Şimdi Ara

Çocuk dövülür mü? İnsana şiddet! (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
0
Favori
6.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benimde bi kaç eski öğretmenim var; yakalarsam ağzını burnunu kırıcam, küçükken hiç dayak yemedim dövmediler de beni ama tiplerini sevmedim konuşmalarını sevmezdim açtıkları konuları sevmezdim,
    Dünya üzerindeki canlıların, DNA zincirinde sadece dört Nükleotit bulunur. Her canlı varlık, bu dört temel yapı taşlarının değişik kombinasyonlarıyla yaratılmıştır. Bizim gen zincirimizde ise; Boşluklar vardır. Bunlar beşinci ve altıncı DNA Nükleotidir. Şu an gen aktarımını tamamladık, yeni bir tür yaratmayı başardık, Bu tür insan ile uzaylı melezidir,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömer

quote:

Orijinalden alıntı: Spoon!

Meslek lisesine gitseniz anlardınız gereklimi gereksizmi

Arada 2 tane şamarlamak lazım çok abarttıkça ama yoksa kızar uyarırsın yeter çocuğa

1 yıl Meslek Lisesinde ders okuttum.

Nedir bu kusura bakmayın da, rejim mi yapıyorsunuz ki ara öğün yer gibi arada 2 tane şamarlamak lazım diyorsunuz?
    Sizin evladınızı komşunuz şamarladığı zaman çikolata ve çiçek gönderin o zaman. :))

Ömer hocam ben Teknik Lise mezunuyum ve yukarıdaki arkadaşa gerçekten hak veriyorum.Öğrenciler o kadar sorumsuz,laubali ki anca 2 şamar onları kendine getiriyor.Üstelik bence abartmamak şartıyla dayak en iyi disiplin yöntemlerinden birisidir,bizzat kendim gördüm,yaşadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dennisx -- 13 Şubat 2012; 10:52:32 >
    "Yanlış adamla dövüşüyor olsanız bile en azından doğru silah seçin."
  • İnsanların gözü yeni yeni açılmaya başladı.Herkesin ağzında bir laf "Benim annem-babam öğretmene eti senin kemiği benim derdi.Öğretmen döverdi birşey demezdik" falan diyorlar.Şimdi o dayak yiyen çocuklar kendi çocuklarının aynı muamele görmesini istemiyor.Ondan öğretmenler şikayetçi mesleklerinden.Eskiden vur kır parçala kim ne derdi?Öğrencinin aileside birşey demezse kimse karışmazdı zaten.Şimdi maymun gözünü açınca öğretmenler şikayetçi olmaya başladı.Çokta iyi oluyor

quote:

Orijinalden alıntı: Tolga*

Çok dayak yedim pederden, şimdi kavgacı biri değilim ne olcak

Siz de oğlunuzu dövmeyi düşünüyor musunuz peki?

Gerektiği zaman evet. Şımartarak büyütmek istemiyorum ben

Anne evladına kızar patlatır bir tokat. Baba kızar çocuğa şamarlar. Öğretmen bir an sinirlenir silkeler öğrenciyi.
    ...

İyi de insan evladı dövülür mü? Döverek eğitim mi olur davranış mı kazandırılır?
    Hayır, korku tabanlı gelişim oluyorsa bugün evladını dövenler dün büyükleri tarafından dövülmüşlerse ve bunu övünç timsali olarak anlatıyorlarsa dönüp içerisinde bulunduğumuz gerçeklere neden bakmıyorlar?

çocuğunu, öğrencisini evcil hayvanı olarak gören insanlardan başka ne beklenirki???
    içinde bulunduğumuz düzen insanı eğitmeyi değil kontrol altına almayı hedeflediği için çocukken babadan, öğrenciyken öğretmenden, sonrada polisten dayak yiyoruz. bu düzende düşünen, öğrenen adam sevilmez...
  • Dostum öğretmenim ve kesinlikle vurmuyorum çocuklara. ama dayak olmadan eğitim olmaz bence. çıldıracak dereceye geliyorum bazen. hatta 2 dk önce çıktım dersten kafayı yedirecek bir kaç öğrenci var evlat olsa sevilmezler emin ol
  • Şimdi dayakta göreceli bi olay bence kişiden kişiye değişir . Bir çocuk yetişirken büyüğünden korkmalı biz küçükken (ablamla) annemden korkardık misafirlikte bi göz ucuyla bakması yeterli olurdu şımarmamamız için. Şimdi bakıyorum teyzemin 3 erkekten sonra bi kızı oldu 4-5 yaşında kız DUR,SUS,DİNLE,BEKLE, hiç birşeyden anlamıyor kimseden korkmuyor ana sınıfına yazıldı 1 gün sonra geri geldi öğretmenlerde dayanamamış herşeyi ağlayarak bağırarak yaptırıyor ve kimseden korkmuyor

ha arada bi şamarı yiyince dizginleniyor

biraz uzun oldu ama yeri geldiği zaman çocuk yetiştirirken gözünü korkutmak şart ama Cahilce davranmamak gerekir
    mesela biz gecekondu mahallesinde büyüdük komşulara bakıyorum cocukları sanki evladı değil yunan askeri dövermiş gibi tekme tokat dalıyor
    Ama annem sokakta veya misafirlikte toplum içinde bizi kesinlikle dövmez rencide etmezdi ve bizde buna karşılık yüzünü kara çıkarmadık ve hiç bi zaman anneme laf getirmedik

ya abi bu yazı gittikçe gider çocuk yetiştirmek ayrı bi olay inşallah ilerde evlendiğimde eşimde annem gibi olur

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetozdogan06 -- 13 Şubat 2012; 11:36:18 >

quote:

Orijinalden alıntı: trk.

belli bir sınırı aşmışda dövülür.

mesela sizin oğlunuz şimdi terbiyesiz birinin teki olsa, sigara alkol vs kullanıyorsa lisedeyken, okulda pürüz bi öğrenciyse her konuda yani. ilk önce düzgünce döversin. sonra eğitmeye başlarsın.

Geçelim bunları lütfen. Oğlum terbiyesizin teki de olsa benim oğlumdur canımdır.
    Lisedeki genç dövülür mü hiç ya? Düşman mı kazanacağım kendime?

Eğitime sıra evladım liseye kadar gelmişken geldiyse zaten ben oğlumu yeterince aksatmışım demektir.

hocam belliki bir çocukla temas yok teması kurda gel bende zamanında yediğim dayaklar yüzünden karşıyım mesela yiğenim bize geliyor nasıl özlemişim ilk 2 saat evi yıksa kıyamıyorum ama 3-4-5-6-7 derken kaş göz ayrı oynuyor bu açıdan düşün insandır 1 kez hata yaptı diye ağzı burnu kırılmaz ama umarım düzgün bir evladın olur ama olmadı diyelim 1-2-3 derken elbet bardak taşar s.kerim sözümü deyip Allah ne verdiyse girersin hata yapan insan olduğu gibi sende insansın sonuçta
  • Geçende karşılaştıgım teknik resim hocam kemik kıran avni;şimdi nesil degişti dedi,sizleri tekme tokat döverdim sakat bıraktıgım bile oldu,eve gidip ailenize söyleyince bide onlardan dayak yerdiniz ama şimdi adamın kulagını çekiyorum sabahına savcı ifadeye çagırıyor nasıl iş anlamadım,yeni nesil azıttı iyice artist dedi.niye lan adamları şikayet ediyosunuz dövimmi sizi..
  • Eğitimde şiddete kesinlikle karşıyım, ailede ise ufak tefek şamar yemişliğim oldu ki buda benim yaramazlıklarımdan kaynaklanıyo olsa gerek çocukları korkutarak veya döverek hiç bir şekilde onları o davranışlardan alıkoymuyosunuz aksine daha fazla o davranışa yöneltirsiniz sizden korkar içine kapanır ve kendini başka yerlerde arar hıncını sizdeki sinirini başkalarından çıkartır buda onun hayatta zorluklarla karşılaşacağı anlamına gelir..

Kimler, hangi nedenlerden ötürü evladını döver ya da bir başkasının dövmesine göz yumar?
  • Ömer Hocam bütün yazdıklarını takip ettim bence haklısın, ayrıca efendi olan adam zaten dayak yemez.. Yinede dövülüyorsa Aile de veya öğretmenlerde bi saçmalık vardır.. Olay beyinde bitiyo 17-20yaşına gelmiş hoplayıp zıplıyo okulda..Bunalrıda hortumla dövmek lazım..Ailesindede iş yok..Bırak erkeği bu devirde kızlar erkeklerin aklına getiremeyeceği küfürler ediyor..Bu saatten sonra terbiye olayı bitmiştir.. Suçu işliyo sonra babasına söylüyo benim oğluma vuranın diyo soluğu okulda alıyor...Boş insanlar çok laf anlatamazsın

Acımayacaksın Vuracaksın kırbacı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .:: Death ::. -- 13 Şubat 2012; 17:45:44 >

Orijinalden alıntı: Einstein

Peki eğitim not korkusu, sınıfta bırakma korkusuyla mı olur?

''Bence okullarda yapılan en büyük yanlış, çocukları korkuyla motive ederek birşey öğretmeye çalışmaktır. Not alma korkusu, sınıfta kalma korkusu gibi. Bir konuya ilgi duyarak öğrenmek ile, korku ile bir şeyi öğrenmek arasında nükleer bir patlama ile bir kıvılcım kadar fark vardır.''

- Stanley Kubrick

Orijinalden alıntı: Dennisx

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Spoon!

Meslek lisesine gitseniz anlardınız gereklimi gereksizmi

Arada 2 tane şamarlamak lazım çok abarttıkça ama yoksa kızar uyarırsın yeter çocuğa

1 yıl Meslek Lisesinde ders okuttum.

Nedir bu kusura bakmayın da, rejim mi yapıyorsunuz ki ara öğün yer gibi arada 2 tane şamarlamak lazım diyorsunuz?
    Sizin evladınızı komşunuz şamarladığı zaman çikolata ve çiçek gönderin o zaman. :))

Ömer hocam ben Teknik Lise mezunuyum ve yukarıdaki arkadaşa gerçekten hak veriyorum.Öğrenciler o kadar sorumsuz,laubali ki anca 2 şamar onları kendine getiriyor.Üstelik bence abartmamak şartıyla dayak en iyi disiplin yöntemlerinden birisidir,bizzat kendim gördüm,yaşadım.

ogrenciye vuran adam adam degildir isterse elinde 50 tane dlploma olsun isterse super ogretmen olsun lisede degil ama orta okulda cok dayak yedim simdi bazi hocalari dua ederek bazilarininda kulaklarini cinlatatak aniyorum
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.