Bildirim
Coffee Lake i3 8350K - CPU Z Benchmark [ i7 6700K / 7700K ile Yarışıyor ]
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Intelin musteriyi salak yerine koyma politikasi karsimda rakip yoksa seve seve çöp islemcileri alicaksiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
aslında eskiden çok paraya az performans veririken artık parasının karşılığı neyse onu vermeye mecbur bir intel var. ryzen lar bu işe dur demese intel eteğindeki taşları dökmeyecekti. ilk hamle g4560 ile geldiğinde bunun bir başlangıç olduğu çok belliydi.
asıl taşlar şimdi yerine oturuyor i3 ler oyun i5 ve i7 ler iş işlemcileri olmaya başladılar. her nesilde i5 ve i7 ler %7 - %8 gibi performans farkları yaratırken artık i3 ler bir önceki i5 ve i7 leri yakalıyor. demekki üretince oluyormuş.
amd sayesinde resmen bir devir kapandı. artık daha mücadeleci ve sakladığı teknolojileri bir bir ortaya çıkaran ve buna mecbur olan üstelik bunu da rekabet edebilmek için daha uygun fiyatlara sunacak intel karşınızda.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
2 çekirdek 4 çekirdek devri bitiyor. -
Eğer bu testler doğruysa AMD yeni bir hamle yapmak zorunda -
2 çekirdekli 4 izlekli i3 7350k 800tl civarıyken acaba bu 4 çekirdekli 4 izlekli 8350k fiyatı ne kadar olur???alın size matemetik sorusu hadi bulun cevabı amd'nin hamlesi olacaktır ama o kadar zorlamasına gerek yok artık bu işlemciyi 1000tl'ye alabilecekmiyiz asıl önemli olan bu bence hayır,ryzen 1200 aldım indirimle 408tl'ye anakart b350m gaming pro intelin üzt düzey anakartlarında ne varsa hepsi var m2,rgb led kontrol,usb 3.0 gen 1,overclock imkanı ve her aldığın işlemci oc yeteneğine sahip fiyatı komedi gibi intelin yanında önü açık platform olarak inteli aldın şimdi 2018'i geç 2019 olacak soket değişti,eskidende amd'ciydim ama artık bu saatten sonra intel almam imkansız en az 2020'ye kadar beraberiz sorunsuz sıkıntısız -
6700k alanlar soğuk su bidonunu kafaya diksin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
8350k 180$ olacağı söylendi. Yani şu anki 7350k ile hemen hemen aynı fiyata sahip.
https://ark.intel.com/tr/products/97527/Intel-Core-i3-7350K-Processor-4M-Cache-4_20-GHz
Fiyat olarak ülkemizde kan emiciler olduğu için belki fiyatlar 1000 tl yi aşabilir.
Zen 2ler de gelince biz son kullanıcılar için daha da performanslı işlemciler görebileceğiz. -
intel mimarisindeki ufak saat hızı ve performans avantajını sonuna kadar kullanmaya çalışıyor.
yeni işlemci alacaklar daha fazla çekirdekli amd işlemcilerden almalılar.( aynı fiyata) -
quote:
Orijinalden alıntı: Mugetsuga
8350k 180$ olacağı söylendi. Yani şu anki 7350k ile hemen hemen aynı fiyata sahip.
https://ark.intel.com/tr/products/97527/Intel-Core-i3-7350K-Processor-4M-Cache-4_20-GHz
Fiyat olarak ülkemizde kan emiciler olduğu için belki fiyatlar 1000 tl yi aşabilir.
Zen 2ler de gelince biz son kullanıcılar için daha da performanslı işlemciler görebileceğiz.
dediğin gibi 100tl altına o işlemci olmaz,100tl'de herkes vermez bir işlemciye yurt dışında yaşamak vardı anasını satayım 180$ nedir ki
-
8350 yi görünce bi an fx-8350 ye nolmuş 7 ghz de mi çalışıyor dedim -
rekabet her zaman iyidir. bize yarıyor -
Intel müşterisini enayi yerine koydu yine. -
Fiyat olarak rakibi ryzen 1500x den oyunlarda daha iyi olacagi garanti ama ne olursa olsun 4/4 bir islemciye bu saatten sonra 180$ verilmez. Hatta 180$ a i3 alasiya kadar 20$ daha koyup ryzen 1600 bile alinir
Fiyat olarak 1500x in karşısına geliyor ama 1500x 4/8 işlemci. Üstelik anakart desteği dolayısıyla 1500x tercih eden işlemci upgrade konusunda avantajlı. Diğer mesele var, Amazon'da 1500x ile aynı fiyata satılabilir, ama TR'de 1600 fiyatına satarlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 25 Ağustos 2017; 3:16:52 >
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
4/4 cpu ya 1000tl mi verilirmis 408tl ye 4/4 alindi bile.
quote:
Orijinalden alıntı: WARTIME
4/4 cpu ya 1000tl mi verilirmis408tl ye 4/4 alindi bile.
vatan'dan r3 1200 hayirli olsun.biz de aldik bir arkadasa ama o teknobiyotikten aldi ayni gun 407 liraydi.vatan indirimi bitirince bunlar da bitirdi cakallar yoksa devam etselerdi ben burada 407 liraya 1200 aliiiiin seklinde gezerdim.arkadas surekli youtube videosu gonderdigi icin bi fikrim oldu yani.1200 olunca aaa gucsuzdur zayiftir diye dusunebilir ama 480 takmislar oc yapmislar bisi degismemis stokta bile kaldirmis o yuzden 4 ghz yapacaksaniz 1070 filan takabilir misiniz acaba diye dusunuyorum.sonucta 1070 takacaksak 1200 dururken kim 1000 liraya i3 alir o konuda haklisiniz. -
Gtx 1070 takacak kisi zaten 1200 almaz sahsen.gider 1700 alir yada 8700k bekler onu alir.
Soyle birseyde var 1200un intel karsiligi 8350k degil 8100dur.fakat 8100de oc yapamiyorsun ayrica 6mb l3 cache var 1200de 8mb.l2 cache 1200de 2mb iken 8100de 1mb.
Bu gibi ufak farklar bile oyuna direk etki ediyor.anlik takilmalarin onune geciyor.
yanlis anlasildim herhalde 1070 takacak kisi 1200 alsin demiyorum 1800x bile alabilir onun bilecegi istir.ancak hizli ram ve 4ghz yapacaksaniz 480 1060 gibi kartlarda fark goremiyorsunuz 1070 takarsaniz hizli ram ve 4ghz'ye deger 1200 icin konusuyorum yoksa daha ustu 480'e zaten her turlu yeter.eger boyle degilse yani 280x 480 gibi kartlar kullanacaksaniz ugrasip 4 ghz 3000 ram almaya gerek yok.ryzenin ölüsü oc'siz 2400 ramle 480'e yetiyorsa ona gore hesabinizi yapin.
https://www.youtube.com/watch?v=VIXcJv5sXrU
-
quote:
Orijinalden alıntı: Jon SNOW 37
6700k alanlar soğuk su bidonunu kafaya diksin
Neden diksin? Merak ettim siz ne kullanıyorsunuz? Bu testin doğru olup olmadığını dahi bilmiyoruz, olsa bile henüz oyun testleri gelmedi. Pc yi büyük çoğunluk olarak daha çok oyun oynamak için toplayan ve kullanan bir kitleden bahsediyoruz - en azından bu forum için konuşuyorum-. Mesela oyunlarda dişe dokunur bir performans bir fark yaratamazsa benim açımdan hiçbir kıymeti olmaz. Yeni nesil işlemcilerin ne fiyatlarla çıkacağını da keza bilmiyoruz. 6700k hala güçlü bir işlemci. Çok uzun süre daha da bilhassa oyunlarda götürecektir.
Yani her yeni nesil ürün çıktığında bir önceki nesli alan insanların edeceği zarardan keyif alan insanlar var, çok enteresan gerçekten.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X