Şimdi Ara

Çocuklarımızı öne oturtmayalım!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Aslında uymadığımız bir çok trafik kuralı olmasına rağmen, benim özellikle dikkat çekmek istediğim bir konu var. ÇOCUKLARIMIZI LÜTFEN ÖNE OTURTMAYALIM !!!.

Trafikte gördüğüm manzara şudur: En pahalısı ve kalitelisinden tutun, en ucuz ve sadece dönen 4 tekeri olan araçlara kadar, hepsinin içinde göreceğiniz bir manzaradır bu.

Evin babası aracı kullıyor, anne ve çocuk ise önde oturuyorlar. Çoğunlukla emniyet kemeri takılı değil ama daha da vahimi anne takmış kemeri fakat çocuk kucağında korunmasız bir şekilde oturuyor.

Bu ancak ve ancak büyük bir cehaletin önümüze sermiş olduğu tablodur. Gelişmiş ülkelerde çocuklar bırakın önde oturmayı, 12 yaşına kadar arkada ve de özel koltuğunda otururlar. Kim daha akıllı?

Tüm DH dostalrından ricam, varsa bu hatayı yapanlar vazgeçsin, ve trafikte gördüklerinizi lütfen uygun bir dille uyarın. Başka uyarılara gereksiz tepki veren yurdum insanı inanın bu tür uyarıları çoğunlukla haklı buluyor. Konu çocuk olunca başını öne eğiyor. Hatta bırakın tepki veriyorsa da versin. Ama siz uyarınızı lütfen yapın. Ben kendi adıma yapıyorum ve bunu yurt sathına yaymak istiyorum.

Bana yardım edin...

Saygılarımla,
    www.limonsigorta.com

• quote:

Orjinalden alıntı: ahmkara

Cok onemli bir konuya parmak basmissin, bence de herkesin dikkat etmesi gereken bir konu.

Ozellikle airbag'i olan araclarda kucuk bir kazada dahi airbag'in patlamasi cocugun olumune neden olabiliyor. Ben bu konuyu hatirlattigim cogu kisiyi ikna ettim, ancak hala vurdum duymaz cok arkadasim var ve bunlarin hepsi de universite mezunu vs. Yani cok okumak cok akilli olmayi gerektirmiyor.

İstiyorum ki, hemen yarın sabahtan itibaren fahri olarak, isteyenler bu konuda uyarılara bilinçli olarak başlasınlar ve akşamında da burada yaşananları yazsınlar. Paylaşalım. Günde bir kişi ye bile hatırlatma yaparsak iyi bir vatandaşlık görevi yapmış oluruz diye düşünüyorum.

Kolay gelin,
    www.limonsigorta.com

• Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2004 yılında açıklanan rapora göre, gelişmiş ülkelerde kazaya karışan 100 çocuktan 3 ü hayatını kaybederken bizim ülkemizde bu oranın %46 olması çocuklarımızın nasıl korunmasız yolculuk ettiğinin göstergesi.

Lütfen "Çocuklarımızı ön koltuğa oturtmayalım".

www.limonsigorta.com

Bu başlığı açmamdaki amaç, trafikte yapılan onca hataların içinde bana göre en önemlisinin bu oluşudur. Benim mesleğim sigortacılık. Yani bir sigorta acentesiyim. Ama istiyorum ki, mesleğimle ilgili olan bu konuda, en azından bir işin ucundan tutarak, bilinçlendirme, farkındalığı artırma çalışmaları yapayım.
    Bu amaçla hem websitemde, bununla ilgili slogan yaptım, hem DH de bu başlığı açtım, hem de bir bilgilendirici ufak broşür bastırıyorum, bulunduğum yerdeki trafik ışıklarında bizzat kendim günün yoğun saatlerinde dağıtıyorum.
    Geliştirmek ve yaygınlaştırmak istiyorum ama tek başına fazla olmuyor. Yardım ve öneriler bekliyorum.

www.limonsigorta.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oluşumbilgi -- 5 Ocak 2009; 11:22:17 >

• Süper olur!!

www.limonsigorta.com
    quote:

Orjinalden alıntı: Ogün®

Taksim meydanında pankart açalım mı ?

• Bu gün, genç bir anne ve babayı uyardım. Manzara yine aynıydı.Kırmızı ışıkta duran arabada, 3 yaşındaki minicik çocukla ön koltukta, hem de emniyet kemersiz oturan anneyi uyardığımda, haklısınız diyerek, hemen uygun bir yere park ederek arka koltuğa geçtiler.
    Umarım bundan sonra da, bu bilinçle hareket ederler.

iyi akşamlar,
    www.limonsigorta.com

Orjinalden alıntı: oluşumbilgi

Süper olur!!

www.limonsigorta.com
    quote:

Altına "limonsigorta.com" yazacak mıyız ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: oluşumbilgi

Süper olur!!

www.limonsigorta.com
    quote:

Altına "limonsigorta.com" yazacak mıyız ?

Merhaba,

Pankarta yazmayalım. O sadece net'e özel olsun.

Saygılarımla,

www.limonsigorta.com

• Merhaba,

Benim çok önemsediğim bu konunun, sağlık sebebi ile hastanede kaldığım günlerde, gerilere düşmüş olması ve önemsenmemesi ni yadırgadım. Herkesin iyi kötü bir anı ile konuya ne kadar katkıda bulunduğunu yazdığını hayal eder gibiydim başlığı açtığım zaman.

Sağlık olsun,

www.limonsigorta.com

www.limonsigorta.com

http://forum.donanimhaber.com/m_12197828/mpage_1/key_//tm.htm#12197828

Çocuk koltuğa bağlı olmadıktan sonra ister önde, ister arkada otursun çok da fark etmiyor. Çocuklarınız için onlara özel yapılmış koltukları kullanın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 29 Mart 2009; 18:08:08 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.