Şimdi Ara

Çocuk büyüdüğünde anne babasına beni bu ülkeye niye getirdiniz diye hesap sorarsa?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu ülkeye çocuk yapanlar ileride çocuğunuz büyüğünde, kafası basmaya başladığında, beni bu ülkeye niye getirdiniz diye hesap sorarsa ne cevap vereceksiniz?

- İşte yaşlandığımızda bize bakarsın diye mi yaptık mı diyecekler?

- Çocuk sevmek istedik o yüzden yaptık seni mi diyecekler?

- Yoksa padişah soyundan geliyoruz, padişah soyu tükenmesin diye yaptık mı diyecekler?

- Yoksa topluma kısır olmadığımızı ispatlamamız gerekiyordu. Kendimizi topluma ispatlamak için yaptık mı diyecekler?

"Allahü teala ezelde seni bizlerin vasıtasıyla dünyaya gelmeni ve bu dünya hayatında imtihan edilmeni takdir etmiş. Sana istemediğin hiç birşeyi yaptıramayız. Fiziki olarak biraz bize benzersin ama bizlerden ayrı bağımsız bir kulsun. Karakterin, sevdiklerin ve nefret ettiklerin bile bizimkilerden farklı. Fabrikasyon değilsin; istediğimiz şekle ve karaktere bürünemezsin. Rızkını seni yaratan takdir edip bizlerin vasıtasıyla da sana gönderiyor.

Ruhun zaten önceden yaratılmış, dünyaya geleceğin vakti bekliyordun ve bizlerin vasıtasıyla geldin. Bizler seni hiç istemesek bile sen yine bizlerin vasıtasıyla dünyaya gelirdin: nitekim korundukları halde bebek sahibi olanlar çoktur.

Sen bizlere Allahü tealanın bir emanetisin. Seni doğru yetiştirirsek, bizler kabirdeyken bile senin sayende sürekli sevap kazanabiliriz.

Ancak seni kötü yetiştirip emanete hıyanet edersek, senin yüzünden Veyl ismindeki cehennemde yanabiliriz.

Nitekim Sevgili Peygamberimiz "Aleyhisselam" Çok müslüman evladı, babaları yüzünden Veyl ismindeki Cehenneme gidecektir. Çünkü bunların babaları, yalnız para kazanmak ve keyf sürmek hırsına düşüp ve yalnız dünya işleri arkasında koşup, evlatlarına Müslümanlığı ve Kur'an-ı kerimi öğretmediler. Ben böyle babalardan uzağım. Onlar da benden uzaktır. Çocuklarına dinlerini öğretmeyenler Cehenneme gidecektir buyurmuşlardır.

Sen ve seni dünyaya getirenlerin ne zaman öleceği belli değil. Ne zaman öleceğini bilemediğin şu dünyada kafanı böyle şeylere değil, farklı şeylere çalıştırarak hem bu dünyada mutlu hem de ahırette ebedi seadeti elde etmeye bak yavrum" diyebilirsin...

• Ben çocuklara soruyorum her yurtdışına gittiğimizde, buraya taşınalım mı diye. Şu ana kadar evet cevabı alabilmiş değilim. 15 ülkeye falan çocukları da götürmüşüzdür. Hayat sadece Türkiye’de zor değil açıkçası. Bütün dünyada zor ama evet burada aşırı zor. Muhtemelen büyüdüklerinde gitmek isteyecekler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Kaç yaşında çocuklar?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Konuya gelecek olursak çok doğru şimdi ruhi cenetin hong kongtaki tabut evler videosunu izliyorum abi fakir insanın çocuğu ana babasina ne kadar kufur etse az dünya suanda tekelci vahsi kapitalizmin elinde kapitalistler insanlari bocekle beslenen tüp kadar evlerde yasayan calisma gücü bitince hemen ölen varlıklara cevirmis durumda resmen matrixte yasiyoruz

Sen bu sisteme çocuk getirirsen çocuk seni kesse bicaklasa hakli omg

En az 500 bin dolarlik mal birakamayacagi çocuğu yapan cinayet işliyor net

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bu gezilerde gerçekten kültür mimari ve ingiliz yaşamına hayran kaldık. Bu hayranlık zaten ingilterede yatırım planlarımız da vardı. Onları bir yerinde de gormek istedik. Ama tabi biz 1 hayran olduysak cocuk 10 hayran oldu

Bu süreçte onumuzdeki sene lgs de var, bu yuzden derslerine çok iyi çalışırsan lgs yi de iyi bir okul kazanırsan, üniversitede seni buraya okumaya gondeririz. Belki universiteden sonra burda calısır ve yaşarsın dedik

Cocuk buraya gelmek için iyi birl ise kazanmaya gerek olmadıgını soyledi. Ama okumadan gelirsen kafelerde çalışan hintliler beya bilet satan ayakçı zenciler gibi bir işte çalışacağını ve dolayısıyla mutlu olamayacağını söyledik

Bir süre sonra çocuk, keşke siz derslerinize çalışıp buraya gelseydiniz, ben de burada doğsaydım, vatandaş olsaydım. Sizin yüzünüzden türkiyedeyim. Bu bottan hayatı yaşıyorum vs dedi.

Hiç unutmuyorum metrodayız ağzının içine bi vurdum tokadı. Boyle metroda derin bi sessizlik oldu. Konu kapandı.

Ben oraya gitmeyi tercih etmedigim için gitmedim. Adam olsun istiyorsa çalışır gider.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

Ben yavru kedi atip yakalama oyunu yuzunden osmanliyi patlatmistim. Yavru kediyi birinci kata kadar atip yakaliyorlardi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 29 Ocak 2026; 17:17:3 >

Orijinalden alıntı: Kaygerya

13yasındaki oglumdan benzer birşey duydum.
    Bu yıl 4 kere uk ya gittik. Galler, londra , iskoçya, highlands ve en son da cambridge ve londraya yenıden gittik. Olay son geçen ayki gidişimizde oldu.

Bu gezilerde gerçekten kültür mimari ve ingiliz yaşamına hayran kaldık. Bu hayranlık zaten ingilterede yatırım planlarımız da vardı. Onları bir yerinde de gormek istedik. Ama tabi biz 1 hayran olduysak cocuk 10 hayran oldu

Bu süreçte onumuzdeki sene lgs de var, bu yuzden derslerine çok iyi çalışırsan lgs yi de iyi bir okul kazanırsan, üniversitede seni buraya okumaya gondeririz. Belki universiteden sonra burda calısır ve yaşarsın dedik

Cocuk buraya gelmek için iyi birl ise kazanmaya gerek olmadıgını soyledi. Ama okumadan gelirsen kafelerde çalışan hintliler beya bilet satan ayakçı zenciler gibi bir işte çalışacağını ve dolayısıyla mutlu olamayacağını söyledik

Bir süre sonra çocuk, keşke siz derslerinize çalışıp buraya gelseydiniz, ben de burada doğsaydım, vatandaş olsaydım. Sizin yüzünüzden türkiyedeyim. Bu bottan hayatı yaşıyorum vs dedi.

Hiç unutmuyorum metrodayız ağzının içine bi vurdum tokadı. Boyle metroda derin bi sessizlik oldu. Konu kapandı.

Ben oraya gitmeyi tercih etmedigim için gitmedim. Adam olsun istiyorsa çalışır gider.

Kedi atip yakalamak cinayete tesebbustur

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Bence kedi atmanın bir suçu olmamalı. Ama yakalayamamak ağır suç olmalı. Çunku kediyi havaya atmanın kesiye bir zararı yok ama tutamamak zarar verir

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Bence kedi atmanın bir suçu olmamalı. Ama yakalayamamak ağır suç olmalı. Çunku kediyi havaya atmanın kesiye bir zararı yok ama tutamamak zarar verir

bes dakika gec gorseydim zaten yakalayamacakti, ben bes dakika daha gecmis sayarak, osmanliyi verdim

Bu otl her derde deva bir sey zaten. Bana iki tane hirt gelmsiti mesela, kavga etmisler.. Biri dedi ki, bu bana vurdu dedi, oyle mi? dedim.. vurdun mu? dedim, evet dedi msadan kalktim bir tane otto, sonra oburu dedi, telsizi duvara vurdu dedi, vurdun mu? dedim.. evet dedi.. bir tane de ona otto, haydi yuruyun mevzu bitti dedim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 29 Ocak 2026; 19:54:59 >

13 yaşına göre kafası zehir gibi. Biz o yaşlarda mal gibi geziyorduk. Tek bildiğimiz top oynamaktı. Şimdi ki çocuklar çok akıllı. Çocuk erken yaşta yurt dışına çıkmış, bakış açısı kazanmış. Yurt dışına çıkmasaydı oradaki yaşantıyı görmeseydi, bazı şeylerin farkına çok daha geç varacaktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek Yol Erken Seçim -- 29 Ocak 2026; 19:51:54 >

Cocugun haksız tek kelimesi yok takdir ettim. Kafa basıyo.Genc yasta farkındalık kazanmış

Metroda adım atacak yer olsa dekmeyi yapıstırırdım agzına.

haklı olduğu gercegini degistirmeeez. erken yasta bakıs acısı kazanmak cok iyi adamı fena gelistirir cocukda farkındaymıski solemis bunları

Zaten cocuk tamamen farkındalık ve özgüvenden oluşuyor.

hahaha :D

• Çocuğun kalbine daha bu yaşta şimdiden kafirlerin memleketinin sevgisi yerleşmiş ve kendi vatanından nefret eder hale gelmiş. Bu bacak kadar çocuğun yaşı kaç başı kaç. Buna afrikadaki kaburga kemikleri sayılan bebelerin akranlarının fotolarını gösterip bir süre sadece ekmek ve tuz vereceksin ki babasının birkaç konu önce yazdığı krallar gibi yaşıyoruz cümlesindeki çoğu çocuğun sahip olamadığı ama kendisinin içinde yüzdüğü imkanları fark etsin.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.