Şimdi Ara

colt benzinli mi dizel mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
5.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

colt almayı düşünüyorum ama bi türlü dizel mi yoksa benzinli mi karar veremedim

-> dizel alayım bi daha yakıt sorunum hiç olmasın diyorum ama dizeli biraz tuzlu gibi (şu anda benzinli getzim

var cüzdan katili resmen mübarek )

-> benzinli alayım diyorum (gerçi yakıt ne kadar olursa olsun getz gibi olmaz) ama dizelin gücü torku olmayacak

daha uygun fiyata bulunabiliyor benzinliler...

->yılda en fazla 10000km yaparım ama dizelin fiyatının benzinliden fazlalığı sadece alırken benim için sorun

yoksa işte belli bi kmde alırkenki o fazlalığı telafi etmesi pek umrumda değil

->yoksa benzinliyi dizele seçmemizin başka bi sebebi mi var?

yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johnmcclane -- 30 Ağustos 2008; 18:49:06 >

• anladığım kadarı ile 2. el alacaksınız.

2. elde colt dizel ile colt benzinli araındaki en büyük fark; donanım farkıdır.

colt dizellerde ( 2008 modeldn öncekilerde 2008 de invite seçeneği dizellerede eklendi)olmayı colt benzinlilerde olan donanımlar.( flight yanlışsam düzeltirsin)

-6 hoparlör ( dizelde 4)
    - 4 havayastığı ( dizelde2)
    -alaşım jantlar ( dizelde kapak)
    -elektrikli ısıtmalı aynalar ( dizelde elektrikli ayna yok)
    -tümü gövde rengi araç ( dizelde kapı kolları aynalar vb siyah)

bu donanımlar önemli değilse ve alırkenki maliyete bakmıyorsan dizel elbet daha performanslı.

içleri aynı zaten.

sen benzinli colt aldığında zaten dizel araba almış gibi olacaksın.

ben otomatik civicten sonra colt aldığımda dizel araba almış gibi oldum. aynı yolu gidiyorum ama ayda eskiden ayda 4 depo biterdi ( depo litresi aynı) şimdi 3 depo bitiyor.

hayırlı günler.

• quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

anladığım kadarı ile 2. el alacaksınız.

colt dizellerde ( 2008 modeldn öncekilerde 2008 de invite seçeneği dizellerede eklendi)olmayı colt benzinlilerde olan donanımlar.( flight yanlışsam düzeltirsin)

-6 hoparlör ( dizelde 4)

bu donanımlar önemli değilse ve alırkenki maliyete bakmıyorsan dizel elbet daha performanslı.

içleri aynı zaten.

ben otomatik civicten sonra colt aldığımda dizel araba almış gibi oldum. aynı yolu gidiyorum ama ayda eskiden ayda 4 depo biterdi ( depo litresi aynı) şimdi 3 depo bitiyor.

hayırlı günler.

tashelhoff dostum ilgin ve hemen cevabın için teşekkürler...

evet 2.el düşünüyorum ve dizelle benzinli arasında bu kadar donanım farkı olduğunu

inan bilmiyordum,öğrendim sağol...biraz hayal kırıklığına uğradım dizelde 2 hava yastığı olduğunu duyunca...

sanırım benzinli daha iyi bi seçim olacak gibi en azından donanım açısından..benzinli ile ne gibi farklılıkları var?

bi de hiç colta lpg taktıran duydunuz mu?taktıran varsa performansı nedir?

(benzinli getz bana ne kadar çektiriyo anlıyorusunuzdur umarım)

saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johnmcclane -- 30 Ağustos 2008; 19:02:09 >

• quote:

Orjinalden alıntı: johnmcclane

quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

anladığım kadarı ile 2. el alacaksınız.

-6 hoparlör ( dizelde 4)

içleri aynı zaten.

hayırlı günler.

tashelhoff dostum ilgin ve hemen cevabın için teşekkürler...

evet 2.el düşünüyorum ve dizelle benzinli arasında bu kadar donanım farkı olduğunu

inan bilmiyordum,öğrendim sağol...biraz hayal kırıklığına uğradım dizelde 2 hava yastığı olduğunu duyunca...

sanırım benzinli daha iyi bi seçim olacak gibi en azından donanım açısından..benzinli ile ne gibi farklılıkları var?

bi de hiç colta lpg taktıran duydunuz mu?taktıran varsa performansı nedir?

(benzinli getz bana ne kadar çektiriyo anlıyorusunuzdur umarım)

saygılar...

sorunu tam anlamadım dizel ile benzinli arasındaki farkları yazmıştım? başka ne tür farklılıkları soruyorsun? kasa olarak birebir aynıdır.

lpg taktıran gördük ama resimlerini.

performansını da bilemiyorum tabi.

bence lpg ye gerek yok.

sıfır km dizellerde artık invite paketi var.

yani bahsettiğim eksik donanımları istersen alabiliyorsun.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 30 Ağustos 2008; 19:31:34 >

• haklısın tam olarak bende ne yazdığımı anlamadım

aslında tek tereddüdüm dizelle benzinli arasında benzinlinin getzden

çokta fazla fark etmemesi...kısa mesafe kullanıyorum evden işe işten

eve sanırım günde en fazla 15km oluyo...net bi soru;kısa mesafede colt,

getz gibi yakar mı?getzle ş.içi 10lt yakıyorum

bunca hayal kurduktan bunca araştırmadan sonra herhangi bi farkının

olmamasından korktuğumdan dizel mi alsam acaba diyorum...

ama bu hava yastığı ve donanım farkı düşündürdü açıkçası...

bu arada dizeli sıfır alma durumum maalesef yok...

son olarak dizeli değil de benzinli için karar vereyim diyorum hayırlısıyla...

saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johnmcclane -- 30 Ağustos 2008; 19:51:11 >

• benim kısa mesafe tecrübem yok malesef.

ev iş 25 km.

bu mesafede bazen 6.0 litre bazen 7.5 litre civarı geziniyorum.

hiç 10 görmedim.

bir kere kastım 5.1 gördüm ama.

çok çok çok sıkışıksa 8.8.5 oluyor.

belki senin gibi kullanan başka bir colt sahibi vardır yorum yapar.

hayırlı günler.
  • Selam,

Bnm araç dizel ve tasshelhoff unda dediği gibi donanımsal olarak eksiklikler olmasına rağmen yakıttaki memnuniyetim diğer eksiklikleri tamamen unutturuyor ..

Ben kendim için konuşuyorum (3 Ay da araba 20.500 km oldu) beni kesinlikle dizel paklardı dizel aldım rahatım.

Sen iyi düşün taşın ona göre karar ver, dizelde olsa benzinlide olsa COLT tan şaşma yeter ..

Selametle ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    clio mu i20 mi ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fantastic Light

Selam,

Bnm araç dizel ve tasshelhoff unda dediği gibi donanımsal olarak eksiklikler olmasına rağmen yakıttaki memnuniyetim diğer eksiklikleri tamamen unutturuyor ..

Ben kendim için konuşuyorum (3 Ay da araba 20.500 km oldu) beni kesinlikle dizel paklardı dizel aldım rahatım.

Sen iyi düşün taşın ona göre karar ver, dizelde olsa benzinlide olsa COLT tan şaşma yeter ..

Selametle ..

sizlerle konuştuktan sonra aklımda ve mantığımda sadece colt var amma kısa mesafede

benzinli acaba çok mu yakar onun için dizel mi almalıyım bilemedim?

kısa mesafede kullanan var mı?yardımı olurdu cidden... neyse selametlen...
  • size soyle bir bilgi vereyim.ankarada sehir ici kullanımda colt cz3 ümle 46 lt benzinle 703.2 km yol gittim.yani 1 lt benzinle 15.28 km yol gitmis oluyorum.buyrum hesabınızı siz yapın.bu yazdıgım degerin tamamı sehir ici tuketim degerleridir.yardımcı olabilmek umuduyla.saygılar
  • bu değeri kısa mesafede yapmışsanız süper bişiy bence...

hoş uzun mesafede de yapılsa ş.içi oldukça iyi bi değer

darısı başıma...ayrıca çok teşekkürler oldukça ilgilendirici oldu
  • johnmcclane merhaba,

Sizin kullaniminizi bilemiyorum. Ancak asagida bahsettigim degerler sakin kullanimda ortaya cikan degerler. Yol musait olunca 80-90 km civarina kadar cikiyorum ve kullandigim her iki guzergahta yer yer rampali (Ankara'yi biliyorsaniz Cankaya-Balgat-Yuzyil taraflarinin yol ve trafik durumu gozunuzde canlanabilir.) Zaten bu guzergahta cok hizli gitmek mumkun degil.

Genellikle günde 17.4 km yol yapiyorum ev ve isyeri arasinda. Sabah saatlerinde ise giderken (8,7 km mesafe) trafigin durumuna gore 6,5 ile 7,2 arasinda degisiyor yakit . Aksam uzeri donuste farkli bir yol kullaniyorum daha az trafik isigi var ama ayni mesafe (8,7 km). Donuste de 5,4 ile 6,5 arasi degisiyor. Klima acik, bagajda bir sirt cantasi var ve aracta cogunlukla iki kisi...

Umuyorum verdigim bilgiler sorunuza yanit olmustur.
  • sanırım her şartta getzimden daha uygun bi yakıt tüketimi var

ok saolun...
  • Chiplendikten sonra Dizel Colt tam bir performans makinası oluyor..Hızlanma değerleri çok pahalı spor otomobilleri geride bırakıyor..Bence Dizel Colt u sadece az yaktığı için düşünmeyin..O tam bir performans canavarı..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı

Chiplendikten sonra Dizel Colt tam bir performans makinası oluyor..Hızlanma değerleri çok pahalı spor otomobilleri geride bırakıyor..Bence Dizel Colt u sadece az yaktığı için düşünmeyin..O tam bir performans canavarı..

evet aslında ben de performansı için ciddi ciddi düşünüyorum

chiplemeye gerek kalmadan da kullansam bana yetecek sanırım

gerçi chiplemek nasıl oluyor ve masrafı ne kadardır bilmiyorum ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johnmcclane -- 2 Eylül 2008; 21:56:26 >
  • yılda 10.000 km yol yapacaksanız sadece yakıt tasarrufu için dizel almaya değmez.
  • quote:

Orjinalden alıntı: olli

yılda 10.000 km yol yapacaksanız sadece yakıt tasarrufu için dizel almaya değmez.

neden değmiyor dostum anlayamıyorum...

yanlış anlamayın bilmediğimden soruyorum ukala bi şekilde neden demiyorum

her halukarda az yakıyo olmayacak mı dizel araç?yılda şu kadar km yapmazsan kurtarmaz şeklindeki

yaklaşım neden ? dizel aracı alırsam en az 5-10 sene kullanmak istiyorum yani alıp satmak yerine

uzun süre kullanmak arzusundayım...bundan dolayı dizel alırsın bi süre sonra satamazsın benim için pek

geçerli değil...niçin dizelden kar edebilmem için yılda belli bi km yapmam gerekiyor?

saygılar...

• 1lt benzin ile ortalama her koşul dahil 15km altına inemezsiniz !

Tasarruf için bir tavsiye,
    ilk kalkışta mümkünse düz yolda gidin rampalı yolları tercih etmeyin, bir müddet gittikten sonra yolun şekli sorun değil
    vites atabildiğiniz en yüksek kademede olsun ve atıyorum 6 cı viteste 80 le falan gidin tüketimin hemen düştüğünü göreceksiniz
    uzun yolda rampa aşağı boşa almanın da yakıtta tasarruf yaptığını belirteyim veya ayağı gazdan çekmenin
    araç normal gidiyorsa ayağı arada gazdan çekmenin düz yolda da çok faydası oluyor

ve kesinlikle para yetiyorsa az da kullansanız dizel almanız menfatinizdir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: denetçi

1lt benzin ile ortalama her koşul dahil 15km altına inemezsiniz !

ilk kalkışta mümkünse düz yolda gidin rampalı yolları tercih etmeyin, bir müddet gittikten sonra yolun şekli sorun değil
    vites atabildiğiniz en yüksek kademede olsun ve atıyorum 6 cı viteste 80 le falan gidin tüketimin hemen düştüğünü göreceksiniz
    uzun yolda rampa aşağı boşa almanın da yakıtta tasarruf yaptığını belirteyim veya ayağı gazdan çekmenin
    araç normal gidiyorsa ayağı arada gazdan çekmenin düz yolda da çok faydası oluyor

Aynen katılıyorum

• kısmen katılıyorum. yokuş aşağı boşa atıldığı zaman motor boşta çalışabilmek için rolanti devrini tutturacak kadar bir yakıt harcar. ama günümüz araçlarında viteste inerseniz motorun devri rolanti devrini sağladıktan sonra emotor benzin tüketmez.
    colt için konuşuyorsak AMT şanzımanlı bir araçta zaten gaza az yükleniyorsanız araç en uygun vitese kendi geçer. aynen arkadaşın dediği gibi 80 km de 6. viteste olursunuz.
    bu arada yeni kasa coltlarda size bulunmanız gereken vitesi bildiren bir gösterge eklenmiş gösterge ekranına.

quote:

Orjinalden alıntı: denetçi

1lt benzin ile ortalama her koşul dahil 15km altına inemezsiniz !

• belirli bir km yi geçmiyorsanız dizel değmez hesapları maalesef ki doğru. misal benzinli bir araç km de 25 ykr dizel de hadi abartalım 15 ykr yaksın (benzinli 1.3 dizel 1.5 bir de onu da hesaba katın). senede 10 km demek yıllık 1.000 ytl kar demek. aracı alırken liste fiyatına göre 7.000 ytl fark görünüyor. hadi 6.000 diyelim. bu size 6 yılda paranızı amorti ettiğinizi gösterir. dizelin bakım ve tamir masraflarını (3 sene garanti var sonuçta) hesaba kattığınızda değmeyeceğeni siz de takdir edersiniz. kaldı ki bu hesap iyimser ve kaba bir hesap.
    hayırlı günler.

quote:

Orjinalden alıntı: johnmcclane

neden değmiyor dostum anlayamıyorum...

yanlış anlamayın bilmediğimden soruyorum ukala bi şekilde neden demiyorum

her halukarda az yakıyo olmayacak mı dizel araç?yılda şu kadar km yapmazsan kurtarmaz şeklindeki

yaklaşım neden ? dizel aracı alırsam en az 5-10 sene kullanmak istiyorum yani alıp satmak yerine

uzun süre kullanmak arzusundayım...bundan dolayı dizel alırsın bi süre sonra satamazsın benim için pek

geçerli değil...niçin dizelden kar edebilmem için yılda belli bi km yapmam gerekiyor?

saygılar...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.