Şimdi Ara

Çok zor ekran kartı sorusu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni topladığım makinenin anakartında onboard ekran kartı vardı. Ama ben daha iyi performans alayım diye ayrıca bir nvidia 7600 GS ekran kartı aldım. Makine kurulurken başındaydım. Her şey kurulunca makine açılmadı. Bilgisayarcı 7600 GS'yi çıkarıp tekrar çalıştırdı, makine çalıştı. Bu durumda bilgisayarcı bir yerlere girip (galiba BIOS) anakartta bulunan onboard ekran kartını disable etti, 7600 GS'yi tekrar taktı. Bu defa makine sorunsuz çalıştı.

Şimdi benim zor sorum şu: Bu yapılan işlem doğru işlem midir? Yani, onboard ekran kartı olduğu halde bir ekran kartı daha eklemek istersek, onboard olan disable edilmek zorunda mıdır?

Her iki ekran kartını da aynı anda kullanmak mümkün müdür? Eğer mümkünse bunun bir avantajı (renk kalitesi, performans, vb. açısından) var mıdır?

Son sorum da şu: Anakarttaki ekran kartı iptal edildiği için, anakartın CD'sini yüklerken onboard ekran kartına ait driver'ı yüklememek lazım, takılan diğer kartın kendi driver'ini yüklemek lazım, değil mi?

Cidden çok zor ve karmaşık oldu sorular; kendim bile zor anladım.

• disable işlemi doğrudur onboard olan ekran kartını kullanman sana zarardan başka birşey getirmez.. zaten ikisi aynı anda çalışmaz. onboard ekran kartı bilgisayarın fiziksel belleğini(ram) ini kullanır.. ama harici olan kendi ramini kullanır.

onboard sürücüyü yüklememen gerekiyor. doğru..

hayırlı olsun.
    makinaya bağlarken onboard vga yı disable etmemiştim

Bu yapılan işlem doğru işlem midir?
    benim düşüncem:herangi bi yanlış yok
    neden dersen zaten onboard vga yı kullanmıcaksın
    e haliyle ister disable et istersen de etme
    bi sorun teşkil deiceğini düşünmüyorum

Her iki ekran kartını da aynı anda kullanmak mümkün müdür?
    2.sini de aynı anda kullanabileceğini sanmıyorum
    belki 2sinede ayrı mönitör bağlayablirsin (tam bilmiyorum)
    fakat ozamanda 2 monitörde de aynı görüntüyü alırsın bence
    o da ne işine yarar bilmem ..

eğer bahsettiğin 2 ekran kartının güçlerini birleştrip voltran oluşturmaksa
    onu sli destekli ekran kartları yapabliyo (örn:6600 gt)
    tabi onun için bir de sli destekli anakart lazm
    7600 GS sli olayını destekliyomu bilmiyorum fakat
    onboard vga nın desteklemediği kesin

son soruda düşüncen doğru
    dediğim gibi zaten onboard vga yı kullanmıyosun zaten ..
    yeni ekran kartın hayırlı olsun
    büyük bi performans artışı seni bekliyo

• quote:

Orjinalden alıntı: sockdreth

pek profesyonel değilim ama
    yakın zamana kadar bende de bi onboard ekran kartı olan bi anakart vardı
    daha sonra 9550 aldm
    makinaya bağlarken onboard vga yı disable etmemiştim

Bu yapılan işlem doğru işlem midir?
    benim düşüncem:herangi bi yanlış yok
    neden dersen zaten onboard vga yı kullanmıcaksın
    e haliyle ister disable et istersen de etme
    bi sorun teşkil deiceğini düşünmüyorum

Her iki ekran kartını da aynı anda kullanmak mümkün müdür?
    2.sini de aynı anda kullanabileceğini sanmıyorum
    belki 2sinede ayrı mönitör bağlayablirsin (tam bilmiyorum)
    fakat ozamanda 2 monitörde de aynı görüntüyü alırsın bence
    o da ne işine yarar bilmem ..

eğer bahsettiğin 2 ekran kartının güçlerini birleştrip voltran oluşturmaksa
    onu sli destekli ekran kartları yapabliyo (örn:6600 gt)
    tabi onun için bir de sli destekli anakart lazm
    7600 GS sli olayını destekliyomu bilmiyorum fakat
    onboard vga nın desteklemediği kesin

son soruda düşüncen doğru
    dediğim gibi zaten onboard vga yı kullanmıyosun zaten ..
    yeni ekran kartın hayırlı olsun
    büyük bi performans artışı seni bekliyo

Tamam, pek profesyonel değilim demişsiniz... Profesyonellikle alakası yok sadece yorum yapmışsınız o kadar. Burada arkadaşın demek istediği 2 monitöre de aynı görüntü vermek. Bu mümkündür. Hem onboard ekran kartını kullanırsınız, hem de yeni aldığın ekran kartını kullanırsınız. "-2 monitörde de aynı görüntüyü alırsın bence. o da ne işine yarar bilmem .." demişsiniz. Windows masaüstünüzü 2 adet LCD ekrana genişletin ve kullanım rahatlığını bir görün. Oldukça hoş oluyor(Haa sen de var mı dersen.. yok tabi ki:) )

• Bu tür donanımda her iki ekran kartını kullanamazsınız; yanlız yeni donanımlardan SLI destekleyen anakartlarda iki adet ekran kartı takıp çalıştırılabilinir.

Doğayı yıpratmayınız,
    Yeteneklerinizi hobi olarak harcamayın,
    İnsanlar kazandıkca kibarlaşırmış.
  • Tamamdır Değerli Arkadaşlar. Konuyu anladım.

Bu durumda şunu yapıyorum: Anakartın üzerindeki onboard ekran kartı zaten disable edilmiş durumda olduğu için ve şu anda benim işime yaramadığı için, anakrtın CD'sindeki ekran kartıyla ilgili driver'ı yüklemiyorum. Bunun yerine nvidia 7600 GS'nin kutusunun içinden çıkan kendi CD'sinden onun driver'ını yüklüyorum.

Bilgi verip konuyu anlamamı sağladığınız için teşekkür ederim.

quote:

Orjinalden alıntı: shaman68

Anakartın üzerindeki onboard ekran kartı zaten disable edilmiş durumda olduğu için ve şu anda benim işime yaramadığı için, anakrtın CD'sindeki ekran kartıyla ilgili driver'ı yüklemiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Onboard ekran kartı olan bir bilgisayara normal onboard olmayan ekran kartı takarsan anakarta takılı olan ekran kartını çalıştırır yani anakart onboardı otomatikmen disable(kapatma işlemi)yapar.Yapmazsa ve sorun oluşurmaya başlarsa biosdan girip disable yapılması gerekir.Onboardı disable yaptığın zaman driverini kurmak çok mantıksız.Onboard ile 7600gs yi dual kullanmassın.O işi yapman için 2 tane 7600gs en ve anakartın 2 tane pcı-e slotu olmalıdır.
  • Ya genelde onboard ekran kartları ucuz bir sistem toplamak isteyenler tarafından kullanılır szin isteğinizdemi buydu yoksa bilgisayarcının yönlerdimesiylemi böyle bir işe kalkıştınız diye sorsam ayıp edrmiyim acaba.

ek$i sözlük
    Yıldız Sözlük
    DH Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrenci Platformu
    İlköğretim Öğrencilerine Matematik İngilizce Özel Dersleri Verilir İrtibat için Mesaj Atınız
  • quote:

Orjinalden alıntı: #CannibaL#

Ya genelde onboard ekran kartları ucuz bir sistem toplamak isteyenler tarafından kullanılır szin isteğinizdemi buydu yoksa bilgisayarcının yönlerdimesiylemi böyle bir işe kalkıştınız diye sorsam ayıp edrmiyim acaba.

Yok yahu neden ayıp olsun? Benim aldığım anakartta zaten onboard olarak varmış ekran kartı. Ben sadace aldığım kartla ilgili birçok yerde iyi yorumlar okudum ve onu almaya karar verdim.

Anakart almadan önce ekran kartını almıştım zaten. Hatta ekran kartına anakarttan daha fazla bile ödedim.

Bilgisayarcıların yönlendirmelerini dinlemedim. Bu siteyi ve İngiltere forumlarını takip edip tüm parçaları bu şekilde kararlaştırdım.

Orjinalden alıntı: VipLimE

Onboard ekran kartı olan bir bilgisayara normal onboard olmayan ekran kartı takarsan anakarta takılı olan ekran kartını çalıştırır yani anakart onboardı otomatikmen disable(kapatma işlemi)yapar.Yapmazsa ve sorun oluşurmaya başlarsa biosdan girip disable yapılması gerekir.Onboardı disable yaptığın zaman driverini kurmak çok mantıksız.Onboard ile 7600gs yi dual kullanmassın.O işi yapman için 2 tane 7600gs en ve anakartın 2 tane pcı-e slotu olmalıdır.

Bu açıklama tam aydınlatıcı. Hatta tam süper olmuş.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.