Şimdi Ara

colt 1.5 benzinli

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaslar, 2005 modelini buldum bu aracın 19500 ytl gibi bir fiyata.
    Sorum şu: bu aracla her gun istanbulda köprü trafiğine giricem sabah akşam. Sizce yanlış bir tercih mi olur bu aracı almak. Motorun iyi olduğunu duydum. (109PS)
    bir de bilen arkadaslar vites ile ilgili durumunu soyleyebilir mi? tiptronik vites bu araba ama, sikayetvar.com da 2005 model 1.3 motorlusunda geri vitese geçme problemi duydum. Sizce genel olarak boyle bir sikayet olabilir mi? alayim mi bu aracı ne dersiniz?

bir 1.3 mitsubishi colt AMT sahibi olarak;

öncelikle kısaca coltu tanıtayım;

colt her ne kadar reklamı yapılmasada üstün üretim kalitesi ve sağlamlığına sahip bir B segmenti.

japon arabası gibi dursada aslında alman japon melezidir.

mitsubishi ile mersedes firması smart for four ile mitsubishi coltun üretimi için ortaklık kurdular. smart for four ile mitsubishi colt aslında aynı arabadır. şasileri, motorları, şanjımanları, yürüyen aksamları elektronik aksamları kısaca yüzde 60 parçaları birbirinin aynısıdır. coltun motorunda bir çok smart yazısı görürsünüz.

toparlarsak colt mersedes mitsubishi ortak üretimidir ki biri en iji japon üreticilernden biridiğeride dünyanın en iyi otomobil üreticisi.

1.5 coltlar türkiyeye gelen ilk seri coltlardan.

size tavsiyem 1.5 yerine 1.3 motorlu bir colt aramanız colt almakta karar kıldıysanız. zira hem gücünde bir azalma yok (1.3 coltlar 95 beygirdir gene mersedes mitsubishi ortak üretim motoru var)

95 beygir ağırlığı 975 kg olan bir aracı çok rahat 180 e çıkarmakta. son hız olarak 210 km yapan arkadaşlarımız var. coltların motoru MİVEC DOHC tur. yani üstten çift egzantrikli değişken subap zamanlamalı 16 valfli motordur. performansa yönelik olmasına rağmen oldukça da ekonomik.

1.5 ne tüketir kullnmadığım için bilemem ama 1.3 AMT colt 7,5 litre/100 km istanbul şehir içi tüketmekte.

47 litre deposu ile şahsen çok rahat 600 km menzili aşabilmekteyim.

şikayetvar comdaki şiayetlere gelecek olursak; coltla araba piyasaya çıktığından beri 2 adet şanjıman 1 adet de motor yazılımı güncellemesi çıktı. şahsen 15 aydır kullnmaktayım 23000 km ye geldim daha en ufak bir arıza, vites geçmeme vb gibi bir sorunla karşılaşmadım. gerek DH forumda gereksede diğer otomobil forumlarında 30 a yakın colt sahibi arkadaşım var onlardanda bu tür bir şikayet duymadım.

coltla ilgili yegane şikayet hemen hemen her B segmenti araç gibi biraz gürültülü olması.

1.5 elbette daha seri daha ızlı bir araba olacak ama zannımca 7,5 litreden biraz fazla tüketecektir. size tavsiyem eğer bulduğunuz 1.5 güvenlik paketli değil ise ( 1.3 lerde güvenlik paketi pek bulunmuyor) 1.3 bir colt aramanız. yok güvenlik paketli ise kaçırmayın derim.

standart 1.3 colt ta; abs,ebd ve 4 havayastığı vardır güvenlik donanımı olarak

güvenlik paketinde ise abs,ebd,asr,esp,6 havayastığı bulunmakta.

standart colt bile oldukça yeterli bir standart güvenlik donanımı sunmakta standart 4 havayastığı veren bildiğim kadarıyle tek B segmenti araç.

coltların teknik garantileri 3 yıl/100.000 km ( 5 yıl/sınırsız km ye 400 usd karşılığı arttırılabiliyor ama 2. el otolardada oluyormu sormak lazım)

paslanmazlık garantisi ise avrupa arabalarında olduğu gibi 12 yıldır

başka sorunuz olursa sorabilirsiniz.

hayırlı günler.

• bu araç için guvenlikli paketi var diye soylendi.Gerçi gidince bakıcaz artık ama Sanırım ben alıcam bu arabayı .Cumartesi gunu bakmaya gidiyorum.Yabancı bir sitede fabrika degeri olarak şehiriçi 8 lt sehir dısı 5.7 lt karma degeri buldum. colt 1.3 de baktım bakmasına ama en uygun fiyatlı colt bu 1.5 lik araba oldu. Cumartesine kadar başka fırsat çıkmazsa bunu alıcam.
    Bu arada bu araç 2005 model olduguna gore garanti kapsamında diyebiliriz degil mi?
    Mesela bu arabanın kazası yok deniyor. Eger garantisi yok derse birşeyden kıllanmalı mıyım? Kazalı arabanın garantisi devam eder mi?

servis adreslerini ve telefonlarını www.temsa.com.tr den öğrenebilirsiniz.

arabayı alamadan önce yapın muhakkak. belki bi 50-60 ytl ekspertiz ücreti gider ama içiniz rahat olur.

servis size kazası varmı yokmu onunda raporunu verir zaten.

hayırlı günler.
    clio 2 hb 1.5 dizel dinamic
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.