Şimdi Ara

Çok acaip bir Trojan - acil yardım-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle belirtiyim Nod32 kullanıyordum ve her gun 3-5 kere guncellendi felan diyordum içim rahattı ancak bir trojan girdi bilgisayara, etkileri:

-arkaplan değişti
    -sürekli bilgisayarınızda virus diyip duruyo, yani virusun kendisi yapıyo bunu kafasına göre siteler açıyo, güya temizliyor felan
    -inanılmaz derecede yavaşlattı bilgisayarı, surekli intenete baglanmaya çalışıyodu interneti kapattım
    -Nod32 yi sildim kaspersky 7.0 yukledim (trail versiyon) tarattırıyorum 10-15 saat felan sürüyor, trojanları buluyor bir çoğunu siliyor ancak bi tanesine halen çalışan program (running module) diyerek silemiyor temizleyemiyor da.

Bu arada geri yükleme yapayım dedim ilk defa denedim; geri yuklemeyi kaydettiği tarih sadece virusun bilgisayara yuklendiği an yani geri yuklemeyide etkilemiş yapmamın bi anlamı yok (gene de yaptım ancak sonuç aynı)

Son kez kaspersky la bi kere daha denedim önceden sildiği trojanlar gitmiş ama silemediği trojanı hala silemiyor. Kasperskyi silcem, bu siteden yorumlardan bakarak ad-aware se yükliycem son kez onla taratcam ancak pek ümidim yok.. Xp kullanıyorum format atmadan çözmem lazım bir sürü önemli belgem var dersler resimler felan..

Başına daha önce gelmiş veya en azından bir fikri olan arkadaşların yardımlarını acilen bekliyorum.
    saygılar

• Merhaba aynı sorun benimde başıma geldi. Öncelikle Ctrl + Alt + Del yaparak taskmgr.exe yi çalıştırın. İşlemler sekmesinden bazı işlemleri sırayla durdurarak virüsün hangi dosya olduğunu tespit edin. svchost, explorer, rundll32, spoolsv, crss, smss, System, ctfmon, winlogon, services, lsass olması gereken işlemlerdir. bunlar senin bilgisayarında biraz farklılık gösterebilir. Büyük ihtimalle virus dosyanın adı biraz uzuncadır. Sırayla durdurarak virüsün adını tespit edin. Bilgisayarınızda standart dosya araması yaparak virüsü elle silin. Özellikle System32 klasörünün içine gizlenebiliyor ve birden fazla olma ihtimalide yüksektir. Bu size en azından yedeklerinizi rahat alana kadar zaman sağlayacaktır. Bizde sorun geçici olarak çözüldü belirtilen pencereler açılmıyor ama ara sıra pc mavi ekrana düşüyor ve klavyeden her hangi bir tuşa basıldığında normale dönüyor. En sağlıklısı bu virüs Antivirus veri tabanlarına kaydedilen kadar format.

• teşekkür ederim arkadaşım ancak virus hiç bi şekilde task manageri actırmıyor, engellendi diyor.
  • Security task managerihttp://www.neuber.com/taskmanager/ adresinden indirip,çalıştırın. Daha sonra en üstte kırmızı ile belirtilen ve virüs olduğunu düşündüğünüz programları sağa tıklayıp karantinaya taşıyın. Böylelikle çalışan trojanı kapatmış olursunuz. Windowsun kapatamadığı ve göstermediği programları bu program ile görüp kapatabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok acil garip bir şey var!!
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.