Şimdi Ara

Çok İlginç Hat Değerlerim Var.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nisan ayı sonunda yeni evime taşındım ve neti aldım. İlk zamanlar 2,5 ay süre ile 8 mbiti, sonrasında hat değerlerimin iyi olmasından dolayıda 2ay 16mbiti sorunsuz bir şekilde 1.resimdeki hat değerleriyle kullandım. Bu sırada evimin bahçesine Telekom saha dolabı koydu ve hat değerlerim biraz daha iyileşti.

Ne olduysa alt komşum eve taşındıktan sonra oldu (belkide tesadüf) ve hızım 2-3mbit lere kadar düşmeye başladı. O gün bugündür bırakın 16mbiti 8i bile göremedim. Telekomla uzun uğraşlar sonucunda eve gelen ve hattı ölçen yetkililer sorunun iç tesisattan kaynaklandığını söylediler (Ev sıfır ve tesisat sorunu muhtemel ancak bi anda ne olduda değişti yada neden zaman zaman güzel değerleri görebiliyorum.). Hattı 4,5 ay sorunsuz olarak kullandım desemde dikkate almadılar.

Son 1 aydırda Adsl modu olarak tüm modlar seçili olduğu halde sadece G-DMT ile bağlanmaya başladı. ADSL2+ ile link oturuyor, hızı 4-6 mbit olarak alıyor, ancak İP almadığı için bağlantı sağlanmıyordu.

Neyseki Telekomdaki şef arkadaşıma ulaştım ve durumu anlattıktan sonra yaptığı birkaç ayardan sonra 2.resimdeki şekilde bağlanmaya başladım.
    Ancak durumu tam anlayabilmek için modemi sık sık kapatıp açtığımda değerler bazen tekrar 16mbit kullanabileceğim değerlere geliyor ve bana çok ilginç geliyor bu durum.

Şef arkadaşım Vdsl de hat sinyalinin çok farklı olduğunu dedi ve bi ara onuda hattımda deneyeceğim. Modemler durduk yere bozulmaz ama modemide farklı bir yerde deneyeceğim.

Bu durum ve modemdeki hat değerlerim hakkında neler düşünüyorsunuz, sorun neden olabilir çözüm için ben ne yapabilirim.
    (2 ssde az önce modemden alınmıştır)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByAdmin -- 1 Aralık 2011; 22:46:55 >

• alt kata taşındıklarında, o dairenin içnde ki kablolardan elektrik geçmeye başladı ve sonucunda gürültü (parazit, dalgalanma) oluştu kablolarda. Szin internet kablonuzda o dairenin kablosu ile sırt sırda gitmekte. Anlaşıldığı kadar ile 1 cm bile boşluk yok, sizin internet kablonuz ile o dairenin elektrik kabloları arasında. Dairenin elektrik kablosu, kat arasında ki merdven duvarından iner. Kapıyı açıp bakın, sizin internetiniz ile o dairenin kabloları aynı borudan geçtiğini göreceksiniz. Sorun budur.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmir85 -- 2 Aralık 2011; 0:16:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByAdmin

Nisan ayı sonunda yeni evime taşındım ve neti aldım. İlk zamanlar 2,5 ay süre ile 8 mbiti, sonrasında hat değerlerimin iyi olmasından dolayıda 2ay 16mbiti sorunsuz bir şekilde 1.resimdeki hat değerleriyle kullandım. Bu sırada evimin bahçesine Telekom saha dolabı koydu ve hat değerlerim biraz daha iyileşti.

Ne olduysa alt komşum eve taşındıktan sonra oldu (belkide tesadüf) ve hızım 2-3mbit lere kadar düşmeye başladı. O gün bugündür bırakın 16mbiti 8i bile göremedim. Telekomla uzun uğraşlar sonucunda eve gelen ve hattı ölçen yetkililer sorunun iç tesisattan kaynaklandığını söylediler (Ev sıfır ve tesisat sorunu muhtemel ancak bi anda ne olduda değişti yada neden zaman zaman güzel değerleri görebiliyorum.). Hattı 4,5 ay sorunsuz olarak kullandım desemde dikkate almadılar.

Son 1 aydırda Adsl modu olarak tüm modlar seçili olduğu halde sadece G-DMT ile bağlanmaya başladı. ADSL2+ ile link oturuyor, hızı 4-6 mbit olarak alıyor, ancak İP almadığı için bağlantı sağlanmıyordu.

Neyseki Telekomdaki şef arkadaşıma ulaştım ve durumu anlattıktan sonra yaptığı birkaç ayardan sonra 2.resimdeki şekilde bağlanmaya başladım.
    Ancak durumu tam anlayabilmek için modemi sık sık kapatıp açtığımda değerler bazen tekrar 16mbit kullanabileceğim değerlere geliyor ve bana çok ilginç geliyor bu durum.

Şef arkadaşım Vdsl de hat sinyalinin çok farklı olduğunu dedi ve bi ara onuda hattımda deneyeceğim. Modemler durduk yere bozulmaz ama modemide farklı bir yerde deneyeceğim.

Bu durum ve modemdeki hat değerlerim hakkında neler düşünüyorsunuz, sorun neden olabilir çözüm için ben ne yapabilirim.
    (2 ssde az önce modemden alınmıştır)

alt kata taşındıklarında, o dairenin içnde ki kablolardan elektrik geçmeye başladı ve sonucunda gürültü (parazit, dalgalanma) oluştu kablolarda. Szin internet kablonuzda o dairenin kablosu ile sırt sırda gitmekte. Anlaşıldığı kadar ile 1 cm bile boşluk yok, sizin internet kablonuz ile o dairenin elektrik kabloları arasında. Dairenin elektrik kablosu, kat arasında ki merdven duvarından iner. Kapıyı açıp bakın, sizin internetiniz ile o dairenin kabloları aynı borudan geçtiğini göreceksiniz. Sorun budur.

• Elektrik kabloları ile Telefon kabloları aynı yerden gitmiyor. Uydu kablosu ile Telefon kablosu aynı yerden gidiyor sadece.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.