Şimdi Ara

Çok Kararsızım araç tercihi için lütfen yardım edin !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
6.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, daha öncedende konu açtım araba almak için tam almaya karar verirken babamı kaybettim ve uzun bi süre erteledim. Şimdi ise tekrar gündeme geldi ve arabayı değiştirmek istiyorum. Ama o kadar kararsızım ki kafam çok karışık gerçekten yardımınızı esirgemeyeceğinize inanıyorum.

Öncelike engelliyim ve %37 ÖTV lik bir indirim hakkım var. %18 lik KDV de kalkıyor. Otomatik ve 1.6 sınırlı olması kafidir. Gelelim seçimlerime.

Skoda Octavia Elegance 1.6 TDI CR 105 HP DSG Tiptronik 59.300 TL

Skoda Octavia Elegance 1.4 TSI 122 HP DSG Tiptronik 52.300 TL

Seat Leon Style 1.6 lt TDI CR 105 hp DSG 53.000 TL

Volkswagen Jetta Highline 1.6 TDI 105 PS Tiptr. DSG 64.300,00

Volkswagen Jetta Highline 1.4 TSI 160 PS Tiptr. DSG 63.100,00

Bu arabaların arasında kaldım. Engelliyim gezip tozduğum yok öyle fazla. haftasonları ve yılda bir tatil hepsi bu. 5-6 bin KM zor yaparım.

Dizel mi benzin mi ? çok kararsızım. Ama kesinlikle DSG istiyorum. Dizelin bakımı biraz tuzlu tasarruflu ola bilir ama benim yapacağım yola göre dizelin pek espirisi yok gibi. Ayrıca performanslıda olsun istiyorum. İçinizden geçire bilirsiniz ama kendini bilmezleri tokatlamayı hep sevmişimdir.

Gönlüm kesinlikle 1.4 tsi 160 dsg jetta da. Ama cok kararsızım lütfen bir akıl fikir verin. Belki parasının hakkını vermeyecektir ama seviyorum büyük araçlardan hoşlanıyorum. golf polo vs ilgimi pek çekmiyor. Leonuda kardeşimin ısrarı ile inceliyorum zaten.

Volvo s40 da otomatik vites olsa hiç düşünmeden gidip alıcam. 2012 de belki gelir dediler. Hiç birini deneme şansım olmadı. Aranızda denemiş sürmüş kullanmış birisi varsa fikir verirse çok sevinirim gerçekten.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• passat 1.4 tsi alın bence
  • Jetta veya passat derim. %18 kdv kalkıyor demişsiniz. Yeni birşey mi bu yoksa engelli indiriminde mi kdv kalkıyor?
  • Sevgili Styric benzinli otomobil sahibiyim.Benzin masrafını kaldıracak ekonomik gücüm olmasına rağmen benzin ibresinin yatay hareketi artık psikolojimi bozuyor.Geçen dizel bir araba kullandım geziyorsun geziyorsun ibre yerinde duruyor.Gerçekten mühtiş bir duygu.
    Bugün araba alıcak olsam hiç düşünmez dizel alırdım.

Eğer kesinlike bu arabalardan bir tanesini seçeceğim diyorsanız Jetta
  • fazla km yapmıyorsunuz nasıl olsa 1.4 TSI 160 ps süper olur
  • @evolvo teşekkürler

@RaMpAgE Teşekkür ederim passat beni aşıyor fiyat olarak. %37 zaten yoktu. Şu an %18 kdv yi dava açarak geri alıyorsun. Mahkeme ile uğraşman gerekiyor yani. Ama bu yıl belki %37 gibi tamamen kalkar.

@Joseph S. Anlıyorum şu an kullandığım arabada benzlinli ve 40 50 krş. Arası yakıyor. Çok battığını rahatsız ettiğini söyleyemem. Çok binmiyorum çünkü Çalıştığım yerin lojmanında oturuyorum bahçeli evler dışarı cıkma ihtiyacı pek duymuyorum. O yüzden performanslı bir benzin motora ihticım var.

Jettanın dizeli ile benzini arasında ki farkıda cok net bilmiyorum kullanmadığım için.

Yorumlar için teşekkürler.
  • Fazla km yapmıyorum, ekonomi önceliklerimde yok ve de performans benim için önemli dediğiniz için(ya da kastettiğiniz için) 1.4 TSI 160 PS araç bu tarifinize en uygun araç. Şimdiden hayırlı olsun aracınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @mbtuncel_1 Fazla km kesinlikle yapmıyorum akşamları ekmek almaya haftada bir yazın oda cafeye çay kahve içmeye gitmeye. Kışları sadece alışverişe gitmeye dizel bir araç almak bana hiç mantıklı gelmiyor. Performanslı bir benzin istiyorum. Gönlüm kesinlikle jettadan yana. Ve öylede olacak gibi ama yine de bazı soru işaretleri var işte. Aranızda tercih etmek istediğim araçları kullanmış görmüş geçirmiş birisi varsa fikir alışverişi yapmak isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Styric

Merhabalar, daha öncedende konu açtım araba almak için tam almaya karar verirken babamı kaybettim ve uzun bi süre erteledim. Şimdi ise tekrar gündeme geldi ve arabayı değiştirmek istiyorum. Ama o kadar kararsızım ki kafam çok karışık gerçekten yardımınızı esirgemeyeceğinize inanıyorum.

Öncelike engelliyim ve %37 ÖTV lik bir indirim hakkım var. %18 lik KDV de kalkıyor. Otomatik ve 1.6 sınırlı olması kafidir. Gelelim seçimlerime.

Skoda Octavia Elegance 1.6 TDI CR 105 HP DSG Tiptronik 59.300 TL

Skoda Octavia Elegance 1.4 TSI 122 HP DSG Tiptronik 52.300 TL

Seat Leon Style 1.6 lt TDI CR 105 hp DSG 53.000 TL

Volkswagen Jetta Highline 1.6 TDI 105 PS Tiptr. DSG 64.300,00

Volkswagen Jetta Highline 1.4 TSI 160 PS Tiptr. DSG 63.100,00

Bu arabaların arasında kaldım. Engelliyim gezip tozduğum yok öyle fazla. haftasonları ve yılda bir tatil hepsi bu. 5-6 bin KM zor yaparım.

Dizel mi benzin mi ? çok kararsızım. Ama kesinlikle DSG istiyorum. Dizelin bakımı biraz tuzlu tasarruflu ola bilir ama benim yapacağım yola göre dizelin pek espirisi yok gibi. Ayrıca performanslıda olsun istiyorum. İçinizden geçire bilirsiniz ama kendini bilmezleri tokatlamayı hep sevmişimdir.

Gönlüm kesinlikle 1.4 tsi 160 dsg jetta da. Ama cok kararsızım lütfen bir akıl fikir verin. Belki parasının hakkını vermeyecektir ama seviyorum büyük araçlardan hoşlanıyorum. golf polo vs ilgimi pek çekmiyor. Leonuda kardeşimin ısrarı ile inceliyorum zaten.

Volvo s40 da otomatik vites olsa hiç düşünmeden gidip alıcam. 2012 de belki gelir dediler. Hiç birini deneme şansım olmadı. Aranızda denemiş sürmüş kullanmış birisi varsa fikir verirse çok sevinirim gerçekten.

Merhaba, öncelikle dizelleri kesinlikle elemelisiniz. Yılda 5-6 bin km için dizel almanız tamamen paranızı boşa harcamak olacaktır. Performans yönünden de beklentilerinizi karşılaması için 1.4tsi 160hp motorlu Jetta tam size göre. Dizel için hem daha fazla para verip hemde daha az güç almak az yol yapan biri için dezavantaj.

Diğer motor ve marka tercihleri için ise söylemem gereken tek nokta var: En iyisini alma imkanınız varsa neden daha azıyla yetinesiniz ki?
    Saygılarımla.

• @muccio Fikir ve görüşleriniz için teşekkür ederim. fiyatı çok gibi gözüke bilir ama hesaplayınca.

düz hesap 63 bin diyelim. 37 ve 18 ile birlikte.

38.000,00 oluyor. 15 bin civarıda elimde var. yani 23.000,00 TL ye jetta almış oluyorum. Ufak tefek şeyleride ekleyince 25 bin tl olur.
  • quote:

@muccio Fikir ve görüşleriniz için teşekkür ederim. fiyatı çok gibi gözüke bilir ama hesaplayınca.

38.000,00 oluyor. 15 bin civarıda elimde var. yani 23.000,00 TL ye jetta almış oluyorum. Ufak tefek şeyleride ekleyince 25 bin tl olur.

Türkiye'de hakettiği fiyatlara otomobil alma şansınız var. Bu nedenle kesinlikle 1.4Tsi Jetta'yı almalısınız. Eğer bütçeniz sınırlı değilse Volvo S60'a da bakabilirsiniz. Bu sınıftaki en başarılı araçlardan biri.
  • Bu fiyatlara 508, c5 gibi D segmenti araçları neden tercih etmiyorsunuz? Belki donanım biraz daha düşük olur ama ssonuçta daha iyi bir araca binebilirsiniz. Eğer ki illa C segmenti olmasını isterseniz Yeni Elantra Prime Otomatik 49.800 TL. Kullananlardan da kötü bir yorum okumadım. Donanım olarak da gayet zengin bir araç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muccio

quote:

@muccio Fikir ve görüşleriniz için teşekkür ederim. fiyatı çok gibi gözüke bilir ama hesaplayınca.

Türkiye'de hakettiği fiyatlara otomobil alma şansınız var. Bu nedenle kesinlikle 1.4Tsi Jetta'yı almalısınız. Eğer bütçeniz sınırlı değilse Volvo S60'a da bakabilirsiniz. Bu sınıftaki en başarılı araçlardan biri.

Kesinlikle katılıyorum araç ne olursa olsun türkiye araba almak demek %55 i vergi demek. Ben inanıyorum ki %55 lik bir indirim söz konusu yıllık vergiler de olmadığını varsayarsak. Benzin yada dizel zarara sokmayacağı ve memnun edeceği kesin o yüzden gözü kapalı alıp keyfime baka biliyorum.

Gerçekten bizim gibi bedensel özürlü insanları düşünen tek bir kişi oldu oda ulaştırma bakanı.. Ömrüne bereket bakanım.

• quote:

Orijinalden alıntı: GranTurismo26

Bu fiyatlara 508, c5 gibi D segmenti araçları neden tercih etmiyorsunuz? Belki donanım biraz daha düşük olur ama ssonuçta daha iyi bir araca binebilirsiniz. Eğer ki illa C segmenti olmasını isterseniz Yeni Elantra Prime Otomatik 49.800 TL. Kullananlardan da kötü bir yorum okumadım. Donanım olarak da gayet zengin bir araç.

D segmenti bende istiyorum ama malasef fiyatları uygun değil. D segmentlerinde baktıklarım insignia, mondeo, s60 Bunlar dışındakiler beni çekmedi kendine.
  • quote:

quote:

Bu fiyatlara 508, c5 gibi D segmenti araçları neden tercih etmiyorsunuz? Belki donanım biraz daha düşük olur ama ssonuçta daha iyi bir araca binebilirsiniz. Eğer ki illa C segmenti olmasını isterseniz Yeni Elantra Prime Otomatik 49.800 TL. Kullananlardan da kötü bir yorum okumadım. Donanım olarak da gayet zengin bir araç.

D segmenti bende istiyorum ama malasef fiyatları uygun değil. D segmentlerinde baktıklarım insignia, mondeo, s60 Bunlar dışındakiler beni çekmedi kendine.

hocam o hesap öyle olmuyor söliim yanılma yüzde 55 indirim yapmıyorlar sonra zor durumda kalırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: RoLaN

quote:

quote:

hocam o hesap öyle olmuyor söliim yanılma yüzde 55 indirim yapmıyorlar sonra zor durumda kalırsın

Valla öyle bi alırım ki, jettaya vermediler ilk başta. Gittim doğuşa şikayet başka yerlere şikayet. Tüketici haklarına şikayet. Mevcuttan daha ucuza bile gelecek. Ne koparırsak kar.

• Bütçeyi zorlayıp passat alabilirseniz, sizden mutlusu olmaz. Jetta passat karşılaştırması :http://www.youtube.com/watch?v=zommGXCLa5w
    Passat olmazsa, jetta iyi bir seçenektir tabiki.
  • Passat pek mümkün gözükmüyor ama bayi ile anlaşmaya bakıyor işlem tamamen. Bakalim neler olacak. Teşekkürler herşey için. Eve gidince karşılaştırmayıda inceleyeceğim. Şu an mesaim var vaktim yok.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.