Şimdi Ara

CNY70 SENSÖRÜNÜ BİR TÜRLÜ ÇALIŞTIRAMADIM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çizgi izleyen robot yapmak için 3 adet cny70 sensörü datasheette gösterildiği gibi bağladım(47kohmluk direnç ile), karşılaştırıcı olarak SN74LS14 kullandım. Pic'e 3 sensördende siyah zemin, beyaz zemin farketmeksizin sıfır geliyor. Kamerayla sensörlere baktım kızılötesi led çalışıyor. Sorun ne olabilir? SN74LS14 ün bozuk olma olasılığı varmı?

• CNY70'de Ir led içinde 100-200 ohm arası direnç kullanmak gerekiyor.

Resimdeki gibi yap.

CNY70 SENSÖRÜNÜ BİR TÜRLÜ ÇALIŞTIRAMADIM.

Karşılaştırıcıyı hiç işe katmadan direk cny70'i test et.Belki Cny'yi bozmuşsundur.Cep telefonunun kamerasıyla test et ır led yanıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smoch -- 5 Şubat 2011; 23:11:41 >
  • devreni LS14'e doğru bağladığından emin olmalısın.
  •  CNY70 SENSÖRÜNÜ BİR TÜRLÜ ÇALIŞTIRAMADIM.

teşekkürçer cevaplar için.

sensörleri doğru bağladığıma eminim kamerada kızılötesi ışığı görebiliyorum.

Ls14 için vcc ye +5v gnd ye eksi ucu bağlıycam değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmeteralpis -- 6 Şubat 2011; 0:07:18 >
  • söylediğin doğru alienahmet. birde triggerın bağlantılarını kontrol et istersen.
    örneğin 1 giriş, 2 çıkış. 3 giriş, 4 çıkış gibi. yani cny70 i 1'e mcu bağlantısını ise 2'ye.
  • cny70 leri picin analog cikisindan kontrol edersen 1metreden bile sensor okuyabilirsin. Sahsen yaptim. Tabi bu hassasligi degistirebilirsin.
    Ne tripot ile ne opamp ile ugrasirsin.
  • Bugün bir multimetre alıp sensörlerin ve karşılaştırıcının çalışıp çalışmadığını kontrol ettim. Beyaz zeminde sensörden 4v geliyor siyah zeminde 0v. sensörler çalışıyor. Karşılaştırıcı çıkışlarında siyahtayken 3.6v beyazdayken 0v. Herhalde 3.6volt pic girişi için yetersiz kalıyor. Voltaj regülatör devresinde 7805 kullandım 9v luk pil ile çalıştırıyorum motorları daha bağlamadım. 3,6v u nasıl arttırabilirim onu 5v ye çıkartabilsem sorun çözülürmü?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkürler sorunu çözdüm
    PIC1F628A'da giriş portlarını aktif etmek için programın başına
    MOVLW H'07'
    MOVWF CMCON
    yazmak gerekiyormuş, bende bu işlerde yeni olduğum için bunu bilmiyordum.
    Gereksiz yer işgal ettim burda özür dilerim.
  • Gereksiz olur mu dostum, kim bilir kaç kişiye faydası dokunacak bu başlığın...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.