Şimdi Ara

Clionun farı mako çıktı ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Farlarımı değiştirdim bugun ben orjinal sanıyordum mako çıktı mako türk yan sanayi firması diye biliyorum.Clionun orjinal farı mais değil mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 0 mı aldınız aracı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurD7 -- 28 Mart 2014; 16:58:27 >
  • clio nun nesi kaliteli ki farı adam gibi olsun ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: VioLee

Farlarımı değiştirdim bugun ben orjinal sanıyordum mako çıktı mako türk yan sanayi firması diye biliyorum.Clionun orjinal farı mais değil mi ?

Renault belli bir yaştan sonraki (muhtemelen 4 yaşından büyük araçlar hakkında) araçlara renault mais yedek parçalarını pek kullanmıyor. Yine Renault'un yaptırdığı başka marka parçalar kullanıyor. Onlar da Orijinal parça olup garanti kapsamına sokuluyor. Motrio bunlardan bir tanesi. Demek Mako da varmış.

sharkemre

clio nun nesi kaliteli ki farı adam gibi olsun diyerek konuyu saptırmaya gerek yok. Konumuz parçanın kaliteli olup olmadığı değil. Konu orijinal parça kullanılıp kullanılmadığı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 28 Mart 2014; 17:45:23 >
  • Sanırım 2. el aldınız aracı veya kullanırken değiştirmek istediniz. Mako veya orijinal var elimizde hangisini istersiniz diye sormadılar mı? Kötü bir marka değil ama orijinal niyetine Mako verdilerse sıkıntı.
  • :) Öncelikle bir Mako yeni ismiyle Magneti Marelli çalışanı ve donanım haber takipçisi olarak cevap veriyim. Mako Elektrik Sanayi A.Ş. 1970 yılında Koç, Magneti Marelli ortaklığı ile kurulmuş ve 2008 yıllarında koç ortaklığı bitirerek tüm hisseleri Magneti Marelli almıştır. Şu an ürettiğimiz ürünler Mini Cooper -Mercedes - Bmw -Peugeot- Alfa Romeo Gulietta Stop -Fiat Punto Stop- BC 98 Far, stop gibi sayısız ürünlerde tüm dünyaya üretim ve tasarım dahil çalışılmaktadır. Bi-xenon ürünlerde yeni yeni üretime geçmektedir. Led stop zaten önceden beri uyguladığımız bir prosesdi. Çok detaya kasıtlı olarak girmiyorum. Müşteri iade oranlarımız diğer Almanya dahil çoğu yurtdışı fabrikaları ile yakın ve çoğundan da mükemmel seviyedir. İlk 4 fabrika arasında sayılırız.

Türk milleti klasik kendi halkını beğenmeme geyiklerine bende girerim ama çoğu anasanayi Bursa mako fabrikasını tercih ettiğine göre o kadar kötü bir üretim kalitemiz olduğunu sanmıyorum. Robert Bosch'un yatırımları da ısrarla son dönemde Türkiyedir. Sebebi maliyet değildir çünkü lojistik maliyetleri ile neredeyse kafa kafaya gelmektedir maliyetler diğer ülkeler ile. Kalite konusun da araçdaki bir çok komponentden çok çok iyi durumlardayız. Sürekli farklı bir Ana sanayiden ödül ve en iyi tedarikçi seçilmekteyiz. Bunlardan birisi de geçen ay Forddan aldığımız FORD Golden Star Award ödülüdür.... Ürününüzü gönül rahatlığı ile Mako üretimi olduğu için kullanabilirsiniz. Estetik, görsel ve fonksiyonel olarak diğer yurtdışındaki arkadaşlarımızın ürettiklerinden istatiksel olarak daha kaliteli bir ürüne sahipsiniz çünkü.

Bu arada Clionun tüm dünyaya üretilen farları diğer modellerde olduğu gibi bizde üretilmektedir. Bazı ürünlerimizde automotive lighting damgası ve benzeri markalar da vurulmaktadır. Bizim tarafımızdan bir far stop yada sis üretiliyorsa yedek parça ve ana sanayiye de bizden gider 2 farklı yerde üretim olmaz. Yani ürettiğimiz her ürün Ana sanayiye gider. Hiç bir zaman yedek parça için üretim ve çalışmamız bulunmamaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cennkk -- 12 Ocak 2015; 11:46:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

clio nun nesi kaliteli ki farı adam gibi olsun ...

Kardes babam vefat etti ve araci bana kaldi bmw de verseler vermem babamin kokusunu hissediyorum o arabada

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dacia logan gösterge ışığı
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Sanırım 2. el aldınız aracı veya kullanırken değiştirmek istediniz. Mako veya orijinal var elimizde hangisini istersiniz diye sormadılar mı? Kötü bir marka değil ama orijinal niyetine Mako verdilerse sıkıntı.

Araci 2007 de 2.el olarak almistik babam vefat edince bana kaldi yadigar degistirdim farlarida ustundekiler orjinal diye rafa kaldirmistim bugun merak edio baktim makoymus

• quote:

Orijinalden alıntı: VioLee

Kardes babam vefat etti ve araci bana kaldi bmw de verseler vermem babamin kokusunu hissediyorum o arabada

Başınız sağolsun...
  • üreticiler yan sanayi firmalarına oem parça ürettrirler far ,konsol,tampon vs akla gelebilecek herşey
    mako kalitesiz demek istediyseniz araştırın derim
    şu forumda otomobil üreticilerin a dan zye her parçayı kendilerinin ürettiğini sanan insanlar var..
    araç üreticileri şasi ve alt üst tabanlar dışında her parçayı neredeyse orjinal tedarikçi firmalardan sağlarlar bu normaldir hem ucuza hemde hızlı tedariktir amaç..Birde o yan sanayi firmalarının işçileri kazanır çark döner..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cennkk

:) Öncelikle bir Mako yeni ismiyle Magneti Marelli çalışanı ve donanım haber takipçisi olarak cevap veriyim. Mako Elektrik Sanayi A.Ş. 1970 yılında Koç, Magneti Marelli ortaklığı ile kurulmuş ve 2008 yıllarında koç ortaklığı bitirerek tüm hisseleri Magneti Marelli almıştır. Şu an ürettiğimiz ürünler Mini Cooper -Mercedes - Bmw -Peugeot- Alfa Romeo Gulietta Stop -Fiat Punto Stop- BC 98 Far, stop gibi sayısız ürünlerde tüm dünyaya üretim ve tasarım dahil çalışılmaktadır. Bi-xenon ürünlerde yeni yeni üretime geçmektedir. Led stop zaten önceden beri uyguladığımız bir prosesdi. Çok detaya kasıtlı olarak girmiyorum. Müşteri iade oranlarımız diğer Almanya dahil çoğu yurtdışı fabrikaları ile yakın ve çoğundan da mükemmel seviyedir. İlk 4 fabrika arasında sayılırız.

Türk milleti klasik kendi halkını beğenmeme geyiklerine bende girerim ama çoğu anasanayi Bursa mako fabrikasını tercih ettiğine göre o kadar kötü bir üretim kalitemiz olduğunu sanmıyorum. Robert Bosch'un yatırımları da ısrarla son dönemde Türkiyedir. Sebebi maliyet değildir çünkü lojistik maliyetleri ile neredeyse kafa kafaya gelmektedir maliyetler diğer ülkeler ile. Kalite konusun da araçdaki bir çok komponentden çok çok iyi durumlardayız. Sürekli farklı bir Ana sanayiden ödül ve en iyi tedarikçi seçilmekteyiz. Bunlardan birisi de geçen ay Forddan aldığımız FORD Golden Star Award ödülüdür. İsmim Cüneyt bu arada Proses Tasarım Pozisyonunda çalışmaktayım........... Ürününüzü gönül rahatlığı ile Mako üretimi olduğu için kullanabilirsiniz. Estetik, görsel ve fonksiyonel olarak diğer yurtdışındaki arkadaşlarımızın ürettiklerinden istatiksel olarak daha kaliteli bir ürüne sahipsiniz çünkü.

Bu arada Clionun tüm dünyaya üretilen farları diğer modellerde olduğu gibi bizde üretilmektedir. Bazı ürünlerimizde automotive lighting damgası ve benzeri markalar da vurulmaktadır. Bizim tarafımızdan bir far stop yada sis üretiliyorsa yedek parça ve ana sanayiye de bizden gider 2 farklı yerde üretim olmaz. Yani ürettiğimiz her ürün Ana sanayiye gider. Hiç bir zaman yedek parça için üretim ve çalışmamız bulunmaktadır.

Kapak gibi cevap olmus turk isciligi begenmeyenlere

• quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

clio nun nesi kaliteli ki farı adam gibi olsun ...

Clio 4 ün nesi kalite ki...

1- Motoru Kaliteli > 1.5 dCi 90
    2- Motoru Kaliteli > 0.9 TCe 90
    3- Motoru Kaliteli > 1.2 TCe 120
    4- Otomatik Vitesi kaliteli > EDC
    5- Güvenlik Olarak Kaliteli > Euroncap Car of the Year 2012
    6- Donanım Olarak Kaliteli > ABS.ESP.EBD.AFU.HillHolder.TomTom Navigasyon.Bluetooth vs.

Mako sadece Renault'a değil, birçok otomobil firmasına orjinal parça verir.
     Clionun farı mako çıktı ??

• Benim Şahinden söktüğüm Mako far 2002 üretim tarihliydi,daha geçenlerde çanaklar artık solduğu için değiştirdim.Aslında camları söküp bi temizleyeyim dedim o kadar zorlamaya rağmen silikonu salmadı kendini bi türlü,camı falan kırılınca uğraşmadım artık.Kısaca Mako bence kaliteli bir marka.
  • Clio önce o kapi içi leğen plastiğini değiştirsin. İnsan kapi içlerini bi kumaş yapar arkadas

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.