İlk arabam olacak en önem verdiğim şey güvenlik 6-7 hava yastığı mutlaka olsun istiyorum Euro nap 5 yıldızlı olsun en düşük 2018-2019 model ve otomatik olsun istiyorum bütçem 950 bine kadar çok araba araştırdım ve kafam karıştı Polo sağlam dediler 2 hava yastığı varmış i30 7 hava yastığı varmış açılmamış kazada diye haberlere çıkmış hava yastığından çok aracın sağlam olması önemli diyenler var ama neyden bahsediyorlar neye göre seçmeliyim bilmiyorum maalesef çok arabadan anlamıyorum ve herkes bir şey söylüyor arabalardan anlayan araştıran kişiler yardımcı olabilir mi < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Araç seçimi yardım eder misiniz kafam çok karıştı

-
-
Bir de 6-7 hava yastıklı araçlar bazen bakıyorum Euro nap den 3-4 yıldız almış bu nasıl oluyor veya tam tersi 5 yıldız Polo 2 yastıklı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Avrupa'da teste giren Polo'lar 6 havayastıklı. Türkiye'ye gelenler yan ve perde havayastığı iptalli geldi o dönem. Yani bizdekiler Ncap'e girse 1 yıldız belki alır.
Hocam siz kafanızı hiç karıştırmayın, bu otomobil işleri falan çorba gibi sıfırdan girip araştırmaya çalışana. Yok o motoru alma da, o şanzımanı alma, ondan uzak dur bunun kroniği var bilmem ne.. Akıl vermeye çalışanınız bitmez. 2020-21 model çok temiz Egea 1.6 multijet'ler var, sorunsuz taş gibi araçlar. Düşük km, yüksek modelli, performanslı, ekonomik, güvenli. Makul binici arabasıdır, alınır geçilir.
-
Honda jazz'ları öneririm güvenlik konusunda.
-
Jazz ların satışı konusunda ne düşünüyorsunuz hocam. 2.el de çok az varlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bir jazz sahibi arabasini neden satsın acil bir durum olusmadikca?
Ici genis, donanimli, performansli piyasanin en az yakan benzinli araci, sorunsuz ,6 yil garantili.
Bir bagaji ufak onuda koltuklarinin modulerligi ile kompanse edebiliyorsun.
Zaten su ana dek 2000 tane filan satildi ulkede 2021 den beri satista daha garantisi dolmadi hicbirinin, eskimedi yani.dedigim gibi alan kişinin satmasi icin bir sebep yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 6 Mayıs 2025; 11:46:15 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
mazda 3 ve kisa ceed sorunsuz kaliteli güvenlikli araçlar
-
megane 4 hb tavsiye ederim, eski aracım 1.5 dizel 110 hp otomatik icon paketti, 2 yıla yakın severek kullandım
-
Mümkünse daha yeni donanım araç almak. Güvenlik paketli gelen araçların artık hava yastıkları, sürücü, yolcu güvenliğindeki özellikleri arttığı için daha güven sağlıyor. Burada dış sağlamlık olarak bakmamak gerek artık sağlamlık için parçanın sertliğine göre yorum yapmak doğru olmaz parça ne kadar hasarı emebiliyorsa araç o kadar yolcu ve sürücüye az etki gitmesine sebep olacak. Polo sağlamdır yerine kalitelidir güvenlidir demek daha doğru olabilir ama bunu hava yastığı sayısına göre de sınıflandırmamalıyız. Kimi araç çok ağırdır diye daha az darbe alır kimisi daha hafiftir diye daha çok darbe alacaktır ama ikisindede yolcu ve sürücü güvenliği ne durumda buna bakmak daha doğrudur. İlla polo derseniz aynı platforma sahip ibiza fabia almak daha mantıklı çünkü ibiza ve fabia poloya göre daha dolu donanım ve daha uygun fiyata bulabilirsiniz. Bunun yerine daha geniş bir araç pejo 308 1.5 motor olabilir tabi bu tamamen kişisel tercih meselesi oluyor. Bakılan segment arttıkca eski kasalarda donanım özellik güvenlik artıyor ama yeni modellerde özellikle güvenlik paketlilerde segment farketmeksizin güvenlik paketli araç bulabiliyorsunuz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X