cok duzgun yazamadim ve giderene kadar duzeltmem de mumkun degildi. bunu ifade etmek istemistim. simdi monitoru tamir edince sayfa duzenini gordum ve elimden geldigince iyi hale getirdim. turkce karakterler konusunda klavye yuzunden duzeltme yapamiyorum ne yazik ki.

    Elinize sağlık bu haliyle şimdi tam oturmuş.
  • positroN P kullanıcısına yanıt
    güle güle kullan bende realan e-m5 kullanıyorum. kasa dediğin bunlar. öyle eşşek gibi kasaları sevmiyorum. kasaya mini atx anakart sığıyor olmasıda güzel. çok fazladan para verme olayının önüne geçilmiş olur.
    anakartın 1x slotlarının oradaki vidalama işlemini nasıl yaptın merak ettim?
  • Hayırlı olsun, güle güle kullanın.
  • tesekkurler.
    4 vida yeterli oldu. onlari vidalamadim. zaten anakart yere paralel durdugu icin pek sorun olmaz.
  • led siparis etmistim onlar gelince bir de galatasarayli olunca dayanamayip yine power tusuna giristim

     Cooler Master Elite 110 incelemesi

     Cooler Master Elite 110 incelemesi

    ikinci led icin altta bir delik actim. isik daha iyi dagilsin diye aluminyum yapiskan bant ile boslugu kapladim. ikinci led anakarttaki uyku modu indikatoru icin olan pine takildi ki islevi de olmasi iyi. fotoda cok anlasilmasa da gercek goruntusu cok hos oldu.




  • positroN P kullanıcısına yanıt
    Degisik ve guzel olmus :)
  • Dertsiz tasasız günlerde, güle güle kullanın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba

    İcelemeniz çok faydalı olmuş. Ben de bu kasa tiplerini araştırıyorum. Televizyona bağlayacagım. Medya oyun internet download için çok ideal. Daha önce Nas baktım ama gereksiz pahalı böyle bir sistem daha faydalı olacaktır.

    İyi günlerde kullanmak dileğiyle
  • tesekkurler
  • inceleme için teşekkürler. Bende sipariş vermiştim ürünü bekliyorum. 7850 sığar mı diye kara kara düşünüyodum ki yetiştin saolasın...
  • her 7850 sigmayabilir. 21 cm`den kucukse sorun yok
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.