Şimdi Ara

Çok Önemli Bir Görev

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba abiler, ablalar, forumdaşlar, kardeşler...

Öncelikle kendim hakkında biraz bilgi vermek isterim. Adım Yusuf ve lise son sınıftayım. Yani 2 ay sonra ilk üniversite sınavıma gireceğim. Ama azim, hırs vs hiç bir şey yok içimde.

Belki çalışma isteği gelir diye ailem bana 20 bin tl ye kadar araba alacaklarını söylediler. İşte burada siz forumdaşlar devreye giriyorsunuz :)

Bana öyle bir araba söyleyinki gaza geleyim ve koşarak gidip kitaplara sarılayım. Dediğim gibi sınır 20 bin tl.

Benim kriterlerim:
    4 kapı olursa iyi olur yeri geldiğinde insan taşıyabilmeliyim
    Araba bana servisi vs unuttursun
    Kesinlikle Reno olmasın niye diye sormayın..
    2000 ve üstü olursa iyi olur
    Konfor ve dış görünüşün yanında güvenli bir genç arabası istiyorum :)

Okuduğunuz için teşekkür ederim önerilerinizi bekliyorum...

Bu arada araç sınav sonucuma göre alınacak tabi ki :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi varevolverine -- 28 Ocak 2013; 12:06:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kardeşim sınava az bir süren kalmış ve araba alınınca sınav sonucunun değişeceğini ben sanmıyorum doğruyu söylemek gerekirse.bence bu işi araba için değil kendi geleceğin için yapmalısın.adam gibi çalışır okursan 20.000 değil 40.000 e kendi kazandığın parayla araba alırsın.ama yok bana 20.000 tl lik araba alsınlar sonra çalışırım dersen o iş bence yaş.araba bir meşgaledir altında olduğu sürece oraya gideyim burdan geleyim der ne derse vakit bulabilirsin nede üniversite sınavı aklına gelir.bence ilk önce sen bir çalış iyi bir yer kazan araba öyle alınsın.
  • Kardeşim Adam Akıllı Dersine Çalışır Okursan İleride Kendine 2 Milyon Dolarlık Arabada Alabilirsin. :) Ancak Böyle Bu Kafayla Gidersen Ailenin Sana Aldığı Arabayla Kalır Ve Hatta Gün Gelir Onuda Satmak Zorunda Bile Kalabilirsin Güzel Kardeşim, Kırılma Hayat Böyle Ve Bir Diploma İnsanın Trilyonlarca Parası Batsa Yeniden Bataktan Kurtarabilir Veya Sıfırdan Başlatabilir.
  • Liseden mezun olmaya uygun kişinin ünversite okumak zaten hakkıdır. Neden azim, hırs vs. gerekiyormuş ki...

Araba ise, Yusuf arkadaşım, şimdiden zamanınızı almaya başlamış. Sonra da onbeş metrede kaça çıkacağına falan bakacaksınız.
  • Size katılıyorum (@cadillaccts) Ben de o şekilde düşünerek başladım ama bende gelecek için bir şey yapma isteği yok. Şöyle anlatayım: ben bir şey için çalışıyorsam sonucuna hemen ulaşmalıyım.
    Mesela proje ödevlerimi bile son hafta yapıyorum. Önceden yapıp bir yere koymuyorum. Ayrıca bu saatten sonra denmiş ama iki ay içinde yapamayacağım hiçbir şey yok ben bunu çok iyi biliyorum (tabi ki Allah'ın yardımı ve izniyle).
    Yani ben daha geleceğimi düşünüp oturup çalışacak olgunluğa gelemedim. Sizin de tabir ettiğiniz gibi bana bir meşgale lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi varevolverine -- 28 Ocak 2013; 12:01:06 >
  • Ben babanın yerinde olsam önce sınav sonucunu görür sonra sana araba alırım. Ve sanırım 20 bin cebimde kalır :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Liseden mezun olmaya uygun kişinin ünversite okumak zaten hakkıdır. Neden azim, hırs vs. gerekiyormuş ki...

Araba ise, Yusuf arkadaşım, şimdiden zamanınızı almaya başlamış. Sonra da onbeş metrede kaça çıkacağına falan bakacaksınız.

Araba uğraşı ben de çok önceden var olan aslında içimde bastırılmış bir uğraş...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEZ_TEX

Ben babanın yerinde olsam önce sınav sonucunu görür sonra sana araba alırım. Ve sanırım 20 bin cebimde kalır :)

Zaten sınav sonucuma göre alınacak belirtmeyi unutmuşum galiba :D

• quote:

Orijinalden alıntı: yusfcuk

quote:

Ben babanın yerinde olsam önce sınav sonucunu görür sonra sana araba alırım. Ve sanırım 20 bin cebimde kalır :)

Ben yerinde olsam 2 ay insanlıktan çıkarım. Yemem icmem gezmem uyumam gerekirse nefes bile almam. Foruma da bakmam bu konuyu da silerim. Sınav sonucu açıklanınca gelir be alayım diye yazarım.

• quote:

quote:

quote:

Ben yerinde olsam 2 ay insanlıktan çıkarım. Yemem icmem gezmem uyumam gerekirse nefes bile almam. Foruma da bakmam bu konuyu da silerim. Sınav sonucu açıklanınca gelir be alayım diye yazarım.

Haklısın galiba :/

• Hangi araba diye aylarca plan yapıp, sonra da hüsrana uğrayacağına; elinden gelenin en iyisini yapmaya bak. Umudunu kırmak gibi olmasın ama bayağı geç kalmışsın. Gerçekçi olmaya çalış biraz. Araba için değil, kendi geleceğin için üniversiteyi kazan. 20000tl çok bir para değil. Bir yıllık dersane ve yaşam masrafın. Ayrıca ömründen boşa gidecek bir yıl. İşe bir yıl geç başlayacağını düşünürsen, üniversiteyi bir yıl geç kazanmanın maliyeti 20000TL'nin üzerinde.

Sen bu sınavı ailenin altına çekeceği 20 kağıtlık araba için değil, senin için ömürlerini feda etmiş ailenin senin yüzünden daha fazla sıkıntıya girmemesi için kazanmalısın bu yıl.

Biz de bu yollardan geçtik. 8 9 yıl önce ben de benzer konuları açtım. Burada kaybedeceğin vaktin sana hiçbir faydası olmayacak.
  • quote:

• önce bi sıınava gir bir yeri kazan da sonra gel konu aç,sınav arefesinde bunu düşünmemelisin,tamamnen sınava odaklan
  • Sizin için en büyük gaz, sınavı kaybetmek olur. Eşin dostun üni ye başlayınca gazın en iyisini hissedersin.

Hırsım yok, azmim yok gibi sözler bahane. Oynamayı bilmeyen gelin yerim dar dermiş.
  • Eyvallah haklısınız bunları sizden duymak daha iyi oldu 6 ay sonra konuyu tekrar hortlatmak dileğiyle kendinize iyi bakın ...

• bu ülkenin hammal, amele, serseri, tinerci, oto yıkayıcısı , mühendis, doktor vs gibi pek çok alanda çalışanlara ihtiyacı var. bu sınav senın hangi sektorde çalışacağını belirleyecek. ileride giyeceğin ayakkabının markasını , evleneceğin eşin seviyesini belirleyecek. arabyı boşver , kendin için çalış
  • Bence hiç gerek yok çalışmana bende full buralarda takılırdım önümüzdeki yaz aklın başına gelir zaten
  • quote:

Eyvallah haklısınız bunları sizden duymak daha iyi oldu 6 ay sonra konuyu tekrar hortlatmak dileğiyle kendinize iyi bakın ...

Selam arkadaşlar :)

Konuyu az biraz hortlatıyorum. Yerleşme sonuçları da açıklandı ve kayıtlar başlayacak. Yerleştiğim okul-bölüm: İstanbul Üniversitesi - Bilgisayar Müh. (İÖ)

Herbirinize yorumu için teşekkür ediyorum.

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi varevolverine -- 26 Temmuz 2013; 2:57:48 >
  • quote:

quote:

Eyvallah haklısınız bunları sizden duymak daha iyi oldu 6 ay sonra konuyu tekrar hortlatmak dileğiyle kendinize iyi bakın ...

Selam arkadaşlar :)

Konuyu az biraz hortlatıyorum. Yerleşme sonuçları da açıklandı ve kayıtlar başlayacak. Yerleştiğim okul-bölüm: İstanbul Üniversitesi - Bilgisayar Müh. (İÖ)

Herbirinize yorumu için teşekkür ediyorum.

Edit: imla

Mitsubishi yi de kapmışsın heralde.

Hayırlı olsun yeni okulun.

• IslakFasulye kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Mitsubishi olayı biraz zor çünkü sattık (kendi payımızı (araç ortaktı)) Yeni araç hayalleri de suya düştü ama okadar da önemli değil artık

Sağolun tekrar...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.