Şimdi Ara

Çocuğumun ikiz olmasını istiyorum ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • birbirine benzeyen ikiz oğlumun olmasını istiyorum sizce ne yapılmalı?

• Daha fazla çalış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Minimum 2 kişi lazım ve aynı anda ereksıyon geçirmeliler.
  • Hoş geldin arkadaşım evlenceğiniz Eşinizin ikiz olmasına dikkat edin

• Cidden ya. Bunu ben de merak ediyorum. Kasıtlı olarak oluyo mu? Kasıtlı dediğim yani doktor kontrolünde falan

• 2 erkek 1 dişiye ihtiyacimiz var , birini daha bul , kesin ikiz olur , forumda konu acarsaniz 1 dk içinde 2.baba adayini bulabilirsiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iki kez üst üste boşalınca oluyomuş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tek yol ikiz olana dek olumune kurtaj, bunuda yapacak serefsiz dunyada yoktur

• sağlıklı olsan da tüp bebek deneyebilirsin

tüp bebekte ikiz olma ihtimali epey yüksek oluyor

bunun yanında eşinin ikiz ya da annesinin falan ikiz olması etkiliyor. tanıdığım ikizler var, anneleri de ikiz. ırsi biraz da

• quote:

Orijinalden alıntı: hawking45

birbirine benzeyen ikiz oğlumun olmasını istiyorum sizce ne yapılmalı?

Tur bindir...

• Aban

• Günleri var bebeğim onun bi araştır

• KızlarSoruyor'a çevirdiniz forumu iyice
  • İyi forumlar..

Çok basit hocam karın ikiz doğurmalı.

Kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi instance -- 4 Ekim 2016; 22:32:22 >
  • Peşpeşe fişeklemen lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yapamazsın

• Ben de merak ediyorum bunu.
    Bi belgeselde izlemiştim hindistanda bi bölgede hamile kalınca ikiz çıkıyordu cocuklar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bunu bende sormuştum genelde ailende ikiz insanlar yoksa bu çok zor olan birşey genetik bir konuymuş :)
  • Tüp bebekte belki olabilir ama normal yollarda bunun bir yolu yok hocam. Tamamen yengenin mitoz bölünme yeteneğine bakıyor.

• İKİZ GEBELİK İÇİN NE YAPMALI? İKİZ BEBEK İSTİYORUM?
    İkiz gebelik için ne yapılmalı? İkiz gebelik şansını arttıran faktörler nelerdir? veya ikiz bebek istiyorum? İkiz bebek nasıl olur? İkiz bebek olması için ne yapabiliriz? diyenler için ikiz hamile kalma yöntemleri hakkında.

Çiftlerin İkiz bebek sahibi olmak için uygulayabilecekleri herhangi bir özel yöntem yoktur. Yani anne adayı belirli bir yiyecekle veya içecekle anında ikiz bebek sahibi olamaz. Araştırmalar sağlıklı beslenme özellikle folik asit bakımından zengin gıdalar tüketmenin ikiz şansını arttırdığını gösteriyor ancak, bu durum mutlaka anne adayının ikizleri olacağı anlamına da gelmiyor.
    Örneğin; doğurganlık üzerine yapılan araştırmalarda süt ürünlerini sık tüken kadınların ikiz bebek sahibi olma oranı, bu ürünleri daha az tüketenlere oranla çok daha yüksek olduğu bilinmektedir. Ayrıca, tatlı patatesi sık tüketen afrika kabilelerinde ikiz bebek oranının dünya ortalamasının çok çok üstünde olduğu saptanmıştır. Bazı sebzelerdeki vitaminlerin ikiz oranını artırdığı analiz edilmiş ancak tek başlarına kesin faktör değillerdir. Yani anne adayı sırf belirli gıdaları tüketip ikiz doğuramaz.
    İKİZ GEBELİK EN ÇOK KİMLERDE GÖRÜLÜR?

Anne tarafının ailesinde daha önce ikiz doğurmuş bireyler varsa çiftlerin ikiz bebek şansı 4 kat daha yüksektir. Babanın ailesi de önemlidir ancak annenin ailesine oranla ikiz görülme daha azdır.

Yanı sırı anne yaşı ilerledikçe ikiz gebelik ihtimali genç yaştakilere göre oranla biraz daha fazladır çünkü, ileri yaşlarda gebe kalmak zordur ama olduğunda da çoğul gebelik şansı yüksek olur.

Bunların haricinde yardımcı üreme teknikleri kullanarak gebe kalanlarda ikiz gebelik daha çok görülür. (tüp bebek ve ilaçla kısırlık tedavisi gibi) Birden fazla yumurta oluşturulduğu için şans artar.

TÜP BEBEK YAPTIRSAM İKİZLERİM OLUR MU?

Hiç bir doktor sırf ikiz gebelik olsun diye kendisine müracaat eden çiftlere tüp bebek tedavisini uygun görmez. Zira, mesleki açısından etik bir davranış değildir. Yardımcı teknikler sadece doğal şekilde gebe kalamayanlar için geçerlidir. Bir sorunu bulunmayanlara uygulanmaz.

Doktorlar sorunu olupta tüp bebek tedavisi görenlerin dahi ikizi olsun istemezler ve önermezler çünkü çoğul gebeliklerde erken doğum riski vardır. Kilo kontrolü sağlanması gerekir. Doğum sonrası küveze girme riskleri vardır. Pek çok özel bakım ve takip gerekir. Kısaca zorlu bir süreçtir. Bu nedenle mümkün olduğunca tekiz gebelikle sürecin bitirilmesini daha uygun görürler.

Not: Artık günümüzde özel koşullar olmadığı takdirde bu yöntemlere sınırlama getirilmiştir.

İKİZ GEBELİK İSTATİSTİKLERİ

Türkiyede çoğul gebelik her 80-100 (%2) kadın da bir görülür. Bu oran bazı ırklarda daha sıktır. Örneğin; Nijerya’da yaklaşık %5’dir. Ayrıca uzun boylu ve kilolu kadınların ikiz bebek doğurma sıklığı, kısa, zayıf ve yeterli beslenememiş anne adaylarına göre %25-30 fazladır.

İstatistiklere göre Türkiye’de dünyaya gelen tüp bebeklerin yaklaşık %45’i ikiz olarak doğuyor. 40 yaşında hamile kalanların ikiz bebek doğurma şansları %7 iken 45 yaşta ihtimal %17’lere çıkıyor. Tek yumurta ikizi ihtimali yaş, doğum sayısı faktörlerinden bağımsız olup, yaklaşık 1/250’dir.

Tek yumurta ikizinin ırk, yaş ve daha önceden doğum sayısı gibi faktörlerden etkilenmeden doğum sankı 1/250-300 arasındadır. Bu istatistik tüm Dünya’da aynıdır. Çift yumurta ikizi ise bir kaç tane faktörden etkilenebilir. Bunlar; kalıtsal özellikler bilhassas anne adayının ailesinde ikiz doğum yapmış olan varsa şans artıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.