Şimdi Ara

CLK200 W208

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Özellikle w208 kasa CLK 200 çıktığı ilk günden beri almak istediğim, ciddi ciddi beğendiğim bir araç ve temiz bir tane bulursam almak istiyorum. 1997-2002 arasında satıldığını biliyorum. Coupe olması konusunda sıkıntım yok... Kompressor düşünmüyorum.

Bu araçlarda kronik sorun var mıdır?
    KM 100.000 üzerinde olursa bakım masrafları çok olur mu?
    Yıllık benzin ve vergi masrafı beni yorar mı?

Bilgisi olan arkadaşların görüşlerini rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sobriquet -- 2 Haziran 2007; 20:59:30 >

• SORUN CIKARNAZ FAKAT VERGİ MASRAFLARI COK OLUR
  • EGER 2000 MODELDEN YUKSEK ALISAN
  • 1998 model ile 2000 model arasında özellikle direksiyon ve göstergelerde olmak üzere bazı değişiklikler var. Makyajlanmış hali daha güzel ama söylediğiniz gibi vergisi biraz daha artıyor.

Ben 1998 model iyi durumda bir CLK arıyorum.
    Vergisi 600 - 650 YTL arası bir rakamdı. Şu an ki aracım 200-250 arası ödüyorum. 3 katı ama ödemeye hazırım.
  • Neden komprassör düşünmüyorsun ki anlamadım?

CLK 240, CLK 320... devamı yazmıyorum, gibi motor seçeneklerine yönelmek zorunda kalıcaksın da buda vergiyi katlıcak tabiki..

Yerinde olsam CLK 230 Komprassörlere bakardım..
  • Ben CLK 200 düşünüyorum. 240 veya 320 beni aşar. Hem benzin sarfiyatı hem de vergi nedenleriyle...
    CLK 200 kompressor, CLK 200'den daha fazla benzin yakar diye düşündüğüm için istemiyorum.
    Ama bir yandan temiz bulursam tabi ki kompressor almayı tercih ederim.

Baktığım CLK'lar genellikle 100.000 - 150.000 KM arasında...
    Ben iyi durumda ve mümkün olduğunca donanımlı bir CLK peşindeyim.

Sizlerden de fikir alayım.
    Mesela 100.000 KM'de donanımı zayıf bir CLK yerine 140.000'de FULL bir CLK'mı almak mantıklıdır?
    Yoksa Mercedes'de olsa 40.000 KM fark fazla mı dersiniz?
  • Merdesde farketmez 40.000 km lik bir km rakamı..

CLK 200 dediğin 136 beygirlik ve şuanda benim 94 model E200 aracımda olan motorla aynı..

Bu motor CLK ya yakışmıyor bence..Madem diğer motorlar sizi aşar o zaman CLK 200 komprassör almalısınız..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    E87 120i
    12 yıl önce açıldı
    Mercedes gl320
    geçen yıl açıldı
    BMW F21 116i
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aslında her zaman söylenen "Zayıf motor kasa ağırsa güçlü motordan daha çok benzin yakar!" sözüne istinaden bile kompressor alabilirim.
    Ama bu forumda ve farklı yerlerde okuduklarım benzin sarfiyatının kompressorde arttığı...

Her iki motoru kıyaslayıp ne kadar yaktığını bilsem aslında işim daha kolay olur ama böyle somut bir veriye henüz ulaşamadım.
    Temiz bir CLK bulayım da artık kompressor de alırız o zaman hiç düşünmeden...
  • Galericilik yapıyoruz ailecek senelerdir
    gerçekten karşısına geçipte izlediğimde
    zevk duyduğum tek araç budur.
    Mercedes başka birşey zaten
    ve bu aracı daha başka birşey
    kmnin yüksek olması farketmez mutlaka yüksek donanımlı
    olan aracı tercih et.
    ayrıca kazasız olanını tercih etmende yarar var herzaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unforgiven3 -- 15 Haziran 2007; 12:52:40 >
  • Bende aracı çok beğeniyorum. Garip bir şekilde yeni CLK (w209) bile ilgimi çekmiyor.
    Bu tasarım gerçekten çok hoş çizgilere sahip...

Üstelik çok 2.el araç var. Doğal olarak da alıcı yok.
    Sıfır araç almak varken pek çok insan böyle bir tercih haklı olarak kullanmıyor.
    Benzin masrafı, vergi yükü v.s.

Kazasızlık ve KM oynama gibi durumlardan ciddi anlamda endişelensem de iyi bir servise göstererek almak taraftarıyım.
    Bu arada Anadolu yakasında aracı gösterebilmek için tavsiye edilebilecek servisleri bildirirseniz çok makbule geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sobriquet -- 15 Haziran 2007; 15:17:25 >
  • CLK nın ağırlığı hemen hemen benim araçla aynı..DÜşündüğün CLK 200 ün motoruda aynı..

Ben şehir içi sakin kullanımda 9.8-10.2 lt arası yakıyorum..Agresif kullanımda ise 13-14 lt ye kadar yolu var..

Komprassör bundan çok daha fazla yakıcağına inanmıyorum çünkü bu motor bu kasalara düşük geliyor..

*Kendi ustanız yoksa her servise güvenmeyin derim..Alırkende ilk sahibinden olmasına özen gösterin ki, eğer ilk sahibinden bulursanız zaten servis geçmişini sorgulayabilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazarotti -- 15 Haziran 2007; 13:16:49 >
  • Çok vahim, ölümcül gelmedi bana 9.8-10.2 lt!
    Bilgi için teşekkür ederim.

Servis bilgileri konusunda da sizinle aynı düşündeyim. Zaten hemen alamamın nedenleri de bunlar.
    Servis tavsiyeniz varsa sevinirim.

İlk sahibinden bir araç bulursam hiç olmazsa durum sorgulamak için bile yetkili teknik servislerden birine sorgulatayım diyorum.
    Hangi kanaldan satıldığı da çok önemli.
  • CLK W208 hakkında detaylı ingilizce ya da türkçe bilgilerin bulunduğu güzel bir site bulamadım.
    1998 yılında CLK tiptronic mi üretildi? Yoksa opsiyonel miydi? Yoksa bildiğimiz otomatik şanzıman mıydı?

Bu arada Mercedes-Benz için TouchShift = Tiptronic olduğunu öğrendim.
    Araştırmama rağmen net bir sonuç bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sobriquet -- 15 Haziran 2007; 20:08:36 >
  • Sobriquet

İstediğiniz araçtan ben de var satmayı düşünüyorum bu sıralar... 2000 model CLK 200, tiptronik vites,koltuk hafıza, ısıtma, cruse kontrol her şey var(koltuklar deri değil) 130 bin km de. Metalik gümüş, sigara içilmemiş.. Sağ çamurluk değişti. Önemli bir kazası hiç olmadı. Araç Ankara da. Bilginiz olsun. Vergisi sanırım 680 filandır yıllık...Bakımlarını her zaman aksatmadan yaptırmaktayım. Kaskosunu da yeni yaptırdım. Aracı satma nedenim Ağrıya tayinim çıkmış olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nizamulmulk -- 17 Haziran 2007; 16:06:00 >
  • 2000 Model Quartz Mavi peşindeyim. Birazda seçim yüzünden oyalanıyorum.
    Alternatiflere bakıyorum ama 100.000 seviyesinde bir araç olursa mutlu olacağım.
    Sizin fiyat bilgisini öğrenmek isterim.
  • merhaba arkadaslar,
    ben de iki ay kadar once 97 model 230 kompressor aldım, arac cok donanımlı, konforu gercekten mukemmel.. ama bir sorunum var, istanbulda kullandıgım aracımla ortalama 0,43 ytl yakıt sarfiyatım var, bana cok yuksek gibi geldi, bilgi sahibi olan arkadaslardan yardım bekliyorum, yuksek bir sarfiyat mıdır yoksa normal midir? eger normalden fazlaysa muhtemel sorunlar ve cozum onerileriniz olursa cok sevinirim.
    bu yuksek sarfiyat bana lpg konusunu bile dusundurdu :) ama uygun olmaz diye dusunuyorum...
    cevaplarınız icin simdiden tesekkurler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.