|
Çok Tatlısın Diyen Birine Nasıl Cevap Verilir
Birinin size "çok tatlısın" demesi, genellikle hoş bir iltifattır. Bu iltifatı nasıl karşılayacağınız, bağlama ve ilişkinizin doğasına bağlıdır.
Özel İlişkilerde:
-
Romantik bir partner veya yakın arkadaşınız size "çok tatlısın" diyorsa, muhtemelen bu iltifatı kabul edebilir ve minnettarlığınızı ifade edebilirsiniz. Örneğin, "Teşekkür ederim, bunu duyduğuma çok sevindim" veya "Aynı şekilde düşünüyorum" diyebilirsiniz.
-
Ailenizden veya yakın bir arkadaşınızdan geliyorsa, iltifatlarını şakacı bir şekilde karşılayabilir veya "Sen de çok tatlısın" diyerek karşılık verebilirsiniz.
Tanıdık Olmadığınız Kişilerle:
- Bir yabancı veya tanıdığınız biri size "çok tatlısın" diyorsa, daha mesafeli bir yaklaşım sergilemek isteyebilirsiniz. "Teşekkür ederim" demek veya "Çok naziksiniz" gibi nötr bir ifade kullanmak yeterli olacaktır.
Erkeklerden Gelen İltifatlara:
- Bir erkek size "çok tatlısın" diyorsa ve siz onunla ilgilenmiyorsanız, iltifatını nazikçe reddedebilirsiniz. "Teşekkür ederim ama senin için uygun bir eşleşme değilim" veya "Çok naziksiniz ama şu anda bir ilişki aramıyorum" diyebilirsiniz.
Kadınlardan Gelen İltifatlara:
- Bir kadın size "çok tatlısın" diyorsa, onun iltifatını kabul edebilir ve minnettarlığınızı ifade edebilirsiniz. "Teşekkür ederim, bunu duymak güzel" veya "Sen de çok tatlısın" diyebilirsiniz.
Genel İpuçları:
- İltifatı kabul etmeden önce ne demek istediklerini anlamaya çalışın.
- Tepkiniz samimi ve doğal olmalıdır.
- İltifatı abartılı bir şekilde karşılarsanız, rahatsızlık verebilir.
- Kendinizi rahatsız hissediyorsanız, iltifatı net bir şekilde reddetmekten çekinmeyin.