Şimdi Ara

continental cpc5 ile şu havada yola çıkma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arakadaşlar yaz lastiğimi kış lastiği mi muhabbetine girmeyecem. iki lastiğinde artısını eksisini hepimiz biliyoruz cevap veren arkadaşlar sadece soruma yardımcı olmak maksatlı cevap verirse sevinirim.

antalyada yaşıyorum ve şu an continental cpc5 lastik var aracımda ve 8 aylık. pazar günü anaraya gidecektim ancak dün hava durumuna baktım pazar günü -5/-16 derece gösteriyor :) bunu görünce vazgeçmeyi düşünmedim değil. şehir içinde kullanmayacam eve varıp dönerken gelebilsem yeter. ama bu kadar soğukta açıkcasıkorkmaya başladım. sebebinide bilmiyorum yıllardı babam 4 mevsimde kullandığı kış oldu yazlık kullandığı da oldu. şehir içinde yazlık lastikle hiç sıkıntı yaşamadan kullanmıştım ama antalyaya geldikten sonra 5 derece havada lastik kesinlikle tutmaz diye bi inanış başladı bende.
    yolarda çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum gündüz çıkacam yola. kar olsada zincir var ama benim korkum buzlanmalara. şimdi 5 gün için kışlık lastik almak gerek yok. en olmadı otobüs veya uçak tercihim olacak. ama tabiki öncelikli tercihim aracım. aslında sakinde kullanıcıyım ama tedirginim. sizin düşüncelerniz neler arakadaşlar

• Hiç tavsiye etmem macera aramayın bence. Hem kendinizi hemde karşı taraftaki sürücüleri tehlikeye atmayın.
    Ankara'ya daha yeni kar yağdı. 1 ay yerden kalkmaz, hava eksi değerlere düşüyor. Ana bulvarlar açık olur ama ara sokak ve caddelere girdiğinizde iş değişir.
    Ayrıca güzergahınız boyuncada Eskişehir, Afyon'a yeni kar yağdı.
    Ben cesaret edemezdim açıkçası.
  • Yanınızda zincir olmak koşulu ile çıkabilirsiniz. Ama zinciriniz yoksa aklınızdan bile geçirmeyin derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle anlatayım belki anlaşılır.

Geçen gün arkadaşlarla kartinge gittik. Hava 7 derece. Bizden önce piste çıkan olmamış. Lastikler soğuk, zemin soğuk fakat temiz. Unuttum tabi havanın sıcaklığını o gazla. Normalde 30 civarı dipgaz girdiğim viraja 20 yle girdim. Kafadan kayıp bariyerlere çarptım arkadaş da bana çarptı.

Yani diyeceğim o ki, soğukta lastiklerin tutuşu öngöremeyeceğiniz bir şekilde düşüyor limitlerde. Bir an gelir keşke dersiniz ama çok geç olabilir.
  • Kaskonuz varsa gelin hocam, sorun olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepNote -- 22 Ocak 2016; 17:56:12 >
  • Kendinizi ve yol üzerindeki diğer insanları tehlikeye atmak yerine otobüs ile veya uçak tercih ediniz.
  • haklısınız arkadaşlar cesaret edemedim birde kar çok yağınca. erteledim önümüzdeki hafta sonu açık ve sıcaklık yükseliyor görünüyor. beklemedeyim :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 👍

• Yanınıza zincir alın cıkın. Zaten kıs lastigi de olsa karda buzda fayda etmiyor. CPC5 ımızın ıslak zemın performansı yaz kıs mukemmel
  • Hocam hic deneme bile daha iki gun once aldigim goodyear yazlik lastiklerle dun istanbula 5 cm karla 100 metre gidebildim oda bi arabaya vuruyodum az kalsin zor durdurdum arabayi. Drift yapmayi seviyosan cik hic dusunme😄

• hocam yazlık lastik ile 5cm karın üstüne çıkmak gerçekten cesaret ister. benim tek güvencem şehirler arası anayolarda tipio olmadığı müddetce açıko oluyor. ki olmasada zincirim var. ama korkum buz ve gizli buzlanma olayı. oda dedğiniz gibi kışlık lastikte olsa buzda kaymayacak garantisi yok. cuma yada cumartesi nasip olursa çıkmayı düşünüyorum. hava durumu parçalı bulutlu 6-7 dere aralığında gündüz. inş değişmezde :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.