Şimdi Ara

Çok yoğurt yemek Zararlımıdır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
17.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler doğduğumdan beri yoğurt hastasıyımdır 2 kase kesinlikle yerim günde vede babam ve annemde söyledi süt içmedim yoğurt yedim yoğurtla büyüdüm vede bazıları uyumak için yer ve bana hiç bi etkisi olmuyor artık bunun bir zararı varmıdır 15 yaşındym ve 15 yıl boyunca hergün 2 kase gibi birşey. Hatta ben süt içmiyorum yemek yemiyorum diye küçükken doktora götürmüşler doktor yoğurt yiyosa hiç bişi yemesin hep yoğurt yemeye devam etsin demiş

peki bunun zararı olabilirmi birde vicut geliştirmeye katkısı nedir ?

• bildiğim kadarıyla zararı yok ama faydasıda yok boşa gidiyor ama günde 800mg kalsiyum almamız lazımmış burak
  • bende çok yerim bi zararını görmedim zaten doktorumda aksi bişey söylemedi kaseye devam yani
  • kilo yapmasında boy uzatsın ya kızlara göre kısa kaldık
  • 2 kâseyi geçme. Kalsiyum fazlalığı olur, bu da zararlı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: A ®h Pozitif

kilo yapmasında boy uzatsın ya kızlara göre kısa kaldık

boya dolaylı olark faydası var ama ne derecede bilmiyorum
  • öbür yemeklerden kesmiyorsa bişi olmaz.ama ağırlık yoğurtsa başka vitaminlerden mahrum kalabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yoğurt Mayası İçin Öneri
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben süt peynir yoğurt felan çok yiyiordum fazla yemek kalsiyum magnezyum fazlalığına sebep oluyormuşş... bu da böbrekde taş olmasına neden olur demişti...
  • Senin böbreklerinde bir sorun yoksa çok çok aşırı ca - mg vücuduna depolamadığın takdirde taş falan yapmaz.

quote:

Orjinalden alıntı: Lo@ding

ben süt peynir yoğurt felan çok yiyiordum fazla yemek kalsiyum magnezyum fazlalığına sebep oluyormuşş... bu da böbrekde taş olmasına neden olur demişti...

Yoğurt yiyerek aşırı ca birikimine neden olmak çok zor. Hergün birkaç kilo bile yeseniz başarabileceğiniz sanmıyorum. Yoğurt yiyebileceğiniz en sağlıklı besinlerden birisi ancak sıklığı çok fazla olursa (günde 3-5 defa gibi) diğer bazı minerallerin alımını engeleyebilir (demir gibi) ve kansızlığa neden olabilir
  • hiç bir şeyin fazlası iyi değildir. Dengeli beslenmelisin günde 2 kase aşırı sayılmaz ama yoğurt ağırlıklı beslenmek doğru sayılmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: V2

hiç bir şeyin fazlası iyi değildir. Dengeli beslenmelisin günde 2 kase aşırı sayılmaz ama yoğurt ağırlıklı beslenmek doğru sayılmaz.

katılıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.