Arkadaşlar çocuk istiyoruz çünkü herkes öyle yapıyor ve çocuk şirin bir şey ve yaşarken yalnız kalmıyoruz. Ama bu yaptıklarımızın çocuğa güzel bir gelecek sağlamak ile alakası yok. Tamamen çocuğunuzun geleceğini düşünüyorsanız çocuk yapmazsınız. Böylece çocuğunuzun kötü bir geleceği olmaz. |
Çocuğu Kendimiz için Yapıyoruz Çocuk için Değil

-
-
"Çocuklarıma bırakacağım en büyük miras hiç var olmayacak olmalarıdır." -Arthur Schopenhauer
-
En güzel felsefe budur.
-
Dünyanın yararına biriyse ne mutlu o yüzden kalitsiz damızlıkların hepsi mezbaya gönderilmelidir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bencilce düşünceyle çocuk yapanlar elbette var lakin çocuk iyidir hoştur. Zengin değilsek 1 den fazla yapmamak gerek.
Mesela ben İlhan Musk kadar zengin olsam sürekli ürerim. 7 kıtadan 30 çocuk yaparım omg. Zeki spermler dünyanın her yerinde olsun.
Kendime bir ada alırım çocuklarımla orada bir ülke kurarım. Çok fantastik bir hayat yaşardım.
Galiba İlhan Musk benim kadar zeki değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çocuklarıma öyle bir hediye vereceğim ki hiçbir baba veremeyecek.
-ben
-
İnsanlık bencil bir türdür.
Lanet olsun, bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor.. *Martin Durden
Çocuk yapmanın bencilce olmayan hiç bir sebebi yoktur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
tyler?
-
marla?
nope I am the soap.
-
Burada bir tane kız arkadaşı olmayan tiplere böyle şeyler yazmayın. Natali matali bir felsefeleri var
birisi ölünce de o öldüğü ve kim bilir şimdi neler çektiği için değil, biz onu bir daha göremeyeceğimiz için, onunla konuşamayacağımız için ağlarız.
-
çoçuk yapan öküzdür
-- __Hamza5806__--
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0alametifarika0 -- 25 Şubat 2022; 16:28:36 > -
dinsizler yapmasın zaten.
-
Birileri doğduğu için pişman oldu diye çocuk sahibi olmak kötü bir şey olmuyor. Bende iyi ki varım diyorum. İyi ki doğmuşum diyorum. Sen kendi çocuğuna kötü bir yaşam vereceksen hiç sahip olma zorlayan mı var? Ben iyi bir yaşam verebileceğime inanıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zihnin Geleceği -- 25 Şubat 2022; 18:34:40 >
Doğmamış insanlar, zevkli deneyimleri kaçırıp kaçırmadıklarını umursamazlar. Öte yandan, acı çekerlerse umursarlar (bkz: asimetri argümanı ( )). Ayrıca, ya mutlu olmazlarsa? Sonuçları çekenler onlar olmadığı için karar vermek ebeveynlere bağlı değildir. Anne baba ne kadar uğraşırsa uğraşsın kontrol edilemeyen birçok faktör vardır (örn. ruhsal/bedensel hastalıklar, kazalar, suçlar vb.).
en.wikipedia.org
Antinatalism - Wikipediahttps://en.wikipedia.org/wiki/Antinatalism#Asymmetry_between_pleasure_and_pain -
Acı çekmenin kötü bir şey olduğu kanısına nasıl varıyorsun? Bu dünyada mutluluğu anlamlı kılan şey acıdır. Acının olmadığı yerde mutlulukta anlamını yitirmeye başlıyor. Dolayısıyla ben acıyı sürekli kaçmamız, sakınmamız gereken bir şey olarak görmüyorum aksine hayatın bir parçası olarak kabul ediyorum.
Senin mantığına göre tüm insanlığın intihar etmesi gerekir çünkü gelecekte acı mı var, mutluluk mu var bilmiyoruz dolayısıyla acı olma ihtimalindense yok olmayı tercih etmeliyiz.
Ayrıca doğmamış insanlar zevkli deneyimleri umursamaz diyorsun da acı çekinde umursayacaklarına nasıl bu kadar eminsin? Belki acı çekmesine rağmen dünyaya geldiğine mutlu olacak? Sen bu insanın elinden var olma fırsatını almış oldun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zihnin Geleceği -- 25 Şubat 2022; 21:41:34 >
"Savaş, tecavüz, taciz, travma, keder vb. PTSD gibi, yarardan çok zarar veren birçok travmatik deneyim vardır. Bu, karakter veya güç oluşturmaz; onları yok eder. İnsanların belirli durumlara nasıl tepki vereceğini tahmin etmenin bir yolu yoktur, bu yüzden onlara yardımcı olacağından daha fazla zarar verebilir.
Ayrıca, insanlar ne olursa olsun bir güç erdemini yerine getirmek için acı çekmek zorunda kalmamalıdır. Asla o durumda olmayı istemediler, hatta gücü arzulamadılar veya buna değer vermediler, öyleyse neden onlara zorlanmalı?
Buna değer olduğunu düşünsen bile, bu senin fikrin. Başkasını aynı şekilde hissetmeyebilecekleri için acı çekebilecekleri bir dünyaya zorlamayın. Acı çeken sen değilsen neden bunu yapmak senin seçimin?"
En Beğenilen Yanıtlar

"Çocuklarıma bırakacağım en büyük miras hiç var olmayacak olmalarıdır." -Arthur Schopenhauer |
En güzel felsefe budur. |
Benzer içerikler
- toptan kıyafet alıp satmak
- sevgilimin gönlünü nasıl alabilirim
- hametan dudağa sürülür mü
- a101 sigaraları
- polonya teknoloji mağazaları
- google çizim yap
- ets2 türkiye haritası
- bim para sayma makinesi
- dc açıldı mı
- en ilginç rekorlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X