Şimdi Ara

Çok moralim bozuk kilo veremiyorum...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • insanity programını uyguluyorum çok zpr bi cardio programı ama 1 ay bitti bugün hala çok bi değişiklik yok.
    1.hafta vücut sıkılaşmıştı ne güzel. o günden sonra doğru düzgün gözle görülür bi dwğişiklik yok.
    aynada bakıyorum.birde 1.gün fotoma bakıyorum nerdeyse aynı. bu nedir yaa.aile de habire diyor kilo da veremiyon artık.bütün gün yat 10 dkda kilo vermeye çalış diyor.acayip sinirlendim.çok yemiyorumda tuz şeker ekmeği hayatımdan komple çıkardım.tatlı istediğimde meyve yiyorum.yağı azalttım.daha ne yapayım...

danışcak biri yok çevremde bi yardım ediverin.

edit : az önce tartıldım 15 kilo civarı vermişim.acayip mutluyum yardım eden herkese teşekkürler.o kadar yağ bağladım ki herhalde anlayamadım

2.ayda da bi 10-15 daha verirsem eski halime dönerim yaklaşık yehaahahahahahah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 11numara -- 25 Ağustos 2014; 15:16:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sadece protein tüket , bu şekilde 12 kilo verdim. Yakında 10 kilo daha vermek için bir girişimde bulunacam , olursa rekorumu kırmış olacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chirico

Karbonhidratı azalt,protein ağırlıklı beslen sade kavhe iç yağ yakımına yardımcı olur yumurtanın beyazını ye 7 den sonra yemek yeme.
    Gunluk kalori miktarini azaltmaya bak.

7 den sonra yeme demen yatmadan önce 4-5 saat zaman geçmesi gerektiği için mi yoksa biyolojik saat falan mı var.

7 de anca sporumu yapıyorum 8 gibi bitiyor dinlenince falan 9-10 u buluyor.

kahveyi yeni duydum.ama kahvede kalori ve kafein var pek önerilmiyor bunlar.

ve cidden az yemek gerekiyor ve tokluk hissin olmicak kisaca ac kalman lazim.

Gittim 5 kilo ladım 80 hatta tartılmadım 85 kilo felanim boy da 1.71 hadi olsun 171.5

Aslında ağladıma bakmayım memnunum.(Kendini avutma )

Kilo veremediysen
    ya genetik bir sorunun vardır(ihtimali düşük),
    ya az yemene ve zararlı şeyleri azaltmana rağmen gerekli besinleri almıyorsundur,
    ya programı yaparken kendini zorlamıyorsundur.

Şimdi gerekli besini biraz açayım.Insanity kardiyo tabanlı olduğundan karbonhidratı azaltman ve proteini yükseltmen lazım.Ayrıca yağ yiyerek yağ yakarsın(bu yağlar işlem görmemiş doğadan saf haliyle gelmiş yani ısıtılmamış falan yağlar;bademin,fındığın,cevizin,zeytinin yağı).Falan filan işte Youtube'den Savaş Cebeci'ye bak derim adam çok güzel anlatıyor ki zaten oradan alıntılıyorum( (2-3 kitaptan da bakıyoruz tabi o kadar tek bir kişiye bağlı kalınmaz zaten)

Sonra efendim gün boyu glukagonun düşüktür.Glukagon insülinin tersidir.En kolayından Basit karbonhidrat(beyaz pilav,normal makarna ve şekerli şeyler) insülini zıplatır.Bunları azaltacaksın o yeter

@PoseDn

Adamın kullandığı ters intevral(böyle yazılıyor sanırım) sistemi.Mesela biz normal intevral sistem koşmada 5dk orta tempo-2dk süper tempo yapıyorsak yani kalbi 2dk yoruyorsak orada tam tersi 2dk orta tempo 5dk süper tempo yapıyoruz yani kalbi 5 dk yoruyoruz gerçi bu çok uç bir örnek bu Usain Bolt 5dk bu hızda koşsa herhalde kalp krizi geçirir.

-------

Not:Insanity yapmadım şu an P90X yapıyorum 10.gününde 1 kilo verdim 14.gündeyim yaklaşık 2 kilo verdim - şu an boy 1.80 kilo 81

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorkemq -- 25 Ağustos 2014; 9:44:23 >

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

MÜTERCİM-TERCÜMANLIK

• quote:

Orijinalden alıntı: Gorkemq

@11numara

Kilo veremediysen
    ya az yemene ve zararlı şeyleri azaltmana rağmen gerekli besinleri almıyorsundur,

Şimdi gerekli besini biraz açayım.Insanity kardiyo tabanlı olduğundan karbonhidratı azaltman ve proteini yükseltmen lazım.Ayrıca yağ yiyerek yağ yakarsın(bu yağlar işlem görmemiş doğadan saf haliyle gelmiş yani ısıtılmamış falan yağlar;bademin,fındığın,cevizin,zeytinin yağı).Falan filan işte Youtube'den Savaş Cebeci'ye bak derim adam çok güzel anlatıyor ki zaten oradan alıntılıyorum( (2-3 kitaptan da bakıyoruz tabi o kadar tek bir kişiye bağlı kalınmaz zaten)

Sonra efendim gün boyu glukagonun düşüktür.Glukagon insülinin tersidir.En kolayından Basit karbonhidrat(beyaz pilav,normal makarna ve şekerli şeyler) insülini zıplatır.Bunları azaltacaksın o yeter

@PoseDn

Adamın kullandığı ters intevral(böyle yazılıyor sanırım) sistemi.Mesela biz normal intevral sistem koşmada 5dk orta tempo-2dk süper tempo yapıyorsak yani kalbi 2dk yoruyorsak orada tam tersi 2dk orta tempo 5dk süper tempo yapıyoruz yani kalbi 5 dk yoruyoruz gerçi bu çok uç bir örnek bu Usain Bolt 5dk bu hızda koşsa herhalde kalp krizi geçirir.

-------

Not:Insanity yapmadım şu an P90X yapıyorum 10.gününde 1 kilo verdim 14.gündeyim yaklaşık 2 kilo verdim - şu an boy 1.80 kilo 81

zorlama konusunda zorladığımı düşünüyorum. çalışma sırasında tamam bazen 3-4 harekstte bir dinlendiğim oluyor ama ya nefesim artık yetmezse veya bacaklarımdaki yanmaya dayanamadığım zamanlar.

besin konusında sanırım hatam var düzgün beslememiyorum dicem ama internette adamların sadece göğüs yediklerini biliyorum. ben biraz daha diyet normal gibi besleniyorum ama az yiyorum zaten öncedende çok yiyen biri değildim.hareketsizlikten kilo aldım.
    bu ayı bari daha sıkı geçireyim belki kurtarırım veya belki 2.ay görüntüde değişiklik oluyodur.
    gidiyim şu plyometric cardioyu yapayım şimdi.

edit : tuz şker ekmeği tamamen kestim. tatlı ağzıma sürmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 11numara -- 25 Ağustos 2014; 12:52:39 >

• 3 sene once 7-8 ay icinde 127 den 90 kiloya dustum. Bu 3 sene icinde 91-89 arasi gidip geldim, ve simdi 86.5 kiloyum yeniden kilo vermeye baslad, hayatim degisti sana o kadar soyliyim.

Orijinalden alıntı: Gorkemq

@11numara

Kilo veremediysen

@PoseDn

-------

az önce tartıldım 15 kilo civarı vermişim niye farkedemedim bunu şaşırdım valla çok iyi oldu bu baya moral oldu bana :D

• 1 ayda 15 kilo vermek hiç sağlıklı değil.(vücuduna zarar verirsin) Ayrıca büyük ihtimalle yağdan çok su ve kas tan vermişsindir.

Diyetine çeki düzen vermeni ve mümkünse önceden bir doktora görünüp genel kan tahlili (vitaminler, hormonlar vs.) yaptırmanı daha sonra da iyi bir diyetisyenden yardım almanı tavsiye ederim.

Tabiki internetten de faydalanabilirsin ama kendini düşünmeden iş yapıp, bundan dolayı da zarar görmeni istemem

@11numara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-62091E307 -- 28 Ağustos 2014; 16:56:26 >

@Chirico

İnternetten de faydalan ama sağlık yönünden kendini riske atmadan önce bir uzmandan yardım almanı öneririm.

Ek olarak şunu da söylemek isterim. Vücuttan yağların gitmesiyle birlikte birikmiş toksinler de açığa çıkar (çünkü toksinler yağda depolanır). Hızlı kilo vermenin zararlı olmasının bir nedeni de budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-62091E307 -- 28 Ağustos 2014; 21:07:25 >
  • insanity programlarının mantığı yoğun kardiyo yapmak, sonucunda elde edeceğin şey epey kilo kaybı, sorun burda başlıyor, vücutta fazla su kaybı oluyor, planlanmış bir kas yıkımı gerçekleşmediğinden çok fazla proteinli de beslensen kas inşa edemeyeceksin,çünkü yeterli yıkımı sağlamıyorsun.sonuç:kilo kaybediyorsun,iyi beslenirsen özellikle bacak kasları sayesindeki yıkımın etkisiyle oradaki kas kütlen artar ve vücudun diğer kısımları da belli bir görünüm elde eder ,kötü beslenirsen zaten işe yaramayan bir egzersiz çeşidi olan insanity-p90x vs bunlarla iyice vücut dengesini alt üst etmiş olursun.

street workout,fitness gibi sporlarda ise planlanmış aktiviteler yaparsın,kas gruplarına ayrı ayrı yönelebilirsin,vücut ağırlığını veya gerçek ağırlıkları kullanarak kası yeterli süre ve miktarlarda kasıp gevşeterek yıkımı sağlarsın,extra kardiyo programlarına ilaveten,bu tarz egzersizler sırasında dinlenme sürelerini kısaltırsan insanity etkisinde kardiyo da yapmış olursun.normal antrenmanların da yaklaşık 45.dksından itibaren yağlar yakılmaya başlar.iyi beslenir ve uyursan da 1 yıl gibi bir sürede çok fazla yol ket etmiş olursun, ne kadar iyi bir sonuç alacağın buna ne kadar ciddiyet gösterdiğine bağlı, gerekirse gittiğin yere yiyeceğini götüreceksin,antrenman saatin için bazı yerlere gitmeyeceksin, yediğin her lokmayı 2 kez hesap edeceksin.

sonuç:
    insanity yapacağın sürede aynı kardiyo düzeylerine çıkıp bir de üstüne eskisine göre hacim de kazanabileceğin bir vücut inşa etmek varken neden sadece kilo kaybedip zaman harcayasın.hacimden kasıt:zaten bir anda vücut hacim kazanıyor,yağ yıkımı ve kas inşası devam edecek, devasa olmayacaksın.

ayrıca ekmek yememen hiç doğru değil,beyaz ekmek yememen gerek, buğday,çacdar,tam tahıllı yiyebilirsin, tabi miktarına da bir sınır koyman gerek.
    yulaf ezmesi çok önemli kahvalt için iyi bir k.hidrat kaynağ!
    kasların lifli gıdalara ihtiyacı var, bunlar da esmer gıdalarda bulunuyor(yukardaki ekmekler, esmer pirinç vs),sen yeterince lif almazsan kasların onarımı başta olmak üzere her şey aksar.
    beyaz ekmekte enerji direkt kullanılır,fazlası yağ olarak depolanır, esmer ekmekte enerji kademeli kullanılır,bu yüzden yağa dönüşmez ya da çok az dönüşür,fark bu.

yazılacak 10larca şey var, bu noktada esas önemli şey kendin araştırıp öğrenmen, bana da aklına takılan şeyleri sorabilirsin

bi yerden başlaman gerek,izle ve bilgilen

• itrysohard kullanıcısına yanıt
    hocam yine siz yine tavsiye valla her konuda bilgilisiniz :D

iyi besleniyorum abur cubur yok.dediğiniz gibi bacaklarımda çok büyük bi sıkılaşma var. kas yapısı gözle görülür arttı bacaklarda. ancak kilo fazlam çok sınav senesi yüzünden basketbolu bıraktığımda aldıklarımı vermeye çalışıyorum şimdi.
    ünide ilk sene rahat geçer, yerinde olsam fitness a başlar, 1 sene boyunca vücutta iyi değişimler olsun olmasın kararlı şekilde devam ederdim,ki zaten yapman gerekenleri yapınca 1 sene sonunda aynı kalman imkansız,ama ilk 3-4 ay sabretmen gerek ilk değişimleri görmek için:)
    p90x yaparsan da elinde fitlik(daha çok zayıflık diyelim biz buna) ve patlayıcı güç dışında bir şey olmaz(ek olarak street workouta ya da fitness a kayan egzersizler yapmazsan), fitnessta ise bunlara ek olarak güçlenmiş ve şekil almış bir vücudun olur.tercih senin
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.