Şimdi Ara

Cok agir olup barfiks cekenler ? (Vucut agirligim 105kg)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
8.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sporla ilgilenmem tum hayatimda 3 seneyi gecmez (o da cok sertantremanlarla degildi ama cok duzenliydi), merak ettigim burada hic benim gibi cok cok agir olup, pronated griple (eller vucuda bakmayacak sekilde) ya da supinated griple (eller iceri bakacak sekilde) tekrarli barfiks cekebilen var mi ?

    3 aydir kilomda bir degisiklik yok, 105kg`im, yag oranim cok yuksek... Ancak supinated griple ilk cikista cenem barin oldukca uzerine cikabiliyor, 2-3 tekrarlar yarim olarak yapabiliyorum, simdili.k...

    Pronated gripte ise, sadece 1 kez o da %70 sayilir cunku cenem bari tam gecemiyor, cok yaklasiyor ama... Goz hizasinda kaliyorum yani bu tutusta...

    Amacim tabi ki ikinci tutsta basarili olabilmek, en az 8 tekrarla ki vucudum 85kg iken, cok rahattim...

    Simdilik sadece omuz ve sirt icin dumbbell deadlift, roman dumbbell deadlift yapmaya calisiyorum, asiri agirliklarla degil (isin icine bir miktar squat da giriyor, simdilik 80-90 kg ancak onumuzdeki aylarda, 150-160`a kadar cikmayi planliyorum)

    Eger benim gibi cok agir olup ta pronated gripte cok iyi barfiks ceken varsa, tavsiyelerini bekliyorum. (yas 35, boy 171cm, 85kg iken 110kg bench press ama tekrarsiz olarak kaldiriyordum, seneler once, simdi yeni yeni bench`e girme niyetim var ama oncelikle barfiks, hicbir sekilde kilo kaybetmeyi dusunmuyorum, 105kg olarak nizami kollarin asagiya inerken dumduz olacagi sekilde 8 barfiks minimum hedefim, avuc ici duvara bakacak sekilde tabi ki)

    Bakalim bu mesaja ne kadar sure sonra geri donebilecegim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitokondrioglukadayi -- 19 Nisan 2017; 18:56:44 >







  • Kilom 85 olmasına rağmen ben de çok zorlanıyorum max 8 tane filan çekerim herhalde

    Deadliftte 140 kg , cable rowda +70 , lat pull down makinesinde 55 kg ile yapabiliyorken barfiks aşırı zorluyor cidden

    Siz latpulldown makinesinde ne kadar kaldırıyorsunuz merak ettim o kütleyle 1 tekrar barfiks yapmak bile çok zordur
  • Latpulldown makinesi kullanmiyorum, cunku evde calisiyorum, tum calismalarim da boyle oldu, kosu icin burhan felek spor kompleksinin pistini kullaniyordum ama tasininca birakmak zorunda kaldim.

    makinelere dayali hicbir seyi kullanmadim yani anlayacaginiz.

    Su asagidaki videodaki arkadas kadar buyuk degilim henuz ancak bu sene sonuna kadar insallah ulasmayi dusunuyorum, bakalim olursa videoyu keyifle cekecegim. Benim gibi yagli insanlara motivasyon olur.

    https://www.youtube.com/watch?v=UeaCTee7zyg

    Kilomuz esit bu arada 230lbs, hatta ben fazlayim.

    Malesef bench press evdeki alan cok kisitli oldugu icin hala calisamiyorum, gecmiste cok faydasini gormustum.

    80-85 kg iken benchte 100-110 = barfikste nizami pronated griple 8 tekrara esdegerdi benim icin.

    Yani agir olup nizami barfiks cekmek mumkun olsa da cok sabir istiyor ve zaman aliyor. Arastirdigim kadariyla sirt ve omuz icin, deadlift ama evde malesef sadece dumbbell deadlift ile ve romanian dumbbel deadlift denilen tarzda mumkun ki bu sirf sirt icin oluyor.

    85kg`da boyunuz uzun degilse, 8 tekrar cok basarilidir, cogu kisi bunu yapamaz.

    Vazgecmememin nedeni 1. tekrari chin up olsa da tam nizami sekilde cenemi barin baya ustune cikartarak yapabilmem, zaman alacak ama 1 kg bile vermeden devam edecegim. Bakalim ne olacak.




  • mitokondrioglukadayi kullanıcısına yanıt
    Vaybe Burhan feleği gördüm yazasım geldi.20 sene evvel altında ağırlık salonu vardı bir kaç alet ücretsiz kullanırdık.sonraları koşu pistine girmek bile sıkıntı oluyor diye duymuştum.



    Bende 100 kiloyum 3x10 yapıyorum bazen 6 7 tekrara düşüyor.



    Alışma meselesi yalnız bu kiloda ekstra iyi ısınmak lazım.

    Bir tekrar denedin olmadı bırakma asılı kal



    İlk bir ay tek tekrar yapıp 20 saniye falan asılı kaldım.biraz güçlenince yukarıda asılı kaldım çene bar hizasında.zamanla gelişiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JazHoyt -- 19 Nisan 2017; 21:48:53 >
  • 80 kiloyum 20 kilo ekstra ağırlıkla supinated grip şeklinde 8 tekrar maximum cekti. Nizami şekilde. Pronated şekilde ise 10 kilo ekleyip 8 tekrar yapmistim ancak uzun süredir chin up şeklinde takılıyorum. Neyse onerim haftada bir gun degil e n az 2 3 kez barfiks çek ve chin up seklinde takil. Chin up artıkça pull up a gecersin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B8937EC2 -- 19 Nisan 2017; 22:15:31 >
  • yaptıkca gucleniliyor yapmayincada dusuyor ben acikcasi dert ediyordum barfiximin az olmasindan 84 kiloyken 6 tane zor yapardim chin up.

    dahasonradan agirlik verince genis tutus pull up 15 taneye kadar cikarmistim simdi tekrar denesem 10 tane cikaririm yine.

    ozet yaptikca sayisi artiyor.
  • Cevap yazanlara ayri ayri tesekkur ederim. Cok enteresandir, Burhan Felek`teki 1.5 senelik calismalarim sirasinda barfiks demiri hep bos oluyordu, aksamlari belki benden baska 1-2 kisi nadiren gelirdi...

    Bugun de barfiks demiri parklarda var ama genelde hep bos...


    Halbuki en cok kazanci saglayan, en kompleks hareket bence...

    Bakalim bu gobekle 8 tekrari yakalayabilecek miyim ? Zor ama umitliyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Torneol

    Kilom 85 olmasına rağmen ben de çok zorlanıyorum max 8 tane filan çekerim herhalde

    Deadliftte 140 kg , cable rowda +70 , lat pull down makinesinde 55 kg ile yapabiliyorken barfiks aşırı zorluyor cidden

    Siz latpulldown makinesinde ne kadar kaldırıyorsunuz merak ettim o kütleyle 1 tekrar barfiks yapmak bile çok zordur

    Aynen ben de 85 kiloyum ama 8-9 tekrar çıkıyor sadece. Üstelik lat pulldown makinesinde 65kg kaldırıyorum. Ama neredeyse 2 yıl hiç barfiks çekmemiştim. O yüzden olduğunu düşünüyorum.
  • Barfiks hareketini barfiks cekmeden gelistiremezsiniz, lat pulldown,deadlift, row illaki faydasi olur ancak sonucta barfikste vucut agirligiyla is yapiyorsunuz. bende diyet yapmayi deneyin daha sonra antremanlariniza ayrica barfiks ekleyerek gelistirebilirsiniz. mesela haftada 3 gun barfiks asilirsiniz, haftada 3 gun sırt calisin demiyorum lakin farki gorun
  • Bende 105im 5 santim kaldıramıyorum kendimi
  • 109 kiloyum anca zıplayıp asılı kaliyorum, yorulana kadar kendimi çekmiş vaziyette bekliyorum ardından yavaşça kendimi bırakıyorum. bilmiyorum bir fayda görür müyüm.
  • Barfikste 2. tekrarimin nizami olmasina 15 cm`lik bir mesafe kaldi, bu arada amazondan heavy grips el yaylarini aldim, 250lb`ye kadar olanlari, 200`lugu (90kg) kapatmama bir tirnak mesafesi kaldi, (sag elle), solda hala gidilecek mesafe var.

    Hedef grip 250lbs (113kg), bu lbs`ler, kg`ler tam dogru degildir ama gercekten 200`luk cok zor geldi ilk elime aldigimda.

    Ramazan ayinda cok daha dusuk yogunlukla calisiyorum ayrica barfikste dirsegime gelen asiri baskiyi onlemek icin yontemler ariyorum, fikri olan varsa ve paylasirsa sevinirim. Zaten dar tutusla calisiyorum, hala bu baskidan kurtulamadim.

    Tum antremanlarima time under tension prensibiyle devam ediyorum, yani cok tekrar degil, ama uzun sure yuksek baskiya dayanmak, bu sekilde ozellikle barfiks ve yayda ilerleme hizli oluyor, ve evet 105kg vucut agirliyla aylar surse de 2. tekrara yol almak bence onemli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitokondrioglukadayi -- 18 Haziran 2017; 15:32:25 >
  • mitokondrioglukadayi kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi ürünü aldınız link atabilir misiniz
  • Scarface007 kullanıcısına yanıt
    https://www.amazon.de/Heavy-Grips-Fingerhantel-2er-Set-HG150200/dp/B00A6ZII0S/ref=sr_1_sc_3?ie=UTF8&qid=1496395036&sr=8-3-spell&keywords=heavygrips

    100-150 ve 200-250 almistim, 100`u cok rahat kapatirsiniz, 150 biraz daha zor ama 200 gercekten zorluyor, buna gore dusunun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scarface007

    Hocam hangi ürünü aldınız link atabilir misiniz

    Konuya biraz karışmak gibi olacak ama bundan daha ucuz ve işlevsel bir el yayı var. ( Tuğrabozan sayfasından almıştım.) Sayfaya gidin şöyle bir göz gezdirin emin olun ki pişman olmazsınız.

    Gelelim el yayına. El yayının ismi Tuğrabozan Kademeli Kerpeten Yayı. Yayın üstünde görünen sayılar direnci ifade ediyor. En üst çentik 10x10'da 155 Kglik bir direnç sağlıyor. (Bundan yukarısı Coc'un 4. kademe el yayı 165 Kglik bir direnç sağlıyor ve bunu dünya üzerinde kapatabilen sadece 5 kişi var.)

    Benim size bahsettiğim el yayının en büyük avantajı ayarlanabilir olması.

    Yay şöyle bir şey, eklentileri de var.

    Cok agir olup barfiks cekenler ? (Vucut agirligim 105kg)


    Pense eklentisi: (Bu tür yaylarda genelde baş parmak devre dışı olduğu için o bölgeyide çalıştırma amaçlı bir eklenti tasarlanmış. İşaret ve baş parmak ile çalışıldığı için ''Çimdik kuvvetini'' arttırıyor. Lastikler ise ince ayar ve rehabilitasyon çalışmaları için. Her bir lastik yayın en üst kısmında taktığım gibi 1.25 kglik bir direnç sağlıyor.

    Cok agir olup barfiks cekenler ? (Vucut agirligim 105kg)

    Rehabilite egzersizini de lastiğin bir tanesini fotoğraftaki gibi parmaklarınıza yerleştirip parmaklarınızı aç kapa yapıyorsunuz.

    Cok agir olup barfiks cekenler ? (Vucut agirligim 105kg)


    Ayrıca her bir çentik için ayrı hazırlanmış 4 aylık programlar var. Bir tanesini atayım:

    (Güç kısmı tam çıkmamış Tuğrabozan İdman Rehberi adlı pdf dosyasından almıştım. Kavrama kuvveti üzerine çok değerli bilgiler var. İlgilenen olursa özelden bağlantısını atarım. )

    Cok agir olup barfiks cekenler ? (Vucut agirligim 105kg)



    Cok agir olup barfiks cekenler ? (Vucut agirligim 105kg)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarık-16 -- 22 Haziran 2017; 22:8:38 >




  • Kesinlikle tugrabozan cok daha iyi ama malesef satis konusunda problem var, hicbir sitede yok, facebook uzerinden vs baglanti kurulmasi gerekiyor, halbuki bilek guresi veya vucut gelistirme ile ugrasanlar icin bulunmaz nimet (Kavrama kabiliyetinin onemli oldugu her sporda gecerli).

    Keske bilindik online sitelerden satis yapsalar, malesef yok.
  • Hocam neden kesinlikle kilo kaybetmeyi düşünmüyorsunuz orayı anlayamadım. Yani 105 kilo biri çok yüksek kas kütlesine sahip olsa bile çok zorlanır barfikste. Bende zamanında 107 kiloydum 1 tane bile cekemiyordum hatta yanlış hatırlamıyorsam 10 cm bile çekemedim kendimi yukarı. Tabi o zamanlar.hic spor yapmayan eline ağırlık almamis bir obezdim o ayrı ama zor yani..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterkame -- 21 Haziran 2017; 17:48:29 >
  • Hocam chin up la pull up arasında tam olarak ne fark var?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hyuga kojiro

    Hocam neden kesinlikle kilo kaybetmeyi düşünmüyorsunuz orayı anlayamadım. Yani 105 kilo biri çok yüksek kas kütlesine sahip olsa bile çok zorlanır barfikste. Bende zamanında 107 kiloydum 1 tane bile cekemiyordum hatta yanlış hatırlamıyorsam 10 cm bile çekemedim kendimi yukarı. Tabi o zamanlar.hic spor yapmayan eline ağırlık almamis bir obezdim o ayrı ama zor yani..

    Cunku ben oldum olasi hep kiloluydum, yemek yemeyi severim ve barfiksi 85-90 kiloyken 8 tekrarla ve pull up seklinde yapabildigime gore 105`te de yapabilmeliydim, henuz 2 tekrar (O da chin up) ve ilerleme yavas, dirseklerde aci en buyuk problemim ama bunu da gececegim, tekrar 8 tekrar olacak.

    Pull up `ta biceps az calisir, daha cok sirt kaslarin onemlidir.

    Chin up`te ise biceps ve sirt dogru orantida calisir. Tabi daha rahat yapilan bu haliyle.

    Ben su anda Chin up`ta 2 tam tekrara ulasmak uzereyim, Pull up ise sadece 1 tam tekrar seklinde, ilk basladigimda bari goremiyordum, yukari cikmak mumkun degildi.

    Bilek ve on kol mutlaka cok guclu olmali, onun icin de tugrabozan cok iyi secenek.

    BMI endeksine gore ben de guya obezim ama barfiks cekebiliyorum, nizami.




  • mitokondrioglukadayi kullanıcısına yanıt
    Ben pull up şeklinde 6 tane cekebiliyorum şuan. Kilom 85 civarı. 105 olsam şuan 1 tane çekemem bence iyi gidiyorsunuz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.