Arkadaşlar merhaba. elimde bir dsmart a ait olan hd kutu, bir de dm800se clone var. dsmart cihazının görüntü kalitesi ve hızından hiç memnun değilim. ayrıca hiçbir medyayı oynatmaması da cabası. gelelim diğer receiver ıma. ondan hiçbir sıkıntım yok. görüntü kalitesi , hız vb gibi herşey dört dörtlük. ama gel gelelim modül yuvası olmamasından dolayı dsmart için kullanamıyorum. ve bu yüzden de yanda atıl bir şekilde duruyor. bunu şimdilik sadece film izlemek için kullanıyorum. dolayısı ile evde hem kumanda çöplüğü, hemde receiver fazlalığı oluştu. şimdi aklıma gelen çözüm şuç kutuyu dsmart a iade edip modül ile değiştirmek ve modüllü bir receiver almak. bu noktada vu+ serisi gözüme çarptı. vuduo+ ya da vusolo2 düşünüyorum. özellikle vusolo2 çok övülüyor ama sd görüntüsü çok iyi değil deniyor. vusolo2 yi kullanan arkadaşlar dm800se clon dan daha mı kötü. çünkü bu ds ın hd kutusunun görüntüsü benim dm800se (newnigma2 imaj) dan çok daha berbat. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: akyildizemre
Arkadaşlar merhaba. elimde bir dsmart a ait olan hd kutu, bir de dm800se clone var. dsmart cihazının görüntü kalitesi ve hızından hiç memnun değilim. ayrıca hiçbir medyayı oynatmaması da cabası. gelelim diğer receiver ıma. ondan hiçbir sıkıntım yok. görüntü kalitesi , hız vb gibi herşey dört dörtlük. ama gel gelelim modül yuvası olmamasından dolayı dsmart için kullanamıyorum. ve bu yüzden de yanda atıl bir şekilde duruyor. bunu şimdilik sadece film izlemek için kullanıyorum. dolayısı ile evde hem kumanda çöplüğü, hemde receiver fazlalığı oluştu. şimdi aklıma gelen çözüm şuç kutuyu dsmart a iade edip modül ile değiştirmek ve modüllü bir receiver almak. bu noktada vu+ serisi gözüme çarptı. vuduo+ ya da vusolo2 düşünüyorum. özellikle vusolo2 çok övülüyor ama sd görüntüsü çok iyi değil deniyor. vusolo2 yi kullanan arkadaşlar dm800se clon dan daha mı kötü. çünkü bu ds ın hd kutusunun görüntüsü benim dm800se (newnigma2 imaj) dan çok daha berbat. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Solo 2'yi alabilirsiniz.
Görüntü kalitesi, elinizdeki Dream ile eski seri Vuo'larla aynıdır. Yani aynı marka işlemci kullanıldığı için, görüntü kalitesi aynı seviyelere ulaşacaktır.
Malum Dream'lerde görüntü kalitesi, image'lara göre farkedebiliyor. Vuo 2 serisi daha yeni çıktığı için, driver ve image düzeltmeleri ile görüntü kalitesi 6 ay içinde optimum seviyeye ulaşacaktır.
Görüntü kalitesi yönünden yine de kafamda bir soru işareti kalmasın istiyorsanız; Çinden klon 8000 HD modelini de getirtebilirsiniz. 400 Mhz. segmetinde, Broadcom işlemcilerin en pahalı işlemcisi DM 8000HD cihazdadır. Yada ikinci el Vuo UNO cihazı da alabilirsiniz.
Kolay gelsin.
peki VU+DUO ÇİFT TUNER HD İP gibi birşey alsam nasıl olur. çok eski bir cihaz mı? nasıldır hızı vs çünkü ikinci elini 400 tl ye buldum.
quote:
peki VU+DUO ÇİFT TUNER HD İP gibi birşey alsam nasıl olur. çok eski bir cihaz mı? nasıldır hızı vs çünkü ikinci elini 400 tl ye buldum.
Vuo Duo'nun ikinci eline 400 TL çok para !... 300 - 350 TL aralığında alınmalıdır.
Vuo Duo'nun işlemcisi donanımsal PiP yapamamaktadır. İki kablo çekerseniz, çift tuner'in avantajlarından yararlanırsınız. Ama PiP yapamazsınız.
IP TV uygulamaları şu an için Vuo2 serisinde bile hala çok yavaş. Giriş - çıkışlar PC'deki gibi seri değil... Sebebi; enigma yazılımlı cihazlara Flash program desteği veremediler. Flash program Broadcom işlemci ile uyumsuzmuş ! Flash program desteği olmadan da, IP TV uygulamaları tüm enigma yazılımlı cihazlarda yavaş kalmaktadır.
Kısaca; eski dream ve Vuo serisi cihaz alsanız veya yeni vuo2 cihazlardan alsanız, IP TV uygulamaları her zaman yavaş olacaktır.
Solo 2 'nin de klonları çıktı galiba... Çin'den araştırmak lazım.
Solo 2 ve Duo 2 cihazların kanal değiştirme hızlılığı, eski DM500s gibi çok hızlıdır. İmkanınız varsa, hız yönünden solo 2'yi düşününüz.
Kolay gelsin.
Teşekkürler hocam. o zaman ben ya clon solo2 ya da normal orj solo2 bakayım. orj de çok pahalı ama bakacağız bir şekilde.
peki bu solo2 klonlaında dm800se gibi sim kart olayı varmı?
quote:
peki bu solo2 klonlaında dm800se gibi sim kart olayı varmı?
Nefaseti ile tüm işlevselliği bir arada değerlendirdiğimizde, giga serilerinde yazılım desteği zayıftır.
Vuo + serisi gibi güçlü ve kusursuz yazılım/yazılımlar çıkaramamaktadır. Bahsetiğiniz team'ler filan, çoğu gönüllü ve amatör guruplardır. Yani diğer bir deyişle, OE ( Open Enigma ) diye sınıflandırabileceğimiz bir yazılım taban gelişimi için ar-ge'si filan yoktur, giga serilerinin... Yazılım yapmak kolay bir iş mi? Başka cihazlara uyan yazılımı alıp, giga 'ya göre modifiye edilip verilirse, işte cihaz kullanıma girince veriştirmektedir.
Ayrıca burada incele konusu olan cihazlar, kullandığınız 300 Mhz.lik eski cihazlar değildir.
Siz quad kullanıyorsanız, transcoding yapamadığını ve gigabit lan özelliğinin çalışmadığını bilirdiniz. Ayrıca, solo2 ve quad cihazları birer hafta bizzat test ettiğimi de ilave etmek isterim.
Ezbere marka taraftarlı yapmanın kimseye faydası yoktur.
Ben ne giga, ne de diğer markaların savunuculuğunu yaparım. Bu işin yıllardır hobisever'i olduğum için, elime geçen cihazları mıncıklarım.
Herneyse... quad cihaz ile ilgili deneyiminiz var ise, paylaşmanızı beklerim.
Saygılar, sevgiler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme