Şimdi Ara

Çok moralim bozuk kilo veremiyorum... (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    hocam zayıf olmam imkansız :D

20-30 kilo daha verip body building başlamayı düşünüyorum.

Orijinalden alıntı: Gorkemq

@11numara

Kilo veremediysen
    ya genetik bir sorunun vardır(ihtimali düşük),
    ya az yemene ve zararlı şeyleri azaltmana rağmen gerekli besinleri almıyorsundur,
    ya programı yaparken kendini zorlamıyorsundur.

Şimdi gerekli besini biraz açayım.Insanity kardiyo tabanlı olduğundan karbonhidratı azaltman ve proteini yükseltmen lazım.Ayrıca yağ yiyerek yağ yakarsın(bu yağlar işlem görmemiş doğadan saf haliyle gelmiş yani ısıtılmamış falan yağlar;bademin,fındığın,cevizin,zeytinin yağı).Falan filan işte Youtube'den Savaş Cebeci'ye bak derim adam çok güzel anlatıyor ki zaten oradan alıntılıyorum( (2-3 kitaptan da bakıyoruz tabi o kadar tek bir kişiye bağlı kalınmaz zaten)

Sonra efendim gün boyu glukagonun düşüktür.Glukagon insülinin tersidir.En kolayından Basit karbonhidrat(beyaz pilav,normal makarna ve şekerli şeyler) insülini zıplatır.Bunları azaltacaksın o yeter

@PoseDn

Adamın kullandığı ters intevral(böyle yazılıyor sanırım) sistemi.Mesela biz normal intevral sistem koşmada 5dk orta tempo-2dk süper tempo yapıyorsak yani kalbi 2dk yoruyorsak orada tam tersi 2dk orta tempo 5dk süper tempo yapıyoruz yani kalbi 5 dk yoruyoruz gerçi bu çok uç bir örnek bu Usain Bolt 5dk bu hızda koşsa herhalde kalp krizi geçirir.

-------

Not:Insanity yapmadım şu an P90X yapıyorum 10.gününde 1 kilo verdim 14.gündeyim yaklaşık 2 kilo verdim - şu an boy 1.80 kilo 81
    Hocam merhaba. Bir de şöyle bir sıkıntı var. Kalori hesabı çoğu kez hiç sonuç vermiyor. Yeri geldi mi egzersizi de üstüne koyup günde 2000 kalori ihtiyacı olan birisi olarak kabul ettiğinizde günün sonunda günde 1000 kalori az alsanızda kilo ya yerinde sayıyor ya da geleni depolayıp aksine kilo alıyor. Matematik nasıl diz çöküyor sizce bu noktada? Bilgi sahibi olabileceğinizi düşündüğüm için size sormak istedim. Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 6 Eylül 2019; 22:55:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam güzel hortlatmışsınız

Öyle çok bilgi sahibi değilim. Sadece kendime yarar olanları eleyip alıyorum. Konunun üzerinden 5 yıl geçmiş. Yaşım olmuş 21. Yaşımı öne çıkardım çünkü yaş ilerledikçe metabolizma yavaşlıyor bunu acı bir şekilde deneyimledim. O 15-16 yaşındaki enerjimin ve enerji rezervimin olmadığını hissediyorum. Bu 5 yıllık süreç içerisinde çok kilo aldım ancak yine de çok kilo verdim. Verdim ama artık yavaş bir şekilde ilerliyor. Şimdi senin soruna biraz teorik yaklaşacağım.

Yaş 25
    Erkek
    Dinlenme halindeki metabolik yakma değeri 2000 kalori*

Teoride günlük 2000 kalori alıp 500 kalorilik spor yapan bu insan 1 hafta sonunda yarım kilo vermesi gerek.
    (Attığım ilk mesajda benim dinlenme değerim 2400-2500 kalori(hareketli yaşam için 3000-3200) falandı o zamanlar. 2000 kalori alıp 500-600 spor yapıp günlük minimum 1500 kalori boşluk bırakıyordum. Bu da haftada 1,5 kilo gibi bir şeydi, yağ ölçtürmemiştim dolayısıyla şu kadar kastan şu kadar yağdan gitmiştir diyemiyorum.)

Neyse, bu arkadaş teoride 500 kalorilik açık bırakmasına rağmen neden haftada yarım kilo veremiyor? Matematik diz çökmüyor, bana göre tek bir nedeni var. Sadece umursamadığımız bir değişken kendini gösteriyor: İnsülin direnci

Ne kadar (az) yersen ye normal bir insana göre daha çok ve daha hızlı yağ depoluyorsun bu kadar basit bir şey. Diyabet hastası olmak zorunda değilsin. Diyabet hastalarında bu direnç atıyorum -0.9x iken sende bende -0.25x falandır, ama gene direnç vardır. Gene atıyorum bu değer -1.0x olunca diyabet hastası oluyorsun çünkü artık o eşiği geçmişsin falan. Normali de yine atıyorum 0.0 ila -0.05x arasıdır.

Bu adamın insulin direnci atıyorum -0.4 olsun.
    500 * 0.4 = 200
    500-200 = 300
    Aslında 500 kalori değil 300 kalori yakabilmiş bu adam.

(Herhangi bir bilimsel tespit, teknik yoktur. Deneyimlerime bağlı bilgiler verdim. Rakamlar sallamasyondur ama mantığı yakındır.)

Bir de internette 1kg için birden fazla kalori değerleri var. 7000, 7500, 7700 diyorlar. Bunu ben de bilmiyorum. Yani 7700 için aslında 8-9 günde yarım kilo verilir hesabı çıkıyor.

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

MÜTERCİM-TERCÜMANLIK

• Nefesini verirken 3 4 defa durdurarak ver herşeyi kafana tak ağzından nefes al sigara iç ve bol bol patates ye patates kadar boş bir yiyecek yoktur hem yemekten tiksindirir hem kalorisi yoktur.Dediklerimi yap 1 ayda 12 kg garanti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.