Şimdi Ara

Çocuk takibi için akıllı saat tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
294
Cevap
20
Favori
220.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • GPS özellikli çocuk takip saatleri ile ilgilenmeye başladım. Bunlara sim kartı takıldığına göre IMEI'lerin kayıtlı olması gerekiyor değil mi? Yurtdışından bir ürün getirmek bu durumda riskli değil mi?

    Şu an Alcatel Move Time 369TL fiyatıyla en uygun tercih gibi.
    https://www.akakce.com/akilli-saat/en-ucuz-alcatel-move-time-turuncu-akilli-cocuk-saati-fiyati,198757174.html

    Ancak bu dokunmatik değil. 2018 yılında çıkan Alcatel TLC Move Time MT30 dokunmatik sanırım. 699TL gibi bir fiyatı var.
    https://www.log.com.tr/cocuklara-ozel-akilli-saat-tcl-movetime-mt30/
    Turkcell dışında bir yerde satılıyor mu bilemedim.

    Bir de Wiky Watch modelleri var
    http://www.wikywatch.com.tr

    Bunun en ucuzu yaklaşık MoveTime fiyatında
    https://www.epey.com/akilli-saat/karsilastir/58734-72600-80736-103940/wiky-watch_wiky-watch-2_alcatel-move-time_wiky-watch-3/

    Tecrübesi olanlar paylaşabilirse tecrübelerini sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 14 Eylül 2018; 16:7:33 >







  • Adam marka/model tavsiyesi istemiş herkes bu saatlerin genel özelliklerini yazmış yok sos tuşuna basınca arıyo, yok güvenli alandan çıkınca bildirim atıyo falan. Onlar zaten genel özellik olarak heryerde yazıyo. Marka/model tavsiyesi olan veya bi marka alıp memnun kalmayıp tavsiye etmeyen varsa onlar yazsın. Bazı ürünlerde sürekli çevrimdışına düşme, bazılarının lokasyon gösteriminde çok fazla sapma, ses kalite sorunu vs sorunları varmış. Bunlara göre memnun kalınan ürün tavsiyesi varsa onları bekliyoruz
    Trendyol'da satılan 300-500 TL arası 2G saatleri inceledikten sonra Amazon tarafından satılan ve gönderilen Alcatel TCL Movetime 42X Family Watch 2'yi herşey dahil 1897 TL'ye aldım. TCL MT42x hakkında onlarca Youtube inceleme videosu izledim, hepsinin içi bomboş. Doğru düzgün teknik inceleme yoktu. İşlemci'den yola çıkarak bu saati almaya karar verdim, almak isteyenlere fikir vereceğini umuyorum;



    + Unisoc'un Spreadtrum SL8521E işlemcisi piyasadaki en güçlü çocuk akıllı saati işlemcisi. MTK tabanlı işlemcilere göre daha yüksek konum hassasiyeti ve pil şarjını daha etkili kullanma gibi önemli avantajları var. Diğer işlemcileri kullanan saatlere bakmayın derim. Ancak bu işlemci hızlı şarj desteklemiyor.

    + 4.5 G destekliyor olması saatin çok uzun süre kullanımda kalacağını gösteriyor. 2G kullanan 300-500 TL bandındaki saatler, 2G şebekesi kapatıldığında (2026) hiçbir işe yaramayacaktır. Geniş bant internet kullandığı için 4.5G şebekesi üzerinden video konferans ve 3 sn'de 1 konum bilgisi alınabiliyor.

    + Ekran parlaklığı çok iyi, dışarıda güneşli havalarda rahatlıkla görülebiliyor.

    + Ses kalitesi harika, kalabalık ve gürültülü ortamlarda çocuğun seni rahatlıkla duyulabiliyor.

    + Hoparlör ve mikrofon kalitesi harika, çocuk arayan kişiyi rahatlıkla duyuyor ve konuşuyor. VoLTE özelliği mevcut, Ayarlar altında VoLTE'yi aktif ederseniz ses sinyali 4G şebekesi üzerinden dijital olarak taşınır.

    + Açık havada GPS (10 m'ye kadar hata), kapalı alanda baz istasyonu (LBS) ve wifi sinyalleri ile konum bulabiliyor (15-35 m'ye kadar hata)

    + iPhone'larda "Live" canlı takip imkanı var, GPS veya LBS+Wifi konum bildirimini 3 sn'de bir'den itibaren seçebiliyorsunuz.

    + Telefonunda üzerindeki uygulama yazılımı Android 4.4 tabanlı yani geliştirilmeye açık. Firmware ise 041 sürümü ile geldi. Henüz ek güncelleme almadı.

    + Paketten %93 şarj ile çıktı, ilk gün tüm kurcalamaların sonunda hala %37 şarjı vardı.

    + Planlı kapanma özelliği var. Yönetici olarak yüklenen TCL Connect yazılımı ile, pil şarjının korunması için, istenilen saatte otomatik kapatılabiliyor (Mesela akşam 21:00 v.b.)

    + Wifi ve bluetooth bağlantısı var. Bluetooth, yakında başka bir MT42 saat varsa arkadaş modu ile 2 saatin eşleştirilmesi için kullanılıyor. Şifre girilirse, cihaz wifi üzerinden internet bağlantısını kullanabiliyor; evde ve okulda şarjı korumak için harika bir özellik,

    + Genpa garantisi ile geldi.

    + Piyasada ekran koruyucusunun satılıyor olması iyi bir özellik.

    + 2Mp kamera fazlasıyla yeterli, çocuk saati hareket ettirmese video konferans kaliteli olabiliyor. Ancak çocuklar kollarını sabit tutamadığından yüksek kalite beklememek lazım.

    + Evde 10 dk kesintisiz video çekimi yaparak hafızaya kaydettik, hala dolu dolu yer vardı. 4GB depolama alanı mevcut. Çekilen video/fotoğraf sadece TCL Connect üzerinden ekli kişilere gönderilebiliyor (Anne veya Baba).

    + Saat, sadece TCL Connect uygulaması üzerinden Anne veya Baba'nın eklediği kişilerden arama alıyor. Ancak bu kişiler TCL Connect üzerinden Anne veya Baba tarafından yetkilendirilmemiş ve TCL Connect yazılımını yüklememiş ise çocuk bu kişilere video/fotoğraf gönderemiyor. Saat açıldığında TCL Connect uygulamasını kullanan kişilere saatin çevrimiçi olduğu, kapandığında ise çevrim dışı olduğu bilgisi gönderiliyor.

    + Şarj akımı 0.41A, gerilim 5V. Yani hızlı şarjı desteklemiyor.



    -Sadece saati TCL Connect'e ilk ekleyen kişi (Anne veya Baba) "Yönetici" olabiliyor. Mesela Anne ekledi ise Baba, Annenin sahip olduğu yetkilere sahip olamıyor. Ayarları kim yapacak, kısıtları kim koyacak ise saati önce o kişinin telefonundan eklemek gerek.

    -Android (Telefonda Android 8.0 yüklü) uygulamasında, iPhone'daki gibi "Live" canlı takip yok, konum gecikmeli görülüyor. Sadece otomatik kayıt yapılan geçmiş konum animasyon olarak oynatılıyor.

    -iPhone uygulamasında çocuk tarafından gönderilen sesli mesajın ses seviyesi çok düşük, neredeyse duyulmuyor (iPhone 6S+, iOS 15.5)

    -"Güvenli konum" dışına çıkıldığında gelen bildirim alarm şeklinde değil, cep telefonu ekranına bakılmasa, çok geç görülebilecek, alelade bir bildirim şeklinde.

    -TCL Connect uygulamasında ayarlanan "Güvenli konum" dışına araba ile çıktık. Android üzerinden yapılan takipte, konum dışına çıktıktan 10 dk sonra bile saati güvenli konum içinde gösteriyordu!? Android uygulamasında konum bilgisini yayınlama süresi elle seçilmediği için TCL Connect v2.9.5 ve saatin uygulama yazılımı _041'de güncelleme gerekiyor diye düşünüyorum.

    -Çin'de satılan model'de oyun yerine İngilizce telaffuz uygulaması koymuşlar, Türkiye'deki model'de ise oyun var! Saat Çin'de "Öğrenme Saati" "Learning Smart Watch" olarak pazarlanıyor.

    -Şarj USB-A yani eski tip şarj üzerinden. Kutu içinde sadece kablo çıkıyor, şarj adaptörü yok.

    -Saat, TCL Connect üzerinden ekli olmayan kişilerden arama kabul etmiyor, karşı tarafta meşgul sinyali çalıyor ama yetkisiz numara saatteki arayanlar listesine düşüyor. Çocuk ise kim aramış diyerek bu numarayı geri arayabiliyor!?
    Tavsiyem şöyle , kesinlikle wiky s almayın. Rezillik başka bir şey değil. şu an tüm paramı çöpe atıp yeni bir model aramak için bu foruma girdim. Şikayetvar a bakarsanız zaten wiky nin ne olduğunu görürsünüz.Ben bakmadan aldım maalesef. Aldığımın 2. günü şarj sorunu nedeniyle servise gitti. Konumu zaten doğru göstermiyordu ki onu dert etmiyordum. Servisten 25 gün sonra geldi. Şimdi de ikide bir kolunda açılıp kapanma sesi çıkartıyor. Öğretmeni uyarmış sonunda çocuğun moral sıfır tabi ki benim de.
    Biz alcatel move time kullanıyoruz. Vodafone dan aldım. 12 ay 56 TL. Saat 400 tl gerisi hat ve vergi... 1 sene sonra saatin ödemesi bitince 13 TL aylık ücret ödeyeceğim. Çok araştırdım en mantıklısı buydu.

    Saatin şarjı iki gün gidiyor. Belirlediği 10 kişi arayabilir,yine belirlediği 10 kişiyi çocuk arayabilir. Ayrıca sesli mesaj da gönderebilirsiniz.
  • Biz alcatel move time kullanıyoruz. Vodafone dan aldım. 12 ay 56 TL. Saat 400 tl gerisi hat ve vergi... 1 sene sonra saatin ödemesi bitince 13 TL aylık ücret ödeyeceğim. Çok araştırdım en mantıklısı buydu.

    Saatin şarjı iki gün gidiyor. Belirlediği 10 kişi arayabilir,yine belirlediği 10 kişiyi çocuk arayabilir. Ayrıca sesli mesaj da gönderebilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,
    Ben de ilkokul birinci sınıfa başlayan kızım için saat bakmaya başladım. Siz aldınız mı? Ya da son araştırmalarınız sonucu edindiğiniz bilgiler nelerdir acaba?

    Benim dikkatimi şu saat çekti.https://www.tsmart.com.tr/urun/akilli-saat



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haviconi -- 4 Ekim 2018; 17:20:29 >
  • güncel tavsiye istiyorum bende. aliexpresten 20 dolar lık ürünler nasıl aceba?_ satıcı ile iletişime geçip imei yuklemesi bile yapılıyormuş
  • Merhaba



    Biz dün aldık.

    Kızım 10 yaşında baya bi araştırmış .

    Vodafoneden aldık alcatelin son çıkanı dokunmatik olanını aldık.

    Cihaz piyasada 800 civarlarında.

    Artı hat gerekiyor sim kart takılıyor.

    Telefona uygulama yükleniyor ordan kontrol ediliyor.

    Gayet faydalı.

    Sağlam duruyor. Kızım çok sevindi zaten aylardır istiyordu.

    İftiharname alınca ödüllendirdik ☺.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 ay taksitle ayda 88 lira içinde cihaz ve hat ücreti dahil.



    Cihaz taksiti bitince aylık 10TL hat ücreti var.



    Ses kalitesi güzel.

    Dokunmatiği iyi. Titreşim var.

    Sos tuşuna 5 saniye uzun basınca anne ve babayı arıyor.

    Kayıtlı 15 numara arayabiliyor aranabiliyor.

    Kayıtsız numara çocuğu arayamıyor.

    Haritadan güvenli alan belirliyorsun okul ve ev çevresi gibi mesela. Alan dışına çıktığında bildiriyor .

    Sesli mesaj atabiliyor alabiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetbilen

    12 ay taksitle ayda 88 lira içinde cihaz ve hat ücreti dahil.



    Cihaz taksiti bitince aylık 10TL hat ücreti var.



    Ses kalitesi güzel.

    Dokunmatiği iyi. Titreşim var.

    Sos tuşuna 5 saniye uzun basınca anne ve babayı arıyor.

    Kayıtlı 15 numara arayabiliyor aranabiliyor.

    Kayıtsız numara çocuğu arayamıyor.

    Haritadan güvenli alan belirliyorsun okul ve ev çevresi gibi mesela. Alan dışına çıktığında bildiriyor .

    Sesli mesaj atabiliyor alabiliyor.
    merhaba ;

    sizinkinde mikrofon varmı ,yada mikrofonlu model varmıdır acaba ?konuşmayı herkesin duymasını istemem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi watersreep -- 25 Şubat 2019; 22:4:43 >
  • merhaba,

    bende oğluma bir adet akıllı saat almayı düşünüyorum.

    Alcatel marka SW10 diye bir saat var, acaba kullanan var mıdır?
  • Arkadaşlar merhaba. Benim sorunum şu. DS18 model saat aldım. Saatin tüm ayarlarını yaptım herşey sorunsuz çalışıyor. Tek sorunumun ses. Saatten karşı tarafa ses çok az gidiyor. Ağzınıza iyice yaklaştırmanız gerekiyor, o zaman bile eh işte. Ortam dinleme özelliği var ama sırf bu yüzden hiç bir şekilde dinliyemiyorum. Telefondan konuşurken de, konuşan kişinin sesi kendisine geliyor. Yani ekolu. Bu sorunu nasıl çözebiliriz? Saate sms atarak acaba mikrofon sesi açılabiliyormu? Yardım edebilirmisiniz? Saatin işlemcisi MTK2503
  • Adam marka/model tavsiyesi istemiş herkes bu saatlerin genel özelliklerini yazmış yok sos tuşuna basınca arıyo, yok güvenli alandan çıkınca bildirim atıyo falan. Onlar zaten genel özellik olarak heryerde yazıyo. Marka/model tavsiyesi olan veya bi marka alıp memnun kalmayıp tavsiye etmeyen varsa onlar yazsın. Bazı ürünlerde sürekli çevrimdışına düşme, bazılarının lokasyon gösteriminde çok fazla sapma, ses kalite sorunu vs sorunları varmış. Bunlara göre memnun kalınan ürün tavsiyesi varsa onları bekliyoruz




  • Merhabalar bende alcatel akıllı saat aldım dokunmatik olmayandan, kullanan arkadaşlara bir sorum olacak: saat ortalama ne kadar internet harcıyor, birde güncel olarak hangi hattın hangi tarifesini kullanıyorsunuz ve kaç liraya.

    Teşekkür ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirce03

    https://www.hepsiburada.com/elari-fixitime-3-gps-li-suya-dayanikli-akilli-cocuk-saati-siyah-p-HBV00000D5T5Q?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.tum.universal-genel.pla&gclid=EAIaIQobChMI0K7qgvTn4QIVDeJ3Ch2GagpoEAQYAiABEgJAefD_BwE



    kızıma aldım 6 aydır kullanıyoruz tavsiye ederim
    bu ürüne simkart takılıp konuşma yapılabiliyor değil mi herhangi bir telefona bağlantı ihtiyacı duymadan ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 21 Haziran 2019; 10:43:13 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZevkiSefa

    bu ürüne simkart takılıp konuşma yapılabiliyor değil mi herhangi bir telefona bağlantı ihtiyacı duymadan ?

    Alıntıları Göster
    evet

    bu aslında bir telefon

    ama en güzel özelliği bence tabiki
    çocuğun bulunduğu ortamı o farketmeden dinliyor olabilmek
  • yazacak kullanıcısına yanıt
    Öyleymiş faydalı .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cinar19 C kullanıcısına yanıt
    Mrb saat satisiniz hala mevcut mu ? Mevcutsa Fiyatı nedir acaba

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çocuk saatinde dayanıklilik ve gps konumunu dogru göstermesi ve 4g onemli.Ilk once elari fixitime 3 alacaktim ama su geciriyormus saat.Piyasada satilan cogu boyle.Bu bakımdan arastirmalarim sonucu Dokipal 4g aldım.Dokipal 4g nin ekrani gorilla glass ile korunuyor ve water resistant ip 68.Testlerim sonucu uygulama, sssli gorusme, goruntulu konusma olarak çok iyi cihaz.

    Çocuk takibi için akıllı saat tavsiyesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: onboardx

    Çocuk saatinde dayanıklilik ve gps konumunu dogru göstermesi ve 4g onemli.Ilk once elari fixitime 3 alacaktim ama su geciriyormus saat.Piyasada satilan cogu boyle.Bu bakımdan arastirmalarim sonucu Dokipal 4g aldım.Dokipal 4g nin ekrani gorilla glass ile korunuyor ve water resistant ip 68.Testlerim sonucu uygulama, sssli gorusme, goruntulu konusma olarak çok iyi cihaz.

    Siz nereden aldınız? İlkokuldaki çocuğum için almam gerekiyor. Gün içinde onu aramam gerekli. Yeni hat mı alıp taktınız yoksa mevcut hattınızı mı taktınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: avantis

    Siz nereden aldınız? İlkokuldaki çocuğum için almam gerekiyor. Gün içinde onu aramam gerekli. Yeni hat mı alıp taktınız yoksa mevcut hattınızı mı taktınız?

    Alıntıları Göster
    Ben mobicomdan aldim.Cihazin çalisabilmesi için bir hat gerekiyor data+ses.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.