Şimdi Ara

Continental mı Goodyear mı? 4 mevsim lastik seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kullanmakta olduğum araba için yeni lastik almayı düşünüyorum. Bu sebeple değerli görüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. Önerilerinizi yazarken sebeplerini de yazabilirseniz genel olarak bilgi kazanmış ve tercih yapmamı kolaylaştıracaktır.

• Çok fazla seyahat yapan birisi değilim. Genellikle şehir içi git-gel yapıyorum. Günlük 35-40km işe git-gel yapıyorum. Yıllık en azından 10.000-11.000 km yapıyorumdur.
    • Hız limitlerine çoğunlukla uymaktayım. Genellikle 80-100km/s hızlarda seyrediyorum. Şehirlerarası seyahatlerde de en fazla 150-160 km/s hızlara çıkmış bulunuyorum.
    • Kış aylarında kar yağdığından arabayı çok fazla kullanmasam da yola çıktığım oluyor. Yaz aylarında ise tatil için uzun yol yapılıyor.
    • Yaz lastiği için hangi markalar iyidir? 4 mevsim için hangi markalar iyidir?
    • Yaz lastik mi tercih etmeliyim yoksa 4 mevsim işimi görür mü? Kış aylarından İstanbul'da aşırı kar yağışı olmadığından kış lastiği tercih etmeyeceğim. Bu sebeple 4 mevsim almak bana mantıklı görünüyor. İki lastik türü için de öneri paylaşabilirseniz memnun olurum.

Yaşadığım Şehir: İstanbul Anadolu Yakası

Marka: Toyota

Model: Avensis

Paket: Comfort

Yıl: 2006

Motor: 1.6

Yakıt: Benzin

km: 145.000

Lastik EBA'dı: 205/55 R16

Arada kaldığım 2 lastik aşağıdaki gibidir.

- Goodyear Eagle Sport 4 Season 205/55R16 91V

- Continental AllseasonContanct 2 205/55R16 91V

Son

• Merhaba .Michelin cross climate 3 sport.

• seçenek ikisi ise kesinlikle conti.

• Yıllık yeteri kadar km yapıyorsunuz. Bir yaz bir kışlık lastikle ilerlemeniz en sağlıklısı olur. Michelin, bridgestone dört mevsim denedim. Bir yıl sonra taş gibi oldular.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • - Goodyear Eagle Sport 4 Season serisi yerine , Goodyear efficientgrip performance serisini tavsiye ederim,

• Kisin kar yaginca cikmam diyorsaniz macera aramayin direk saglam bir yazlik lastik alin derim.

Eger 4 mevsimde karar verdiyseniz Continental kesinlikle. Good year o model triska. (Daha once 2 takim Goodyear EGP, Eagle Sport ve kislik lastiklerini kullanmis biri olarak)

O olcude fiyatlar gercekten cok ucuz ama butce yine de onemliyse Falken de dusunun derim. Ben 1 takim Falken 4 mevsim eskitip ikinciyi de yine Falken almistim. Olcu ve arac farkli ama sonra Conti AS2 aldim. Falken de iyiydi hatta yeni modeli cikmis onu da bir inceleyin derim.

Cocuklari okula getirip okuldan aliyorum ve Sariyer sirtlarinda yasadigim icin 4 mevsim veya kar lastigi elzem oluyor. Bu yil ciddi kar aldi bizim bu taraf ve yoldayken yakalandik. Falken olmasaydi rezil olmustuk. Conti karda denemedim henuz, simdilik yagmur ve kuru havada cok guzel. Ancak Michelin Primacy gibi sessiz bir yaz lastiginden sonra bir miktar lastik yuvarlanma sesi aliyorum. Normalde lastik sesi neredeyse hic yoktu.

Michelin Cross climate kagit uzerinde daha sessiz gorunuyor ama ben o desene bir turlu guvenemiyorum. Ozellikle de kisin.

• Ben kendı aracıma continental aldım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lassa mı michelin mi?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.