Olay ilk bugün başıma geldi, internette gezinirken bir yerlerden konuşma sesleri işittim, evde kimse yoktu ses dışardan da gelmiyordu sonra hoparlörün anfisine doğru eğildim ve ses ordan geliyordu (pc de sesle ilgili hiç bir program açık değildi) sanki böle birileri çince bişiler konuşuyor gibi ses yükselip alçalıyordu kulaklarıma inanamadım sonra müzik filan çalmaya başladı ama ses sadice anfiden geliyordu çok kısık bir şekilde ve arada yükselip alçalıyordu hoparlörün input fişini kasadan çektim ses yine devam ediyrdu inanmayacaksınız ama kısa bir süre için çanakkale içinde türküsünü bile dinledim olsa olsa hoparlör fm yayınları çekmiştir dedim ama çok şaşırdım böle birşeye sizce bu nasıl olabilir(hoparlörün mikrofon jakını çıkarınca ses gidiyor bide kasada tv kartı var) bu manyakca olaya yorumlarınızı bekliyorum
O anki hava şartları vs... nedenlerle anolog (orta dalga veya kısa dalga) bir yayını alabilirsiniz. Mikrofon girişiniz anten görevi görür, karbon mikrofonunuzun empedansıda dalga boyunuzu belirler... Eskiden anolog orta dalga yayınlar çok iken bu tür olaylarla çokça karşılaşılıyordu....
başlığı değiştir yorum yapalım
Öncelikle açtığınız konunu teknik yardımla ne kadar alakası var bunu anlamış değilim ama bu söylediğiniz olay yıllardır süregelen bir pc klasiğidir, birbirine yakın komponentler, özellikle yüksek frekans ve parazit üreten tv kartı gibi parçalar ses kartının sinyallerine bulaşır, daha da ayrıntılı binlerce ve milyonlarca açıklamayı google'da aratarak bulabilirsiniz.
"Ses efekti ve ses aygıtı özellikleri" bölümüne girin veya windowsun sağ alttaki simgelerinden ses özelliklerine girip kanal özelliklerinden kullanılmayan bazı kanalları kapatarak bu sesi azaltabilirsiniz.Bu durum ses kartı özellikle onboard olan pclerde veya pro ses kartı kullanılmayan pclerde meydana gelir.Birde kullanmadığınız zaman tv kablosunu çekin arkadan.Topraklamayı da kontrol edin, bir sorun kalmaz.