containment zone açıldı bende. hatta anchor öncesi görevi de bitirdim . fakat anchor u alamıyorum çünkü sonradan öğrendim ki levitate bulmak lazımmış ondan önce. oyun iyi güzel de tat vermiyor . silmedim eserse ara ara açarım heralde |
CONTROL (27 Ağustos 2019) [PS4 ANA KONU] (16. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: VenomstrOyundaki yetenek ağacı ve yan görevler çok keyifli. Geçen sene oyunu bitirmiştim. DLC'leri merak ediyorum.
yaklasik olarak oyunun bitmesi kac oyun saati surdu hocam?
-
Tam hatırlamıyorum ama 12-17 saat arası olabilir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Cityzens
Arkadaslar acaba bu hissi sadece ben mi tasiyorum bu oyunla ilgili anlamadim.
Oyuna gecen sene basladim full ana gorev odakli oyunun bir yerine geldim 3 tane stage diyebiliriz bir turlu gecemedim.
Skills lerimi de full saglik gibi en onemli seylere verdim o ana dek.
Orayi gecemeyince gecen sene biraktim ve bu ayda plusla geldigi icin devam edeyim dedim ayni save den.
Bari yan gorev yapayim da gucleneyim dedim. Fakat hatirladigim kadariyla silahlarim 2 level kalmis 3,4,5 gibi olmuyor sanirim. Cunku su kadar exp puani topla levelin su olacak gibi herhangi birsey goremedim.
Silahlarla ates ederken ozellikle bunun level tasarimcisi finlandiyali insana cok ama cok sovdugum kendi kendine can basan tiplerle kapisirken benim silahin cooldown u yetmiyor ve surekli out of ammo da kaliyorum.
Dusmanlar vurduktan sonra otomatik can yenilenme olmadigi icin canim low oldugunda onlarin kucaklarina oturuyorum.
Kisacasi yan gorevlerde bile surekli olme durumum var. bir de olurken aldigim exp puanlari da azaliyor.
Bu oyunda zorluk da yok diye hatirliyorum. sizce bu oyun cok mu gaddar derece de zor yoksa bana mi oyle geliyor???
Oyundan istedigim tek sey hikaye modunu deneyim etmekti. En temel skills pointlerimi kullanmama ragmen durum bu sekilde.
Acaba bu oyun zor mu? Yani bunun yapan finlandiyali sovdugum insan " su oyunun zorlugunu yapalim da saglikcisiydi, snipercisiydi, ustune rushlayani di" hepsi gitsin bunu kosede oturtsun oyuna para versin de gecsin gibi bir ruh hali ile mi yapildi?
Control un arka plani nedir? Bizden ne istiyor bu oyun?
Hemen hemen ps3 neslinden beri her turlu oyunu oynadim. Rpg, jrpg, tps, fps slash, hack and slash Gibi artik level dizayni ve oyunun management kisimlarini az cok anliyorum.
Souls oyunlarini da yardimli dark souls3 ve bloodborne u bitirmisligim var. nioh u da son 2 bolum kala biraktim.
Genelde oyunlarin benden ne istedigini anlayip oyle devam ediyorum-etmiyorum.
Ama bu oyunun benden ne istedigini bir turlu anlamadim?
Yok dostum, hikaye icin grinding yapicaksin diyorsa bunu yan gorevlerde bile yaptirtmasina izin vermiyor.
Bu hisleri yasiyan bir tek ben miyim?o kadar istekle başladım oyuna.. çok da hevesliydim... ama dediğiniz gibi oyunun benden ne istediğini,neyi nasıl yapmam gerektiğini bi türlü bana veremedi...oynuyorum ama o kadar boş gözlerle oynuyorumki artık işkence haline gelmişti..bi yerde de bug a girince oyun ,belki de bugüne kadarki en zevkli cihazımdan kaldır işlemini yaptım...
-
Bu öyle bir oyun ki ya çok seversin ya da nefret edersin. PC de sırf saçma salak haritası yüzünden bırakmıştım dedim plus ile verilmiş deneyeyim yok aga ps5 den sildiğim ilk oyun oldu karmaşık bir hikaye anlatımı insani kanser eden harita sistemi eksik kaplama kalitesi ps5 güncelleme almasına rağmen istenilen görüntüyü alamama gibi bir sürü nedeni var. Ben sevmeyen tarafim gideceğim yönü bulamayıp yine sinirlenip sildim pişman değilim iyiki para vermedim içim acırdi. -
Bu oyunu yapana kadar ,bu firmayı oyun dünyasında meşhur eden Max Payne serisinin yeni bir oyununu veya yeni bir Alan Wake oyunu yapsınlardı.
Sanırım,Max Payne serisi,Rockstars firmasında kaldı ve Remedy de böyle değişik oyunlara yöneldi.
Garip bir hikaye anlatımı ,sıkıcı mekanlar,gereksiz bir zorluk vs.böyle bir oyuna gerek yokmuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neo23 -- 8 Şubat 2021; 11:25:48 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Plus ile başladık. Yok mu şunun hikayesini toparlayabilecek bir babayiğit. Benim kafam oldu çorum leblebi kavuruyorlar içinde...(L&M sevenlere sevgilerle)
Oyun zor değil arkadaşlar mekaniklere alıştığınız zaman çok rahat yardırıyorsunuz,eşya fırlatmaya yüklenin skillerde çoğu düşmana tek atıyorsunuz eşya fırlatarak ps4 te bitirmiştim şimdide ps5 te zevkle oynuyorum -
Oyunun haritasi karisik degil, Emily Pope ile konustugumuz Board Room'un oldugu alanda bir asansör var(Sector Elevator) ve bu asansor ile gorevlerin bulundugu bolgelere gidiliyor.Bolgelerde ise tabelalar ile hangi gorevlerin gerektigi mekanlarin yonu tarif ediliyor.Gorev Central Executive de ise yine ayni alanda executive de ki alanlara acilan bir kapi(direk sag tarafta tabela olan) var hepsine oradan gidiliyor. Zorluk konusunda ise dümdüz sadece silah ile oynanmaya calisilirsa casual oyunculara zor gelecektir.Throw, shield ve en onemlisi evade kullanilmazsa oyun kisiyi zorlar. Denildigi kadar kotu bir oyun olduğunu düşünmüyorum sadece zorlanan kisiler oyuna camur atiyor.
Ashtray maze icin bile oynanir bu oyun :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2F4BE4979 -- 9 Şubat 2021; 21:31:44 > -
Oyunun haritasının karışıklığı ve genel olarak zorluğunla ilgili şikayet edip bırakanlar olmuş, kısaca açıklayım durumu. Öncelikle Control oldukça akıcı ve herhangi bir assist açmadan da basitçe bitirilebilen bir oyun. GOW u normalde bitirip bu oyuna zor diyorsanız oyunu oynama hevesinizi yoktur demektir çünkü ana hikayede adam gibi boss fight bile yok. Bulmacalar bile çok az ve aşırı basit. Yani buna zor derseniz soul oyunları falan nolacak bilmiyorum:)
Yukarıda arkadaş bahsetmiş zaten, sektör asansörüyle çok kolay bir şekilde istenilen yere ulaşıyorsunuz bölüm içerisinde. Control noktası açtıkça zaten konum bulmak çok daha kolaylaşıyor. Zorluk modu yok ama assit mod var. Burda aim assist, enerji, ammo ve sağlık değerlerini ayarlayabiliyorsunuz istediğiniz gibi hatta ölümsüz bile yapabiliyorsunuz karakteri. Ancak ben bunu bitirdikten sonra öğrendim ve ana hikaye bu şekilde 9-10 saat sürdü. Tabi çok sayıda yan görev, counter measure falan var. Yan görevlerde boss savaşları var ve karakteri daha fazla güçlendirebiliyorsunuz ama ana hikaye için ben ihtiyaç duymadım.
Geliştirmelerde ise özellikle launch a ağırlık verin çünkü çatışmalarda %40 silah - %60 launch oynuyorsunuz. Daha sonra enerji, sağlık ve uçma özelliklerine ağırlık verilebilir.
Özellikle ps5 varsa bu oyunun inanılmaz eğlenceli çatışma mekaniklerinden, 60 fps ve adaptif tetik özelliklerinden mahrum kalmayın derim. Kesinlikle bitirilmesi gereken bir sürüm ultimate. Düşük fps li sürüm ya da ps5 rt mod için aynı şeyi söyleyemicem çünkü gözleriniz bozulabilir takip ederken sahneleri 30 fpsde.
-
Ps5 de dlcleri dahil bitirdim. Atmosferi ve konusu çok orjinal olmuş. Aksiyon kısmı da başarılıydı bence. Zaten silahtan çok launch mekaniğiyle düşmanlara zarar veriyorsunuz. Etraftaki her bir notu okumak gerekiyor. Hotline aramalarını dinlemek gerekiyor. Konuya öyle hakim oluyorsunuz. Altered events ve altered itemslerin olaylarını okumak ayrı bir keyifti zaten tam x filesda gibi hissettim kendimi Oyun ps5 de 60 fps baya akıcı. Bir kez hata kodu verip çöktü yalnız 23 saatlik oynanış süremde. Onun dışında bir sıkıntı yaşamadım.
Arkadaşlar Control PS4'te bu ayki plus oyunlarında Ultimate inmiyor, orada bi miktar normal versiyonlar oynamıştım. Ps5 versiyonu ise ultimate. Save dosyaları iki versiyon arası uyumsuzmuş. Bi yöntemi var mı taşımanın? -
-
quote:
Orijinalden alıntı: ChilloutOyunun haritasının karışıklığı ve genel olarak zorluğunla ilgili şikayet edip bırakanlar olmuş, kısaca açıklayım durumu. Öncelikle Control oldukça akıcı ve herhangi bir assist açmadan da basitçe bitirilebilen bir oyun. GOW u normalde bitirip bu oyuna zor diyorsanız oyunu oynama hevesinizi yoktur demektir çünkü ana hikayede adam gibi boss fight bile yok. Bulmacalar bile çok az ve aşırı basit. Yani buna zor derseniz soul oyunları falan nolacak bilmiyorum:)
Yukarıda arkadaş bahsetmiş zaten, sektör asansörüyle çok kolay bir şekilde istenilen yere ulaşıyorsunuz bölüm içerisinde. Control noktası açtıkça zaten konum bulmak çok daha kolaylaşıyor. Zorluk modu yok ama assit mod var. Burda aim assist, enerji, ammo ve sağlık değerlerini ayarlayabiliyorsunuz istediğiniz gibi hatta ölümsüz bile yapabiliyorsunuz karakteri. Ancak ben bunu bitirdikten sonra öğrendim ve ana hikaye bu şekilde 9-10 saat sürdü. Tabi çok sayıda yan görev, counter measure falan var. Yan görevlerde boss savaşları var ve karakteri daha fazla güçlendirebiliyorsunuz ama ana hikaye için ben ihtiyaç duymadım.
Geliştirmelerde ise özellikle launch a ağırlık verin çünkü çatışmalarda %40 silah - %60 launch oynuyorsunuz. Daha sonra enerji, sağlık ve uçma özelliklerine ağırlık verilebilir.
Özellikle ps5 varsa bu oyunun inanılmaz eğlenceli çatışma mekaniklerinden, 60 fps ve adaptif tetik özelliklerinden mahrum kalmayın derim. Kesinlikle bitirilmesi gereken bir sürüm ultimate. Düşük fps li sürüm ya da ps5 rt mod için aynı şeyi söyleyemicem çünkü gözleriniz bozulabilir takip ederken sahneleri 30 fpsde.
hocam assit modu nereden yapiyoruz?
-
Gameplay menu çdr olması lazım, aşağılara doğru görürsünüz. Ölümsüzlük bile açılabiliyor -
tesekkurler.
Oyunu az once bitirdim, 10 yildir hikaye oyunu oynamiyordum bi acilis yapayim dedim ama hikayeyi tam olarak anlamadim. Onun disinda baya zevkli bir oyundu, gerilimi hissettirdi.
-
-
Oyunu 17 saat içerisinde DLC leriyle beraber Platin kupasını alarak bitirdim Ps5 te....Özellikle ;Az da olsa Boss kapışmalarında zevk aldım , çok zor diyemem .en fazla 2-3 ölüşte geçtiğim bir boss olmuştu....Oyunun aksiyonu bölümü çok güçlü olsa bile ; bir süre sonra aksiyonuna doydum ve sıkıldım....Awe Dlc sinde Surge silahını açınca açıkçası oyundan biraz daha keyif aldım.....Platin almama rağmen ; arada Arcade makinesindeki oyuna girip çıkıyorum :)
oyun içinde çalan müzik çok iyi
-
Oyunda yönünü bulmakta zorlanan varsa şunları göz önünde bulundursun
Size verilen harita plan gibi olduğunuz katın rengi yanıyor diğer kat renksiz kalıyor o şekilde doğru katta olduğunuzu anlayabilirsiniz
Bürodaki göstergeleri takip etmeyi unutmayın size nereye gideceğinizi gösteriyor
Dpad üst tuşa basılı tutup yönünüzü kontrol edin
Diyaloglara dikkat edin nereye gideceğinizi kaçırmayın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DDF6E77A0 -- 21 Şubat 2021; 20:23:31 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X