Şimdi Ara

Çocuk dövülür mü? İnsana şiddet!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
153
Cevap
0
Favori
6.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anne evladına kızar patlatır bir tokat. Baba kızar çocuğa şamarlar. Öğretmen bir an sinirlenir silkeler öğrenciyi.
    ...

İyi de insan evladı dövülür mü? Döverek eğitim mi olur davranış mı kazandırılır?
    Hayır, korku tabanlı gelişim oluyorsa bugün evladını dövenler dün büyükleri tarafından dövülmüşlerse ve bunu övünç timsali olarak anlatıyorlarsa dönüp içerisinde bulunduğumuz gerçeklere neden bakmıyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 12 Şubat 2012; 22:32:29 >
  • Korkuyla egitim olmaz olamaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MozillanınTilkisi

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir

Kötek ile uslanan kişinin Pavlov'un köpeğinden ne farkı var?

quote:

Orijinalden alıntı: Einstein

Peki eğitim not korkusu, sınıfta bırakma korkusuyla mı olur?

Olmaz. Oldurulmaya çalışılırsa bu kadar olur işte... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 12 Şubat 2012; 22:36:39 >

mesela sizin oğlunuz şimdi terbiyesiz birinin teki olsa, sigara alkol vs kullanıyorsa lisedeyken, okulda pürüz bi öğrenciyse her konuda yani. ilk önce düzgünce döversin. sonra eğitmeye başlarsın.

Orijinalden alıntı: trk.

belli bir sınırı aşmışda dövülür.

mesela sizin oğlunuz şimdi terbiyesiz birinin teki olsa, sigara alkol vs kullanıyorsa lisedeyken, okulda pürüz bi öğrenciyse her konuda yani. ilk önce düzgünce döversin. sonra eğitmeye başlarsın.

Geçelim bunları lütfen. Oğlum terbiyesizin teki de olsa benim oğlumdur canımdır.
    Lisedeki genç dövülür mü hiç ya? Düşman mı kazanacağım kendime?

Eğitime sıra evladım liseye kadar gelmişken geldiyse zaten ben oğlumu yeterince aksatmışım demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 12 Şubat 2012; 22:39:10 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: trk.

belli bir sınırı aşmışda dövülür.

+1 Bir süreden sonra ne dersen de bir işe yaramaz çünkü.

Orijinalden alıntı: İmanPower

Omer hocanin kafa guzel yine

2000 experience points earned
    Öğretmen değilim okula giden 2 çocuğum var.
    Bazen çocukları almak için okula gidiyorum okulda karşılaştığım bazı embesiller öğretmenlere acımama sebeb oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ömer hoca haklı beyler. Şiddet gören çocukda özgüvende kalmaz. Ayrıca zorla güzellik olmaz demiş atalarımız. Sen sigara,alkol içen çocuğunu ne kadar döversen döv gene yapacaktır. Sınıftaki öğrenciye şiddet uygularsan sana kin kapar, çıkıştı ücra köşede sıkıştırır mazallah

Eğitim ailede başlar diyoruz. İlköğretim çağında kılımızı kıpırdatmıyoruz, davranış eğitimi sürecinde yetersiz kalıyoruz, evladımızın farklı alanlarda gelişimine vesile olmuyoruz sonra 16, 17 yaşında genç oluyor ardında da alkol kullandı dövelim, sigara içiyor pataklayalım...

Ne güzel değil mi?
  • ya sen 20 yaşına kadar çocuğu hiç yetiştirememişsen, o yaştan sonra konuşsan eğitebilir misin? bence hayır. çünkü onu anlayamaz o yaşa kadar terbiye görmemiş çocuk. dışarıda yeterince görüyoruz bu tipleri. adam akıllı dayak yiyince niyeyse hepsi değişiyor sonradan.

Orijinalden alıntı: Lcn-80

Kuran'da yazıyor dövebilirsiniz diye

Hadis olmasın ?
  • Sonuçta aynı kapı.
  • Öğretmene verilir çocuk. "Hocam, eti senin kemiği bizim!" denir ki bu en büyük bencillik ve baştan atmadır. Okul artık çocuğun evde bulunmadığı bir mekandır ve aileler o süre zarfında rahat etmektedirler. 3 ay tatil gelince hayıflanan ve "Of, okullar da tatil oldu, bu çocuklarla ne yapacağız!" diyen velilerin çocuklarından söz ediyoruz.

Müzik alanında bir hobi edinmemiş, resim alanına yönlendirilmemiş, ilgisi ve becerisi olan bir branşa yöneltilmemiş, güzel sanatlarla tanıştırılmamış, bireysel ya da grup halinde yapılan spor dallarına katılmamış ve sosyalleşme sürecini sokakta gerçekleştiren bir çocuğu ailesi döverek eğitecek öyle mi?

Neden efendim? Hakkı kötekmiş. Bırakalım bunları lütfen. Samimi olalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 12 Şubat 2012; 22:50:21 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.