Şimdi Ara

## Computex 2008: GeForce GTX 280 Sonunda Ortaya Çıktı ## (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
4.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

nVidia GT2xx
  • 512mb gts+9800gx2 nin evladı gibi duruyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: hikmetg

Nedense bu kartı sevmedim.

ATI daha sempatik geliyor bana.

Aynen kardeş....
  • quote:

Orjinalden alıntı: mav1li

9800gx2=beta
    gtx 280=vhs

• mükemmel bi oyuncak olacağa benziyor elime verseler ne kurdalarım ama aşar bizi. neyse şu 4870 nasıl olacak acaba gddr5 den ümidim var. ati performansına güvenmese 1gb ddr5 olarak çıkarırdı. demekki iş var bu ddr5 de.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ziw®o

Sıra performansını görmeye geldi .

o nezaman artık bilemiycem ama cok degil,inş cabık görürüz
  • cok karizma duruyor
  • İnsan bir garip oluyor. 1,5 yıldan fazla bir aradan sonra, ilk defa "gerçek" bir ürün çıkıyor.

Uzun süredir yaşamadığım bir histi. Belki de "tüketim hastalığı"dır?

Soğutması, şöyle bir düşününce çok tipsiz, takoz bir şey aslında. Ama, gene bir karizması var.

"Sahip olma" duygusunu uyandırıyor.
  • Gittikçe kalorifere daha çok benziyor ama bu sefer tam doğru tercih olmuş petekler falan kışın çok işe yarıycak çookkk .
  • Kartın gorunumu super performansınında ıyı olacagından emınım.
  • ben teknolojinin bırak kartları küçültmesini şu fan olayını tamamen kaldırsınlar diye düşünürken
    tersine bu gidişle kartlar pc kasası kadar büyüyeceğe benziyor
  • Görüntüsü hiç güzel değil bence. Neyse, performansı önemli ne de olsa =P
  • çıksada alsak diyenler var, acaba şakamı 1 milyarın üstünde olacak fiayatıyla estetiksiz ve mimarisi 8000 ve 9000 serisiyle aynı 65nm sadece bellek veri yolu ve revizyon edilmiş 800 dolarlık bir vhs gibi,acaba burda alacaz dienler aldıktan sonra cideen fotoğrafını çekip yollarlarsa inanırım bu kartı almak için deli olmak lazım biraz
  • palit i merakla bekliyorum gt200 serisi için
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoreXXX

çıksada alsak diyenler var, acaba şakamı 1 milyarın üstünde olacak fiayatıyla estetiksiz ve mimarisi 8000 ve 9000 serisiyle aynı 65nm sadece bellek veri yolu ve revizyon edilmiş 800 dolarlık bir vhs gibi,acaba burda alacaz dienler aldıktan sonra cideen fotoğrafını çekip yollarlarsa inanırım bu kartı almak için deli olmak lazım biraz

Parası olanın alabileceği bir şey. Tipik bir "üst uç" seviye kart işte.

Mimarîsi benzer olabilir, ama özelliklerindeki artış hayli fazla. Sayı artışını (1*240 adet 1296 MHz işlemci, 80 adet 601,7 MHz doku birimi, 32 adet 601,7 MHz ROP, 2214 MHZ 512 bit bellek vs.) geçtik, ALU hesaplama gücü konusunda da bir farktan bahsedenler var.

GeForce 8 ve 9'un çok iyi kullanamadığı MADD(2 flops) + MUL(1 flops) yapısını iyi kullanacağı söyleniyor. Yani, meselâ 8800 Ultra için MADD + MUL değeri olan 580 GFLOPs'u belki tam geçerli sayamazken, GTX 280'in 933 GFLOPs'unu tam geçerli sayabileceğiz.

Ayrıca, PhysX - CUDA hikâyesi GTX 200 ve sonraki kartlarda, GF 8 ve 9'a göre çok daha iyi kullanılırsa, şaşırmayacağım.

Hem, mimarî değişmek zorunda değil ki. Bize bir şekilde başarım getirisi sağlanması önemli. Olası sıcaklık yüksekliği ve yüksek güç tüketimi gibi durumlarsa, parası bol olanlar için genelde dert değil. Zaten hazırda güçlü bir altyapı kurmuş oluyorlar.

Ama elinde birikmiş 1000 TL parası olan veya taksit göze alan orta bütçeli bir insan için konuşuyorsak, o zaman bilemeyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 4 Haziran 2008; 1:28:39 >

• benim ati yönünden tek endişem nvidia nın physx desteğiyle fena işler yapması

o zaman ati ne olacak acaba.

şu an için sessiz sanki.ama ben yinede atiyi tercih ederim

fiyat/performans
  • Kaloriforce GT280 !!!! Yüksek performanslı ekran kartı + elektrikli ısıtıcı hibrid çözüm.
  • gelsin bakalım bekliyorum kendilerini nihayet hep olsa da dediğim özellikleri nvidia bu kart ile getiriyor, umarım performansı deli dehşet bir şey olur. gtx280 ve PS3 ile uzun soluklu bir sessizlik istiyorum
  • bundan 3 sene kadar önce daha birçoğunuz burda yokken biz her çıkan high end ekran kartına zaten 1100-1150 ytl civarı para veriyorduk, o zaman hiç böle yorumlar yoktu
    şimdilerde nedense high end kartlar için bu fiyatlar çok uçukmuş gibi karşılanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King_Arthur -- 3 Haziran 2008; 22:05:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: King_Arthur

bundan 3 sene kadar önce daha birçoğunuz burda yokken biz her çıkan high end ekran kartına zaten 1100-1150 ytl civarı para veriyorduk, o zaman hiç böle yorumlar yoktu
    şimdilerde nedense high end kartlar için bu fiyatlar çok uçukmuş gibi karşılanıyor

Devir değişti artık burak abi
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.