Şimdi Ara

Çocuğunu Döven Tipler hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ne düşünüyorsunuz?küçükken annem döverdi beni aklıma geldikçe sinirlerim bozuluyor.neden dövdün deyinc anneler döver ehe diyor. babamı söylememe gerek yok köylünün teki onun yüzünden içine kapanık birisi oldum.en ufak bir şeyde kıazr. bir gün ölecek cenazene gidersem ne olayım
    milletin annesine babasına bakıyorum ilimle bilimle uğraşıyor çocuğu için uğraşıyor bizimkilere bak birde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerkanHur -- 20 Kasım 2017; 8:49:33 >

• Fiziksel ve manevi şiddet çocuklar için çok tehlikeli, hayatı algılayıp tanıdığı dönemde dayak yiyen yada baskı altına alınıp korkutulan çocuk, kendini geliştirip değiştirmeyi beceremezse hayatı boyunca bunun sancısını yaşar.

Sonra büyüyünce bu çocuk neden başarılı olamadı, neden böyle oldu diyorlar...
  • Kimi ebeveyn zevk için kimisi de adam olsun diye.

Bilmezler çocuğu ne kadar büyük etkilediğini.

Önemli olan niyet.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen olurda çocuğun olursa ona düzgün babalık yap. Vicdan olarak rahat edersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pink Floyd kullanıcısına yanıt
    ne çocuğu bu tiple çocuk mu yapılır vicdan azabından uyuyamam . düşünsene bana benziyor
  • Anneler döver ehe.

• ben küçükken marketlerden hep sakız çikolata çalardım bi iki kere yakalandım annem her seferınde beni felç etti, şimdi düşünüyorumda annem beni dövmeseydi ben belkide çalmaya devam edecektim ama kafama vura vura akıllandırdı beni. şimdi mühendisim. ve o sakız çikolata çaldığım bütün marketleri tek tek dolaşıp helallik isteyerek bir miktar para verdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hll knk -- 20 Kasım 2017; 9:21:4 >
  • Bir kere bile dayak yemedim kucukken ama annem sinirlenince beni korkutmak icin war cry acip yakinima dogru eline ne gecerse firlatirdi, arkama bakmadan kacardim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benimkiler dovmezdi ama gorup gorebilecegin en baskici ustume kapanik aileye sahibim.Benim asosyal olmamim en buyuk sebebide baskici aile yapisinda yetismem.Babam o kadar baskici degilde annem cok fena.

• Evin icinde hopladim diye dayak yedim.

Yatagin ustunde minderlerle dovusurudum .d bir gun zipladim.yatak coktu .d o sira dayak yedim.

Simdide eskiden hopluyor zipliyordun simdi mal gibi pcde oturuyorsun diyorlar.

• Fiziksel ve manevi şiddet çocuklar için çok tehlikeli, hayatı algılayıp tanıdığı dönemde dayak yiyen yada baskı altına alınıp korkutulan çocuk, kendini geliştirip değiştirmeyi beceremezse hayatı boyunca bunun sancısını yaşar.

Sonra büyüyünce bu çocuk neden başarılı olamadı, neden böyle oldu diyorlar...
  • Islah edilmesi için dövüle bilir. Keşke benide dövselerdi hastayım diye okula gitmedim sabah erkenden hastaneye götürüp akşama kadar hastane bekledik ve üstelik yalan söylediğimi de biliyordu.

• Tensegrity T kullanıcısına yanıt
    ulan aileye bak ya. bende bir keresinde çok feci hasta olmuştum, 10 gün hiçbir şey yemeyip içmedim, yataktan kalkamadım ama kimse bir şey demedi...
  • chatlck C kullanıcısına yanıt
    Anneler babalar çocuklarını seçemediği gibi çocuklarda alesini seçemiyor.

• Bazı davranışlar vardır; dövmekten daha etkilidir. Ağacın yaş iken eğildiğinin bilincinde olarak çocuğu büyütmeli, çocuğa küçükken ne kazandırırsanız büyüdüğünde onun meyvesini alacağınızın bilincinde olmalısınız. Bekarım;ama şiddetli çocuk büyütülmemesi gerektiğinin bilincindeyim.
  • Tensegrity T kullanıcısına yanıt
    hocam haklısın da benim yazdığım şeyle ne alakası var anlamadım
  • Annem ara sıra ağzımın ortasına çakardı. İyiki de yapmış zamanında valla şimdi yaptığım mallıkları hatırlıyorum da.

• 5-6 yaşındayken evde gürültü oldu diye üst komşu şikayete gelmişti.Annem önce komşuya şuna bi kız amcası tarzından bi şeyler demişti. O gidince de evire çevire dövmüştü, dudağımı patlatmıştı. O gün de okula gittiğimde millet soruyodu dudağına noldu diye ben de düştüm demiştim. Hatırladıkça bi kötü olurum hala. Annem sınıf öğretmeni bu arada...

• quote:

Orijinalden alıntı: Taparcasına

Çok şefkatli anne babaya sahibim. Aşşırı sinirlendirmelerimin sonucu annemden terlik yemişliğim bi kaç darbe almışlığım var. Dayak olarak görmüyorum. Hakeza babam otoriter bi tip değil tam tersine oldukça merhametlidir. Babamdan sadece bir kere yumruk benzeri birşey yediğimi hatırlıyorum. Sağlam vurmadı heralde. Yüzde yüz haklıydı vurmakta ona da bişey demiyorum.

Benim sorunum büyük ablamla alakalı. Yahu arkadaş 3 kardeşiz. 3 kardeş bu güzelim ailede olaysız büyüdük. Bu davar ablam çocuğunu öylesine yeriyor, incitiyor ve bazen de dövüyor ki. Akıl alır gibi değil. Bak yine bunun bi küçüğü ablam var o da çok merhametli, iyi bir anne. Bu nasıl böyle gaddar falan oldu aklım almıyor.

Bize geldiğinde yeğenime vurmasını geç tek kötü söz dahi söylemesini falan yasakladım ilk başlarda. Ne yapabilirim diye çok düşündüm. Acaba topluca enişteyi ablayı yeğeni alıp psikologamı götürsem diye düşündüm. Yakın zamanda bu çocuk bi sıkıntı yaşadı hocaya götürelim falan dediler. O zaman anladım. Benim yanımda çocuğa insan gibi davranmasını sağlamam birşeye yaramaz sonuçta onun annesi ve aynı evde yaşıyorlar. Karışma imkanım yok. Ama gördüm ki dışarıdan da müdahale şansım yok.

Yazık, üzülüyorum çocuğa. Ne kadar dayı olarak özgüvenini sağlama adına bişeyler yapsam da ileride büyük sıkıntılar çekeceği gün gibi ortada. Ya serseri olur, ya hepten içine kapanır, ya dışarı yansıtması farklı olur. Hayırlısı.

Peder beyin özünde var anadolu çomarlığı. O internette alaya alınan tip tam anlamıyla uyuyor. Valide ve kökleri daha bi moderndir. Ailesi de öyle. Büyük ablama artık peder beyinmi özellikleri geçti ne olduysa. Kendi prototipleri olmuş aslında ilk çocuk. Yapamamışlar, olmamış. İlkinde sıçmışlar, ikincisi düzgün olmuş ve ustalık dönemlerinde beni oluşturmuşlar sağolsunlar.

Neyse çok yazdım demem o ki çocukları dövmeyin, incitmeyin, gururunu kırmayın abiler. Ne hakkınız var buna ne sebebiniz.

bu nasıl yorum ya

• Bütün içine kapanık, istediği hayatı yaşayamayan tiplerin de yasakçı, diğer insanların da istediği hayatı yaşamasına engel olan Abdülhamite sempati beslemesi de ne yaman çelişkidir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.