Şimdi Ara

Cooler Master Elite 430 kasa kullanıcı incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son dönemlerde yaptığım alışverişlerde embesillik üstüne embesillik yaparak elde edilmesi zor bir rekora imza atacam sanırım.

Eskiden aldığım bir kompanentten asla memnunsuzluk duymazdım, aldığım için asla pişman olmazdım; nazar mı deydi ne...
    (Nazar değil tembellik, 50 metre yakınımda diye %25 indirime aldanıp zortan'a gidersem olacağı bu)

Neyse uzatmayalım;

Geçenlerde eski sistemi kullanabileceğim bi kasa almak için zortan'a gittim, açıkçası z11 istedim adamdan. Sistem STC T01 kasa içinde idi ama ona yeni sistem kuruyorum.
    Basiretim mi bağlandı nedir; eleman kaşla göz arasında Cmaster elite 430'u döşeyiverdi bana. STC t01'in tadını almış olan ben cooler master markasını duyunca direk evet olsun dedim (demez olaydım)

Hayatımdan aldığım en skilacci kasa. Bir zamanların Fell huricane kasası bile daha iyi çıkmıştı.

Fotograf falan koymuyorum, fotograflarını internetten bulabilirsiniz isterseniz.
    Bir haftalık kullanımım sonunda görüşlerim aşağıdadır. Umarım kasa almayı düşünenlere bu model hakkında fikir verir.

Kasanın Artıları
    * 500W (çakma 500) PSU ile geliyor, low profile sistemler için idare eder
    * Yan kapak pleksi pencereli, içini şeyretmek isteyen ledli, janjanlı şebelek sistem sahipleri için önemli bir detay
    * Üst alında 2 usb ses çıkışları var, bu da cihaz bağlamak için kasa arkasına ulaşmak için çaba harcama derdini ortadan kaldırıyor (e bu da en uyduruk kasada bile var artık)
    * Ön tarafta 12cm lik maviş ledli fanı estetik olarak kimilerinin ilgisini çekebilir (bence gereksiz)
    * Üst kapaktaki fan ızgaraları sıvı soğutma için radyatör bağlamaya imkan verebilecek özellikte.
    * psu altta
    * Tek fanla gelse de üs, arka, yanda 2 adet olmak üzere toplam 4 adet daha fan takabileceğiniz yuvalar mevcut
    * vidasız mondaj hikayesi kimilerinin ilgisini çekebilir yine.

Kasanın Eksileri
    * Psu hikayeden. P2 x4 965 + 12GB Ram + HD3650 + 320GB hdd + 1 adet kendi fanı + bir iki usb cihaz dan oluşan sistemi çalıştıramadı.
    * Tek fanla geliyor, adam gibi bir soğutma için ekstra fan masrafına sokuyor adamı
    * Tek fanla geldiği için doğal olarak soğutma çok kötü. 3650'nin fanı ciyak ciyak ötmekte.
    * Malzeme kalitesi çok da iyi değil.
    ** Genişleme ya da kart yuvaları için tenekeleri sökerken dikkatli olmak gerekiyor, elinizi kesebilirsiniz, vidalı değiller, tenekeler çok ince ve kaynakla tutturulmuşlar. Özellikle arkadaki kart yuvalarını örten parçaları kopartırken dengesiz hareket ederseniz parça elinizden fıtlayıp moboyu oyabilir.
    ** Moboyu vidalayacağınız yerlerin pasoları iyi açılmamış, çapaklı... Uzatmaları vidalayana kadar canım çıktı. Bu kadar mı özensiz yapılır bi iş.
    ** Alüminyumları çok ince. zorlamaya gelmiyor.
    * Şekli şemali kimisinin hoşuna gitmeyebilir. Benim açımdan artı ya da eksi bir etkisi yok. Öyle dikdörtgenler pirizması bir şey işte, termaltake level 10GT snow edition havasını bulamazsınız tabi.
    * Son olarak: Fiyatını hak etmiyor. 20 dolara snopy kasa alıp idare eder bi PSU takın derim ben; kişisel görüşümdür tabi.....
    * Fiyat olarak 200TL civarında gezmekte
    * usb 3,0 desteği yok

devam edelim

* her ne kadar usb standardı neyine yetmiyor dense de halen yoğun oranda kullanıcısı olanm 1394 desteği yok. Videocular n'edecek şindi???
    * e sata desteği yok
    * öndeki 2 usb 2,0 çıkışı yeterli değil. (Belki benim takıntım, kişisel olarak stc t01'deli 6 çıkışın 6'sını da kullanıyordum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 18 Mart 2012; 15:04:32 >

profeyşınıl re(n)klam fotografikçisi...

• Kasanin uzerine cok gitme yahu tasarim guzel psunun 500w olmadigini eminim ki sen de biliyordun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sistem 1: Asus Rampage V Extreme-Intel Xeon E5-2630v3-Asus GTX 690-G.SKILL Ripjaws4 DDR4 16 Gb 3000 Mhz@1866 Mhz -Corsair F240-WD Caviar Black 1 Tb-Corsair H100i-Corsair Obsidian 900D-Acer GD245HQ 3D-EVGA SuperNova 1600W G2(ölü)/Corsair HX1000i-Creative ZxR-Corsair K95 RGB-Razer Ouroboros/Corsair M65 Pro RGB-Audio-Technica AD2000X-2*Logitech Z5500+Edifier DA5000 Pro-Logitech G27
    Sistem 2: Asus Rampage IV Extreme-Intel 3930K-EVGA GTX 1080 F.E.-Corsair Vengeance 32 Gb 1600 Mhz -Ocz Vertex 4 256 Gb-Corsair HX850-Corsair H100i-Corsair Obsidian 800D-Asus VG278H 3D-Creative Recon3D Fatal1ty Champion-Creative Fatal1ty MKII-Corsair K95 RGB-Razer Ouroboros-Seagate Barracuda 1.5 Tb-Western Digital Green Point 2 Tb*2-Western Diital Green Point 4 Tb
    Sistem 3: Asus G750JH-Logitech MX Master-Asus Xonar U7 Echelon
  • quote:

Orijinalden alıntı: inuh

Kasanin uzerine cok gitme yahu tasarim guzel psunun 500w olmadigini eminim ki sen de biliyordun

Biraz daha ekleme yaptım. Özellikle malzeme kalitesi ve tenekeleri sökme işi çok tehlikeli. Ayrıca parçaların sökümü gerçekten zor. Cidden ekran kartını takmak için arkadaki kaynaklı tenekeyi ancak içe doğru dürterseniz sökebiliyorsunuz. Bu arada anakart takılı ise (ki ister istemez öyle oluyor) kaynağından birden kurtulup yamulan parça anakartınızı öpertebiliyor. Ben direkten döndüm. Zorlamadan da kaynağı koparmanız imkansız.

• Son olarak bir ekleme daha:

Fiyatı z11'den 3-4 kaat daha ucuz. E bunda PSU var diyeceksiniz ama sisteminiz low profile değilse gelen PSU'yu unutun derim.

• İnceleme için teşekkürler.

Artılar bir çok kasada olan özellikler, bu kasada ledli fan ve pleksi olması insanları cezbediyor, tabi 500w etiketli power supply olduğunu sanan kişileride cezbediyor ama incelemede belirttiğiniz gibi düşük kalite bir ürün. Bu kasayı soranlara, bundan sonra soracak olanlara eskidende dediğimiz gibi almamayı tavsiye edeceğiz, alternatif olarak bir çok ürün var zaten.
  • 1 yıllık konuyu canlandırmış olacağım İmzamdaki sistemi bu kasayla sorunsuz kullanıyordum ama bu ara 1 saat üzeri crysis 3 oynayınca kitlenme oluyor 500w psu ile alakalı olabilirmi ? işin garibi crysis 3 dışındaki oyunlarda sorunsuz çalışıyor acaba crysis 3 sistemin çokmu yüklenmesine sebep oluyor
    İşlemci : İntel Core i7 4790 \\ Anakart : Msi Z97 Pc Mate \\ Ekran Kartı : XFX AMD RX 5700 XT 8 Gb \\ Ram : Corsair Vengeance 16 Gb \\ Hdd : 2.5 TB Sata 3.0 \\ Ssd : Sandisk ssd plus 120gb+480gb \\ Monitör : Lenovo ThinkVision 22” \\ Ses Sistemi : Creative x-fi xtreme gamer sound card -- Creative T6160 5+1 \\
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.