Şimdi Ara

Code Geass'in neresi güzel ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
7.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Akuma_Blade

quote:

Orijinalden alıntı: Frost_Nova

Ben de One Piece'in neresi güzel diye bir konu mu açsam

Death Note'un neresi güzel türü konu açan bir arkadaş vardı "fantastik zannediyordum polisli anime çıktı vs" türü ifadeler kullanıyordu o aklıma geldi. Şaka bir yana, iyi argümanlar kullanırsan ek olarak ben de kendi nedenlerimi de yazarım uzunca.

En basitinden forumda "OP mi, Bleach mi, Naruto mu?" diye bir konu açılıyor OP hayranı geliyor OP diyor, "Bana komik bir anime önerecek olan var mı?" diyorsun adam "OP" hatta kimisi bu abartı konusunda çıtayı bayağı yükseltiyor.

Valla gerek forumun gerekse bir arkadaşımın ve bu arkadaşımın arkadaşı olan Espada'nın verdiği gazla önce bir 90 bölüm izledim. Arkadaş benden önde olduğu için giderek güzelleşen bir yapıda olduğunu ve izlediği bölümlerin mükemmel olduğunu söyleyince sabırla izledim. 100-110-120 derken en sonunda canım sıkıldı op konusuna yazdım dedim ki bu OP ne zaman kendine bağlıyor adamı bıraktım bırakıcam falan, dendi ki 180'lerden sonra bırakamıyorsun o derece. 200. bölümde zor bela bitirip bıraktım. Hayatımda bu kadar sıkıldığım bir an olmamıştır. Hele ki o Enel'li bölümler yok mu? Adamlar 20 bölümde şu karaktere bir nokta konduramadılar, ya ölün ya öldürün bir şekilde terkedin şu bulutları dedim, aksiyon dendi ama bu bölümler de dahi izlediğim hiçbir bölümünde adamakılı bir aksiyon göremedim. Enel'li bölümlerde aksiyonun a'sı animede genel olarak sürükleyiciliği s'si yok. Sadece arada güzelleşiyor yani her 4 bölümün ancak 1'i güzel e ne anladım bundan. Espriler desen deniz seviyesinin altında
    sadece arada tebessüm ettiren anlar oluyor o kadar yani mizah yönünden de sınıfta kalıyor Piece. Fantastik yönünden orta şeker iyi olduğu yerler de var saçmaladıkları yerler de. OP'den soğutan diğer bir şey de gereksiz birbirini tekrar eden sıradan basit diyaloglar ve azımsanmayacak sayıda -kasıtlı olarak- sırf "animeyi biraz daha uzatayım, bu bölümü de boş şeylerle doldurup bitireyim mantığıyla hazırlanmış bölümlerinin olması. Uzatmak için zırt pırt anıları sokuyorlar araya. Nasıl yani dediğinizi duyar gibiyim, şöyle ki. Chopper'ın katılacağı bölümleri ele alalım.O bölümlerden birinde halkın korktuğu vahşi tavşanlar var (Fantastik) yanlış hatırlamıyorsam luffy Nami'yi (nami hasta) o kış kıyamette tepedeki doktora götürmeye çalışıyor hatta sanji de yanlarında. Bu vahşi tavşanlar bunlara saldırıyorlar bir şeyler oluyor, bu tavşanlardan birinin yavrusu tek başına bağrınıyor annesini bulamıyor mu yoksa annesi bir yere mi sıkımış ne olayları tam hatırlayamıyorum da -zaten önemi de yok- annesini kurtarıyorlar sonra yollarına devam ederken spastik bir kaptan bunlara engel olmaya çalışıyor luffy sanji'yi de kolunda taşımak zorunda kalıyor. Çaresizlik diz boyu derken kurtardıkları anne geyik ve saz arkadaşları ortaya çıkıyor ve hemen 2 dk önce gerçekleşen kurtarma operasyonunu anı olarak koyuyorlar ve bu tip bölümleri OP'de bol bol görebilirsiniz, alzheimerı olanlar için işe yarayabilir ama gayet sağlıklıyım.

OP'i izlerken ne gibi bir beklentim vardı; bu kadar övülünce mükemmel bir komedi, mükemmel bir aksiyon(aksiyon konusunda Bleach'e laf atardım ama beterin beteri varmış bu da aksiyon bakımından DMC gibi), sürükleyici bir hikaye, fantastik bir hikaye beklerdim. Fantastik olması dışında hepsinden sınıfta kaldı OP. OP'in ilk 200 bölümü için yazdım, şimdi bana demeyin yüzüp kuyruğuna gelmişsin, devam et, sonraki bölümleri kesin seveceksin" falan filan, beni 200 bölümdür kendine bağlayamadıysa bundan sonra da bağlamasın zaten, izlemem zaten.

DN'u bununla kıyaslamayalım her halukarda tur bindirir buna , DN'u hiçbir araştırma yapmadan dolayısıyla bir beklentim olmadan izledim, her şey sürprizdi ve mükemmeldi. Beklemediğim ama isteyeceğim şeyi bana verdi; sürükleyicilik, düşündürücülük, kaliteli çizimler, suç, polisiye, fantastik, kısa ve öz oluşu, müzikleri (suç, polisiye, fantastik, yüksek çizim kalitesinin ve müziklerinin güzel olması şart değil)

• @Kartal Göz şimdi bu yazdıklarını tekrardan oku.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Espâda

@Kartal Göz şimdi bu yazdıklarını tekrardan oku.

OP için diyorsan adamın yanlış yazdığı pek bir şey yok, hatta ilk 200 bölüm hakkında tam yerinde tespitler yapmış. Bir Naruto Shippuden kadar bölüm izleyipte bir şey görememek hakikaten çıldırtıyor insanı! Sadece komedi, eğlence hakkında yazdıklarına katılmıyorum. Sırf Luffy'nin yüz ifadeleri bile yerlere yatırıyor bazen... Ama OP, cidden Rob Lucci'ye kadar, adeta izleyeni süründürüyor. Çünkü hem hikaye bazında hem de güç bazında, Naruto ve Bleach'e oranla inanılmaz ağır gidiyor ve buda insanı sıkıyor doğal olarak... Ama işin ilginç yanı ise olayların açıldığı zamanlarda hakikaten 200'lerden sonra geliyor, ben de zamanında 200'lerde bırakıp, sonra arkadaşın zoruyla devam etmiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: melkor23

quote:

Orijinalden alıntı: Espâda

@Kartal Göz şimdi bu yazdıklarını tekrardan oku.

OP için diyorsan adamın yanlış yazdığı pek bir şey yok, hatta ilk 200 bölüm hakkında tam yerinde tespitler yapmış. Bir Naruto Shippuden kadar bölüm izleyipte bir şey görememek hakikaten çıldırtıyor insanı! Sadece komedi, eğlence hakkında yazdıklarına katılmıyorum. Sırf Luffy'nin yüz ifadeleri bile yerlere yatırıyor bazen... Ama OP, cidden Rob Lucci'ye kadar, adeta izleyeni süründürüyor. Çünkü hem hikaye bazında hem de güç bazında, Naruto ve Bleach'e oranla inanılmaz ağır gidiyor ve buda insanı sıkıyor doğal olarak... Ama işin ilginç yanı ise olayların açıldığı zamanlarda hakikaten 200'lerden sonra geliyor, ben de zamanında 200'lerde bırakıp, sonra arkadaşın zoruyla devam etmiştim.

Tamam da onun yazdığı gibi: ''180'lere kadar sık dişini ondan sonra devam edince istesen de bırakamayacaksın demiştim.'' ben ona. O da 200'de bırakmıştı. Ben ilk 200 bölüm harika demedim.

Aradan 2 sene geçmiş, şimdi güncele gelip geri kalan bölümleri tamamlamış mı tamamlamamış mı, beğenmiş mi beğenmemiş mi? sor şimdi ona.
    Şu;
    quote:

OP'i izlerken ne gibi bir beklentim vardı; bu kadar övülünce mükemmel bir komedi, mükemmel bir aksiyon(aksiyon konusunda Bleach'e laf atardım ama beterin beteri varmış bu da aksiyon bakımından DMC gibi), sürükleyici bir hikaye, fantastik bir hikaye beklerdim. Fantastik olması dışında hepsinden sınıfta kaldı OP. OP'in ilk 200 bölümü için yazdım, şimdi bana demeyin yüzüp kuyruğuna gelmişsin, devam et, sonraki bölümleri kesin seveceksin" falan filan, beni 200 bölümdür kendine bağlayamadıysa bundan sonra da bağlamasın zaten, izlemem zaten.

dedikleri yüzünden yazdım ben. Bu yazdıkları hakkında hâlâ aynı düşünüyorsa bir sözüm yok.

• OP'yi marineford savaşına kadar pek sevmemiştim ama savaş kısmı hoşuma gitmişti. Ama bana sorarsanız kimseye tavsiye etmem OP'yi 500 küsür bölümün içinde beğendiğim bölüm sayısı 100-150 anca vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Flara

50 küsür bölüm boyunca o salladığı elleri bir yerine kaçacak Rürüşün diye bekledim. İzlemeyin Code Geass falan, ciddiyim, zaman kaybıdır, tamamıyla fan servicedir, piyasının gereklerine bakılıp biraz Gundam'dan biraz Death Note'dan çalınıp, ortaya çıkarılan bir şeydir Code Geass. Türkiye'ye dokunulduğunu söyleyen arkadaşa cevap olarakta diyebileceğim tek şey var, eminim Code Geass'ın yapımcıları Türkiye'nin şuanki durumundan, hatta bir çok alanıyla Türkiye'den haberdar değildir, kendinizi avutmayınız. Eğer ortadoğu ile ilgili bir anime izleyeyim, fikir sahibi olayım diyorsanız Gundam 00 izleyin, orada en iyi şekilde Ortadoğunun durumu işlenmektedir. Türkiye'yi arıyorsanızda D.Gray-Man'daki İstanbul seyahati gibi durumlara bakabilirsiniz..

Ayrica Turkiyeyle alakali Tirinity blood var.Istenbul animenin onemli bolumlerinde geciyor.Bir bakin isterseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comand.com kardeş -- 13 Ağustos 2011; 13:41:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

quote:

Orijinalden alıntı: Akuma_Blade

quote:

Orijinalden alıntı: Frost_Nova

Ben de One Piece'in neresi güzel diye bir konu mu açsam

Death Note'un neresi güzel türü konu açan bir arkadaş vardı "fantastik zannediyordum polisli anime çıktı vs" türü ifadeler kullanıyordu o aklıma geldi. Şaka bir yana, iyi argümanlar kullanırsan ek olarak ben de kendi nedenlerimi de yazarım uzunca.

En basitinden forumda "OP mi, Bleach mi, Naruto mu?" diye bir konu açılıyor OP hayranı geliyor OP diyor, "Bana komik bir anime önerecek olan var mı?" diyorsun adam "OP" hatta kimisi bu abartı konusunda çıtayı bayağı yükseltiyor.

Valla gerek forumun gerekse bir arkadaşımın ve bu arkadaşımın arkadaşı olan Espada'nın verdiği gazla önce bir 90 bölüm izledim. Arkadaş benden önde olduğu için giderek güzelleşen bir yapıda olduğunu ve izlediği bölümlerin mükemmel olduğunu söyleyince sabırla izledim. 100-110-120 derken en sonunda canım sıkıldı op konusuna yazdım dedim ki bu OP ne zaman kendine bağlıyor adamı bıraktım bırakıcam falan, dendi ki 180'lerden sonra bırakamıyorsun o derece. 200. bölümde zor bela bitirip bıraktım. Hayatımda bu kadar sıkıldığım bir an olmamıştır. Hele ki o Enel'li bölümler yok mu? Adamlar 20 bölümde şu karaktere bir nokta konduramadılar, ya ölün ya öldürün bir şekilde terkedin şu bulutları dedim, aksiyon dendi ama bu bölümler de dahi izlediğim hiçbir bölümünde adamakılı bir aksiyon göremedim. Enel'li bölümlerde aksiyonun a'sı animede genel olarak sürükleyiciliği s'si yok. Sadece arada güzelleşiyor yani her 4 bölümün ancak 1'i güzel e ne anladım bundan. Espriler desen deniz seviyesinin altında
    sadece arada tebessüm ettiren anlar oluyor o kadar yani mizah yönünden de sınıfta kalıyor Piece. Fantastik yönünden orta şeker iyi olduğu yerler de var saçmaladıkları yerler de. OP'den soğutan diğer bir şey de gereksiz birbirini tekrar eden sıradan basit diyaloglar ve azımsanmayacak sayıda -kasıtlı olarak- sırf "animeyi biraz daha uzatayım, bu bölümü de boş şeylerle doldurup bitireyim mantığıyla hazırlanmış bölümlerinin olması. Uzatmak için zırt pırt anıları sokuyorlar araya. Nasıl yani dediğinizi duyar gibiyim, şöyle ki. Chopper'ın katılacağı bölümleri ele alalım.O bölümlerden birinde halkın korktuğu vahşi tavşanlar var (Fantastik) yanlış hatırlamıyorsam luffy Nami'yi (nami hasta) o kış kıyamette tepedeki doktora götürmeye çalışıyor hatta sanji de yanlarında. Bu vahşi tavşanlar bunlara saldırıyorlar bir şeyler oluyor, bu tavşanlardan birinin yavrusu tek başına bağrınıyor annesini bulamıyor mu yoksa annesi bir yere mi sıkımış ne olayları tam hatırlayamıyorum da -zaten önemi de yok- annesini kurtarıyorlar sonra yollarına devam ederken spastik bir kaptan bunlara engel olmaya çalışıyor luffy sanji'yi de kolunda taşımak zorunda kalıyor. Çaresizlik diz boyu derken kurtardıkları anne geyik ve saz arkadaşları ortaya çıkıyor ve hemen 2 dk önce gerçekleşen kurtarma operasyonunu anı olarak koyuyorlar ve bu tip bölümleri OP'de bol bol görebilirsiniz, alzheimerı olanlar için işe yarayabilir ama gayet sağlıklıyım.

DN'u bununla kıyaslamayalım her halukarda tur bindirir buna , DN'u hiçbir araştırma yapmadan dolayısıyla bir beklentim olmadan izledim, her şey sürprizdi ve mükemmeldi. Beklemediğim ama isteyeceğim şeyi bana verdi; sürükleyicilik, düşündürücülük, kaliteli çizimler, suç, polisiye, fantastik, kısa ve öz oluşu, müzikleri (suç, polisiye, fantastik, yüksek çizim kalitesinin ve müziklerinin güzel olması şart değil)

Hocam zaten OP yi izlemeyi hiç düşünmüyordum, bu yazıdan sonra da artık hayatta izlemem. Yahu allah aşkına dünyada başka izlenecek şey mi yok da 200 tane boş bölüm izler insan 50 tane güzel bölüm görmek için ? Hani bazı arkadaşlarımız animelerde gülüyor yerlere yatıyor falan ya, onlara lafım yok. Ama bana cidden saçma geliyor. Gidin film dizi izleyin, ya da başka anime bulun, milyon tane birbirinden güzel şey varken ne diye bu kadar kendinizi zorluyorsunuz ? o 200x20 = 4000 dakikanızı birşeyler izleyerek geçirmenin daha güzel bir yolu yok mu sanki ? OP nin 5 bölümünü izlemiştim geçen sene her şeye gülen biri değilseniz gayet gereksiz bir anime olarak algıladım. Şimdi hayatını animelere adamış bir kaç arkadaş gelip bu yorumumu aşağılayan 3-5 paragraf yazar ya umrumda değil. Eğer zamanında benim yaptığım gibi sırf anime olsun diye kendinize işkence ediyorsanız durmanızı tavsiye ederim.

He bu arada, belli ki Code Geass'ı sevmeyenlerin sebebi Lelouch'a duydukları öfke. Aksine ben dahil eminim bir çok kişinin CG'yi sevme nedeni de Lelouch'tur. Sevmiyorsan da ana karakterden nefret ettiğin için bu kadar bilimsel mesajlar yazıp animeyi aşağılamana gerek yok ki. Madem o kadar rahatsız oluyorsun, biz Death Note fanlarına Code Geass önerdiğimizde kendi yorumunu sıkıştırı ver araya, ona göre kendisi karar versin izleyici. Bizim övdüğümüz bir şeyi yererek bir yere mi varacaksınız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghost -- 18 Ağustos 2011; 15:38:35 >

• Bir anime/manga yı beğenmiyince edebi namusuyla okumayı bırakan sağda solda ağlamıyan bir ben mi varım piyasada
  • ya bazen gerçekten komik oluyosunuz bi animeyi beğenmediyseniz beğenmediniz kardeşim,kime neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz bence bu konu "one piece vs naruto vs bleach" konusundan sonra 2. numarada yerini alır
  • Ahahaha... Allahım ben bu kadar tuhaf bi anime izleyici kitlesiyle daha karşılaşmadım... Trajikomedi bu...

Death Note'u Code Geass'la karşılaştıranlara bi laf: CG > DN... Yani Code Geass büyüktür Death Note... Büyüktür daha iyidr anlamında değil, içerik açısından... Code Geass, mainstream shounen animeleri arasındaki en farklı tarzdaki animedir... Gelecekte geçer, kılıçlar kullanılır, Mechalar vardır, Supernaturalite vardır ve Slice of Life... Hatta School bile vardır içerisinde... Code Geass'ın puanının 10/10 (imdb) olmamasının sebebi içerisindeki fazla comic relief olmasıdır. Yani o okul sahneleri sıkıcı ve buna birinin karşı çıkacağını düşünmüyorum... Ancak bu okul sahnelerini bir yapımcı veya yazar gözüyle incelersen Lelouch'un, "Shin Sekai no Kami"'lik veya Yeni Dünya Tanrılığı oynarken hayatın nasıl gittiğini gösterip,

"Bak sen hayatını yaşarken arka planda neler oluyo..."

İzleyicinin aradaki farkı görmesini sağlıyor...

Kısa kescem...

Bak...

Abicim...

Hasta mısın sen ya???

Sen diyorsun ki "Lelouch şerefsiz ve iyiyim diye geçinip kötü olan bi karakter (hypocrite) diye onu sevmiyorum Suzaku'yu VEYAHUT L'i daha çok seviyorum..."

Babacım bak... Amerikalılar 2.Dünya Savaşın'dan beri iyi tiplerin tek başına tüm dünyayı kurtarmasını konu alan filmler yapıyor zaten! (bkz. Televizyon adlı gereksiz alet...)

Sen çıkmış "LELOUCH KÖTÜ" diyosun...

O Zaman Niye Burdasın???

Niye Anime izliyosun?

Animeler farklıdır...

Animeler daha gerçekçidir...

İstemiyorum ben senin anime izlemeni...

Git Superman Returns izle...

Ağır Geliyo Sana Kalite...

• Demem şudur ki kötülük diye bişey ZATEN yok... Tayyip'i iyi zanneden %50'lilik bi kesim var Türkiye'de... Yorum senin...

Çizimler diyosun... ULAN KOLAY MI ÇİZMEK?!?!?

Sor thend'e falan...

Adam king...

Aksiyonlu animeler izle kafanı çalıştırmayacak... Bleach falan...

Güzeldir Bleach...

(FMA: Brotherhood en güzelidir o ayrı... ama... o da çok kaliteli senin için... Yorma kafanı bilimle felan git Naruto izle...)
  • 2 yıl önceki yazdığım çoğu şeylerin arkasındayım (ne yazmışım diye okumak zorunda kaldım haliyle unutmuşum) OP'i bir ara can sıkıntısından atlaya zıplaya güzel denilen bölümlerine geldim beğenince de günceli yakalamıştım 472'de kaldım en son sanırım ve güzeldi. Ancak yine anime salakça bir hal almaya başlayınca ara verdim dedim bari bölümler toplansın da güzel yerleri gelene kadar atlatırım özet geçerim kendi kendime. Çünkü seyrimi kestiğim bölümlerde
    Luffy Ace'i kurtarmak için -200-300 metrelik mesafeyi- 10 bölümdür ona doğru koşuyordu la 10 bölüm boyunca koşan ben olsam yaşadığım yerden Haliç'e inerdim be çüş yani
    OP'in en büyük sorunu bölümlerindeki o heyecanı esprileri gizemi her zaman sağlayamaması, bu konuda hiç istikrarlı değil 50 bölüm izliyorsanız bunun 20 bölümü sadece adam gibi güzeldir diğer bölümleri para etmez. Bu da 2 yıl sonra son sözüm olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 19 Ağustos 2011; 3:56:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Elengor

Demem şudur ki kötülük diye bişey ZATEN yok... Tayyip'i iyi zanneden %50'lilik bi kesim var Türkiye'de... Yorum senin...

Sor thend'e falan...

Adam king...

Güzeldir Bleach...

(FMA: Brotherhood en güzelidir o ayrı... ama... o da çok kaliteli senin için... Yorma kafanı bilimle felan git Naruto izle...)

e yuh. Recep Tayyip'i Anime&Manga bölümünde de gördüm ya ölsem de gam yemem.

Aga Death Note ile Code Geass nasıl karşılaştırılır ya.
    Code Geass'ın yarısından çoğunda askeri zeka kullanıyor Lelouch, Death Note'da Light anca L'i öldürmeye çalışıyor.

Ayrıca tarihte okul üniforması ile tahta oturan tek İmparator vardır.
    Lelouch vi Britannia
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Böyle şeylerın matematiği olmaz.
  • Bir şeylerin güzelliğini bu mantıkla belirleyeceksek şu an dinlenen türlerin müzik türü bile sayılmaması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carnige

Bir anime/manga yı beğenmiyince edebi namusuyla okumayı bırakan sağda solda ağlamıyan bir ben mi varım piyasada

Yalnız değilsin
  • death note u bitirdim
    L öldükten sonra
    bir halta benzemesede gerçekten güzel bir anime ama code geass hoşuma gitmedi 3-4 bölüm izledim sıktı sıkmasının sebebi çizimleri çok berbat ve bende zaten böyle çok plan yapılan animeleri sevmem ama seven vardır birşeyde demem senin hoşuna gitmez başkalarının hoşuna gider o yüzden 2 saat yazı yazmaya gerek yok bende sevmedim yazdım mı 2 saat code geassi kötüleyen yazı yazmadım yukardada bir arkadaş bleache narutoya laf atmış o çok savunduğu code geass narutonun yanından geçemez zeka oyunları var diye bu kadar yüceltmeye gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMDPhenom -- 20 Ağustos 2011; 13:32:06 >
  • Ben de bugün başlıyorum hadi hayırlısı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elengor

Demem şudur ki kötülük diye bişey ZATEN yok... Tayyip'i iyi zanneden %50'lilik bi kesim var Türkiye'de... Yorum senin...

Sor thend'e falan...

Adam king...

Güzeldir Bleach...

/>

• @AMDPhenom

Hatırlıyorum da, "SPOILER KULLAN ALLAHSIZ" diye mesaj atmak zorunda kalırdı bir arkadaşım, ne zaman bir Death Note konusu geçse. Bu arada... Konu neydi, nereye geldi?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.