Şimdi Ara

Cnet modem ayarları (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
295
Cevap
0
Favori
175.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cnet 4 portlu adsl modemi arkadaşa kurcaktık ancak win me edition da olmadı ağ bağlantılarından lan bağlantısını kuramadım 10.0.0.2 konsoluna giremedim ne yapmalıyım.
  • ne kadar çok c net kullanan varmış alamdığıma pişman oldum
  • kalite çoklukla ölçülmez her zaman herkes tofaş kullanıyor kalişte midir ? İnsanların ihtiyacını karşıladığı için ve orta sınıfa hitap ettiği için ben adsl d-link 500g kullanıyorum. Memnunum. Yalnız bir de bugün sabahtan beri bekledim. adsl hattım bir türlü düzelmdedi. Ben de dededen kalma ttnet'den girdim.
  • Biraz önce bana telefonla şöyle bir sorun geldi sizle paylaşmak istedim.Aynı modemi evinde kullanan müşteri
    tüm adreslere sorunsuz girebildiğini ancak yahoo ve mynete giremediğini söylüyor böyle bir şey bana çok garip geldi hemen aklıma firewall geldi bundn mıdır ancak firewall ayarları default(varsayılandı) yani oynanmadı bu konuda ne yapabiliriz acil öneri bekleniyor.
  • selamlar, bu foruma üye değildim ama bu başlığı görünce belki faydam olur diye kaydoldum. ben de cnet kullanıcısıyım ve bir iki konuda düşüncelerimi söylemek istiyorum...

    dmz'yi aktive etmenizi pek tavsiye etmem çünkü firewall işlevi gören nat (network address translation) devre dışı kalır. tek tek port açmak zahmetli gelebilir ama nat güvenlik açısından önemli bir özellik.

    router'a tek bilgisayara bağlıyken Ethernet Link Status: DOWN yazması normaldir, bağlantıyla alakası yok. bilgisayarı 2 nolu ethernet girişine bağlayınca ya da 2. bir bilgisayar bağlayınca UP oluyor.

    konfigürasyon ekranına internetten erişilmesini engellemek istiyorsanız ayarlarda Misc Configuration kısmındaki WAN side HTTP server i disabled yapın. eğer web server kuracaksanız buradaki 80 olan port değerini değiştirmeniz gerek. tabii buradan portu değiştirince 10.0.0.2 ile girilen sayfaya "10.0.0.2:x" (x yeni port adresi) yazarak giriliyor, ayarları resetlemenz durumunda ise tekrar eski haline dönüyor.

    modemi reset ettiğinizde ip almıyor ve dolayısıyla bağlanamıyorsa, sadece bilgisayarı restart ettiğinizde ya da network'u disable edip tekrar enable ettiğinizde bağlanıyorsaayarlardaki ADSL Configuration kısmından Handshake Protocol'u değiştirmeyi deneyin.

    firmware yüklerken modemin sapıtması ve adsl ışığının yanmamaya başlaması durumunda şu linkte an altta yazıldığı şekilde usb kablosuyla firmware tüklemeniz lazım:
    http://www.cnet.com.tw/f-adsl.htm
    bu da usb'den yüklenebilen firmware:
    http://www.farina1.com/megaspeed/V5%20%26%20XP/032002_rel5_0501.zip
    bu firmware'i aynı cnet'i in sayfasında yaıldığı gibi, ama "P52_usb" yerine "rm" yazarak yükleyebilirsiniz.

    yahoo'ya girememek cnet'e has bir durum değil, az önce usr9105 modem kullanan bir arkadaşım da aynı şikayetini belirtti.

    galiba bu kadardı...

    dediğim gibi ben bu foruma fazla bakmıyorum, cnet router'larla ilgili bir sorununuz olması durumundawww.darkhardware.com forumlarında sorarsanız yardımcı olmaya çalışırım. burada da çok faydalı bilgiler verilmiş, oradaki cnet kullanan arkadaşlar için bu başlığın linkini de oraya yazmayı düşünüyorum. hazırlayan arkadaşın eline sağlık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DylanDog -- 26 Aralık 2004, 10:43:23 >




  • kıracam atacam şerefsizim modemi yaaa Tribesman sorı sorcam çekiniyom artık sendekide can...
  • port açmak istiyorum ama açamıyorum udp den rooter in ipsi ile açayım diorum olmuyo heralde o listeye atıyo ama yani ben 8000. portu açıyımda bi radyo bağlantısı deneyim dedim olmadı aha resimde de görünüyo ip sabitlemeyi zaten beceremedim .....bi el atın yaaa
  • portu gateway'ın ip'si olan 10.0.0.2 ye yönlendirmişsiniz, bilgisayarın ip'sine yönlendirmeniz lazım. start menusunde run'da cmd yazıp command prompt'u açın, ipconfig yazıp 10.0.0.x şeklindeki ip'nizi öğrenin. ip'nin değişmemesini istiyorsanız network connections'da bağlantınızın üzerine sağ tıklayıp properties'e girin, tcp-ip properties e girip ip'yi 10.0.0.x (x 3 ile 14 arası istediğiniz bir sayı), subnet mask'ı 255.0.0.0, gateway'ı 10.0.0.2 olacak şekilde ayarlayın, alta ttnet dns'lerini girin.
  • arkadaşler burada anlatılan her türlü şeyi denedim kasamı ve modemimi alıp başka hatta da denedim orda çalıştı fakat eve geldim kendi hattıma bağladım olmadı ADSL ışığı devamlı yanıp sönüyo bu hatla alakalı bişeymi bağlatalı iki hafta oldu tyelekomdan gelip bakacaz desiler ama hala kimse yok piyasada ADSL ışığının yanıp sönmesi hattan mı sorun olduğunu gösterir lütfen birisi cevaplasın yoksa modeminide... deyip parçalıcem... şimdiden teşekkürler
  • Arkadaşlar ben Cnet modeme bağlı network'teki 5 bilgisayardan biriyim ve odem benimkine bağlı değil.Forumlardan öğrendiğim kadarıyla sabit IP aldım,portlarımı açtım, NAT ayarını da yaptım ama bir türlü torrent(6881-6889) indirmeyi başaramadım.Acaba illa ki ana makinadan mı açmam gerekiyor portları? Bir de mesala internetten multiplayer oyun oynayacaksam onun kullandığı portu nereden bulacağım çünkü o da bağlanamıyor. YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM. Şimdiden teşekkürler.
  • 06reis , Emre_z3 ikinizinde problemi aynı noktada birleşiyor
    quote:

    lykos:
    portu gateway'ın ip'si olan 10.0.0.2 ye yönlendirmişsiniz, bilgisayarın ip'sine yönlendirmeniz lazım. start menusunde run'da cmd yazıp command prompt'u açın, ipconfig yazıp 10.0.0.x şeklindeki ip'nizi öğrenin. ip'nin değişmemesini istiyorsanız network connections'da bağlantınızın üzerine sağ tıklayıp properties'e girin, tcp-ip properties e girip ip'yi 10.0.0.x (x 3 ile 14 arası istediğiniz bir sayı), subnet mask'ı 255.0.0.0, gateway'ı 10.0.0.2 olacak şekilde ayarlayın, alta ttnet dns'lerini girin.


    Emre_z3
    sende port açarken kendi ip numaranı girersen port açılır. port numaraları + kendi bilgisayarın ipsini gi

    bluetone
    adsl ışığın sürekli yanmıyorsa daha hattın açılmamış olabilir hattan kaynaklanıyor yane




  • İlk başta ilgilendiğin için çok teşekkür ederim. Ben kendi bilgisayarıma sabit IP'yi modemin ip aralığı olan 10.0.0.4-10.0.0.15 aralığından farklı bir ip aldım -----> 10.0.0.138 . Fakat bilgisine başvurduğum bir teknik servis elemanı böyle yaptığımda modemin bağlantıyı dağıttığı ip sınırını aştığım için bağlantımın oluşmayacağını söyledi. Ama bağlantımda bir sorun yok. Port açarken de benim modemin yazılımında tek satırda şu girdileri istiyor: ve her halikarda bütün girdileri doldurmamı istiyor. Acaba "Private IP" ne işe yarar? Eğer tek portu açmaya yarıyorsa port aralığını nasıl açarım? Gerçekten Bu CNET modem beni çok uğraştırdı. Umarım sonunda bu uğraşlarıma değer. YARDIMLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER.
  • Ayrıca benim modemde şimdi şu ayarlar var : ID Public Port - Start Public Port - End Private Port Port Type Host IP Address
    1 6880 6889 6882 TCP 10.0.0.138

    Ve hala torrent kullanamıyorum.
  • Emre_z3 şimdi şunları yap Başlat/çalıştır/command/ipconfig
    burda ip adres ne ise açtığın portların sonundaki ip adres kutucuğuna bunu yaz okmi...
  • hepsine aynı değerleri gir burada bendeki frimware farklılığından biraz değişik gözüküyor amaq bende şöle birşey gözüme çarptı private port kısmı verdiğim aralığın son değerini veriyor public start kısmına port başlangıçı public end port aralığı sonu private port a ise port aralığı son değerini gir bide öle dene ayrı değerler verme private için bakalım ne olacak

    buarada o aralık olayı dhcp serverın ip atayabileceği ip adreslerinin aralığını verir bende o ip aralığından farklı bir değer kullanıyorum
  • Vallahi ne diyim? Allah sizden razı olsun ya!!! Burada yaptığınız gerçekten değer biçilemez birşey. Şu karmakarışık Siberalem'de insanlara yardım ediyorsunuz. Gerçekten bilgi paylaştıkça artıyor. .:ÇOK TEŞEKKÜRLER: .
  • Bu arada birşey denedim Azureus programının kullandığı torrent port aralığı olan 6881-6889 aralığını şu şekilde açtım :
    ID Public Port - Start Public Port - End Private Port Port Type Host IP Address
    1 6881 6889 6889 TCP 10.0.0.138

    fakat Azureus'un "Port Test" bölümünde bu aralıkta herhangi bir port yazdığımda "NAT hatası" diye bir mesaj veriyor. Böyle olunca da yine bağlanmıyor. Hatta "Firewall" kısmını disable yapıp "Save & Reboot" dediğimde bile bağlanmıyor! Acaba modemde mi bir sorun var? Şüphelenmeye başladım!
  • başka bi şekilde port aç aralık verme başlangıç ve bitiş aralığını azureusta aynı port yap sonrada o portu aç birde o şekilde dene
  • arkadaşım aynı sorun bende de vardı.cnet modemim var. adsl bağlı olduğunu söylediği halde telekom,ben modemimden adsl bağlantı ışığı alamıyordum. bak eğer paralel hattan bağlıyorsan modem adsl sinyalini algılamıyor! çektiğiniz paralel kablo üzerinden adsl bağlamayın. ben şu şekilde yaptım. eve gelen ana hatta kablo bağlayıp sadece modeme taktım. sonra ana hattan bi kablo daha alıp splitterla evdeki 2 ayrı telefona dağıttım. yani velhasıl bende evdeki paralel çekilen kablolardan birine splitterı takıp diğer tarafına modemle telefonu bağlayınca olmadı.muhtemelen başta gelen kabloyla gücü ikiye bölüp sonra tekrar iki bölmemden kaynaklanıyordu. ama direkt hatta paralel çekinde galiba önceki gelen sinyal gücünü 1/4 ten 1/2 ye yükseltince adsl çalışmaya başladı. ben elektronik müh.son sınıf olduğum halde tam anlamış değilim durumu.ama akımdır akıl sır ermez diyorum.




  • ya yukarıda "bluetone" için açıklama yaptım.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.